Etelä-Ranska on tyylin ja hienostuneisuuden ruumiillistuma, ja se saattaa saada sinut ajattelemaan jazz-aikaa, 50-luvun jet-settejä, impressionistisia maalareita, okranvärisiä provencelaisia ​​kyliä tai roomalaisia ​​raunioita.

Se on kaikkea sitä ja paljon muuta, joten olemme yrittäneet laatia luettelon, joka rastittaa kaikki ruudut ja jossa on kuuluisia kaupunkeja, jotka ovat otsikoissa, ja kaupungit, jotka on ikuisesti linkitetty taiteilijoihin tai kirjailijoihin, jotka ovat saaneet inspiraationsa niistä.

Joten olipa Etelä-Ranskan historia, maisemat, kulttuuri, ruoka tai rannat houkutteleva sinua, tässä luettelossa pitäisi olla jokin paikka, joka houkuttelee sinua.

Tutkitaan parasta käyntikohteet Etelä-Ranskassa:

1. Avignon

Avignon

Lähde: proslgn / shutterstock

Avignon

Keskiajalla tämä Rhônen rannalla sijaitseva kaupunki oli jonkin aikaa läntisen kristikunnan keskus.

Kuusi paavin konklaavia pidettiin lumoavassa Paavien palatsissa 1300-luvulla, ja rakennuksessa on kiehtovia pieniä jäänteitä tältä ajalta, kuten arvokkaat goottilaiset freskot, jotka ovat edelleen paavin asuntojen seinillä.

Pont Saint-Bénézetin ylevät rauniot ovat myös tältä ajalta, ja ne työntyvät ulos joen puolivälissä, ja niitä vartioi porttirakennus ja jossa on pieni keskiaikainen Pyhän Nikolauksen kappeli.

Selaa taiteellista muurien ympäröimää kaupunkia, lähde risteilylle Rhône-joella ja katso, voitko tulla teatterifestivaalille heinäkuussa, jolloin Avignonista tulee yksi jättimäinen näyttämö.

2. Carcassonne

Carcassonne

Lähde: Riska Parakeet / Shutterstock

Carcassonne

Auden oikean rannan yläpuolella sijaitseva Cité de Carcassonne on nähtävyys, josta voit unelmoida: muurit ovat ympäröineet tätä kaupungin osaa 400-luvulta lähtien, mutta niitä vahvistettiin 1200-luvulla seisomaan esteenä kruunua vastaan. Aragonista etelään.

1600-luvun jälkeen niitä ei enää tarvittu ja niiden annettiin rapistua, kunnes arkkitehti Viollet-le-Duc tuli mukaan ja teki heille romanttisen remontin 1800-luvulla.

Carcassonnessa on paljon muutakin: Canal du Midi kulkee kaupungin halki ja on hämmästyttävä saavutus 1600-luvulta, kun taas Pyhän Nazariuksen ja Celsuksen basilikan lasimaalaukset ovat yksi kauneimmista koskaan näkemistäsi.

3. Aix-en-Provence

Aix-en-Provence

Lähde: RossHelen / Shutterstock

Aix-en-Provence

Aix eroaa kahdesta ensimmäisestä merkinnästä siinä, että ihmiset vierailevat tässä kaupungissa, ei niinkään nähtävyyksien vuoksi, vaan sen vähemmän konkreettisten, tunnelmallisten ominaisuuksien vuoksi.

Mielenkiintoisella Cours Mirabeaulla, jolla on plataanipuita, suihkulähteitä ja tyylikäs kartano, voit vierailla monien Aixiin liittyvien kuuluisien henkilöiden, kuten Paul Cézannen, Ernest Hemingwayn ja Émile Zolan, kummittelemassa.

Voit jatkaa Cézanne-teemaa tekemällä pyhiinvaelluksen Montaigne Saint-Victoireen, aivan kaupungin itäpuolella.

Tämä rosoinen kalkkikiviharju oli kohtaus, jonka Paul Cézanne palasi maalaamaan kerta toisensa jälkeen 1800-luvun lopulla.

4. Hienoa

Promenade des Anglais

Lähde: trabantos / shutterstock

Promenade des Anglais

Nizza on mahtavampi, tilavien aukioiden ja pitkien esplanadien kaupunki.

Se oli yksi ensimmäisistä rannikkokohteista, joka houkutteli turisteja, ja se varustai sen näyttävillä 1800-luvun palatseilla ja hotelleilla Promenade des Anglais’lla.

Voit hypätä alas Vieux Nicen kujilla tehdäksesi ostoksia Cours Selayan putiikeissa ja kukkamarkkinoilla tai nousta Colline du Châteaulle ihailemaan näkymää, joka ei lakkaa ilahduttamasta.

Jos et välitä kivistä, voit myös liittyä muutamaan valitun joukkoon, jotka menevät ottamaan aurinkoa Nizzan rannoille.

Edes heinä- ja elokuussa se ei koskaan kohise rannalla ja useimmat kävijät pysyvät kävelykadulla.

Nizzassa on myös joukko taiteilijoita, jotka vannoivat kaupungin nimeen: Marc Chagallilla ja Henri Matissella on molemmilla omat museot täällä.

5. Albi

Albi

Lähde: Nata Shilo com / Shutterstock

Albi

Todennäköisesti tunnet yhden Albin kuuluisimmista pojista, vaikka et tunnista hänen nimeään: Henri de Toulouse-Lautrec maalasi nuo ikoniset kohtaukset tanssijoista Moulin Rougessa ja loi jugendjulisteet, jotka liittyvät erottamattomasti Belle Époqueen. .

Hänen nimissään museossa Albin piispanpalatsissa on maailman suurin yksittäinen kokoelma hänen töitään, yli 1000 kappaletta.

Sen goottilainen tiilitalo on myös Unescon kohde, joka kuuluu hallitseviin punatiiliseen rakennuksiin, jotka on suunniteltu herättämään kunnioitusta.

Ei sen enempää kuin Albin katedraali, joka näyttää linnoitukselta ja pystytettiin 1200-luvulla katolisen vallan julistukseksi kataarilahkon tukahdutuksen jälkeen tällä alueella.

6. Lourmarin

Lourmarin

Lähde: marketa1982 / Shutterstock

Lourmarin

Pieni kaupunki, joka sijaitsee aivan Luberonin vuoriston eteläpuolella, on Provencen kvintessenssi.

Kaikki ainekset ovat täällä, erityisesti vuoristomaisema, hedelmä- ja viinitarhat, joka kehystää Caselas-kellotornia.

Lourmarin on yksi Ranskan «kauneimmista» kylistä, mutta se on paljon enemmän kuin ulkomuseo: Se on vilkas pieni paikka, jossa on 15 kahvilaa ja ravintolaa, jotka käyttävät hyväkseen tätä pientä ulkotilaa, jota he voivat löytää tästä katujen sotkusta.

Ja väistämättä kaupunkiin liittyy kulttuurijättiläinen.

Albert Camus asui ja kirjoitti täällä, ja hänet on haudattu kaupungin hautausmaalle.

7. Biarritz

Biarritz

Lähde: trabantos / Shutterstock

Biarritz

1800-luvulla Euroopan eliitti «löysi» Biarritzin ja muutti sen merenrantakylästä yhdeksi Euroopan ylellisimmistä lomakohteista.

Yhteenvetona tästä nopeasta muutoksesta on Hôtel du Palais, joka rakennettiin kesälomalle vuonna 1855 Eugénie de Montijolle, Ranskan keisarinnalle ja Napoleon III:n vaimolle. Perheet kerääntyvät Grand Plageen, leveälle kultaiselle hiekkarannalle vuosisadan vaihteen kuninkaallisten maamerkkien, kuten Casino Barrièren, edessä.

Surffaajille on myös hyviä aaltoja Grand Plagella sekä Côte des Basquesilla aivan rannikon varrella.

8. Uzès

Uzès

Lähde: Joao Paulo V Tinoco / Shutterstock

Uzès

Nîmesin pohjoispuolella, jossa on runsaasti roomalaisia ​​monumentteja, on hillitty Uzèsin kaupunki.

Tämän pienen paikan hermokeskus on Place aux Herbes, jossa kesäisin auringonvaloa sirottavat aukion plataanit ja joka puolella olevat pelihallit suojaavat ravintoloita ja kahviloita.

Näissä kaareissa järjestetään lauantaisin myös yksi etelän tunnetuimmista markkinoista.

Aukio on paras paikka aloittaa kävelykierros tässä kaupungissa, jossa on feodaalisia torneja ja kermaisia ​​kalkkikivikartanoita 1600- ja 1700-luvuilta.

Voit skaalata kuninkaallisen tornin 100 askelmaa saadaksesi parhaat näkymät symboliselle Tour Fenestrellelle, Uzèsin katedraalin romaaniselle campanilelle.

9. Marseille

Marseille

Lähde: SF / Shutterstock

Marseille

Kaoottinen, kosmopoliittinen ja ärtyisä Marseille haastaa kaikki Provencea ja Ranskan Rivieraa koskevat stereotypiat.

Se on Ranskan toiseksi suurin kaupunki ja maan suurin satama, jossa on paljon monimuotoisuutta. Hektisen Nouaillesin markkinoiden ilmentymä.

Jättimäinen vanha satama, jonka fokealaiset perustivat 2 600 vuotta sitten, on edelleen paras paikka nähdä Marseille toiminnassa.

Ja yhdelle Ranskan tunnistetuimmista maamerkeistä pääset Notre-Dame de la Gardeen, joka on kaupungin korkeimmalla kohdalla, aivan Vanhan sataman eteläpuolella.

Uusi MuCEM on korkean profiilin nähtävyys, joka on omistettu Välimeren historialle, ja Marseille voi olla myös portti Calanquesiin, jotka ovat kaupungin eteläpuolella sijaitsevia valtavia vuonomaisia ​​kallioita.

10. Pézenas

Pézenas

Lähde: Kaikki teemat / Shutterstock

Pézenas

1700-luvun lopulle asti Pézenas oli Languedocin kuvernöörien kotipaikka, mikä on jättänyt tästä Héraultin kaupungista runsaasti komeaa renessanssi- ja barokkiarkkitehtuuria paikkaan, jossa on vain 8 000 asukasta.

Yli 100 rakennusta on listattu «historiallisiksi» Pézenasissa.

Voit kirjautua sisään matkailutoimistosta kaikkien Pézenasin «hotellien» sijaintitietojen saamiseksi ja aloittaa kävelykierroksen, jota et pian unohda.

Kuuluisa kansalainen tältä ajalta on arvostettu 1600-luvun komediakirjailija Molière, joka esiintyi täällä teatterissa useita kertoja 1650-luvulla ja vietti aikaa Contin prinssin Armand de Bourbonin hovissa inspiroimalla joitain hänen varhaisia ​​teoksiaan.

Tässä muhkeassa monumentissa on kirjailijalle pieni näyttely.

11. Arles

Arles

Lähde: LI SEN / shutterstock

Arles

Unescon sivusto sen runsauden roomalaisen ja romaanisen arkkitehtuurin vuoksi, Arlesissa on roomalainen teatteri, amfiteatteri, kylpylä, hautausmaa ja akvedukti.

1100-luvulta peräisin oleva St. Trophimen kirkko on myös erittäin arvokas portaalin yläpuolella olevien verrattomien romaanisten veistosten vuoksi.

Kaupunki ei jäänyt paitsi impressionistisista maalareista, sillä van Gogh tuotti noin 300 teosta vuoden aikanaan Arlesissa ja jakoi «Keltaisen talon» Gauguinin kanssa yhdeksän viikon ajan.

Arles on myös Camarguen pohjoisosassa, suolatasankojen, soiden ja niittyjen alueella, jossa puoliksi luonnonvaraiset valkoiset hevoset vaeltavat vapaana ja taisteluhärjejä kasvatetaan vientiä varten Espanjaan.

Huhti-kesäkuun välisenä aikana Camarguen suolaiset laguunit ja ruokoiset suot kuhisevat tuhansia flamingoja, jotka ovat yksi etelän upeimmista luonnonnäkymistä.

12. Toulouse

Toulouse

Lähde: Sergey Dzyuba / Shutterstock

Toulouse

Garonne-joen varrella tämän yliopistokaupungin vanha keskusta on täynnä upeita 1700-luvun uusklassisia rakennuksia, jotka kaikki on tehty vaaleanpunaisesta terrakottasta.

Tämä on saanut Toulouselle lempinimen «La Ville Rose», josta esimerkkinä on Capitolen upea julkisivu.

Kaupungissa on vanhempia monumentteja, jotka saavat historioitsijoiden sykkeen kiihtymään.

Jakobiinien kirkko on Tuomas Akvinolaisen, 1100-luvulla eläneen papin, jolla on pysyvä vaikutus nykyaikaiseen filosofiaan, lepopaikka.

Maailmanperintöluetteloon kuuluvan Saint-Serninin basilikan näkee sen tornin tornista, ja jos katsot tarkasti, näet kuinka kaarien muotoilu muuttuu rakennusvaiheen mukaan.

13. Gordes

Gordes

Lähde: Romrodphoto / Shutterstock

Gordes

Tyypillinen «kyläperché», Gordes on pieni keskiaikainen kaupunki kukkulan laella Luberonin alueella.

Gordes on yksi Ranskan «kauneimmista» kylistä, ja voit olla varma, että se aikoo pysyä sellaisena.

Kaikki uudet rakennukset Gordesissa on rakennettava kalkkikivellä ja peitettävä terrakottalaatoilla! Kuten monet Provencen maalaismaiset siirtokunnat, Gorde on houkutellut kuuluisuuksia joukkoonsa.

Kaupungin mukulakivikadut kiertyvät kukkulan ympäri, ja sen huipulla on renessanssilinna, jossa on kaupungintalo ja pieni taidemuseo.

Minuutin päässä täältä on Sénanque Abbey, jonka seinät ovat laventelipellon päässä.

14. Bordeaux

Bordeaux

Lähde: JeanLucIchard / Shuttestock

Bordeaux

Toinen Etelä-Ranskan monista maailmanperintökohteista on Bordeaux’n historiallinen kortteli.

Tämä suunniteltiin enimmäkseen 1700-luvulla, jolloin kaupungista tuli liian iso pysyäkseen muurien sisällä.

Joten siellä tehtiin suuri kaupunkiuudistus, joka varmisti Bordeaux’n monilla nähtävyyksillä ja monumenteilla, joita ihmiset rakastavat nykyään.

Tämä koskee Grand Théâtrea, Place de la Boursea ja Place du Parlementia.

Lisää nämä keskiaikaisten nähtävyyksien luetteloon, kuten Grosse Cloche, vanhan kaupungintalon 1400-luvun kellotapuli ja aavemainen goottilainen katedraali.

Emme ole edes maininneet, että Bordeaux on maailman viinipääkaupunki tai että se on hauskanpitoa rakastava yliopistokaupunki, jossa on joitain Ranskan parhaista yöelämästä Pariisin ulkopuolella.

15. Saint-Rémy-de-Provence

Saint-Rémy-de-Provence

Lähde: Oliverouge 3 / Shutterstock

Saint-Rémy-de-Provence

Saint-Rémy-de-Provence on Alpillesin pieni pääkaupunki, pieni matalia vuoristoalue Avignonin eteläpuolella, ja se on keskiaikainen kaupunki, jota legendaarinen mistraali puhaltaa talvella ja keväällä.

Selkeinä päivinä tämä luo ainutlaatuisen valon, joka houkutteli impressionistit, ja van Gogh teki 150 maalausta tässä kaupungissa ja sen ympäristössä.

Taiteen ystävät saavat järkytyksiä, kun he huomaavat taiteilijan ikuistaman kohtauksen tai rakennuksen.

Saint-Rémy-de-Provencea koristavat kartanot 1600- ja 1700-luvuilta, jolloin se oli arvostettu paikka.

Tämä johtui osittain Glanumista, muinaisesta kaupungista muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungista.

Siellä on 2 000 vuotta vanha riemukaari, pyhä lähde ja yksi entisen roomalaisen maailman koskemattomimmista mausoleumeista.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.