Niagara Falls on kohde vertaansa vailla. Ystävyyskaupunkipari sijaitsee Niagara-joen molemmin puolin Ontariossa (Kanada) ja Länsi-New Yorkissa. Niagara-joki virtaa Niagaran putousten yli luoden upean luonnonnäytelmän. Joen luonnonnähtävyyksien lisäksi on muitakin kohteita, jotka houkuttelevat miljoonia turisteja joka vuosi. Jotkut näistä Niagara Fallsin nähtävyyksistä ovat museoita, matkamuistomyymälöitä, vesipuistoja, näkötorneja, korkeatasoisia hotelleja ja teattereita.

Jotkut ihmiset pitävät tätä aluetta yhtenä maailman romanttisimmista paikoista ja ansaitsevat sille lempinimen «Maailman häämatkapääkaupunki». Niagaran putouksia ympäröivillä alueilla on paljon tekemistä. Tässä on 15 päivän retkiä niille, jotka haluavat tutustua kauemmaksi näistä kimaltelevien tornien kaupungeista, joissa on vilkas katukuva.

1. Buffalon kaupunki

Buffalo, NY

Lähde: Paul Brady Photography / shutterstock

Buffalo, NY

Tämä on Länsi-New Yorkin suurin kaupunki Erie-järven itärannalla. Buffaloa kutsutaan myös «Nikkelikaupungiksi», «Kuningatarkaupungiksi», «Valon kaupungiksi» ja «hyvien naapureiden kaupungiksi».

Tässä kaupungissa on tarjolla paljon kulttuuri- ja viihdekohteita. Sen historia kattaa vilja-, teräs- ja autoteollisuuden. Tämä tekee siitä loistavan päiväretkivaihtoehdon; siellä on niin paljon tutkittavaa, mitä tulee luontopolkuihin, lumen talvisiin ihmemaihin ja purjehdusmahdollisuuksiin.

Tuhannet turistit vierailevat Buffalossa saadakseen mahdollisuuden tutustua kuuluisaan Niagaran putoukseen, joka sijaitsee 26 kilometriä etelään.

2. Ellicottville

Ellicottville

Lähde: Dougtone / Flickr

Ellicottville

Ellicottvillen kaupunki sisältää samannimisen kylän. Tämä kylä on paratiisi ulkoilun ystäville ympäri vuoden. Ellicottville on tunnettu hiihtokeskuksistaan ​​- Holiday Valleysta ja HoliMontista. Laajan urheiluaktiviteetin lisäksi Ellicottville tarjoaa myös lukuisia ostos- ja ruokailumahdollisuuksia.

Alueella on Griffis Sculpture Park, jossa on yli 250 laajamittaista veistosta ja kilometrien pituisia vaellusreittejä.

Tässä paikallisessa kylässä on niin helppo navigoida, että et kirjaimellisesti tarvitse karttaa liikkumiseen.

3. Ontariojärvi

Ontariojärvi

Lähde: Lana B / shutterstock

Ontariojärvi

Tämä järvi on pienin niistä viidestä, jotka muodostavat Suuret järvet, ja viimeinen ketjussa. Ontario-järveä ympäröi pohjoisessa, lännessä ja lounaassa Ontario ja etelässä ja idässä New York. Näiden kahden alueen väliset rajat kohtaavat keskellä järveä.

Ontario-nimi Huronin kielellä tarkoittaa «Loistavien vesien järveä».

Ontariojärven ensisijainen sisääntulo on Niagara-joki ja sen ulostulo Atlantin valtamereen on Saint Lawrence-joki.

Järvi sijaitsee Niagaran putousten juurella, ja siinä on myös useita lahtia, laguuneja ja saaria.

4. Albright-Knox Art Museum

Albright-Knoxin taidegalleria

Lähde: Spiroview Inc / shutterstock

Albright-Knoxin taidegalleria

Tässä taidemuseossa on erilaisia ​​taideteoksia, joissa on taipumusta moderniin, abstraktiin ja nykyaikaiseen. Albright-Knox Art Gallery sijaitsee Buffalon kulttuurialueen sydämessä.

Taidemuseo on saanut nimensä John J. Albrightilta, varakkaalta yrittäjältä ja hyväntekijältä.

Eloisa galleria on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista julkisista taidelaitoksista. Rakennuksen suunnitteli Edward Brodhead Green, tunnettu paikallinen arkkitehti. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1890 ja se valmistui vuonna 1905.

Voit kokea jotain uutta joka kerta kun vierailet tässä taidemuseossa, jonka kokoelmaan kuuluu useita taideteoksia vuosisatojen ajalta.

5. Letchworth State Park

Letchworth State Park, New Yorkin osavaltio

Lähde: Jim Vallee / shutterstock

Letchworth State Park

Tätä 14 427 hehtaarin valtionpuistoa kutsutaan myös «idän suureksi kanjoniksi». Letchworth State Park on noin 27 mailia pitkä, ja se seuraa Genesee-jokea, joka kulkee rotkon läpi, joka kutoo läpi puistoalueen. Rokon kalliot saivat alueen mainetta paikallisten keskuudessa idän Grand Canyonina.

Letchworth State Park kattaa osia Livingstonin ja Wyoming Countyn kaupungeista. Puistossa on näkyvästi 600 jalkaa kallioita ja suuria vesiputouksia Genesee-joen varrella.

Letchworth on loistava paikka piknikille ja vaelluksille; se tarjoaa ikimuistoisimman kokemuksen ja upeat näkymät. Puistoa ympäröivät rehevät metsät ja tarjoaa luonto-, historia- ja esittävän taiteen ohjelmia, melontaa, kuumailmapallolentoa ja uima-altaan.

6. Finger Lakes -alue

Finger Lakesin alue

Lähde: Felix Lipov / shutterstock

Finger Lakesin alue

Kuuluisalla Finger Lakes -alueella on kymmeniä viinitiloja. Rönsyilevien viinitarhojen lisäksi alueella on myös runsaasti puistoja ja vesiputouksia.

Finger Lakes on 11 pitkän järven ryhmä, jotka muistuttavat muodoltaan ihmisen sormia. Vesistöjen pinta-ala on 124 000 hehtaaria. Alue on määritelty bioalueeksi ja se on suosittu matkailukohde. Alueen intohimo elämään, luontoon ja kulttuuriin jättää vaikutelman, jota et unohda lähiaikoina.

Kun tutkit kansakunnan historiaa päiväretkelläsi Niagaran putouksilta, muista nostaa viinilasi ihmisille, jotka luovat alueen maailmanluokan viinejä, panimoita, siidereitä ja väkeviä alkoholijuomia.

7. East Aurora

Roycroftin kampus, East Aurora

Lähde: Steven Hamsness / Wikimedia

Roycroftin kampus, East Aurora

Tämä kylä sijaitsee Erien piirikunnassa ja on osa Buffalo-Niagara Fallsin metropolialuetta. East Auroralla on maine todella turvallisena kaupunkina vierailla ja asua.

Kaupungissa sijaitsee Roycroft Campus, joka on aktiivinen taidesiirtokunta, jossa Arts & Crafts -liikkeen perustajat loivat aikoinaan kirjoja, huonekaluja, metalliteoksia ja paljon muuta. Aktiivinen taidesiirtokunta elää 14 rakennuksessa, jotka muodostavat historiallisen Roycroft Campuksen.

8. Toronto

Toronton keskusta

Lähde: Diego Grandi / shutterstock

Toronton keskusta

Tämä maailmanluokan kaupunki on Kanadan suurin. Torontossa on yksi maailman monipuolisimmista ja kosmopoliittisimmista kohtauksista. Kaupunki sijaitsee Ontariojärven luoteisrannalla.

Jos olet kyllästynyt Niagaran putouksiin ja etsit jotain jännittävämpää ja aktiivisempaa, Toronto on juuri oikea paikka. Toronton kaupunki on ollut suosittu kohde maahanmuuttajille, ja se on antanut sille rikkaan perinnön.

Jotkut Toronton nähtävyyksistä ovat CN Tower ja Grand Castles.

9. Vanha Fort Niagara

Vanha Fort Niagara

Lähde: MISHELLA / shutterstock

Vanha Fort Niagara

Tämä linnoitus sijaitsee Youngstownissa, New Yorkissa, Ontariojärven rannalla. Sillä on yli kolmen vuosisadan mittainen sotahistoria. Ranskalaiset rakensivat Niagaran linnoituksen vuonna 1726, mutta myöhemmin britit ottivat sen haltuunsa.

Yhdysvallat voitti linnoituksen vallankumouksen jälkeen, mutta britit valtasivat sen takaisin vuoden 1812 sodan aikana. Myöhemmin amerikkalaiset valtasivat sen takaisin sodan lopussa.

Jos rakastat sotahistoriaa, sinun pitäisi tehdä tämä päiväretki viehättävään vanhaan linnakkeeseen. Nykyään se sisältää historiallisia toistoja sen värikkäästä historiasta. Siellä on runsaasti tilaa kävellä, kun tutkit tätä linnoitusta, joka hallitsi aikoinaan pääsyä Suurten järvien luo ja läntistä reittiä mantereen ydinalueelle.

10. Darien Lake -teemapuisto

Darien Lake -teemapuisto

Lähde: Lisamcm48 / shutterstock

Darien Lake -teemapuisto

Tämä on New Yorkin suurin vesi- ja teemapuisto. Siellä on useita vuoristoratoja, puskuriautoja ja kymmeniä muita nähtävyyksiä aikuisille ja lapsille.

Huvipuiston lisäksi Darien Lake tarjoaa myös leirintäalueen ja majoitusta paikan päällä.

Puiston vieressä sijaitseva Darien Lake Performing Arts Center järjestää säännöllisesti konsertteja, jotka ovat täynnä nimekkäitä esiintyjiä. Konserttiystävien pitäisi odottaa rakastuvansa.

11. Niagara-on-the-Lake

Niagara-järvellä

Lähde: Steve Heap / shutterstock

Niagara-järvellä

Tämä turistikaupunki sijaitsee Ontario-järven rannalla, ja päivämatkailijat vierailevat siellä usein. Kaupunki sijaitsee Niagaran putousten Kanadan puolella, ja siitä käytetään usein lyhennettä NOTL. Kaupunki on oma kohde.

NOTL sijaitsee aivan menestyvän rypäleenviljelyalueen keskellä, mikä tekee kaupungista tunnetun lukuisista viinitiloistaan.

NOTL on tärkeä osavaltion historiassa. Kaupungissa on maailman vanhin anglikaaninen ja katoliset kirkot. Nykyään NOTL houkuttelee kävijöitä rikkaalla historiallaan, siirtomaa-tyyliin rakennetuilla rakennuksilla ja Niagaran putousten läheisyydellä.

12. Eriejärvi

Erie-järvi

Lähde: Doug Lemke / shutterstock

Erie-järvi

Erie sijaitsee keskellä Pennsylvanian rannikkoa Erie-järven rajalla. Kaupunki perustettiin vuonna 1795 ja sijaitsee Presque Isle Bayn varrella.

Tämä järvi on yksi viidestä Suurten järvien muodostavista järvistä. Lake Erie toimii Pohjois-Amerikan tärkeimpänä matkailukohteena. Järvi on nimetty intiaaniheimon – Erien – mukaan, joka asui aiemmin järven etelärannalla.

Järvessä on saaria, jotka kuuluvat joko Ohioon tai Ontarioon. Näille saarille pääsee lautoilla ja veneillä mantereen eri kohdista.

13. Seneca-järvi ja putoukset

  Seneca Fallsin ensimmäinen presbyteerikirkko

Lähde: debra millet / shutterstock

Seneca Fallsin ensimmäinen presbyteerikirkko

Seneca Fallsin kaupunki sijaitsee Seneca-järven vieressä, joka on tilavuudeltaan suurin kaikista Finger Lakesista. Järvi on myös toiseksi pisin Cayuga-järven jälkeen.

Seneca-järvi on 600 jalkaa syvä ja sen pinta-ala on 43 343 hehtaaria.

Tämän kaupungin uskotaan inspiroineen Bedford Fallsin perustamista.

Vierailijat tulevat Seneca Fallsiin kokemaan monia vesiurheilulajeja, joita järvellä on tarjottavanaan. Jos haluat kokea järven aivan toisella tasolla, sinun tulee tulla valmistautuneena melontaan, melontaan ja veneilyyn

14. Geneseen laakso

Genesee Valleyn puisto

Lähde: DanielPenfield / Wikimedia

Genesee Valleyn puisto

Genesee-laakso ulottuu Genesee-joen varrelle, kun se virtaa Pennsylvaniasta Rochesterin esikaupunkiin. Laaksossa on erittäin hedelmällistä maaperää, jonka yläkerros menee jopa 10 metrin syvyyteen. Maaperän hedelmällisyys johtuu jäätiköiden maaperään huuhtoutuneista kalkkikiviesiintymistä.

Laaksosta löydät Genesee Valley Parkin. Tämä puisto on perustettu ympäristönsuojelua varten.

Puistossa vieraillessasi voit harrastaa monia aktiviteetteja, kuten lintujen tarkkailua, kalastusta, patikointia ja melontaa.

15. Rochester

Rochester, New York

Lähde: TarnPisessith / shutterstock

Rochester, New York

Rochester on keskikokoinen kaupunki, joka sijaitsee Ontariojärven rannalla. Tätä kaupunkia kutsutaan myös «kukkakaupungiksi», «maailman imagokeskukseksi» tai «Kodak Towniksi». Se on amatöörivalokuvauksen syntypaikka.

Maailman ainoa puhtaasti näytelmille omistettu museo löytyy Rochesterista. Rochester on ehdottomasti Länsi-New Yorkin alueen aarre; siellä on museoita, rantoja ja vesiväyliä, jotka ovat ilo jokaiselle turistille.

Täällä on muita historiallisia aarteita, jotka täydentävät moderneja, perheystävällisiä nähtävyyksiä, joita ei voi verrata suurempien alueiden nähtävyyksiin. Keskeltä kaupunkia löydät myös majesteettisen vesiputouksen kolmion.

Missä yöpyä: Maailman parhaat hotellit

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.