Energisistä kivistä keskellä Aussie Outbackia, pelottaviin hotelleihin a la Stephen Kingiin, kuuluisien vampyyrien koteihin ja slaavilaisen Euroopan syvyyksissä oleviin epämuodostuneiden puiden metsiin. Tämä luettelo maailman salaperäisimmista paikoista vierailulla on varmasti jotain kiinnostavaa. Ei ole väliä, oletko salaliittoteoreetikko, omistautunut UFO-metsästäjä, Nosferatun kannattaja, media tai yliluonnollinen harrastaja – tai vaikka haluat vain suunnata turistireitin varrelta johonkin hieman erilaiseen paljon tekemistä.

Jotkut paikat ovat täydellisiä paikkoja hemmotella niitä outoja ja upeita kiinnostuksen kohteita toisessa maailmassa, toiset saavat sinut hyppäämään iholtasi. Jotkut ovat vain mahtavia paikkoja matkustaa, kun taas kaikki täällä lupaa mysteeriä ämpärillä.

Nauti luettelostamme maailman mystiisimpiä paikkoja:

1. Bermudan kolmio, Atlantin valtameri

Bermudan kolmio

Lähde: pinterest

Bermudan kolmio

Tarinat kadonneista merenkulkijoista ja kadonneista aluksista, maahan törmänneistä lentokoneista ja jopa katoavista ihmisistä ovat nousseet esiin Bermudan kolmion vesiltä vuosisatojen ajan.

Valtava yli puolen miljoonan neliökilometrin alue tunnetaan myös Paholaisen kolmiona, ja teorioita siitä, miksi niin monet matkailijat joutuvat sen kytkimien vastoon, on runsaasti.

Jotkut sanovat, että on olemassa magneettisia poikkeavuuksia, jotka heittävät kompassit pois kurssilta, toiset, että trooppiset syklonit ovat syyllisiä, ja toiset sanovat, että siinä ei yksinkertaisesti ole mitään mysteeriä! Nykyään alueella vieraileminen voi olla paljon miellyttävämpää kuin luuletkaan, kun auringon roiskeet Turks- ja Caicossaaret kutsuvat etelässä ja Bermudan poukamat pohjoisessa.

Saatat todella haluta, ettet enää koskaan nähdä sinua!

2. Banff Springs Hotel, Kanada

Banff Springs -hotelli

Lähde: flickr

Banff Springs -hotelli

Stephen Kingin Timberline Lodgen ja Stanley Kubrickin The Shining fame -alkusoittojen myötä Banff Springs -hotellin Kanadassa sanotaan olevan lukuisten kummitustarinoiden ja salaperäisten tapahtumien koti.

Paikalliset kertovat tarinoita kokonaisesta perheestä, joka murhattiin kylmäverisesti huoneessa 873. Toiset puhuvat uudelleen ilmestyvistä ovimiehistä, jotka katoavat ilmaan.

Mutta jos luulet pystyväsi käsittelemään yliluonnollista edustajaa, sinulla on todellinen herkkupala täällä.

Tämä komea hotelli huokuu skotlantilaista Baronial-tyyliä, Kanadan Kalliovuorten kuusipukuisten huippujen peittämä hotelli tarjoaa pääsyn ikonisille Jasperin ja Banffin hiihtokentille.

Riskin arvoinen? Meidän mielestämme niin!

3. Transilvania, Romania

Branin linna

Lähde: flickr

Branin linna

Sylvan-kukkulat ja sumuhuippuiset vuoret, kirkonkellojen kaikuva kaiku ja Sibiun, Brasovin ja Clujin kaltaisten kaupunkien kivestä rakennetut keskiaikaiset tornit lisäävät kaikki tämän Romanian sydämessä sijaitsevan laajan alueen aavemaista tunnelmaa.

Mutta se on yksi paikka, joka todella saa kylmät väreet ja saa selkärangan kihelmöimään: Bran Castle.

Tämä tornin päällä oleva linnoitus kohoaa Valakian laidalla sijaitsevista metsistä goottilaisten tornien ja gargoyle-pippureiden kattojen sekaisin.

Vuosien varrella se on liitetty useisiin vähemmän kuin maukkaisiin, äärimmäisen salaperäisiin hahmoihin: Vlad Impaler, Valakian kuninkaiden verenhimoisin, ja tietysti kreivi Draculaan, kynsiä purevan Nosferatun arkkityyppiin.

4. Crooked Forest, Puola

Kaareva metsä

Lähde: tunne-planeetta

Kaareva metsä

Aivan Puolan äärimmäisellä itäosassa sijaitsevan Szczecinin kaupungin eteläpuolella, kivenheiton päässä Saksan rajasta länteen, hieman yli 400 mäntypuusta koostuva pieni sidos on kerännyt Atlas Obscura -tyyppisten ja syrjäytyneiden huomion. matkustajia vuosia.

Koko metsä näyttää olevan rungossa taivutettu lähes 90 astetta, ennen kuin se kääntyy takaisin suoraan ja kasvaa pystysuoraan slaavilliseen taivaaseen.

Keskustelua on käyty siitä, mikä sai epätavallisen puun näyttämään siltä kuin se on, ja teoriat ovat niinkin laajat kuin rankat lumimyrskyt ja metsurien kasvatustekniikat.

Outo.

5. Bhangarhin linnoitus, Intia

Bhangarhin linnoitus

Lähde: flickr

Bhangarhin linnoitus

Aravali-kukkuloiden ympäröimänä ja Rajasthanin auringon paahtamana Bhangarhin linnakkeen vanhojen suojakaikujen sanotaan kaikuvan yhden kirotun prinsessan ja hänen mahdollisen vangitsijansa, velho Sinhain eteeristä läsnäoloa.

Sanotaan, että Sinhai yritti saada nuoren kuninkaallisen ansaan tarjoamalla hänelle rakkausjuomaa.

Suunnitelma kostautui, velho päätyi kuolleeksi, mutta ei ennen kuin hän saattoi laskea heksansa kaikkien Bhangarhin asukkaiden päälle.

Nykyään Madho Singh I:n aikoinaan tallaama Mughlai-kompleksi pidetään yhtenä Intian ahdistetuiimmista paikoista.

Kukaan ei saa mennä sisään pimeän jälkeen, ja paikalliset ovat jopa raportoineet kuolemantapauksista jatkuvan kirouksen seurauksena!

6. Skirrid Mountain Inn, Wales

Skirrid Mountain Inn

Lähde: visitwales

Skirrid Mountain Inn

The Skirrid Mountain Inn sijaitsee kohoavien tunturien ja jäkälätäpläisten kivikylien välissä kauniin Brecon Beaconsin kansallispuiston itäreunalla (Walesin vähemmän tunnettu eteläinen vuorijono).

Jotkut sanovat, että se oli kapinallistaistelijoiden kokoontumispaikka Owain Glyndŵrin lipun alla, Walesin vastarinnan sankari Henrik IV:tä vastaan. Toiset väittävät, että se oli aikoinaan oikeustalo, jossa rikollisia ei vain tuomittu kuolemaan, vaan myös hirtettiin, kaikki surullisen kuuluisan niin kutsutun hirttävän tuomarin George Jeffreysin komennossa.

Sisällä on jopa heiluva silmukka, joka roikkuu edelleen kattotuoleissa, ja lukemattomia kummitustarinoita kuullaan kyynelsi (perinteinen walesilainen keitto) yli!

7. Lontoon Tower, Englanti

Lontoon torni

Lähde: flickr

Lontoon torni

Kuninkaiden mestaus, valtion vihollisten vangitseminen, poliittisten juonittelujen juonittelu Tudoreista Elisabetaneihin; kaikenlaisia ​​synkkiä ja hämäriä tekoja on tapahtunut Lontoon pohjoisrannalla sijaitsevan vanhan linnoituksen crenulaatioiden välissä.

Tarinat kummituksista ja salaperäisistä tapahtumista alkoivat Thomas Becketin (marttyyrikuoleman pyhimyksen) havaitseminen, jonka sanotaan estäneen palatsin laajennuksen rakentamisen haudasta.

Suurimman kohun aiheuttaa kuitenkin yhden kuningatar Anne Boleynin ilmestys – hänen päättömän ruumiinsa nähdään väijymässä paikassa, jossa hänet tapettiin Henrik VII:n käskystä jo 1530-luvulla!

8. Eternal Flame Falls, Yhdysvallat

Eternal Flame Falls

Lähde: flickr

Eternal Flame Falls

Sukella mutkaisille kävelyreiteille, jotka kulkevat Chestnut Ridge Parkin läpi ja löydä Shale Creekin piilotettu ihme.

Tämä omituinen luonnonilmiö, jota kutsutaan asianmukaisesti Eternal Flame Fallsiksi, on todellinen mysteeri.

Miksi? No, koska se onnistuu yhdistämään kaksi maan alkuainevoimaa yhteen paikkaan – siksi! Näet ensin itse upeita putouksia, jotka putoavat alas veistettyjen graniittikivikerrosten yli.

Sitten tulee liekki, jonka voidaan nähdä välkkyvän kaihien takana.

Se ei koskaan sammu, ja tutkijoiden mukaan tulipalo johtuu maanalaisesta tihkuvasta maakaasusta.

9. Richat Structure, Mauritania

Richat-rakenne

Lähde: flickr

Richat-rakenne

Näennäisesti pyörivä ja pyörivä ja kiertyvä kuin sykloni mahtavan Saharan aavikon sydämessä, Mauritanian syvyyksissä sijaitseva mahtava Richat-rakennelma on jotain todella salaperäistä (vaikka joudut varmasti nousemaan taivaalle nähdäksesi sen!). Tiedemiehet ovat vuosien ajan ihmetelleet, kuinka täydellinen pyöreä samankeskisten renkaiden sarja pääsi sinne.

Jotkut ajattelevat, että se oli asteroidin törmäys vuosisatojen aikana.

Toiset sanovat, että se oli yksinkertainen luonnollisen geologisen kulumisen ja eroosion prosessi.

Ja sitten – tietysti – jotkut ajattelevat, että kyseessä oli maan ulkopuolisten luoma, jotka kulkivat tämän tien ja merkitsivät laskeutumiskohdan tuleville maanpäällisille vierailuille.

Hmm, ehkä!

10. Nazca Lines, Peru

Nazcan linjat

Lähde: flickr

Nazcan linjat

Etelä-Perun pölyisissä aavikkomaisemissa arpeutuneet Nazca Lines ovat salaperäisimpiä ja mahtavimpia esihistoriallisia jäänteitä koko Etelä-Amerikassa.

Ja vaikka he tyypillisesti jäävät takapenkille maan muihin suuriin turistinähtävyyksiin – Machu Picchuun, Pyhään laaksoon, Cuzcoon – he houkuttelevat melkoisen osuutensa vierailijoista.

Useimmat valitsevat sen ylikulkusillat ja nähdä suuret ihmeet ylhäältä, jolloin hämähäkkejä ja apinoita kuvaavat uteliaat geoglyfit tulevat näkyviin.

Nyt Unescon maailmanperintökohde, kukaan ei tiedä, miksi muinaiset nazcalaiset tekivät ne.

Ehkä ne olivat uhri jumalille? Ehkä he olivat kulttisymboli? Se on edelleen mysteeri.

11. Highgaten hautausmaa, Englanti

Highgaten hautausmaa

Lähde: flickr

Highgaten hautausmaa

Jos päätät navigoida Lontoon Highgaten hautausmaan ryömivällä viiniköynnöksellä ja muratin versoilla, uhkaavilla tammilla ja jäkälätäpläisillä hautakivillä, ole varovainen: tämä on monien mielestä Yhdistyneen kuningaskunnan kummittelevin paikka (Tower of London jätetty pois, tietysti). Asetus on varmasti riittävä jäähdyttämään verta: ikivanhoja enkelihahmoja piilossa varjokasvun keskellä, gargoylit nauramassa rakoista ja loputtomat hautarivit juoksevat kaukaisuuteen.

Jotkut aaveiden tarkkailijat sanovat nähneensä ilmestyksiä leijuvan goottilaisten kaiverrusten välissä.

Toiset kertovat, että vampyyrit väijyvät siellä varjoissa.

12. Area 51, Yhdysvallat

Alue 51

Lähde: flickr

Alue 51

Area 51 on salaliittoteoreetikkojen magneetti kuin mikään muu paikka tällä listalla, ja se on inspiroinut UFO-metsästäjiä ja maan ulkopuolisia harrastajia vuosien ajan – se esiintyi jopa Roland Emmerichin avaruusolentoja sisältävässä mestariteoksessa Independence Day jo vuonna 1996! Nevadanin aavikon keskellä sijaitseva paikka on ollut erittäin salassa Yhdysvaltain hallituksen toimesta siitä lähtien, kun se aloitti tiedustelu- ja vakoilukoneiden kehittämisen 50-luvulla.

Nykyään keinottelijat ajattelevat, että se voi olla mitä tahansa julkisesta valvontakeskuksesta säänvalvonta-asemaan ja aikamatka-asemaan.

Älä odota vierailijakeskusta tai mitään, mutta sitten Vegas on aivan tiellä!

13. Pääsiäissaari, Polynesia

Pääsiäissaari

Lähde: flickr

Pääsiäissaari

Juuri ensimmäisen vuosituhannen vaihteessa Itä-Polynesian rapanui-kansat laskeutuivat maihin ja alkoivat tutkia pääsiäissaaren tuulen aiheuttamia rantoja.

Tietenkään sitä ei silloin kutsuttu Pääsiäissaareksi – nimi on myöhempi eurooppalainen lisäys hollantilaisen Jacob Roggeveenin ansioista, joka sattui maahan vuonna 1722. Hänen löytönsä olisi varmasti hämmästyttänyt häntä: lukemattomat kaiverretut hahmot jättimäisistä päistä, kaiverrettu ja hakattu maan mustista kivilohkareista.

Itse asiassa täällä on yli 880 niin kutsuttua moai-päätä, joista kunkin uskotaan edustavan yhden heimoperheklaanin viimeistä jäsentä.

14. Stonehenge, Englanti

Stonehenge

Lähde: flickr

Stonehenge

Stonehenge sijaitsee syvällä keskellä Etelä-Keski-Englannin vehreitä alamaita, joissa Salisbury Plain nousee tammimetsien huipuissa ja koukuissa. Stonehenge on pitkään huomannut mysteeriä ja taikuutta.

Tämän arviolta 5 000 vuotta sitten luodun pyöreän valtavien megaliittikivien ryhmittymän uskotaan olevan tehty ainutlaatuisesta bluestone-materiaalista, joka olisi voitu louhia vain Preseli-kukkuloista Pembrokeshiressä, noin 200 mailin päässä Walesista.

Mysteeriä ympäröi sekä se, kuinka neoliittiset ihmiset onnistuivat kuljettamaan niin valtavia kiviä koko matkan ajan, että rakennuksen tarkoituksesta.

Nykyään se on kietoutunut Arthurin legendoihin ja houkuttelee pakanoita kesäpäivänseisaukseen.

15. Uluru, Australia

Uluru

Lähde: flickr

Uluru

Uluru on mahtava pylväs Australian Outbackin keskellä.

Se ulottuu korkealle sitä ympäröivien tasanteiden yläpuolelle; jättimäinen hiekkakivipallikko, joka näyttää kivettyneen eläimen selkäkilviltä.

Todella henkeäsalpaava paikka katsottavaksi, se houkuttelee kaikkia retkeilijöistä historian ystäviin (jotka tulevat pääasiassa esihistoriallisten kalliopiirröiden vuoksi, jotka merkitsevät lähellä olevia luolia). Ayers Rock, kuten paikkaa myös kutsutaan, on kuitenkin myös Australian aboriginaalien vanhojen perinteiden keskipiste.

He uskovat, että se on yksi viimeisistä jäljellä olevista kodeista luojaolentoille, jotka takoivat maan.

Sillä välin muut ihmiset tulevat tänne energisoimaan itseään kallion alta kulkevien virtauskanavien kautta – mitä se sitten tarkoittaakaan!

Missä yöpyä: Maailman parhaat hotellit

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *