Länsi-Australialainen Broomen kaupunki, jossa yhdistyvät huikeat rannikkomaisemat, mahtavia luonnonihmeitä ja tutkimusta vaativa alkuperätarina, tarjoaa paljon.

Broomen moderni tarina alkaa helmiteollisuudesta 1870-luvulla.

Pinctada maxima -osterien paikallinen runsaus loi helmisukellusbuumin sekä Australian ensimmäisen aidosti monikulttuurisen alueen.

Broome’s Chinatown on nykyään sekoitus aasialaisia ​​ravintoloita ja kimaltelevia korukauppoja, ja siellä sijaitsee maailman vanhin ulkoilmaelokuvateatteri.

Broomea ympäröivällä rannikolla on valtava 10 metrin vuorovesialue, mikä aiheuttaa uskomattomia luonnonilmiöitä, kuten Staircase to the Moon ja Horizontal Falls läheisessä Buccaneerin saaristossa.

1. Kaapeliranta

Kaapelin ranta

Lähde: Kazuki Yamakawa / shutterstock

Kaapelin ranta

Ei ole liioiteltua kutsua Broomen länsipuolella olevaa 22 kilometrin pituista täydellisen valkoisen hiekan nauhaa yhdeksi maailman parhaista rannoista.

Cable Beachin tahrattomia hiekkarantoja reunustavat matalat, okranpunaiset kalliot, ja niitä pesee enimmäkseen lempeä turkoosi aallokko.

Rannan Broome-osuudella on leirintäalueita ja lomakohteita, mutta siellä on runsaasti tilaa kaikille etenkin laskuveden aikaan ja jopa huippusesongin aikana toukokuusta lokakuuhun.

Mitä tulee aktiviteetteihin, se sisältää kalastusta, melontaa kevyessä surffauksessa, uintia ja kameliratsastusta (lisää myöhemmin). Tämä viimeinen toiminta tapahtuu yleensä myöhään päivällä, jolloin auringonlaskut länteen päin olevalla rannalla ovat harvinaisen kauniita.

Lokakuun ja helmikuun välisenä aikana ranta on merikilpikonnien pesimäpaikka, kun taas ranta ja Minyirrin puiston suojelualue ovat tärkeitä paikallisille aboriginaalille Broomen unelmien synnyinpaikkana.

2. Pearl Tours

Willie Creekin helmifarmi

Lähde: Matt Deakin / shutterstock

Willie Creekin helmifarmi

Olemme nähneet, että Broomen menneisyys ja nykyisyys ovat ankkuroituja tuottoiseen helmiteollisuuteen.

Jotkut planeetan hienoimmista helmistä tulevat edelleen tästä kaupungista, ja nähdäksesi nämä rikkaudet, pääset Chinatownin kimalteleviin korujen esittelytiloihin.

Kauppa on kestänyt toisen maailmansodan, jolloin koko helmilaivasto paloi, sekä muovin tulon halvaksi vaihtoehdoksi aidolle helmiäiselle nappeille.

Saadaksesi todella otteen helmiteollisuudesta Broomessa, sinun täytyy nähdä maatila henkilökohtaisesti.

Voit tehdä tämän Willie Creek Pearl Farm -kiertueella online-kierrosalustan kautta GetYourGuide.com.

Matkustat ilmastoidulla linja-autolla suojaiselle vuorovesisuistolle sijaitsevalle vuokrasopimukselle ja opit helmien valmistusprosessin kaikki vaiheet kylvystä sadonkorjuuseen.

Saat myös nähdä, kuinka hankalaa on poimia helmi osterista, ja lähdet vesikierrokselle tilalla.

3. Vaakaputoukset

Vaakaputoukset

Lähde: Robert Mcgillivray / shutterstock

Vaakaputoukset

Yksi muutamasta poikkeuksellisesta luonnonilmiöstä, joita voidaan nähdä lähellä Broomea, on Horizontal Falls.

Tämä tapahtuu kaksoiskanjoneissa Buccaneerin saaristossa, Dampierin niemimaan koillispuolella.

Kun vuorovesi on juuri oikea ja merivettä kertyy aukkojen toiselle puolelle nopeammin kuin toiselle, vedet aaltoavat kahdesta aukosta suurella nopeudella kirjaimellisesti vaakasuuntaisina vesiputouksina.

David Attenborough on kehunut spektaakkelia «yhdeksi luonnon maailman suurimmista ihmeistä». Horizontal Fallsiin ei pääse maanteitse, mutta GetYourGuide.com-sivustolla on «Horizontal Falls -puolen päivän vesitaso- ja veneretki«. Lyhyen vesitasolennon jälkeen Broomesta Talbot Bayhin nouset nopeaan veneeseen adrenaliinia lisäävään matkaan putousten läpi.

Jälkeenpäin voit rentoutua risteilyllä saariston purojen ja lahtien halki ja kylpeä massiivisessa suojahäkissä, joka on suojassa krokoilta tai hailta.

4. Gantheaume Point

Gantheaumen piste

Lähde: Lella B / shutterstock

Gantheaumen piste

Tutkiessaan rannikkoa vuonna 1801 tutkimusmatkailija Nicolas Baudin nimesi tämän niemen ranskalaisen laivaston upseeri Honoré Joseph Antoine Ganteaumen mukaan.

Löydät sen vain muutaman minuutin päässä Broomesta Cable Beachin eteläpäässä.

Koillispuolella on ranta-alue, kalastus charter- ja kajakkimatkojen aloituspaikka.

Sen sijaan niemekettä palvotaan väriyhdistelmästään, pindanin kallioiden hehkuvan punaisessa ja Intian valtameren turkoosissa ja valkoisessa sävyssä.

Hyvin laskuveden aikaan voit kävellä ulos löytääksesi dinosaurusten jalanjälkiä, jotka ovat säilyneet riuttakalliossa 125 miljoonan vuoden ajan.

Kipsivaluja on tehty ja niitä näkee kallion laella muinakin aikoina.

Toinen ihastuttava yksityiskohta on Anastasia’s Pool, eräänlainen luonnollinen poreallas, jonka majakanvartija loi vuosikymmeniä sitten kallioon vaimonsa niveltulehduksen lievittämiseksi.

5. Sun Pictures Cinema

Sun Pictures Cinema

Lähde: Charles Lewis / shutterstock

Sun Pictures Cinema

Maailman vanhin edelleen toiminnassa oleva ulkoilmaelokuvateatteri löytyy Broomen vanhasta Chinatownista.

Sun Pictures avasi ovensa joulukuussa 1916, kun se oli muutettu japanilaiselle perheelle kuuluneesta Noh-teatterista, joka avattiin kolme vuotta aiemmin.

Tämä weatherboard-rakennus lisättiin Länsi-Australian kulttuuriperintörekisteriin vuonna 1996, ja vuonna 2002 viereen avattiin sisäelokuvateatteri, jotta voit katsoa uutta julkaisua tai Hollywood-klassikkoa säällä kuin säällä.

Elokuvat esitetään tuplalaskulla ja aikataulu julkaistaan ​​Sun Picturesin Facebook-sivulla.

Eräs ulkoilmaelokuvan omituisuus on, että se istuu Broomen lentokentän lentoradan alla, ja yleisöllä on tapana taputtaa, kun lentokoneet ohittavat.

6. Portaat kuuhun

Portaat kuuhun, Broome

Lähde: Ryan Hoi / shutterstock

Portaat kuuhun

Jos suunnittelet matkaa Broomeen, tarkista kalenterista, osuuko siihen upea luonnonilmiö, jota esiintyy vain kolme kertaa kuukaudessa.

Portaat kuuhun tapahtuu, kun täysikuu tai lähes täysikuu kohoaa Roebuck Bayn näkyvien vuorovesitasateiden yläpuolelle.

Tämä luo eräänlaisen lovitetun valon akselin, joka muistuttaa askelmia, ja on kaunis näky.

Voit pakata piknikille ja katsella esitystä vasta kunnostetuilta terasseilta Town Beachin takana (lisää alla). Staircase to the Moon -tapahtuman kahtena ensimmäisenä yönä joka kuukausi seuraa myös Staircase Markets, kun taas Mangrove Hotel Resort tarjoaa elävää viihdettä joka portaikkoilta.

7. Valaiden katselu

Valaiden katselu Broomessa

Lähde: ENVIROSENSE / shutterstock

Valaiden katselu Broomessa

Joka vuosi kymmenet tuhannet ryhävalaat tekevät pitkän matkan Etelämantereen ravintoalueiltaan lämpimään Intian valtamereen Kimberleyn rannikon edustalla.

Kesäkuun paikkeilla saapuvat ja lokakuuhun jääneet kyyhkyt käyvät parittelemassa ja poikimassa suojaisissa vesissä Bonaparten ja Buccaneerin saariston ympärillä.

Valaiden katselukierrokset, jotka vievät sinut lähelle tätä uteliasta ja akrobaattista lajia, lähtevät Broomesta heinä-syyskuussa.

Yksi yritys, Broome Whale Watching, on taannut valaiden havainnot jokaisella matkalla ensimmäisestä matkastaan ​​vuonna 2008. Valaskauden ulkopuolella voit myös suunnata Roebuck Baylle katsomaan Australian pohjoisrannikolta kotoisin olevia snubfin delfiinejä.

8. Broome Historical Museum

Broomen historiallinen museo

Lähde: Ric Jacyno / shutterstock

Broomen historiallinen museo

Voit lyödä vetoa, että Broomen kaltaisella kaupungissa on joitain kiehtovia tarinoita kerrottavanaan, ja Broomen historiallisessa museossa on useita erilaisia ​​kaninreikiä.

Yksi on sarja tappavia japanilaisia ​​ilmaiskuja Broomeen vuonna 1942. Yksi näistä hyökkäyksistä tuhosi yli 20 lentokonetta, joiden hylkyt ovat edelleen nähtävissä laskuveden aikaan Town Beachin edustalla.

Taustalla on Broomen monikulttuurinen alkuperä, helmiteollisuus, joka on tukenut kaupunkia sukupolvien ajan, sekä monimutkainen aboriginaalikulttuuri, joka edelsi kaikkea muuta.

Jopa sijainti on merkittävä, sillä Broome Historical Museum sijaitsee vanhassa sekatavaraliikkeessä, joka avattiin 1890-luvulla.

9. Broome Bird Observatory

Broome Bird Observatorio

Lähde: alybaba / shutterstock

Broome Bird Observatorio

Roebuck Bayn pohjoispuolella sijaitseva Broome Bird Observatory perustettiin vuonna 1988 tukikohtaksi tutkia ja arvostaa hämmästyttävää lintua, joka parveilee tälle rannikon alueelle.

Roebuck Bayn rikkaiden mutatasatojen ympärillä on havaittu yli 300 lajia, joiden joukossa on uskomaton valikoima rantalintuja.

The paras aika tulla on elo-huhtikuussa, muualla kuin Aasiassa ja Siperiassa vaeltavat rantalinnut, mutta monet tuhannet jäävät lahdelle, koska ne eivät ole valmiita lisääntymään.

Elo-lokakuu on upea, kun linnut palaavat lahdelle, monet vielä loistavassa pesimäpuvussaan.

Laitos sijaitsee Dampierlandin yhteisessä pindan-metsässä, ja se tarjoaa itseohjattuja kävelyretkiä ja opastettuja kierroksia päiväretkeilijöille, mutta myös monipäiväisiä kursseja, joissa on leirintäalueita ja ilmastoitua majoitusta yöpyville.

10. Dampierin niemimaa

Dampierin niemimaa

Lähde: Matt Deakin / shutterstock

Dampierin niemimaa

Joillekin ihmisille mahdollisuus kulkea tämän harvaan asutun ja luonnollisesti kauniin niemimaan halki Broomesta koilliseen on liian houkutteleva vastustaakseen.

Tämä on punasävyinen maa pindan-pensasta, kauaskantoisia vuorovesitasantoja ja täysin koskemattomia rantoja.

Offshore-vedet ovat täynnä dugongeja, trooppisia kaloja, merikilpikonnia, delfiinejä ja ryhävalaita poikimiskauden aikana. Niemimaalla on monenlaisia ​​aboriginaaliyhteisöjä (Djarindjin, One Arm Point (Ardyloon), Lombadina ja Beagle Bay), jotka jakavat maa syrjäisten helmileirien kanssa.

Jos haluat kokea Dampierin niemimaan, siirry Broome-vierailukeskukseen, joka voi saada sinut kosketuksiin oppaan kanssa, joka antaa sinulle aboriginaalien näkökulman.

Tulet tutustumaan keihäänvalmistukseen, pyydystämään keskirapuja ja kokeilemaan perinteistä pensastukkaa.

Kovat matkailijat voivat myös tutustua niemimaalle omalla höyrylläsi nelivedolla, ja vierailukeskus auttaa sinua vuokraamaan ajoneuvon ja valmistautumaan seikkailuusi vastuullisesti.

11. Malcolm Douglas -krokotiilipuisto

Malcolm Douglasin krokotiilipuisto

Lähde: John John Lemon / shutterstock

Malcolm Douglasin krokotiilipuisto

Tämä eläinnähtävyys aivan kaupungin ulkopuolella Broome Roadilla ylläpitää dokumenttien tekijän, krokotiilin viljelijän ja luonnonsuojelijan Malcolm Douglasin (1941–2010) perintöä. Suolavesikrokon jättimäisten lasikuituleukojen kautta puistoon asuu eräitä maailman suurimmista esillä olevista krokotiileista.

Voit saada tunteen näiden matelijoiden uskomattomasta voimasta päivittäisellä ruokintakierroksella, kun taas puistossa on runsaasti muita villieläimiä, mukaan lukien kaikenlaisia ​​lintuja, käärmeitä, wallabieja, kenguruja, emuja ja kasuaria.

Kaupassa voit jäljittää Malcolm Douglasin 40 vuotta dokumenttielokuvantekijänä ja ostaa erilaisia ​​suolaisen veden krokotiilituotteita.

12. Broome Town Beach

Broome Townin ranta

Lähde: Mhai Little Arts / shutterstock

Broome Townin ranta

Sen lisäksi, että se on täydellinen paikka nähdä Staircase to the Moon -tapahtuma, tämä itään Roebuck Bayn suuntaan oleva rantaosuus on muuttunut muutaman viime vuoden aikana.

Terassin ja suojaseinän uudelleenrakentamisen myötä rantaan tulee kutsuva, maisemoitu viheralue, jossa on uusi lasten vesipuisto, jota varjostavat värikkäät katokset.

Tarkista vuorovesiajat ja voit suunnata ulos vuorovesitasanteille pitkälle kävelylle ohittaen japanilaisten hyökkäyksiä tuhoamien toisen maailmansodan aikaisten Catalina-lentoveneiden jäänteet, jotka yleensä jäävät meren taakse.

Vesipuiston ja Town Beach Cafen vieressä on Pioneer Cemetery, jossa on 11 hautapaikkaa, joista vanhin on vuodelta 1883, jolloin Broome julkaistiin kaupunkina.

13. Camel Tours

Cable Beach Camel Tours

Lähde: bmphotographer / shutterstock

Cable Beach Camel Tours

Cable Beachin loputon hiekka ja laaja vuorovesialue luovat näyttämön kiehtovalle kokemukselle auringonlaskun aikaan.

Voit nousta ystävällisen kamelin selkään vaeltaaksesi vuorovesitasanteilla, kun matala aurinko valaisee rantaa.

Meren ja taivaan eri sävyt ja peilimäisestä hiekasta heijastuva asuntovaunusi näky pysyvät mukanasi pitkään kotiin lähdettyäsi.

Pääset kamelisillesi alustalta, ja oppaasi ottaa mielellään valokuvia rannalta.

Sinulla on myös paljon mahdollisuuksia olla vuorovaikutuksessa kamelien kanssa ja saada selville niiden tottumukset, ruokavalio ja historia.

Kolme yritystä, jotka tarjoavat auringonlaskun kameliretkiä Cable Beachillä, ovat Red Sun Camels, Broome Camel Safaris ja Sundowner Camel Tours.

14. Kimberley Cruises

Ilmakuva King George Fallsista

Lähde: paulmichaelNZ / shutterstock

Ilmakuva King George Fallsista

Horizontal Falls on vain yksi valtavasta luonnonihmeiden valikoimasta, joka on valmis löydettäväksi Kimberleyn rannikolla.

Nähdäksesi ne, siellä on luettelo matkanjärjestäjistä ja tilauslentoyhtiöistä, jotka tarjoavat suunnitelmiisi ja taskuusi sopivia paketteja, kuten Kimberley Coast Cruises, True North, Go Beyond Broome, Coral Expeditions, One Time Charters ja Kimberley Expeditions.

Jotkut risteilyt tarjoavat jopa helikopterilentoja, jotta voit todistaa tätä maisemaa ilmasta.

Vain maistiaisen loistosta tarjolla on valtava Montgomery Reef, joka näyttää nousevan merestä laskuveden aikaan, King’s Cascadesin riviputoukset, Raft Pointin ylevä aboriginaalien kalliotaide ja majesteettinen 80- metrin King George Falls.

15. Broome Courthouse Markets

Broome Courthouse Markets

Lähde: Slow Walker / shutterstock

Broome Courthouse Markets

Vuodesta 1889 peräisin oleva Broomen toimiva oikeustalo käytettiin alun perin kaupungin kaapeliasemana, ennen kuin se muutettiin tuomioistuimeksi vuonna 1921. Joka lauantai ympäri vuoden ja joka sunnuntai huhtikuusta lokakuuhun kulttuuriperintöluetteloon kuuluvissa puutarhoissa järjestetään vilkkaat markkinat. reilusti yli 100 kioskia.

Ilmassa elävää musiikkia, voit pohtia sesongin hedelmiä ja vihanneksia, käsintehtyä muotia, koruja, nahkatavaroita, kodintarvikkeita, taidetta ja käsitöitä, kosmetiikkaa, kirjoja, kasveja, kukkia ja paljon muuta.

Tuo myös ruokahalu, sillä siellä on aina valikoima ruoka-autoja ja thaimaalaisia, kebabeja, hampurilaisia, filippiiniläisiä ruokia, arrosticinia, lumpiaa, jäätelöä ja kreppejä, vain muutamia mainitakseni.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Broomessa, Australiassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *