Tässä on tosiasia, joka antaa sinulle käsityksen Bastian italialaisesta perinnöstä: Tässä kaupungissa on enemmän barokkikirkkoja kuin missään muussa Korsikassa.

Genovalaiset keskiaikaisten Maona-sijoittajien avustuksella olivat vastuussa satoja vuosia, ja kaupunki on täynnä jännittäviä vihjeitä heidän oleskelustaan.

Linnoitusta vartioivat edelleen linnakkeet ja se suojelee Kuvernöörien palatsia, jossa paljastetaan totuus Bastian menneisyydestä.

Kävele vanhassa satamassa, jossa on miellyttävä, ajan kulunut laatu, keskustele vilkkaasti illallisen tai lounaan aikana italialaisella aukiolla ja nauti monien kirkkojen ja kappelien barokki- ja rokokoorikkaudesta.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Bastiassa:

1. Vanha satama

Vanha satama

Lähde: flickr

Vanha satama

Saunter U-muotoisen sataman laitureilla, joissa talot ovat tiiviisti ryhmittyneet kaupungin rinteille.

Nämä rakennukset on maalattu vaaleilla okran sävyillä, ja kaikkien niiden yläpuolella ovat barokkityyliset St.

Johannes Kastaja.

Lähes jokaisen rakennuksen juurella on ravintola tai kahvila, jossa voit istua ulkona ja katsella vedessä olevaa mastometsää kuvitellen genovalaisen laivaston ankkuroituneen näihin vesiin.

Toisessa suunnassa voit kävellä laitureita pitkin katsomaan kuvia laiturin taloista ja katsomaan lähemmin sisäänkäyntiä vartioivia vanhoja majakoita.

2. Sainte-Marien kirkko

Sainte-Marien kirkko

Lähde: sijaintienkorse

Sainte-Marien kirkko

Tämä upea 1600-luvun barokkikirkko oli itse asiassa Bastian katedraali vuosisatoja, kunnes Marianan hiippakunta hajotettiin ja Bastia joutui Ajaccion hiippakunnan alaisuuteen.

Nykyinen arkkitehtuuri on peräisin vuosien 1604 ja 1625 välisenä aikana tehdystä uusintarakennuksesta, ja se on loistava esimerkki genovalaisen barokkityylistä, kuten huomaat ennen sisään astumista, kun näet läntistä julkisivua koristavat pilasterit ja päällysteet.

Sisätilojen kolme navea on koristeltu ylettömästi marmorilla ja kullatulla: Katso kultainen Marian taivaaseenastumisen patsas 1700-luvulta, joka kuljetetaan Bastian läpi joka 15. elokuuta.

3. Bastian linnoitus

Bastian linnoitus

Lähde: flickr

Bastian linnoitus

Hanki mukavat kengät ja tutustu vanhan sataman eteläpuolella sijaitsevaan linnoitukseen korkealla kallioiden huipulla.

Tämä muurien ympäröimä alue tunnettiin nimellä Bastiglia, ja sieltä Bastian nimi tulee.

Se rakennettiin vuodesta 1380 Genovan kuvernöörin Leonello Lomellin käskystä.

Genoalaiset hallitsivat linnoitusta tästä päivämäärästä lähtien aina vuoteen 1768 asti, jolloin saari luovutettiin Ranskalle.

Valleita pommitettiin toisessa maailmansodassa, mutta ne on kunnostettu kokonaan.

4. Le Palais des Gouverneurs

Le Palais des Gouverneurs

Lähde: flickr

Le Palais des Gouverneurs

Nämä genovalaiset kuvernöörit hallitsivat koko Korsikaa tästä palatsista, joka rakennettiin samaan aikaan kuin muut linnoituksen osat.

Varhaisina aikoina sen päätarkoitus oli puolustus, sataman sisäänkäynnin yläpuolella seisova vartiotorni.

Muutamat erittäin innovatiiviset ominaisuudet vaikeuttaisivat valloitusta piirityksellä, mukaan lukien kaksi massiivista maanalaista vesisäiliötä, jotka varmistaisivat kuukausia kestävän veden.

1400-luvun loppuun mennessä siitä oli tullut kuvernöörien muhkea pysyvä asuinpaikka ja se oli asianmukaisesti sisustettu.

Sisätilat ovat nyt Bastian museo, joka seuraa.

5. Musée de Bastia

Musée de Bastia

Lähde: flickr

Musée de Bastia

Maakuntamuseo uusittiin tämän vuosikymmenen alussa ja on nyt 17 huoneessa.

Yksityiskohtaiset infotaulut antavat sinulle täydellisen yhteenvedon Bastian syntymästä ja kasvusta, sen roolista valtaistuimena, täällä kukoistaneesta kulttuurista ja kuvernöörin palatsia hallinneista ihmisistä.

Siellä on suuren mittakaavan malli kaupungista, huonekaluja, maalauksia, liturgisia aarteita ja joukko merellisiä esineitä, kuten merimiesten arkkuja, jotka valaisevat meren merkitystä genovalaisille.

Voit myös mennä ulos katsomaan upeat näkymät vanhaan satamaan tykkiasennoista.

6. Chapelle Sainte-Croix

Kapelle Sainte-Croix

Lähde: flickr

Kapelle Sainte-Croix

Linnoituksen sisällä on myös barokkioratorio, jossa on lähes ylivoimainen rokokoo-sisustus, täynnä kultaa, patsaita, veistettyä marmoria ja runsaita seinämaalauksia.

Kaiken kehyksen, kultauksen ja kerubien ansiosta saatat ihmetellä, oletko astunut Ludvig XV:lle kuuluvaan salonkiin. Yksi kiehtova yksityiskohta on Chapelle du Christ Noir des Miracles: Alttarin yläpuolella olevassa syvennyksessä on tuntematon alkuperää oleva mustutettu tamminen Kristuksen patsas, jonka sardellikalastajat löysivät merestä kelluvan vuonna 1428. Tästä tuli Bastian kalastajien suojeluspyhimys. , ja se kuljetetaan kulkueessa Terra Novan kaupunginosan läpi 3. toukokuuta.

7. Place Saint-Nicolas

Place Saint-Nicolas

Lähde: flickr

Place Saint-Nicolas

Bastian pääaukio on kooltaan 300 x 70 metriä yksi Ranskan suurimmista ja lähes kaksi kertaa suurempi kuin Venetsian Piazza San Marco.

Meren rannalla sijaitseva sijainti on erityinen, ja aukiota rajaavat lännessä 1800-luvun rivitalot ja avoimet näkymät idän kauppasatamaan.

Planeetat ja palmut reunustavat aukiota, ja kun aurinko paistaa kesällä, voit vetäytyä kahviloiden aurinkovarjojen varjoon nauttimaan viileää juomaa.

Löydät myös pari omituista monumenttia: Legendaarisen Q813-sukellusveneen Casablancan salatorni on veden äärellä, ja siellä on melko imarteleva Napoleonin patsas Rooman keisarin hahmossa.

8. Place du Marché

Place du Marché

Lähde: flickr

Place du Marché

Toinen valokuvauksellinen aukio, Place du Marché, ympäröivät tyylikkäästi rappeutuvat kerrostalot, joissa on maalatut ikkunaluukut, ja siinä on tasojen reuna, joka antaa varjoa ulkoravintoloiden pöydille.

Viikonloppuisin aukiota ei voi tunnistaa, sillä alueen maanviljelijät, käsityöläiset ja kukkakaupat tulevat kaupunkiin myymään tuotteitaan.

Pääset tuntemaan korsikalaisen kulttuurin joka suhteessa, olipa sitten kyse sen erikoisuuksista, kuten brocciu-juustosta, fritellistä (korsikan munkit), lonzusta (savustettu sianliha) ja coppasta (suolattu sianliha), tai myyntikojujen maanläheisessä «maggne»-huumorissa.

9. Corse Miniature Animée

Corse Miniature Animée

Lähde: hautetfort

Corse Miniature Animée

Linnoituksen vanhassa ruutilehdessä on omalaatuinen vetonaula, joka saa hymyn niin nuorille kuin sydämeltään nuorillekin.

Yli kolmen vuosikymmenen aikana mallinvalmistaja René Mattei on rakkaudella muotoillut pienoiskokoisen 1800-luvun korsikalaiskylän kymmenestä tonnista materiaalia.

Kylässä asuu suuri joukko animoituja hahmoja: Seppä työskentelee sorvissa ja kyläläinen pesemässä vaatteita purossa.

Sinun on pysähdyttävä mallin edessä hetkeksi saadaksesi kiinni jokaisesta pienestä yksityiskohdasta ja liikkuvasta osasta myllyn siivistä höyryrautatiehen.

René Mattei on myös valmiina, jos sinulla on kysyttävää.

10. Église de Monserrato

eglise de monserrato

Lähde: wikiwand

eglise de monserrato

Maaseudulla aivan Bastian ulkopuolella ja noin 20 minuutissa kävelevä barokkikirkko ansaitsee vaivannäön, koska se sisältää jotain, mitä löydät vain muutamista kristillisistä rakennuksista Euroopassa.

Siellä on Scala Santa, portaikko, jonne uskonnollisten katuvien on kiivettävä käsin ja polvilleen päästäkseen synneistään.

Paavi Pius VII myönsi Bastialle oikeuden saada Scala Santa 1800-luvun alussa palkkiona turvapaikan antamisesta 424 roomalaiselle prelaatille, jotka Napoleon karkotti Manner-Ranskasta vuonna 1801 tehdyn konkordaatin jälkeen.

11. Junamatka

Junamatka

Lähde: flickr

Junamatka

Bastiaan pääset ilman autoa ja siellä on vielä mahdollisuus nauttia Korsikan villien sisämaisemien majesteettisuudesta, ja se on junalla CFC-verkossa.

Monet turistit tulevat saarelle juuri tästä syystä, sillä rautatieverkosto oli 1800-luvun ponnistelujen ja suunnittelun voitto.

Maaston olisi pitänyt tehdä junamatkustus mahdottomaksi, mutta 1870-luvulta lähtien linjat juoksivat saaren kaikkiin neljään kulmaan.

Tämä saavutettiin monien tunneleiden ja huippuluokan maasillan avulla, joista yhden, Vecchiossa, suunnitteli Gustave Eiffel.

Yksi vaihtoehto olisi palata Corteen saaren keskustassa, ja näet vuorten, rotkojen, oliivipuiden, kivimäntyjen ja kastanjapuiden kulkevan ohi mukavasti ilmastoiduissa vaunuissa.

12. Chemin des Glacières de Cardo

Chemin des Glacières de Cardo

Lähde: tripadvisor

Chemin des Glacières de Cardo

Aivan kirkon vieressä läheisessä Cardon kylässä on vaellusreitti, joka johtaa odottamattomaan siivuun Genovan historiaa.

Kävely on hyvin viitoitettu ja kulkee tuoksuvan maquis-pensasalueen läpi ja muutaman luonnollisen vesilähteen ohi.

Lopulta tulet kahteen jäätaloon, molemmilla suhteellisen hyvällä nimikkeellä, kun huomaat niiden olevan 1500- ja 1800-luvulta.

Paikalla on opastaulu, joka kertoo kuinka jäätalot toimivat ja että aasit olisivat käyttäneet juuri valitsemaasi polkua jään kantamiseen takaisin Bastiaan.

13. Rannat

Plage de Miomo

Lähde: flickr

Plage de Miomo

Bastiassa on neljä rantaa lyhyen matkan päässä kaupungista, joissa kaikissa on kiviä.

Plage de Miomo on lyhyen matkan pohjoiseen, ja sitä vartioi edelleen genovalainen vartiotorni.

Jos et halua ajaa autoa vastaan, voit matkustaa niille uskomattomille valkohiekkaisille lahdille, joista Korsika tunnetaan: Alkaen viisi kilometriä etelään Biguglian laguunin ja meren välisellä maakaistalla on pitkä rantajono, jota seuraa hieman muutakin kuin leirintäalueita ja hienovaraisia ​​loma-asuntoja.

Ja alle 20 kilometriä Korsikan itärannikolla ylöspäin on Plage Marine de Pietracorbara, sydäntä särkevä luonnonkauneus.

Kurssin valkoinen hiekka väistyy syvän vihreille vuoristomaisemille ja vain muutama mökki ja talo on peitetty maquisissa.

14. Sukellus

Sukellus

Lähde: flickr

Sukellus

Vanhat sodat, satojen vuosien merenkulku ja värikäs vedenalainen luonto muodostavat yhdessä Korsikan upeita sukelluskohteita.

Ja kun otat huomioon veden kirkkauden tässä Välimeren osassa, Bastia voi olla oikea paikka hypätä sukeltamiseen, jos olet aina halunnut kokeilla sukeltamista.

Bastian sukelluskeskukset tarjoavat retkiä alueen yhteentoista kohteeseen, mukaan lukien historialliset haaksirikot ja amerikkalaisen p47 Thunderbolt -hävittäjäkoneen jäänteet.

Bastiassa on valittavana kolme sukelluskeskusta, ja kaikissa on varusteet ja opetus, joka auttaa lapsia tekemään ensimmäiset sukelluksensa.

15. Korsikan keittiö

prisuttu

Lähde: flickr

prisuttu

Kun selaat markkinoita, saatat haluta saada paremman käsityksen siitä, mitä korsikalaiset herkut ovat ja mistä ne tulevat.

Emme voi mennä paljon pidemmälle puhumattakaan kastanjasta, jonka genovalaiset esittelivät ja joka on pitkään ollut saaren perinteisen ruokavalion kulmakivi.

Ne kuivataan edelleen tulella ja jauhetaan sitten jauhoiksi tai syövät siat, joita kasvatetaan saaren maukkaiden leivonnaisten (lonzu, prisuttu, panzetta ja coppa) vuoksi. Mitä tulee jauhoihin, se sopii melkein mihin tahansa korsikalaiseen polentaan, olueseen, puuroon, kakkuihin ja niihin fritelliin, joiden tuoksu on niin houkutteleva, kun ne paistetaan tuoreena torilla.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit kohteessa Bastia, Ranska

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.