Klassisesta Beach Boys -sävelestä uuteen Adele-hittiin Kalifornia on edelleen suosituin osavaltio länsimaisessa musiikissa. Ja hyvästä syystä: Tämä osavaltio hallitsee suurinta osaa länsirannikosta (tai parasta rannikkoa, jos haluat hieroa sitä) ja sillä on jokaiselle jotakin.

Olemme kuratoineet luettelon 10 Kalifornian tärkeimmistä retkistä ja luoneet visuaalisen oppaan jokaiselle upealle kokemukselle. Jokaiselle löytyy jotakin. Haluatpa sitten tutustua upeisiin rantoihin ja jyskyttäviä metsiä tai haluat vain höpöttää ja siemailla hyvää viiniä.

Jos olet valmis muuttamaan Kalifornian unelmasi Kalifornian todellisuudeksi, valitse matka alta ja toteuta se!

Matka 1: Henkeäsalpaavat näkymät luonnonihmeisiin

Ehkä Hollywood-kyltti ei vain tee sitä puolestasi, ja sukeltamalla luonnolliseen uimareikään saat veren virtaamaan enemmän kuin ajatus törmätä Brad Pittiin Starbucksissa. Me kuulemme sinua. Tälle matkalle voit jättää LA taaksesi ja suunnata pohjoiseen kohti Antelope Valleyä.

Lähtö: Los Angeles

Aloita enkelien kaupungista ja valmistaudu jättämään taakseen kaupunkien hajaantuminen laajojen tilojen hyväksi.

Pysähdys #1: Poppy Reserve, Lancaster

Lähde: Flickr

Aivan kuten Dorothy ja hänen iloinen miehistönsä, pysähdyt haistamaan unikot, Kalifornian osavaltion kukka. Unikonsuojelualue on avoinna ympäri vuoden, mutta paras aika vierailla on keväällä, jolloin järjestetään vuosittainen unikkofestivaali.

Pysähdys #2: Seitsemän teekuppia

Jatka pohjoiseen noin 3 tuntia, kunnes saavutat Seven Teacupsin, kauniin graniittimuodostelman, jossa on luonnollisia uima-altaita ja vesiputouksia. Lumoa seikkailunhaluinen henkieläimesi, sillä tämä on yksi osavaltion parhaista melonta- ja koskenlaskupaikoista. Ylempiin altaisiin pääsee ilman varusteita, jos haluat vain nauttia kauniista maisemista ja pulahtaa nopeasti. Jos haluat viettää yön lepäämällä vaelluksen jälkeen, lähistöllä on useita leirintäalueita, kuten Chico Flat -leirintäalue, joka on ilmainen.

Pysähdys #3: Sequoian kansallispuisto

Lähde: Hyviä ilmaisia ​​kuvia

Ota seuraavaksi aikaa arvostaaksesi Sequoian kansallispuiston dramaattista maisemaa. Massiiviset puut saavat sinut tuntemaan olosi hobitiksi. Sama marmori, joka teki seitsemän teekuppia, loi myös Crystal Caven, joka on pakollinen tutkijalle sinussa.

Pysähdys #4: Mono Lake

Lähde: Flickr

Kiipeämällä pohjoiseen kansallispuistojen läpi johdat yhdelle läntisen pallonpuoliskon vanhimmista järvistä, Mono-järvestä. Tällä järvellä on kummitteleva kauneus, mutta älä juo vettä – se on kaksi kertaa suolaisempaa kuin valtameri!

Pysähdys #5: Luonnolliset sillat

Ennen kuin päätät matkasi osavaltion pääkaupungissa, käänny Valleciton ulkopuolella sijaitseviin Natural Bridges -siltoihin. Tutki kahden mailin polkua, joka laskee alas kanjonin lattialle, ja vilvoittele uimalla kalkkikiviluolan läpi.

Loppu: Sacramento

Päätä matkasi käymällä Sacramentossa ja tutustumalla kaupungin tarjontaan.


Matka 2: California Dreamin’ Along Scenic Rt. 1

Tämän ikonisen rannikkomatkan jälkeen aloitat vaihtamalla kaupunkikuvan merimaisemaan. Useimmat ihmiset eivät ymmärrä sitä, mutta voit paeta San Franciscon kuumaa sotkua vain tunnin ajomatkan päässä pohjoiseen.

Lähtö: San Francisco

Ennen kuin suuntaamme suoraan ensimmäiseen pakolliseen paikkaamme matkasuunnitelmassa, suosittelen, että pääset eroon kaupungin ja aikuisten elämän stressistä pysähtymällä Bass Laken rannalla. Pyöritä vanha köysi, uskallan.

Pysähdys 1: Alamere Falls

Lähde: Flickr

Kun olet muodostanut yhteyden sisäiseen lapseesi, siirry alaspäin laskeviin Alameren putouksiin. Ehkä olet nähnyt vesiputouksia ennenkin, mutta oletko koskaan nähnyt vuoroveden? Se valuu suoraan mereen!

Jos vuorovesi ei vielä ollut bucket-luettelossasi, lisää se sinne ja rajaa se heti pois.

Pysähdys #2: Point Reyes National Seashore

Lähde: Wikimedia Commons

Nyt voimme liikkua Point Reyes National Seashoreen piknikille rannalla. Lepää, rentoudu, hengitä suolaista ilmaa. Pientä metsästystä varten yritä löytää sypressin «puutunneli» vanhan vastaanottoaseman läheltä. Mene huhtikuun alussa ja katsele hylkeenpoikasia näköalalla.

Pysähdys #3: Glass Beach

Jos olet rantafani (kuka ei ole rantafani?), tulet rakastamaan päivän päättämistä keräämällä merilasimatkamuistoja Glass Beachillä. Tämä mosaiikkiranta oli kaatopaikka 60-luvulle asti, joten merilasi. Vaikka saastuminen on rikos, tämä oli ehdottomasti tapaus, jossa yhden miehen roskista tuli kansallinen aarre.

Lähde aikaisin aamulla ihailemaan luonnonkauniita näkymiä auringonnousun loistaessa tuulilasistasi. Tällä rannikkomatkalla matka on yhtä kaunis kuin kohteet.

Pysähdys 4: Lost Coast & Shady Dell

No melkein.

Kaikki muuttuu surrealistiseksi, kun suuntaat (enimmäkseen) kehitysvapaaseen Lost Coastiin. Shady Dellissä sijaitsee Enchanted Forest, joka on lähin paikka luonnon tarjoamille saduille. Harvinaiset kynttelikköpuut tekevät tästä metsästä todellisen helmen, joten vie aikaa tutkimiseen.

Pysähdys #5: Humboldt Redwoods State Park

Lähde: Flickr

Hyvästi valtameri ja hei punapuut! Humboldt Redwoodsin osavaltiopuistossa asuu eräitä maailman korkeimmista punapuista. Jokaisen pitäisi nähdä nämä eeppiset puut ainakin kerran muistuttaakseen itseään luonnon mahtavista mysteereistä. Jos tämä paikka ei salpaa henkeäsi, ei mikään.

Loppu: Eureka

Palaamme rannikolle lopettaaksemme matkamme kauniiseen Eurekan kaupunkiin. Tutustu ehdottomasti «The Worksiin», paikalliseen riippumattomaan levykauppaan, jota eräs fani kutsui «humbolin, Kalifornian huonoimmaksi musiikin paikaksi». Tai ehkä olet enemmän perinteinen nähtävyyksien katselun suhteen, jolloin suosittelemme tutustumaan Carson Mansioniin Eurekan historiallisella alueella.


Matka 3: Perheystävällinen, Etelä-Kalifornia

Halusitpa sitten luoda unohtumattoman muiston lastesi kanssa tai vain ottaa yhteyttä sisäiseen lapseesi, tämä matka on taatusti hauskaa kaiken ikäisille.

Lähtö: Los Angeles

Jos kukaan ei ole kertonut sinulle, Disneyland on koko päivän kestävä tapahtuma. Joten lepää hyvä yö Los Angelesissa ennen kuin lähdet aamunkoittoon voittamaan kuumuuden ja jonot. Jos sinulla on taukoa edellisenä iltana, suosittelen poikkeamaan Viimeiseen kirjakauppaan. Se on luultavasti yksi tyylikkäimmistä olemassa olevista kirjakaupoista, ja on hyvä näyttää lapsillesi, mistä kaikki hype oli ennen kuin Kindles ja iPads ottivat vallan.

Pysähdys #1: Disneyland

Lähde: Flickr

Disneyn nähtävyyksien luettelo on tarpeeksi pitkä kirjan täyttämiseen, ja kaikki siinä oleva kuulostaa mahtavalta. Splash Mountain? Varma. Pirate’s Lair Tom Sawyer Mountainilla? Ehdottomasti. Muista vain käyttää aurinkovoidetta ja varoa alligaattoreita.

Pidennä kokemusta varaamalla huone Disneyland-hotellista. Tulette kaikki lyömään tämän hauskanpidon jälkeen, ja tämä hotelli on vain 15 minuutin kävelymatkan päässä puistosta. Kaikissa huoneissa on teemoja (merirosvot, safari, prinsessa jne.), ja näet Disney-hahmoja kävelemässä aulassa.

Pysäkki 2: Laguna Beach

Lähde: Flickr

Kun olet toipunut, lähde viettämään päivä Laguna Beachillä. Vietä aamu sieppaamalla säteitä ja lyömällä aaltoja.

Pysähdys #3: La Jolla

Lähde: Flickr

Seuraavaksi nappaa aitoja rantaruokia Papa’s Tacosissa ennen kuin lähdet La Jolla Coveen, joka on yksi San Diegon alueen viehättävimmistä paikoista. Vain lyhyen kävelymatkan päässä on The Children’s Pool, joka on pakollinen vierailu, jos olet alueella. Älä johda nimeä harhaan. Lasten allas tarjoaa lähinäkymän hylkeisiin ja merileijonoihin (kyllä, tarpeeksi lähellä hylkeselfieä varten, mutta muista, että nämä ovat villieläimiä).

Pysähdys #4: Legoland

Lähde: Wikimedia Commons

Nyt kun sinulla on ollut hetki hengittää ja silittää hylkeitä, on aika viimeiselle seikkailulle. Palaa rannikkoa ylös alle tunnin ja vietä päivä Legolandissa, viimeinen hurraa ennen paluuta San Diegoon. Usein Disneylandin varjoon jäämässä teemapuistossa on ajeluja, liukumäkiä ja jopa minimaa USA, miniatyyri kuuluisia yhdysvaltalaisia ​​kaupunkeja, jotka koostuvat yli 32 miljoonasta legopalikoista. Tiedän, mitä lapsesi saavat joululahjaksi (tai ainakin mitä he kerjäävät).

Loppu: San Diego

Aja San Diegoon ja nappaa purtavaa tai yöpymispaikka.


Matka 4: Desert Highways ja Urban Jungles

Tämä matka ei ole heikkohermoisille, kuten jokainen, joka on koskaan päättänyt matkansa Vegasissa, kertoo sinulle. Emme sano, että tämä tiematka tulee olemaan helppo, vain että se on sen arvoista.

Lähtö: Santa Monica

Matkamme alkaa Santa Monicasta, joka on rantasarjan klassikon Baywatchin tausta. Santa Monica oli hyvin valittu ympäristö; sillä on uskomattomia rantoja ja melko trendikäs yökuva. Jos sinulla on aikaa tappaa ennen kuin lähdet reissullesi, tutustu Bungalowiin uima-altaalle ainutlaatuisessa, avoimessa, baja-tyylisessä ravintolassa.

Pysähdys #1: Universal Studios

Lähde: Flickr

Jätä seuraavaksi tämä rento surffaajakaupunki taaksemme, kun suuntaamme Universal Studiosiin LA. Se, mikä alkoi elokuvastudion kierroksilta, on kasvanut teemapuistoksi, joka on kuin Disneylandin isoveli. Ajelut ovat kaikki elokuvateemoja, mutta ajattele Cinderellan ja Mikki Hiiren sijaan Jurassic Parkia ja Walking Deadiä. Nähtävää on niin paljon, että joudut omistamaan ainakin koko päivän vain puistoon tutustumiseen.

Pysähdys #2: Pasadena

Matkalla San Bernardinoon kannattaa pysähtyä Pasadenassa lounaalle. Useimmat paikalliset kertovat sinulle, että El Taquito Mexicano Truck tarjoaa parasta meksikolaista ruokaa. Kun olet laittanut pari tacoa pois, venyttele jalkojasi kävellen Vanhassakaupungissa tai naura paikallisessa komediaklubissa, Ice Housessa. Nauraminen polttaa kaloreita täysin, eikö niin?

Pysähdys #3: San Bernadino

San Bernardino isännöi melkein aina festivaaleja tai konserttia. «Wonderland» -tapahtumat houkuttelevat valtavia väkeä, ja koko kaupunki tekee kaikkensa Halloween-juhlaan «Escape from Wonderland». Festivaalien välissä on vielä mahtavaa tekemistä. Adrenaliinin ystävien täytyy käydä SB Racewayllä kilpailemassa sisäkartingissa. Jos haluat enemmän älyllistä haastetta, kokeile pulmia Open Door Escape Games -peleissä läheisessä Redlandsissa.

Vietä yö Arrowhead Springs Resort and Spassa. Tämä hotelli oli aikoinaan Campus Crusade for Christ -tapahtuman päämaja, ja se tarjoaa kuumia lähteitä, mineraalikylpyjä ja maanalaisia ​​höyryluolia. Kaikki mitä tarvitset ennen lähtöä erämaahan.

Pysähdys #4: Mojaven kansallinen suojelualue

Lähde: Flickr

Älä erehdy, Mojaven kansallinen luonnonsuojelualue on erämaa. Maisemassa on tuhkakäpyjä, laavavirtauksia, Joshua-puita ja Kelso-dyynejä, jotka tunnetaan lauluäänistä. Lepakoiden, kojoottien ja jopa vuoristoleijonien koti; Tämä on kaunis paikka ajaa läpi ja pelottava paikka, jossa bensa loppuu, joten ole valmis.

Loppu: Las Vegas

Lähde: Flickr

Vain tunti pohjoiseen, näennäisesti paikallaan keskellä aavikkoa, matkamme päättyy Las Vegasin kaupunkiin. Voit matkustaa ympäri maailmaa poistumatta kaupungista: Lähde gondolimatkalle Venetsiassa, vieraile Vapaudenpatsaalla ja Eiffel-tornilla ja ehdi vielä tutustua johonkin Vegasin monista kasinoista ja ravintoloista.


Matka 5: Kalifornia on ystäville

Kalifornia on yksi romantisoituneimmista ja romanttisimmista osavaltioista Yhdysvalloissa. Luonnon kauneus ja loputtomat seikkailut tuovat esiin menneiden kesien autuuden. Nostalgia sekoittuu «kaikki on mahdollista» -tunnelmaan, ja tämä toivon tunne vetää monia länsirannoille. Joten jos haluat paeta erityisen jonkun kanssa, tämä on matka sinulle.

Lähtö: San Jose

Lähde: Flickr

Ennen kuin lähdet San Josesta, aja Sierra Roadia pitkin. Tämä tie, jota kutsutaan South Bayn Twin Peaksiksi, tarjoaa joitain parhaista näkymistä – ei, raaputa sitä –the paras näkymä kaupunkiin ja sen ulkopuolelle.

Pysähdys #1: Old Fisherman’s Grotto

Jatka alas Montereyyn ja nappaa myöhäinen lounas Old Fisherman’s Grottossa. Tämä aivan laiturilla sijaitseva ravintola tarjoilee herkullisia mereneläviä ja tunnelmaa.

Pysäkki 2: 17 Mile Drive

Lähde: Flickr

Lounaan jälkeen olet kätevästi vain 10 minuutin päässä 17 Mile Drivesta, joka on tunnustettu yhdeksi maailman kauneimmista ajoajoista. Fanshell Overlookin kirjohylkeistä majesteettiseen Del Monte Forestiin kannattaa ajaa hitaasti ikuistaaksesi kaikki kunnioitusta herättävät rannikkonäkymät.

Pysähdys #3: Carmel Mission Basicila -museo

Lähde: Flickr

Taidesiirtomaaksi vuonna 1905 perustettu Carmel-by-the-Sea on edelleen taiteilijoiden, runoilijoiden ja älymystöjen suosikkipaikka. Carmel Mission tai San Carlos Borromeo de Carmelo Mission virallisemmin, on kaunis maamerkki, jolla on rikas historia. Kävele sisäpihan ja puutarhan läpi ennen kuin kutsut sitä yöksi.

Pysähdys #4: Big Sur Post Ranch Inn

Kulje alas ikonista Route 1:tä pitkin, jossa Santa Lucia -vuoret kohtaavat valtameren, ja kirjaudu sisään Post Ranch Inniin. Tämän luksushotellin jokainen huone on hämmästyttävä, mutta Tree House -majoitus kestää ehdottomasti. Hotelliin liittyvä Sierra Mar -ravintola on myös ilmiömäinen, ja se tarjoaa yhden maan suurimmista viinikokoelmista ja uppoavia merenrantanäkymiä.

Pysähdys #5: McWay Falls

Lähde: Flickr

Suuntaa seuraavaksi Julia Pfeiffer Burns State Parkiin nähdäksesi McWay Falls, yksi Kalifornian kahdesta vesiputouksesta, jotka menevät suoraan mereen. Vesiputouksen juurella olevalle rannalle on lähes mahdotonta päästä, mutta näkymä ylhäältä on henkeäsalpaava.

Loppu: Esalen-instituutti

Tämä romanttinen pako ei olisi täydellinen ilman Esalen Instituten kokemista. Tämä Santa Lucia -vuorten laidalla sijaitseva yhteisö/retriittikeskus tarjoaa jooga-, hierontaa, meditaatiota ja paljon muuta. Paras osa? Yöuiminen kallion puolen kuumissa lähteissä, joilla oletetaan olevan parantavia ja palauttavia ominaisuuksia ja joita alkuperäisasukkaat käyttivät yli 6 000 vuotta sitten.


Matka 6: Hotel Californian ulkopuolella

Hollywood ja surffaus USA eroavat jyrkästi Haight-Ashburyn ja beatnik-skenen kanssa, mutta eroistaan ​​huolimatta Los Angeles ja San Francisco kilpailevat Kalifornian suosituimman kaupungin tittelistä. Pohjois-Cali ja Etelä-Cali ilmentävät vastakkaisia ​​ihanteita, mutta juuri tämä tekee Kaliforniasta yhden kiinnostavimmista osavaltioista Yhdysvalloissa.

Lähtö: Los Angeles

Tämä matka alkaa leutoisesta Los Angelesista. Kävele Hollywood-bulevardia pitkin ja ehkä nappaa kikatusvettä tai nuudelimuhua 1920-luvun tyylikkäässä Delilah-ravintolassa ennen kuin aloitat matkasi pohjoiseen.

Pysähdys #1: Solvang

Lähde: Flickr

Et ole luultavasti koskaan kuullut Solvangista, mutta jos kokonainen kaupunki voisi olla tienvarsinähtävyys, tämä olisi se. Tanskan kielellä «aurinkoinen kenttä», Solvang tarjoaa turisteille makua Tanskasta täydellisenä ristikkorakenteisen arkkitehtuurin ja tietysti jättimäisen vanhan koulun tuulimyllyn kanssa. Ehkä kokeile snitteä tai Wienerbrødia ennen kuin suuntaat takaisin Amerikkaan. Seuraava pysäkki: Santa Maria.

Pysähdys #2: Santa Maria

Ruokahalua herättävän tanskalaisen leivonnaisen jälkeen olet todennäköisesti valmis lounaalle. Pysähdy Rancho Nipomo’sille saadaksesi tritipin, Santa Maria -voileipästä. Tri-tip on monipuolinen lihapala, josta valmistuksesta riippuen voi tulla paisti, hampurilainen tai pihvi. Tästä voileivästä tuli Keski-Kalifornian katkottua 1960-luvulla, joten on aika selvittää, mistä meteli johtuu.

Pysähdys #3: San Luis Obispo

Lähde: Flickr

Santa Marian pohjoispuolella sijaitsee viehättävä San Luis Obispon kaupunki. Täydellisen välimerellisen ilmastonsa ja ympärivuotisen auringonpaisteen ansiosta SLO:ssa on parasta nauttia kaduilla kävellen. Siellä on viehättäviä putiikkeja, taidemuseoita, trendikkäitä kahviloita ja maailmanluokan viinitiloja. Kuuluisa maamerkki on Mission, jonka isä Junípero Serra perusti vuonna 1772.

Myöhemmin siirry SLO Brew Loftsiin, joka on samannimisen baarin yläpuolella. Huoneissa on kovapuulattiat, esillä olevat tiilet ja levysoittimet.

Pysähdys #4: San Simeon

Seuraavana aamuna pääset rannikolle San Simeoniin. Vaikka kaupungissa on ihana auringonpaisteinen ranta, San Simeonin kohokohta on Piedras Blancas Elephant Seal Rookery. Tämä on 6 mailia rantaviivaa, ja se on paras paikka tutustua näihin suloisiin merinisäkkäisiin.

Pysähdys #5: Monterey

Lähde: Flickr

Kun saavut Montereyyn, on lounasaika, ja tässä kaupungissa on liian paljon kauneutta ja historiaa, jota ei kannata missata. Cannery Row on rannikkokatu, ja sen jälkeen, kun viimeinen säilyketehdas suljettiin aikoja sitten, tehtaita on muutettu lahjatavaraliikkeiksi, ravintoloksi ja baariksi. Valittavana on yli 25 ravintolaa, mutta The Fish Hopper on oikea tapa mennä, sillä kaupunki tunnetaan merenelävistä.

Pysähdys #6: Santa Cruz

Seuraa dramaattista Tyynenmeren rannikkoa Santa Cruziin asti. Monet ihmiset eivät ymmärrä, että San Franciscon eteläpuolella on punapuita, mutta niitä on! Henry Cowell Redwoods State Park sijaitsee Santa Cruzin vuoristossa. Puiston korkein puu on noin 277 jalkaa pitkä, 16 jalkaa leveä ja 1500 vuotta vanha. Nyt kun alat kyseenalaistaa fysiikan lakeja, siirry Mystery Spotiin. Vuonna 1939 löydettyä Mysteeripistettä pidetään gravitaatiopoikkeamana, joka uhmaa kaiken rationaalisen painovoiman, perspektiivin ja korkeuden tunteen.

Pysähdys #7: San Jose

Lähde: Wikimedia Commons

Vaihda jättiläispuut jättiläisiksi pelit San Josessa. Tässä kaupungissa on suurin pysyvä Monopoly-peli aivan San Carlos Streetin tuntumassa. Sen sijaan, että aloittaisit laajennetun version pelistä, joka ei lopu, voit ehkä valita jättimäisen shakin pelin Santana Row’lla.

Loppu: San Francisco

Lähde: Wikimedia Commons

Kun saavut San Franciscoon, päätä matkasi juhlallisilla juomilla merirosvoteemaisessa tikibaarissa Smuggler’s Covessa.


Matka 7: Lakes and Bakes

Kalifornia, joka ulottuu lähes koko Yhdysvaltojen länsirannikolle, on monipuolisen luonnonmaantieteen aarreaitta. Nähtävää ja tehtävää on niin paljon, että sen arvostaminen kestäisi eliniän. Vuoristoratoja tulivuorille, patikointiin ja kuumille lähteille – se ei ehkä ole kaikki kaikessa, mutta se on hyvä paikka aloittaa.

Aloitus: Sacramento

Tämän mahtavan osavaltion pääkaupunkina Sacramentolla on vilkas historia. Toisin kuin monet muut pääkaupungit, Sacramentossa voit itse asiassa mennä ajassa taaksepäin vierailemalla vanhassakaupungissa. Old Sacramento on cowboykaupunki kultakuumeen aikakaudelta. Hampurilainen saattaa kuulostaa tylsältä, mutta Fanny Ann’s Saloonin eklektinen taide ja kiireinen tunnelma tekevät siitä vaivan arvoisen.

Jos villi länsi ei ole sinun kuppisi teetä, suuntaa sen sijaan Velocity Island Parkiin. Tässä köysiradassa vierailijat voivat harrastaa wakeboardia, wakeskatea, vesihiihtoa ja polvilautailua ilman venettä. Uimapuku suositeltava.

Pysähdys #1: Chico

Aja seuraavaksi Chicoon, jossa kuuluisa Sierra Nevadan panimo sijaitsee. Katso nopea kierros ja katso, kuinka panimo käyttää Teslan akkuja ja aurinkoenergiaa panimonsa ympäristöystävällisempään tekemiseen. Jos päätät hemmotella ja heittää takaisin kylmän, varmista, että joku muu kuljettaa sinut seuraavaan määränpäähäsi: Almanor-järvelle.

Pysähdys #2: Lake Almanor

Lähde: Flickr

Lake Almanor on vähän tunnettu paratiisi, jossa Sierrat suutelevat Cascades. Lopputulos? Täydellinen alppinen autuus. Vietä aikaa North Shore Campgroundilla ja vietä loppuiltapäivä vaeltaen, uidaan ja kalastaen.

Pysähdys #3: Drakesbad Guest Ranch

Lähde: Wikimedia Commons

Kun aurinko laskee viehättäville vuorille, suuntaa Drakesbad Guest Ranchiin. Vaihtoehtoisesti voit säästää vaivalta ja viettää yön North Shore Campgroundilla, jos et halua jättää väliin kuumia mineraalilähteitä!

Lassenin tulivuoren kansallispuistossa sijaitseva Drakesbad on kuuluisa pakopaikka, joka on täynnä hydrotermisiä ihmeitä.

Pysähdys #4: Bumpass Hell

Lähde: Wikimedia Commons

Digitaalinen stillkamera

Lähde lyhyelle vaellukselle Bumpass Helliin nähdäksesi höyryävät fumarolit ja kuplivat mutaruoat. Hyvin merkitty polku vie sinut paikalle ja suojaa sinua vahingossa astumiselta höyryävään tuuletusaukkoon tai kiehuvaan mutakohtaan.

Pysähdys #5: Shasta-järvi

Lähde: Flickr

Kun olet näppärästi navigoinut Tehama-vuoren jäännöksissä, aja Shasta-järvelle vilvoittelemaan pulahtaaksesi. Vuokraa asuntovene tutkiaksesi paremmin järveä ja saada 360 asteen näkymä Shasta-Trinity National Forest -metsään. Ennen kuin lähdet, varmista, että saat kierroksen Shasta Lake Cavernsissa. Tämän kalkkikiven «elävän» luolan katedraalihuone on ehdottomasti nähtävyys, jota et halua missata.

Pysähdys #6: Mossbrae Falls

Lähde: Flickr

Vain tunti pohjoiseen vie sinut Mossbrae Fallsille Dunsmuirissa. Sammaleisen kanjonin läpi virtaava vesi antaa tälle vesiputoukselle ainutlaatuisen ja maagisen ulkonäön. Vesiputous on upea, mutta se on vain seikkailunhaluisimman hengen arvoinen paikka. Päästäksesi putouksille joudut vaarantamaan henkesi kävelemällä rautatietä pitkin, joka on kallion ja Sacramento-joen välissä, jos juna tulee läpi.

Jos et välitä kastumisesta (mitä et, koska sinulla on seikkailunhaluinen henki), voit seurata polkua, joka alkaa Hedge Creek Fallsista. Sieltä sinun täytyy kaataa jokea ja silti vaeltaa noin maili alas rautatiekiskoja ennen kuin saavutat määränpäähäsi. Se voi olla vaarallista ja mahdollisesti laitonta, mutta hei, Arnold Schwarzenegger vei entisen presidentin George W. Bushin sinne, joten sen täytyy olla mahtavaa.

Pysähdys #7: Pinewood Cove

Tämän hullun seikkailun jälkeen lepää väsynyt sielusi Pinewood Cove Campgroundilla. Ympärillä on joitain vaellusreittejä, jos olet masokisti tai et ole jo loppuun palanut. Jos tarvitset r&r:tä, vain kilometrin päässä tiestä on lomakeskus, jossa on täyden palvelun venesatama, baari ja lauantai-iltana grillausmahdollisuus.

Pysähdys #8: Eureka

Viimeistele matkasi ajamalla Eurekan rannikkokaupunkiin. Nauti kävelystä rantatiellä tai matkasta vanhaankaupunkiin ennen kuin suuntaat takaisin «todelliseen maailmaan».


Matka 8: Pohjois-epikurolaiset herkut

Kun joku mainitsee Kalifornian, onko ensimmäinen ajatuksesi lakaisevista viinitarhoista ja syvästä, samettisesta Syrahista? Et ole yksin. Espanjalaiset lähetyssaarnaajat alkoivat viljellä Kalifornian viinitarhoja 1700-luvulla tuottaakseen viiniä messuille. Viinin kiehtova historia ja kulttuurinen merkitys ulottuu syvälle Kalifornian laaksoihin, ja tämä on paikka mennä, jos olet viinin ystävä.

Lähtö: San Francisco

San Franciscon viinimaailman suosio kasvaa ja tästä matkamme alkaa. Ennen kuin suuntaat viinitarhoille, nappaa lasillinen Les Closissa. Tämä rento, pariisilaistyylinen viinibaari on avoinna koko päivän, joten maistele burgundia, ravintolan keskeistä lajiketta, kevyen alkupalan kera. Tiedän, että se on hyvää, mutta pidä yksi lasi ruuan kanssa varmistaaksesi, että pysyt raittiina ja valppaana tulevia seikkailuja varten.

Pysäkki 1: Napa Valley Wine Train

Lähde: Wikimedia Commons

Aivan San Franciscon ulkopuolella on kuuluisa Napa Valleyn viinialue. Täältä matkustat 25 mailia tyylikkäästi Napa Valley Wine Trainin kunnostetuilla vanhoilla junavaunuilla. Heillä on monia ruokailu- ja viinitilamatkoja, joista valita riippuen mieltymyksistäsi ja saatavuudestasi. Jos sinulla on aikaa, kokeile Quattro Vino -kiertuetta. Se on 6 tuntia pitkä ja sisältää viininmaistajaiset neljällä viinitarhalla ja neljän ruokalajin Napa-tyylisen aterian.

Pysähdys #2: Sonoma Valley & Vella Cheese Company

Kun olet tutkinut Napa Valleyn perusteellisesti, siirryt yhtä arvostettuun Sonoma Valleyyn. Jos soitat etukäteen, saatat pystyä varaamaan kierroksen Vella Cheese Company -yritykseen, joka on pieni kiviseinämäinen rakennus vain muutaman korttelin päässä Sonoma Plazasta. Gaetano Vellan vuonna 1931 perustama Vella-perhe jatkaa palkittujen juustojen valmistamista tähän päivään asti. Kun olet kokeillut useita eri tyyppejä, osta pala juustoa kotiin vietäväksi muistuttamaan sinua tästä uskomattomasta Kalifornian matkasta.

Pysähdys nro 3: Wine Country Walking Tours

Lähde: Flickr

Seuraavana viinitilallamme on viehättävä Healdsburgin kaupunki. Joidenkin Pohjois-Kalifornian viinitilojen kumpuilevien viinitarhojen ympäröimä Healdsburg on täynnä kahviloita, jotka tarjoavat artesaanijuustoja ja viinejä, sekä viihtyisiä kirjakauppoja ja antiikkiliikkeitä. Muista säästää energiasi Wine Country Walking Toursille, jotka ovat paras tapa tutustua alueeseen ja sen kuuluisaan viiniin.

Vietä yö Grape Leaf Innissä, joka sijaitsee vain kivenheiton päässä Healdsburgin kaupunginaukiolta. He tarjoilevat aamiaisen joka aamu ja «tervetuloa viinin ja juuston maistelua» ensimmäisenä yönäsi, jos päätät tuhlata ja viipyä pidempään.

Pysähdys #4: Anderson Valley / Foursight Wines

Lähde: Flickr

Seuraava pysäkki: Anderson Valley, hillitty viinipaikka, joka varmisti asemansa enofiilien joukossa sen jälkeen, kun samppanjatalo Roederer asetti sinne 80-luvulla amerikkalaisen kuohuviinitarhan. 28 maisteluhuoneen lisäksi laaksossa on myös viileä käsityöpanimo ja herkullinen kermatila. Valtatie 128 leikkaa laakson läpi, ja Boonvilleä ei voi jättää väliin. Täällä sinun on pysähdyttävä Foursight-maistajahuoneeseen, joka on pieni perheomisteinen tila. Tämä vuonna 2006 perustettu viinitarha tarjoaa tyylikkäitä Pinot Noir-, Sauvignon Blanc- ja Semillion-lajikkeita.

Loppu: Phillips Hill Tasting Room

Viinikierroksemme päättyy Phillips Hill Tasting Roomiin. Omistaja Toby Hillillä on intohimo/mahdollinen pakkomielle Pinot Noireihin, joita on pakko kokeilla vierailusi aikana. Omenankuivausnavetta on muutettu ainutlaatuiseksi maistelualueeksi; yläkerrassa voit testata nenäsi aromihuoneessa haistamalla appelsiininkuorta ja muita tuoksuja, jotka vaikuttavat viinien monimutkaiseen tuoksuun.


Matka 9: Etelä-epikurolaiset herkut

Tiesitkö, että Kalifornian osuus Amerikassa tuotetusta viinistä on noin 90 prosenttia? Jos Kalifornia saisi tiensä ja eroaa, se olisi maailman neljänneksi suurin viinintuottajamaa. Selvitä, onko Kaliforniassa eteläistä vieraanvaraisuutta rypäleiden kanssa tällä SoCal-viinimatkalla.

Aloitus: San Diego / Rose’s Tasting Room

Lähde: Wikimedia Commons

Aloitamme San Diegon vanhastakaupungista rikkaalla historialla ja aidolla (tai lähellä sitä) meksikolaisella keittiöllä. Oscarin meksikolaiset merenelävät ovat välttämättömiä alkuperäisasukkaille ja turisteille, joten saatat löytää jonon ovesta ulos. Palvelu on kuitenkin nopeaa, ja herkulliset katkaraputacot ovat odottamisen arvoisia. Lounaan jälkeen kastele pillisi Rose’s Tasting Roomissa. Heidän eklektinen viinien ja tarvikkeiden yhdistelmä inspiroi varmasti odottavalle matkalle.

Pysäkki 1: Temecula Valley Jeep & Wine Tours

Vain tunti pohjoiseen ja olet viinimaassa. Temecula Valley sijaitsee Temescalin ja Santa Anan vuorten välissä. Koska tällä alueella on yli 30 viinitilaa, joissa on palkittuja viinejä, kiertue on paras tapa nähdä tämän enofiilin unelmamaa. Jos haluat täysin arvostaa laajaa sinistä taivasta, karuja vuoria ja vehreitä viinitarhoja, varaa matka Temecula Valley Jeep & Wine Toursin kanssa. Kolmen palkitun viininmaistelun lisäksi heidän iltakierroksensa tarjoavat ilmaisia ​​alkupaloja.

Pysähdys #2: Grape Escape -ilmapalloseikkailu

Vaikka viini ei sisälly hintaan, varaa paikkasi kuumailmapallomatkalle A Grape Escape Balloon Adventure -tapahtumassa. Nämä henkeäsalpaavat ilmapallomatkat alkavat auringonnousun aikaan, mikä tarkoittaa, että laakson kauneimmat näkymät ovat vain varhaisille lintuille. Madoille, jotka normaalisti välttävät aikaisia ​​aamuja, suosittelen yöpymistä lähimmässä hotellissa; Carter Estate Winery and Resort on vain 3 minuutin päässä.

Pysähdys #3: Gioia Cheese Co.

Seuraavaksi varataan hetki tapaamiseen viinin maukkaimman seuralaisen, juuston, kanssa. Etelä-El Montessa sijaitseva Gioia Cheese tuo Kaliforniaan pienen palan Italiaa (tai taivasta riippuen keneltä kysyt) tuoreillaan italialaisine juustoineen. Omistajalla Vito Girardilla on juustonvalmistus veressä. Hänen perheensä on kotoisin Apuliasta, Italian alueelta, joka valmistaa burrataa, mozzarellasta ja kermasta valmistettua pehmeää ja sitkeää herkkua. Itse asiassa hänen isoisänsä oli yksi ensimmäisistä juustonvalmistajista

Itse asiassa hänen isoisänsä oli yksi ensimmäisistä juustonvalmistajista, joka teki burrataa monta vuotta sitten.

Loppu: Augustana Wine Bar

Tämä road trip on säästänyt parhaan viimeiseksi. Aja aivan Los Angelesin ulkopuolelle trendikkääseen retroravintolaan Augustine. Matthew Kaner, yksi osaomistajista, valittiin Food and Wine Magazine -lehden yhdeksi parhaista sommeliereista vuonna 2013. Hänen aikaisemmat hankkeensa toisen osaomistajan Dustin Lancasterin kanssa sai heidät sijoittumaan parhaiden viinien listalle sekä Esquire’sissa että Travel and Leisuressa. . Augustine tarjoaa erilaisia ​​mielenkiintoisia pikkulautasia ja kiinteän viinitarjonnan, mukaan lukien valikoiman vanhoja vuosikertoja lasin mukaan, joka vaihtuu joka päivä.


Matka 10: Oenophile’s Paradise

Napa ja Sonoma saavat paljon hypeä, mutta Kalifornian keskirannikko on viininystävien paratiisi. Santa Barbarasta Edna Valleyyn, tämä alue on tarkoitettu todelliselle asiantuntijalle, jota kiinnostaa enemmän seuraavan suuren nimen löytäminen viinitiloista kuin saman vanhan trendin seuraaminen. Keskirannikolla on paljon tarjottavaa eri makuisille enofiileille, ja tämä on täydellinen retki epikurolaiselle, joka haluaa kokeilla jotain uutta.

Aloitus: Ventura Winter Wine Walk (vain joulukuussa)

Monet ihmiset muuttavat Kaliforniaan talvella pakenemaan kylmää ja nauttimaan leudosta talvesta. Jos löydät itsesi Venturasta joulukuun aikana, sinun on osallistuttava Winter Wine Walkille ja Holiday Street Fairille. Koko kaupunki on täynnä vaikuttavaa valikoimaa elävää viihdettä ja katumyyjiä. Messut ovat avoimet ja ilmaiset yleisölle, joten tutustu Venturan keskustaan ​​maistelemalla viinejä eri paikoista.

Aloitus: Four Brix -viinitila ja maisteluhuone (kaikki muut kuukaudet)

Tulossa kesällä? Jäät paitsi, mutta onneksi ei ole parempaa paikkaa missata messuja kuin viinimaa. Kuivaa silmäsi ja suuntaa Four Brix Winery and Tasting Roomiin.

Tässä Venturan keskustassa helposti havaittavissa olevassa askarteluviinitilassa on aina tapahtuma: konsertti kellarissa, ruokaperjantai, illallinen tasting Loungessa, BBQ Pizza Nights, Blending Party ja Pick Up -juhlat vähintään kahdesti vuodessa – siellä on vain niin paljon tehtävää! Jos mikään muu epäonnistuu, voit aina viettää aikaa Brixhousessa, viinitilan maisteluhuoneessa. Viinilasillisen siemaileminen ja jazzin kuunteleminen ei kuulosta puoliksi pahalta, ja saatat jopa törmätä johonkin viinintekijään, joten pysy qui vive.

Pysähdys 1: Jonata’s Winery

Siirry seuraavaksi luonnonkauniiseen Santa Barbaraan, alueeseen, jossa on erilaisia ​​maaperää ja nouseva viiniraja. Kriitikoiden ylistämää Jonata-viinitilaa, joka kutsuu itseään «Kalifornian viininviljelyn nousevan laatuliikkeen etujoukoksi», ei kannata jättää väliin. Valitessaan alkuperäisen viinitarhan sijaintinsa Jonata toi huippuasiantuntijoita eri puolilta maailmaa tarjoamaan erityisiä viininviljelyneuvoja. He asettuivat Santa Ynezin laaksoon Santa Barbaraan kaikissa paikoissa. Soita etukäteen ja varaa aika tutustumaan tiloihin ja maistelemaan heidän uusia sekoituksiaan.

Pysähdys #2: Stolpman Vineyards

Jätä tilaa lisää viiniä, sillä seuraava määränpääsi on vain 10 minuutin päässä. Stolpman Vineyards on avoinna yleisölle, ja voit pysäyttää heidän pienen punaisen maisteluhuoneensa milloin tahansa klo 11-17. Asiantuntevat palvelimet kertovat sinulle kaiken, mitä voit koskaan haluta tietää viineistä, mutta he tarjoavat myös satunnaisesti opettavaisia ​​viinitarharetkiä seikkailunhaluisille. Tämä on loistava paikka poimia matkamuistopulloja kotiin tulleille ihmisille.

Rentoudu läheisessä Santa Ynez Innissä, ylellisessä bed & breakfastissa, joka näyttää hienostuneelta piparkakkutalolta. Jos pääset sisään riittävän aikaisin, saatat jopa käydä viini- ja alkupala-tunnilla klo 17-18.

Pysähdys #3: Palmina

Aamiaisen jälkeen suuntaa suoraan Lompoc Ghettoon. Älä pelkää tätä teollista puistoa, jolla on outo nimi; Lompoc Ghetto saattaa olla Santa Barbaran alueen viinin suuruuden huippu. Palmina on yksi kahdesta kahdesta yleisölle avoimesta viininmaisteluhuoneesta noin kahdestatoista anonyymin näköisestä varastosta. Heidän viininsä ovat saaneet inspiraationsa ensisijaisesti italialaisista lajikkeista Santa Barbaran maaperän ainutlaatuisella kuorella. Maistelut yhdistetään myös Beverly Hillsin juustokaupasta tuotuihin juustoihin. Jos se on tarpeeksi hyvä julkkiksille, se on tarpeeksi hyvä meille.

Loppu: Edna Valley Vineyard

Mikään keskusrannikon viinimatka ei olisi täydellinen ilman vierailua Edna Valleyn viinitarhaan San Luis Obispossa. Kauniin Välimeren ilmaston ansiosta se on aurinkoista ympäri vuoden, joten milloin tahansa on oikea aika vierailla. Kaupunki on täynnä ravintoloita, putiikkeja, museoita, taidegallerioita ja tietysti maailmanluokan viinitiloja. Jotkut maailman parhaista vuosikerroista löytyvät Edna Valleysta, ja voit maistella niitä San Luis Obispon loistokkaiden, kumpuilevien, viiniköynnösten peittämien kukkuloiden joukossa. Täällä palvelu kalpenee vain kuvankauniisiin maisemiin ja täydelliseen keliin, ja tähän matkamme päättyy.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit erikoistarjouksissa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.