1300-luvulla Avignon oli Euroopan tärkein kaupunki: se oli katolisen kirkon kotipaikka, jota edustaa upealla tyylillä Palais des Papes, maailman suurin goottilainen rakennus.

Tämä ajanjakso varusti Avignonin upealla kaupunkikuvalla gootti- ja renessanssirakennuksista, jotka nykyään ovat Unescon suojelukohteita. Esimerkiksi Pont Saint-Bénézetillä on erityinen paikka ranskalaisessa kulttuurissa, ja siellä on myös valikoima taide- ja historiallisia museoita, jotka pitävät tiedustelevat mielet innostuneina päiviä.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Avignonissa:

1. Palais des Papes

Palais des Papes

Lähde: Grisha Bruev / shutterstock

Palais des Papes

Et voi ymmärtää 1300-luvun paavinpalatsin kokoa ennen kuin näet sen oikeassa elämässä.

Pelkästään koon välittämiseksi tähän mahtuisi neljä goottilaista katedraalia ja kiertueella on 24 huonetta.

Se on Avignonin maailmanperintökohteen telttakohde ja yksi Ranskan kuuluisimmista ja arvokkaimmista historiallisista rakennuksista.

Hanki ääniopas nähdäksesi koko tarinan ja pysähdy paavin asuntoihin, joiden seiniä koristavat goottilaisen Matteo Giovanettin lähes 700 vuotta sitten maalaamat freskot.

2. Pont Saint-Bénézet

Pont Saint-Bénézet

Lähde: Stephen Bridger / shutterstock

Pont Saint-Bénézet

Kaikki tunnetaan Pont d’Avignonina, myyttinen silta on peräisin 1100-luvun lopulta, ja se yhdistää Ranskan paavin alueeseen.

Se sijoitettiin Rhônen mutkan tiukimmalle osalle vähentääkseen sen altistumista joen pahamaineisille voimakkaille virtauksille.

Alun perin siellä oli 22 kaaria, joista neljä on jäljellä nykyään, ja silta oli 915 metriä pitkä, sensaatiomaiset mitat rakennusaikanaan.

Seuraavien muutaman sadan vuoden aikana silta vaurioitui ja rakennettiin uudelleen tulvien takia, kunnes lopulta 1600-luvun katastrofaalinen tulva vei suurimman osan kaarista.

Jäljelle jää kaunis, ja voit vierailla risteystä puolusti porttirakennuksessa, jumiin jääneessä länsiterminaalissa, Tour Philippe-le-Belissä ja Pyhän Nikolauksen kappelissa toisen kaaren yläpuolella.

3. Place du Palais

Place du Palais

Lähde: trabantos / shutterstock

Place du Palais

Laaja avoin tila, joka lähtee Paavin palatsin liikkeelle, ei ole täällä sattumalta.

Sen suunnitteli antipaavi Benedictus XII 1400-luvun alussa, kun palatsin ympärillä olevat mutkittelevat kadut purettiin rakennuksen loiston lisäämiseksi.

Aukiolla on täydellinen näkymä palatsille sekä renessanssin tyyliselle Petit Palaisille, Avignonin romaaniselle katedraalille ja Hôtel des Monnaiesille (minttu), joka kunnostettiin barokkityyliin vuonna 1619.

4. Kokoelma Lambert

Lambertin kokoelma

Lähde: leafar. / Flickr | CC BY-SA

Lambertin kokoelma

Collection Lambert on yksi Avignonin uudemmista taidemuseoista, ja sen perusti vuonna 2000 taidekauppias Yvon Lambert tilaan, jossa esitellään hänen Ranskan hallitukselle lahjoittamiaan teoksia.

Galleriat sijaitsevat kahdessa upeassa 1700-luvun hotellissa.

Museo laajeni dramaattisesti vuonna 2009, kun Lambert lahjoitti 560 kappaletta, mikä on suurin taidelahja Ranskalle sitten Picasson 1970-luvun kuolemanjälkeisen lahjoituksen.

Esillä oleva taide on nykyaikaista, ja siinä on valokuvaa, videota, maalauksia ja veistoksia 1980-luvulta viime vuosiin Cy Twomblyn, Anselm Kieferin ja Nile Toronin kaltaisista taiteista.

Tilapäisiä esityksiä järjestetään Hôtel de Caumontissa, kun taas Hôtel de Montfauconissa on pysyvä kokoelma.

5. Place de l’Horloge

Place de l'Horloge

Lähde: Anamaria Mejia / shutterstock

Place de l’Horloge

Avignonin pääaukiolta löydät kaupungintalon ja oopperatalon.

Place de l’Horloge on nimetty Avignonin goottilaisen kellotornin mukaan, mutta tätä voi olla todella vaikea havaita aukiolla, koska se on piilotettu uudempien uusklassisten kaupungintalon rakennusten takana.

Kesällä lähes puolet Place de l’Horlogesta on koko aukion pituisen ravintolajonon istuinrivit.

Lapsille järjestetään karuselli, kun taas joulukuussa joulujuhlaa vietetään kaupungintalon edessä.

Mutta ihanteellinen aika olla täällä on heinäkuussa, jolloin OFF-teatterifestivaalin julkiset esitykset järjestetään aukion plataanien alla.

6. Basilique Saint-Pierre d’Avignon

Basilique Saint-Pierre d'Avignon

Lähde: David Vioque / shutterstock

Basilique Saint-Pierre d’Avignon

Paikallinen kansanperinne kertoo, että nummet tuhosivat tämän kirkon edeltäjän 700-luvulla.

Nykyinen goottilainen rakennus aloitettiin 1300-luvulla Innocentius IV:n paavikaudella, joka oli Avignonin viides paavi.

Ennen kuin astut sisään, ota hetki tutustuaksesi monumentaalisiin puisiin retkiin, jotka Antoine Volard on veistetty saksanpähkinäpuusta vuonna 1551.

Sisälläkin on nähtävää taidetta, kuten kullattu kuoro 1700-luvulta, renessanssi- ja barokkimaalauksia sekä Saint-Pierre de Luxembourgin 1400-luvun jäännöksiä hänen varsinaisen kardinaalin viittaineen ja hatuineen.

7. Petite Train

Pieni juna

Lähde: Anamaria Mejia / shutterstock

Pieni juna

Jos sinua ei haittaa, että kaikki tietävät sinun olevan turisti, Avignonin maantiejuna on hyödyllinen tapa nähdä tärkeimmät nähtävyydet, mutta myös perehtyä kaupunkiin, joka voi olla hämmentävää ensikertalaiselle.

Matka kestää noin 40 minuuttia ja kattaa kuuluisan sillan, viehättävät kadut ja kaupunginosat keskustan ympärillä, Rocher des Doms Rhônen vasemmalla rannalla ja luonnollisesti Palais des Papes.

Juna on erityinen suosikki vanhempien vierailijoiden, taaperoineen perheiden ja kaikkien, joilla on vain vähän aikaa.

8. Île de la Barthelasse

Île de la Barthelassa

Lähde: PhotoImagery / shutterstock

Île de la Barthelassa

Île de la Barthelasse on 700 hehtaarin kokoinen yksi Euroopan suurimmista jokisaarista.

Se kuuluu Avignonille ja on yhdistetty kaupunkiin Pont Daladierin kautta, vaikka saatatkin pitää parempana matkustaa ilmaisella lautalla Rhônen yli.

Saari on enimmäkseen rauhallisia hedelmätarhoja, joissa on vain taloryhmiä, koska muutaman kerran vuosisadassa tapahtuu katastrofaalinen tulva.

Saaren korkein kohta on vain 18 metriä; Se tekee Île de la Barthelassesta haavoittuvan tulville, mutta on niin nautinnollista löytää kahdella pyörällä.

Vuokraa polkupyörä kesällä ja vie piknik muutaman tunnin matkalle Rhônen rannoille.

9. Musée Calvet

Musée Calvet

Lähde: liakada-web / Flickr | CC BY

Musée Calvet

Yli 200 vuotta yleisölle avoinna ollut Calvet-museo perustettiin sen jälkeen, kun paikallinen lääkäri ja keräilijä Esprit Calvet lahjoitti taiteensa, kirjastonsa ja uteliaisuuksien kabinettinsa Avignonin kaupungille.

Tämä monipuolinen kokoelma on sittemmin laajentunut monien suojelijoiden lahjoituksilla, ja se sisältää muinaista arkeologiaa, kuvataidetta, laajan valikoiman koristetaidetta ja etnologisia esineitä Oseaniasta, Aasiasta ja Afrikasta.

Siellä on paljon mielenkiintoista läpikäytävää, mutta monet tulevat näkemään egyptologian osastoa, jossa on sarkofagi, katospurkki ja tarjoilupöytä.

10. Rue des Teinturiers

Rue des Teinturiers

Lähde: TsTGraph / shutterstock

Rue des Teinturiers

Tämä vanha katu seuraa Vaucluse-kanavaa ja on tuskallisen söpö.

Rue des Teinturiers oli Avignonin silkin kehruu- ja värjäysteollisuuden voimakas keskus 1300-luvulta 1800-luvulle asti.

Vielä on viehättäviä vihjeitä neljän vesipyörämyllyn muodossa, jotka on ripustettu veden viereen pengerrykseen.

Kauniit kivitalot kanavan toisella puolella on yhdistetty mukulakivikadulle pienten siltojen kautta, ja koko reittiä varjostavat korkeat vanhat plataanit.

Katso Maison du IV de Chiffre, yksi Avignonin vanhimmista kartanoista, sekä koti Jean-Henri Fabre, arvostettu 1800-luvun hyönteistutkija, osoitteessa nro. 14.

11. Musée du Petit Palais

Musée du Petit Palais

Lähde: Anamaria Mejia / shutterstock

Musée du Petit Palais

Osa samasta kokonaisuudesta kuin Palais des Papes on pienempi renessanssipalatsi aukion pohjoispuolella.

Jos se näyttää hieman linnoitukselta, se johtuu siitä, että se oli ollut linnoitus Avignonin paavinvaltaa seuranneen läntisen skisman aikana.

Palatsi ei ole juurikaan muuttunut sen alusta 1500-luvulla, kun tuleva paavi Julius II kunnosti rakennuksen ja lisäsi vaakunansa eteläiseen julkisivuun, joka näkyy edelleen sisäänkäynnin yläpuolella.

Petit Palais on juuri oikea rakennus 327 maalaukselle ja 600 veistokselle italialaisilta ja ranskalaisilta gootti- ja renessanssiajan taiteilijoilta.

Lähes kaikki tilattiin Avignonin ympärillä oleviin kirkkoihin, monet 1300-luvulta Avignonin paavinvallan aikana.

12. Musée Angladon

Musée Angladon

Lähde: Jack Wikipediassa / Flickrissä | CC BY-SA

Musée Angladon

Jacques Doucet oli vuosisadan vaihteessa toiminut pariisilainen räätäli, jota pidettiin yhtenä muotisuunnittelun pioneereista.

Hän keräsi elämänsä aikana valtavan taidekokoelman, johon kuului maailmankuuluja teoksia, kuten Picasson Demoiselles d’Avignon, joka on esillä New Yorkin MoMA:na. Doucetin perilliset perustivat tämän museon upeaan 1700-luvun alun kartanoon Avignonin keskelle esittelemään muita Doucetin maalauksia.

Joten voit nauttia palatsimaisesta ympäristöstä katsellessasi Degasin, Sisleyn, Cézannen, Picasson, Manet’n, Derainin ja Modiglianin teoksia sekä ainoaa Provencessa roikkuvaa van Goghin maalausta.

13. Avignon Les Halles

Avignon Les Halles

Lähde: BLAZE Pro / shutterstock

Avignon Les Halles

Joka aamu tiistaista sunnuntaihin noin 40 kauppiasta pystytti myyntikojunsa näille Place Pien upeille katetuille markkinoille.

Jos vuokraat asunnon, sinun ei tarvitse etsiä ruokakauppaasi kauempaa: sieltä löytyy sesongin lihaa, kalaa, hedelmiä ja vihanneksia sekä viiniä, oliiviöljyä, yrttejä, juustoa ja leivonnaisia ​​eri puolilta aluetta.

Amatöörikokkien on varmistettava, että he ovat täällä lauantaisin, sillä silloin markkinat toivottavat paikalliset kokit tervetulleiksi näyttelytilaansa.

Voit seurata heidän työskentelyään heidän järjestäessään ruoanlaittoesityksiä, ja jos olet onnekas, pääset maistamaan heidän luomuksiaan.

14. Pont du Gard

Pont du Gard

Lähde: twoandonebuilding / shutterstock

Pont du Gard

Mikä voisi olla Rooman Gallian valoperäisin raunio, on 25 kilometriä kaupungista länteen.

Pont du Gard on upea, mutta on hämmästyttävää ajatella, että se on vain fragmentti järjestelmästä, joka aikoinaan ulottui 50 kilometriä ja laskeutui vain 17 metriä matkallaan Uzèsista Nîmesiin.

Sitä paitsi se tehtiin vain viidessä vuodessa.

Gardon-joen ylittämiseen rakennettu 275 metriä pitkä ja 50 metriä korkea osa on hämmästyttänyt ihmisiä kahden vuosituhannen ajan, ja olisit välinpitämätön, jos et näe sitä, jos olet Avignonissa.

Sivustolla on kompakti Rooman historian museo, jossa on lapsiystävällisiä esityksiä ja video, jossa kerrotaan, kuinka tämä antiikin suunnittelutyö tehtiin.

15. Les Baux de Provence

Alpilles

Lähde: Boris Stroujko / shutterstock

Alpilles

Vain 30 kilometriä Avignonista etelään, Alpillesin maagisella maaseudulla sijaitseva Les Baux de Provence on yksi «Ranskan kauneimmista kylistä». Se on pieni kukkulan rinteessä oleva asutus, jossa taloja on kasattu yhteen jyrkillä rinteillä ja joita kääpiöivät suuret kalkkikivilaatat.

Vielä korkeampi on Château des Baux, 900-luvulla rakennettu raunioitunut linnoitus, joka lupaa hauskaa ajanvietettä lapsille täysikokoisilla piiritysmoottoreilla.

Heillä on Euroopan suurin trebuchet, joka heittelee ohjuksia koko päivän kesällä.

Myös paikallinen on Carrières de Lumières, multimediataidekokemus, jossa valitun taiteilijan (vuonna 2016 se oli Chagall) ikoniset teokset projisoituvat entisen louhoksen korkeille pinnoille.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Avignonissa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.