Espanjan pohjois-keskiosassa, noin kahdeksan kilometriä Biskajanlahdesta etelään sijaitsevassa Bilbaossa on noin 350 000 asukasta, joten se on maan 10. väkirikkain kaupunki.

Se on yksi Espanjan Baskimaan tärkeimmistä kohteista, ja se tunnetaan parhaiten kotina maailmankuululle Guggenheim-museolle, jossa on vaikuttava kokoelma korvaamatonta taidetta ja upeaa arkkitehtuuria.

1900-luvulla Bilbao oli taloudellinen voimatekijä, joka tarjosi merkittävän osan alueen teollisuustuotannosta, mukaan lukien laivanrakennus ja teräksen tuotanto.

Nyt matkailu on yksi sen suurimmista sektoreista, ja vierailijoilla on laaja valikoima retki- ja aktiviteettivaihtoehtoja käden ulottuvilla.

1. 1 ½ tunnin Segway-kierros Abandoibarrassa ja vanhassakaupungissa

Vanhakaupunki Bilbaossa

Lähde: Francesco Bonino / shutterstock

Vanhakaupunki Bilbaossa

Bilbaon vanhakaupunki on täynnä arvokkaita nähtävyyksiä, jotka koskettavat alueen historiaa, kulttuuria, taidetta ja arkkitehtuuria.

Tällä 90 minuutin kiertueella vieraat tapaavat oppaansa keskeisellä paikalla, jossa he saavat opastuksen kuvailemaan asioita, joita he ovat näkemässä, ja oppivat käyttämään kaksipyöräistä konetta turvallisesti ja parhaan mahdollisen tehon saavuttamiseksi.

Kiertueen kohokohtia ovat Euskadi-aukio, Iberdrola-torni, Euskalduna-palatsi, Abandoibarran kaupunginosa ja useita Salvador Dalín tekemiä taideteoksia.

Vaikka kiertomatkat eivät sisällä pääsyä useimpiin edellä mainittuihin kohteisiin, vieraat löytävät nähtävyyksiä, joita he voivat halutessaan tutkia itse, kun kiertue on virallisesti ohi.

2. Guggenheim-opastettu kierros Skip-the-Line

Guggenheim-museo Bilbaossa

Lähde: Iakov Filimonov / shutterstock

Guggenheim-museo Bilbaossa

Jopa niille, jotka eivät ole aivan taiteen harrastajia, Guggenheim on ikoninen Bilbaon nähtävyys, joka ansaitsee muutaman tunnin arvokasta loma-aikaa.

Tämä kahden tunnin kiertue sisältää englanninkielisen oppaan palvelut, ja niille, jotka haluavat tutustua museoon kiertueen päätyttyä, on saatavilla ilmaisia ​​äänioppaita kuudella kielellä.

Kierrokset kohtaavat museon sisäänkäynnin lähellä ja sisältävät sekä ulko- että sisäosia, joissa vieraat tutustuvat rakennuksen vaikuttavaan arkkitehtuuriin ja sen sisällä oleviin pysyviin ja pyöriviin kokoelmiin.

Pääsyliput ovat hyviä koko päiväksi, joten pysy niin kauan kuin haluat.

3. Baskimaan ruoanlaittotunti

Baskimaan espanjalainen tapas

Lähde: Asierare / shutterstock

Baskimaan espanjalainen tapas

Pohjois-espanjalaiselle keittiölle on ominaista lukemattomia kansainvälisiä vaikutteita, jotka tekevät siitä erityisen elävän ja ainutlaatuisen.

Tällä interaktiivisella kahden tunnin Baskimaan ruoanlaittotunnilla vieraat tutustuvat suosittuun kokkiinsa ennen kuin he tutustuvat alueen ruokaan ja kulttuuriin mukaansatempaavalla tavalla.

Oppaansa johdolla osallistujat oppivat tyypillisistä baskilaisista ainesosista ja mausteista ja tekevät niistä erilaisia ​​maukkaita perinteisiä ja nykyaikaisia ​​pintxoja – tai tapaksia.

Retket ovat kooltaan rajoitettuja, jotta kaikilla on intiimi ja ikimuistoinen kokemus; ne sisältävät jälkiruokaa, olutta, virvoitusjuomia ja näytteenottoa heidän työnsä hedelmistä, kun kaikki on sanottu ja tehty.

4. Off-the-Beaten-Path Seaside Cycling Tour

Arrigunagan ranta

Lähde: YuryKara / shutterstock

Arrigunagan ranta

Bilbaon upeaan merenrantaan tutustuminen ei ole koskaan ollut helpompaa tai innostavampaa kuin tällä 2 ½ tunnin opastetulla pyöräretkellä.

Se sopii täydellisesti niille, jotka ovat juuri viettäneet tunteja pitkällä kansainvälisellä lennolla, ja se sopii useimpien ikäisten matkailijoille.

Retket alkavat Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvan Vizcayan sillan varjossa, ja ne sisältävät pysähdyksiä Puerto Viejossa ja useita suojaisia ​​rannikkopaikkoja, joissa on hiljaisia ​​rantoja ja kohoavia kallioita, jotka eivät yleensä saa paljon turistiliikennettä.

Matkan varrella vieraat oppivat alueen historiasta ja kulttuurista sekä lisäävät ruokahalua, mikä on hyödyllistä, kun on aika rentoutua pintxojen ja virkistävän juoman, kuten paikallisen viinin tai oluen, parissa.

5. 3 päivän Guggenheim, 4 tähden hotelli ja pyöräretkipaketti

Abandoibarran alue Bilbaossa

Lähde: saiko3p / shutterstock

Abandoibarran alue Bilbaossa

Varovaisuuden heittäminen tuuleen ja useamman päivän matkapaketin varaaminen on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat antaa koulutettujen matkailualan ammattilaisten hoitaa kaikki ärsyttävät pienet yksityiskohdat.

Tällä kolmen päivän retkellä asiakkaat pääsevät nauttimaan useista alueen tärkeimmistä nähtävyyksistä ja viettävät kaksi yötä 4 tähden hotellissa kaupungissa lähellä kaikkea toimintaa.

Paketit sisältävät liput Guggenheim-museoon, opastetun pyöräkierroksen kaupungissa ja runsaasti aikaa omatoimiseen tutustumiseen vanhaankaupunkiin ja Abandoibarran alueelle.

Molemmat ovat tunnettuja trendikkäistä ostospaikoistaan, trendikkäistä ravintoloistaan ​​ja runsaista historiallisista ja kulttuurisista nähtävyyksistä.

6. 3 tunnin pienryhmän taiteen ja kulttuurin löytökierros

Ilta Bilbaossa

Lähde: Goskova Tatiana / shutterstock

Ilta Bilbaossa

Vaikka Bilbao La Viejan kaupunginosa oli aikoinaan pääasiassa teollista, se on nyt kukoistanut yhdeksi kaupungin vilkkaimmista kaupunginosista, jossa on tyylikästä taidetta, ruokaa ja elävää viihdettä, jotka houkuttelevat kaikenlaisia ​​vierailijoita.

Tällä kolmen tunnin pienryhmäretkellä vieraat ja heidän oppaansa lähtevät tutkimaan arkkitehtonisesti ainutlaatuisia rakennuksia ja etnisiä kaupunginosia, jotka tekevät alueesta niin ainutlaatuisen ja boheemin.

Kierrokset alkavat alkuillasta, kun alue on vasta heräämässä eloon. Siellä on runsaasti aikaa esittää kysymyksiä, hieroa kyynärpäitä paikallisten kanssa ja maistella maukasta käsityöpanosta.

7. Vitorian ja Salt Valleyn pienryhmäkierros lounaalla

Añanan suolalaakso

Lähde: bimserd / shutterstock

Añanan suolalaakso

Añanan suolalaakso oli sukupolvien ajan Baskimaan vaurauden ja kaupan keskus, koska se tuotti runsaasti elintärkeää luonnonvaraa ja teki monista kauppiaista melko varakkaita sen päivän mittapuun mukaan.

Kun vieraat ja heidän oppaansa noudetaan hotellistaan ​​Bilbaossa, he viettävät laaksoon, jossa he viettävät noin 90 minuuttia tutkien sen kaivoksia, oppivat louhintaprosessista menneiden vuosien aikana ja arvostavat alueen hämmästyttävää luonnonkauneutta. .

Retket sisältävät myös pysähdyksen Vitoria-Gasteizissa, jossa jokainen nauttii perinteisestä lounaasta ennen kaupunkikierrosta ja suuntaa lopulta takaisin Bilbaoon noin klo 16.00.

8. Opastettu vene- ja kävelykierros Pintxoksen kanssa

Dueston yliopisto Bilbaossa

Lähde: trabantos / shutterstock

Dueston yliopisto Bilbaossa

Lyhyet yhdistelmäretket ovat loistavia ideoita vierailijoille, joilla on rajallinen matkabudjetti ja lyhyt keskittymiskyky.

Tämä kahden tunnin opastettu kierros sisältää sekä kävely- että jokiristeilyn osia, ja se on saatavilla englanniksi, saksaksi, ranskaksi ja espanjaksi.

Asiat saavat vauhtia rentouttavalla ja luonnonkauniilla venematkalla Bilbao-joella, jossa nähtävyyksiä ovat kaupungin ainutlaatuinen horisontti, Guggenheim-museo ja Dueston yliopisto.

Kiertueen kävelyosuus kiertää useiden erilaisten kaupunginosien läpi, joissa vieraat oppivat näkemästään.

Myöhemmin he vetäytyvät perinteiseen ravintolaan nauttiakseen pintxon maistelun ja virkistävän juoman.

9. Bilbao kuin paikallinen räätälöity opastettu kierros

Ribera Market Bilbaossa

Lähde: trabantos / shutterstock

Ribera Market Bilbaossa

Mikään ei todellakaan korvaa paikallisen opastusta ja näkökulmaa vieraillessaan uudessa kaupungissa.

Tällä räätälöitävällä kiertueella vieraat voivat valita, haluavatko he omistaa 2–6 tuntia retkelleen ja keskittyä vain heitä kiinnostaviin asioihin.

Räätälöidyt kierrokset päihittävät housut pois tiukoilla reiteillä, ja tämä keskittyy kaupungin näkyvimpiin nähtävyyksiin sekä muutamaan, jotka ovat hieman kuluneen polun ulkopuolella.

Retket koskettavat historian, kulttuurin, keittiön ja taiteen näkökohtia vieraiden kiinnostuksen kohteiden mukaan, ja ne ovat uusille vierailijoille hienoja tapoja tutustua kaupungin ulkoasuun.

10. Kuvataidemuseo Yksityinen opastettu kierros

Kuvataidemuseo Bilbaossa

Lähde: Sharad Raval / shutterstock

Kuvataidemuseo Bilbaossa

Museum of Fine Arts on toinen Bilbaon tärkeimmistä nähtävyyksistä. Vaikka jotkut vierailijat haluavat vierailla siellä yksin, toiset valitsevat lisäarvon, jonka vain paikallinen opas voi tarjota.

Museo voi olla ruuhka-aikoina suorastaan ​​täynnä, mutta tämä kiertue tarjoaa ohituslippuja, jotka vähentävät odotusaikaa ja lisäävät aikaa sisäisten ihmeiden kokemiseen.

Pysyvät ja väliaikaiset näyttelyt kattavat laajan valikoiman ajanjaksoja, ja niissä on paikallisten, alueellisten ja kansainvälisesti arvostettujen taiteilijoiden nykyaikaisia ​​ja historiallisia teoksia.

Kierrokset kestävät kaksi tuntia ja ovat saatavilla puolivälissä aamulla, varhain iltapäivällä ja myöhään iltapäivällä.

11. Hop-on-Hop-off -venematka

Portugaleten riippusilta

Lähde: dvoevnore / shutterstock

Portugaleten riippusilta

Hop-on-hop-off -matkat ovat loistavia vaihtoehtoja tee-se-itse-harrastajille, jotka haluavat käyttää loma-aikansa viisaasti näkemällä vain niitä asioita, jotka kiinnostavat ja jättämällä huomiotta ne, jotka eivät kiinnosta.

Kansainvälisten matkailijoiden majoittamiseksi kiertoajelut sisältävät äänioppaita useilla kielillä. Suurin osa mukana olevista nähtävyyksistä on mahdollista nähdä alle kolmessa tunnissa.

Suurin osa kiertueesta tapahtuu kanavilla ja suistossa ympäri kaupunkia ja sisältää nähtävyyksiä, kuten Portugaleten riippusilta ja Santurtzin kalastajakylä.

Retkiveneissä on istumapaikkoja sekä sisällä että ulkona, ja ne tarjoavat joitain parhaista valokuvausmahdollisuuksista, joita todennäköisesti löydät alueelta.

12. Bilbaon kohokohdat: Guggenheim ja San Mams lounaalla

San Mames -stadion Bilbaossa

Lähde: Mimadeo / shutterstock

San Mames -stadion Bilbaossa

Ainoa asia, joka on parempi kuin sisällyttää monia Bilbaon kohokohtia yhdeksi käteväksi ja suhteellisen edulliseksi kiertueeksi, on tehdä se ilmaisella lounaalla.

Tämä 90 minuutin kiertue kattaa sekä kaupungin taiteen että urheilun, ja se sopii hyvin niille, jotka työskentelevät rajoitetusti, ja siihen sisältyy opastettua aikaa jokaisessa nähtävyyskohteessa.

San Mames Stadium on isännöinyt jalkapallo-otteluita yli vuosisadan ajan, ja urheilun ystävät saavat kulissien taakse kurkistuksen alueille, jotka on yleensä varattu vain valmentajille, pelaajille ja henkilökunnalle.

Guggenheimin kiertueen jälkeen kaikki nauttivat lounaasta ennen kuin kutsuvat sen päiväksi ja suuntaavat muihin seikkailuihin.

13. Vuoret ja meri koko päivän retki Bilbaosta

Näkymä Santurtzille

Lähde: Ondacaracola / shutterstock

Näkymä Santurtzille

Bilbaon rannikon sijainnin ansiosta on mahdollista kokea vuoret ja meri koko päivän kiertueella, joka alkaa ja päättyy kaupungissa.

Lyhyen tapaamisen ja oppaansa kanssa tervehtimisen jälkeen vieraat lähtevät Vitoria-Gasteiziin, joka on olennainen baskimaan kaupunki, joka tunnetaan lukuisista historiallisista monumenteistaan, vaikuttavasta arkkitehtuuristaan ​​ja kohoavasta katedraalistaan.

Muita sisämaan nähtävyyksiä ovat laaja laakso, muinaiset suolakaivokset ja lounas juomien kera perinteisessä ravintolassa viehättävässä Balmasedan kylässä.

Rannikolla vieraat tutustuvat kaupunkeihin, kuten Santurtzi ja Portugalete, ennen kuin palaavat lähtöpisteeseensä Bilbaoon.

14. Estuary Private Sailing Tour ja Rioja Wine

Getxon satama

Lähde: Goskova Tatiana / shutterstock

Getxon satama

Mahdollisuus nukkua katumatta on yksi loman todellisimmista nautinnoista. Tämä neljän tunnin keskiaamun purjehdus- ja viinikierros on täydellinen niille, jotka eivät halua nousta auringon mukana.

Vieraat nauttivat hotellilta noutopalvelusta, jonka jälkeen heidät kuljetetaan läheisen Getxon rannikkokaupungin venesatamaan.

Retket tehdään majesteettisella purjeveneellä, josta vieraat näkevät upeita kallioita, suojaisia ​​rantoja ja joitain vanhan maailman kalastajakyliä, jotka eivät ole muuttuneet paljoa vuosisatojen aikana.

Kiertueen vesiosan jälkeen vieraat voivat nauttia rennosta viininmaistelusta, jossa he valitsevat kahdesta erillisestä alueellisesta lajikkeesta ennen kuin suuntaavat takaisin Bilbaoon varhain iltapäivällä.

15. Vanhankaupungin kävelyopastettu kierros

Santiagon katedraali Bilbaossa

Lähde: Borja Laria / shutterstock

Santiagon katedraali Bilbaossa

On vaikea käsittää, että 90 minuutin kävelykierros voisi kattaa vuosisatojen historian, mutta juuri niin tämä tekee.

Vanhankaupungin kortteliin keskittyvät kävelijät ja heidän oppaansa tutustuvat useisiin kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin, kuten Santiagon katedraaliin, Pyhän Antonin kirkkoon ja Mercado de la Riberaan.

Eurooppalaisia, baskilaisia ​​ja Lähi-idän vaikutteita sisältävä Vanhankaupungin alue on täynnä pakollisia nähtävyyksiä, jotka ovat riittävän lähellä toisiaan, jotta monet niistä on mahdollista nähdä lyhyessä ajassa ilman liiallista hikoilua.

Retket sisältävät myös pysähdyksen perinteisessä viinibaarissa, ja ne ovat saatavilla useilla kielillä.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Bilbaossa, Espanjassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *