Auvergne on kukkuloiden, vuorenhuippujen, laitumien ja järvien alue, joka leviää suurelle osalle Ranskan keskimassifista.

Monet Auvergnen suurimmista maamuodoista olivat aikoinaan aktiivisia tulivuoria, ja tätä vulkaanista kiviä on käytetty jopa keskiaikaisten monumenttien rakennusmateriaalina.

Katso Clermont-Ferrandin katedraalin tummat tornit tai basaltti, joka koristaa romaanisia kirkkoja, kuten Sainte-Austremoinen.

Talvella tai kesällä vietät suurimman osan ajasta maaseudulla, vaeltaen tulivuoren laaksoissa, uidassa virheettömässä Sinilippujärvessä tai liukumassa laskettelurinteillä intiimeissä, vaatimattomissa lomakohteissa.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Auvergnessa:

1. Puy-de-Dôme

Puy-de-Dôme

Lähde: sylv1rob1 / shutterstock

Puy-de-Dôme

Valtava Puy-de-Dôme on 1 465 metriä korkea laavakupoli, joka sijaitsee vain muutaman minuutin päässä Clermont-Ferrandista lounaaseen.

Olisit turha, jos et menisi huipulle, mutta itse päätät, miten pääset sinne: voit seurata gallo-roomalaisten jalanjälkiä ja kulkea 2000 vuotta vanhaa polkua, joka johtaa temppelin raunioihin. Merkuriuksesta tai liity GR4:ään, joka lähestyy huippua pohjoispuolelta.

Jos kävely kuulostaa liian kovalta työltä, uusi Panoramique des Dômes on ratajuna, joka tuo sinulle yhden Ranskan upeista näkymistä täydellisessä mukavuudessa!

2. Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand

Lähde: Panthere Noire / Shutterstock

Clermont-Ferrand

Ajo alas tähän kaupunkiin D941-tietä lännestä kiehtoo jopa väsyneimmät matkailijat.

On paikkoja, joissa voit pysäköidä ja nähdä koko Clermont-Ferrandin edessäsi, ja katedraalin mustat tornit ovat kaupungin punaisten kattojen kohoamana.

Katedraalin väri tulee sen laavakivestä, ja se todella erottaa muistomerkin muista.

Sisällä siniset (pohjoinen) ja oranssit (etelä) ruusuikkunat luovat eteeristä valoa, ja voit maksaa pienen maksun päästäksesi 100 metriä korkeiden tornien huipulle.

Tämä on ilmeisesti vasta ensimmäinen käyntisatama, ja sinun on varattava aikaa päällikkö Vercingetorixin patsaalle, joka johti gallialaisia ​​roomalaisia ​​vastaan ​​Alesiassa vuonna 52 eKr.

3. L’Aventure Michelin

L'Aventure Michelin

Lähde: Joaquin Ossorio Castillo / shutterstock

L’Aventure Michelin

Rengasmerkki on ollut suuri työllistäjä Clermont-Ferrandissa yli vuosisadan ajan, ja yritys rakensi koko kaupungin osia työntekijöilleen.

Löydät kaiken mitä sinun tarvitsee tietää Michelinistä sen uudessa museossa, joka esittelee lähes 130 vuoden koneita: Siellä on sähköauto vuodelta 1899 ja lentokone ensimmäisestä maailmansodasta, ja voit nähdä maailman suurimman renkaan osoitteessa sisäänkäynti.

Jos olet koskaan miettinyt, miten Michelin Man -maskotti (ranskalaisten Bidendum) syntyi, täältä voit selvittää!

4. Le PAL

Le PAL

Lähde: Chanyarita / Shutterstock

Le PAL

Auvergnen suosituin matkailukohde on Ranskan viidenneksi suosituin, ja siinä yhdistyvät teemapuisto ja eläintarha.

Puistoon tulee uusia ominaisuuksia useimpina vuosina, joista yksi viimeisimmistä on safarimajat.

Näissä voi nukkua viisihenkisiä perheitä ja katsella savannien aitauksia, joissa pomppivat ja seeprat vaeltavat puoliksi vapaana.

Eläintarhassa on kaikkiaan 600 eläintä, ja kuten savannialueella, luontotyypit ovat tilavia ja muistuttavat todellista erämaata.

Teemapuistossa on kolme vuoristorataa, viisi vesiajelua sekä karuselleja ja kiertokulkuja, jotka saavat hymyn perheen pienemmille jäsenille.

5. Le Puyn katedraali

Le Puyn katedraali

Lähde: Borisb17 / Shutterstock

Le Puyn katedraali

Auvergnessa on viisi romaanista kirkkoa, jotka vaativat vierailua, ja tämä saattaa olla suurin niistä kaikista.

Se on enimmäkseen 1100-luvulta, mutta sen pyhäkössä on fragmentteja, jotka juontavat juurensa 400-luvulle, ja se on Unescon sivusto sijainnistaan ​​Pyhän Jaakobin varrella.

Sinne pääseminen tuntuu myös pyhiinvaellukselta, koska joudut nousemaan 132 askelmaa Rue des Pèlerins -kadulta portaissa päästäksesi sisäänkäynnille.

Matkan varrella voit katsella julkisivua ja sen raidallista bysanttilaistyylistä tiiliä, jossa vaalea hiekkakivi erottuu mustasta vulkaanisesta brecciasta 1100-luvun kaiverrettujen setriovien yläpuolella.

6. Église de Saint-Nectaire

Saint-Nectairen kirkko

Lähde: FranckV / Shutterstock

Saint-Nectairen kirkko

Tämä 1100-luvulta peräisin oleva kirkko sisältyi Ranskan alkuperäiseen historiallisten monumenttien luetteloon, joka laadittiin vuonna 1840. Ennen kuin menet sisälle, sinun on vaeltava apsin ulkoseinään, jossa on hämmästyttäviä monivärisiä kuvioita, jotka on tehty beigen, ruskean ja mustan kivistä.

Sisustus sopii romaaniseen kirkkoon sopivasti, mutta katso pyhäkön kaiverretut pääkaupungit, jotka kuvaavat kohtauksia, kuten kärsimystä ja kirkastumista.

Myös patsas on näkemisen arvoinen, ja se sisältää tuhat vuotta vanhan Neitsyt lapsen kanssa.

7. MuPop, Montluçon

MuPop, Montluçon

Lähde: tiseb / Flickr | CC BY

MuPop, Montluçon

Tässä hiljattain kunnostetussa museossa on Ranskan suurin soittimien kokoelma, yhteensä 3 500 esinettä.

Museo sijaitsee kahdessa historiallisessa kartanossa, joita yhdistää tyylikäs moderni aula.

Voit selata 210 sähkökitaraa, 200 säkkipillisettiä, 36 haitaria, 80 vaskiharmonikkaa ja 30 rumpusettiä sekä kaikenlaisia ​​musiikin äänitys- ja toistolaitteita 1900-luvun alusta asti.

MuPop on myös koonnut kattavan arkiston graafista taidetta popmusiikin historiasta, julisteineen, levynkansineen, alkuperäisiä albumitaidetta sekä musiikkivideoiden mestarit ja runsaasti muita muistoesineitä.

8. Centre National du Costume de Scène, Moulins

Centre National du Costume de Scène, Moulins

Lähde: dalbera / Flickr | CC BY

Centre National du Costume de Scène, Moulins

Moulinsissa voit tutustua maailman ensimmäiseen museoon, joka on kokonaan omistettu lavastus- ja pukusuunnittelulle.

Kokoelma on myös laaja: 10 000 baletti-, ooppera- ja teatteriasua ja lukuisat arvostetut teatterit lahjoittavat puvunsa museolle esityksensä päättyessä.

Baletin harrastajien on nähtävä Nurejev-kokoelma, jossa on 70 pukua, joita tämä kuuluisa tanssija ja Pariisin oopperan entinen johtaja on käyttänyt.

Museorakennus on sopivan tyylikäs; Villars on 1700-luvun entinen ratsuväen kasarmi Allier-joen vasemmalla rannalla.

9. Reserve Naturelle de Chaudefour

Reserve Naturelle de Chaudefour

Lähde: Chodimeafotime / Shutterstock

Reserve Naturelle de Chaudefour

Tämä luonnonpuisto suojelee suurta U-muotoista laaksoa, joka on seurausta noin 600 000 vuotta sitten tapahtuneesta titaanisesta tulivuoresta, joka aiheutti Massif de Sancyn osittaisen romahtamisen.

Korkealla laakson sivuilla on outoja vulkaanisia kiviä, kuten Dent de la Rancune, joka houkuttelee kiipeilijöitä.

Alempana sinut räjäyttää luonnonkasvit: On olemassa suuri määrä alppilajeja, kuten alppien lumikello, jotka ovat yleensä hyvin harvinaisia ​​Keski-Ranskassa.

Tämä on omituisuus laakson korkeista korkeuksista ja näkyvistä rinteistä, jotka muodostavat ekosysteemejä, joita voit yleensä odottaa Alpeilta ja Pyreneiltä.

10. Église Saint-Austremoine d’Issoire

Église Saint-Austremoine d'Issoire

Lähde: Richard Biddiscombe / Shutterstock

Église Saint-Austremoine d’Issoire

Toinen Auvergnen kuuluisista romaanisista kirkoista, Saint-Austremoine on hyvä kumppani Saint-Nectairelle, ja se sijaitsee 25 kilometriä itään.

Saint-Nectairen tavoin tässä kirkossa on kauniita ulkokoristeita apsidissa, mutta täällä tumman basaltin käyttö saa kuviot erottumaan entistä enemmän.

1800-luvulla entisöityjen freskojen kirkkaus saattaa jäädä sisälle, ja ne näyttävät muun muassa Eevan pakenemassa Eedenin puutarhasta.

Kuoroa ympäröi kahdeksan pilaria, joista jokaisessa on pääkaupunki, jossa on Raamatun kuvia.

Näistä merkittävin esittää Jeesusta ja 12 apostolia viimeisellä illallisella.

11. Musée de la Coutellerie, Thiers

Musée de la Coutellerie, Thiers

Lähde: Sylenius / Wikimedia | CC BY-SA 3.0

Musée de la Coutellerie, Thiers

Jos haluat tutustua yhteen Auvergnen kuuluisimmista käsityöläisammateista, poikkea Thiersin ruokailuvälinemuseoon.

Korkealuokkaisia ​​veitsiä ja ruokailuvälineitä on hiottu Haute-Marnessa useiden vuosien ajan vuosisatoja: Voit nähdä kuinka ne valmistettiin katsomalla veitsenvalmistajan työskentelyä tässä keskiaikaisessa ristikkorakenteisessa talossa.

Voit myös tutustua kokoelmaan kirurgisia instrumentteja, saksia, parturipakkauksia, leikkurit, sepän työkalut, teurastajan veitsi ja koristeellisia kullalla, norsunluulla tai helmiäisillä koristeltuja ruokailuvälinesarjoja.

12. Château de Tournoël, Volvic

Château de Tournoël, Volvic

Lähde: jennyt / Shutterstock

Château de Tournoël, Volvic

Tämä linna julistettiin ranskalaiseksi historialliseksi muistomerkiksi 1800-luvulla, ja se juontaa juurensa ainakin 1000-luvulta ja ehkä jopa aikaisemmin.

Se oli ollut raunioina vuosisatoja, kun nykyinen omistaja otti haltuunsa vuonna 2000, mutta se on kunnostettu muutaman viime vuoden aikana, vaikka vaikuttava päätorni on edelleen kielletty.

1200-luvun kukoistusaikanaan sitä pidettiin «voittamattomana», ja se puolusti Riomin kaupunkia, jolla oli etuoikeutettu asema Ranskan kuninkaallisten kanssa «Bonne Villenä». Omistajan lapset vievät sinut kiertueelle ja saat hauskoja oivalluksia kunnostustöistä, mukaan lukien kuinka jotkut puupalkit asennettiin uudelleen helikopterin avulla.

13. Talviurheilu

Le Puy de Sancy

Lähde: Thomas Salazar / Shutterstock

Le Puy de Sancy

Auvergnessa on viisi vuorijonoa, ja talvella ne ovat helposti saavutettava ja edullinen vaihtoehto Alppien ja Pyreneiden kohteisiin.

Kaksi suosituinta ovat Super-Besse ja Mont-Dore, jotka sijaitsevat Le Puy de Sancyn rinteillä, joka on Central Massif Centralin korkein vuori, 1 886 metriä.

Näillä on toisiinsa yhdistäviä rinteitä, joiden pituus on yhteensä 85 kilometriä.

Jos haluat kertoa ystävillesi, että olet hiihtänyt alas tulivuoren reunalta, Le Lioran on Le Puy Mary on sinulle sopiva!

14. Auvergne Cheese Trail

Bleu d'Auvergne

Lähde: barmalini / Shutterstock

Bleu d’Auvergne

Viidellä Auvergnen juustolla on suojattu maantieteellinen asema, enemmän kuin millään muulla Ranskan alueella.

Näitä ovat vahva Bleu d’Auvergne, pähkinäinen Saint-Nectaire, mieto ja sileä Fourme d’Ambert ja Cantal, joka vaihtelee ikänsä mukaan.

Alueen matkailutoimistot voivat antaa sinulle kaiken tiedon «Route des Fromagesin» eri tiloista ja meijereistä, ja jos olet epävarma, voit seurata opasteita.

Pysähdyksiä on yli 40, ja jokainen niistä arvioidaan vuosittain sen varmistamiseksi, että se selittää juustonvalmistuksen selkeästi ja antaa mahdollisuuden maistaa korkealaatuisia juustoja.

Jos haluat valita vain yhden, Fromagerie Wälchli Condatissa on erikoistunut Saint-Nectaireen ja näyttää sinulle kellareissa, joissa juusto kypsyy.

15. Rannat

Lac Chambon

Lähde: Pernelle Voyage / Shutterstock

Lac Chambon

Kyllä, aivan oikein, sisämaassa sijaitsevassa Auvergnessa on todella hyviä rantoja, joista osa on jopa ansainnut sinisen lipun, mikä takaa täydellisen vedenlaadun ja mukavuudet turisteille.

Lac d’Aydat on paikka, jossa Clermont-Ferrand viihtyy kesällä.

Rannalla on Réserve Naturelle de Chaudefourin mänty- ja lehtimetsien suojaamia leirintäalueita.

Kauempana puistoon 877 metrin korkeudessa sijaitseva vulkaaninen Lac Chambon hyötyy kahdesta sinilippurannasta sen pohjoisrannalla.

Nämä vedet ovat erittäin matalia, joten järvi lämpenee nopeasti uimareille kesällä.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Auvergnessa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.