Cortez on Montezuman piirikunnan kotipaikka Coloradon lounaiskulmassa. Se sijaitsee lähellä Four Corners -aluetta, jossa Coloradon, Utahin, Arizonan ja New Mexicon osavaltiot kohtaavat ja muodostavat täydelliset suorat kulmat molemmille puolille.

Vaikka Cortezin asukasluku on alle 10 000, se on läänin väkirikkain kunta, ja sitä ympäröivät valtavat avoimet tilat sekä osavaltio- ja kansallispuistot.

Alue on suosittu retkeilijöiden ja ulkoilun ystävien keskuudessa, mutta siellä on myös kulttuuri-, taide- ja historiallisia nähtävyyksiä.

Alla on 15 tekemistä Cortezissa, Coloradossa ja sen ympäristössä.

1. Cortezin kulttuurikeskus

Cortezin kulttuurikeskus

Lähde: Cortezin kulttuurikeskus / Facebook

Cortezin kulttuurikeskus

Ensimmäistä kertaa Cortezin vierailijoille, jotka ovat kiinnostuneita saamaan perusteellisen yleiskatsauksen alueen historiasta ja kulttuurista, Cortezin kulttuurikeskus North Market Streetillä olisi loistava ensimmäinen pysäkki.

Keskus tarjoaa vaikuttavan kokoelman taidetta ja esineitä sekä alkuperäisasukkailta että uudisasukkailta. Keskus isännöi myös erikoistapahtumia, kuten vierailevia puhujia, taide- ja musiikkikursseja sekä perinteisiä intiaanitanssituotantoja kesällä.

Native American -esineitä ovat Navajo-, Pueblo- ja Ute-korit, keramiikka, vaatteet ja korut sekä taide.

Monet vieraat viipyvät pidempään kuin he suunnittelivat, joten harkitse muutaman tunnin estämistä.

2. Parque de Vida

Parque de Vida, Cortez

Lähde: cityofcortez.com

Parque de Vida

Tällaista pientä kaupunkia varten Cortezissa on useita kätevästi sijaitsevia kunnallisia puistoja, jotka ovat täydellisiä paikkoja harjoitella, pelata peliä tai vain rentoutua hyvän kirjan parissa.

Parque de Vida on kaupungin viihtyisin puisto ja sisältää useita baseball- ja softball-kenttiä, koripallo-, lentopallo- ja tenniskenttiä, amfiteatterin ja leikkikentän. Tarpeetonta sanoa, että kyllästymisen paikan päällä ei pitäisi olla ongelma.

Puistossa järjestetään monia kaupungin vuosittaisia ​​messuja, joista neljännen heinäkuun juhla ja ilotulitus ovat yksi suosituimmista.

Parque de Vida on kävelymatkan päässä muista keskustan nähtävyyksistä.

3. Main Street Brewery

Main Street Brewery, Cortez

Lähde: teofilo / Flickr

Main Streetin panimo

Colorado on suuri olutmaa, ja vaikka sitä aikoinaan hallitsivat massatuotetut panimot, se on kokenut käsityöpanimon renessanssin viime vuosikymmeninä.

Main Street Brewery Cortezissa on ollut avoinna yli 20 vuotta, ja sillä on yleensä yli tusina olutta hanasta, joita on saatavana useissa eri väreissä, makuprofiileissa ja alkoholipitoisuuksissa, jotka sopivat useimpiin makuhermoihin.

Main Street tunnetaan myös maukkaasta rypäleistään, kuten pizzasta, hampurilaisista, voileipistä ja salaateista.

Niille, jotka haluavat mieluummin nauttia lasillisen viiniä tai cocktaileja, paikan päällä on myös täysi baari, ja ne ovat avoinna joka päivä lounas- ja illallisaikaan.

4. Hovenweepin kansallinen monumentti

Hovenweepin kansallinen monumentti

Lähde: Zack Frank / shutterstock

Hovenweepin kansallinen monumentti

Coloradossa on vaikuttava kokoelma kansallispuistoja ja monumentteja. Cortezin kautta kulkeville Hovenweep National Monument on yksi kätevimmistä vierailijoista.

Alueella on joitakin alkuperäiskansojen kyliä, jotka ovat peräisin yli 800 vuoden takaa. Korkeimmillaan he asuivat tuhansilla ihmisillä, jotka raapivat elantonsa ankarasta ja anteeksiantamattomasta ympäristöstä metsästämällä ja keräämällä.

Ne ovat levinneet laajalle alueelle ja sisältävät vaikuttavia monitasoisia kivestä ja Adobesta valmistettuja rakenteita, jotka ovat kestäneet ajan koetta erittäin hyvin.

Harkitse tutkimusmatkan aloittamista vierailijakeskuksesta.

5. Conquistadorin golfkenttä

Conquistadorin golfkenttä

Lähde: Conquistadorin golfkenttä / Facebook

Conquistadorin golfkenttä

North Dolores Drivella aivan kaupungin ulkopuolella sijaitseva Conquistador Golf Course on 18-reikäinen par-72-kenttä, joka tarjoaa luonnonkauniita näkymiä naapurivuorille, puualueille, strategisesti sijoitetut vesi- ja hiekkaesteet sekä hyvin hoidetut viheralueet ja väylät.

Monet taitavat golfaajat pitävät sitä yhtenä alueen tärkeimmistä kentistä, ja se sopii useimpien ikäisten ja taitotason pelaajille.

Niille, jotka voisivat käyttää muutaman opetusistunnon ammattilaisen kanssa, on tarjolla oppitunteja, ja siellä on myös harjoitusalueita ja pro shop.

T-ajat kuluvat nopeasti, varsinkin viikonloppuisin ja kesälomina, joten suunnittele sen mukaan.

6. Crow Canyonin arkeologinen keskus

Crow Canyonin arkeologinen keskus

Lähde: crowcanyon.org

Crow Canyonin arkeologinen keskus

Crow Canyon Archaeological Center koostuu lähes 200 hehtaarin upeista maisemista ja merkittävistä intiaanien arkeologisista kohteista. Crow Canyon Archaeological Center on alueen tärkein kohde niille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan Pueblo-ihmisistä, jotka kutsuivat Coloradoa kodiksi aikoja ennen kuin se virallisesti asettui.

Keskuksen henkilökunta tarjoaa laajan valikoiman mukaansatempaavia, opettavaisia ​​ja viihdyttäviä ohjelmia, jotka sopivat useimmille ikäryhmille. Opastetut kierrokset paikan päällä olevaan arkeologiseen laboratorioon ja historiallisiin kohteisiin ovat myös helposti saatavilla.

Keskus on suurelta osin omistettu kulttuurin säilyttämiselle, ja se on usein yksi monien matkailijoiden lomien erottuvista nähtävyyksistä.

7. Guy Drew Vineyards

Guy Drew Vineyards

Lähde: guydrewvineyards.com

Guy Drew Vineyards

Guy Drew Vineyards on täydellinen paikka kokea molemmat yhdessä upeiden viinien ja hämmästyttävän luonnonkauneuden ystäville.

Tämä perheomisteinen ja ylläpitämä viinitila sijaitsee Cortezin keskustan lounaispuolella ja perustettiin vuonna 1998.

Viinitarha koostuu yli 150 hehtaarista, joista on panoraamanäkymät ja erilaisia ​​puulajeja, kuten kataja ja piñon.

Viinitila rakennettiin perinteiseen Pueblo-tyyliin, ja viinitarha- ja viinitilaretkiä on saatavilla, samoin kuin näytteenottoa heidän maistajahuoneessaan.

Heidän viininsä ovat eri värejä ja makuja, jotka vaihtelevat punaisista ja runsaista valkoisiin ja virkistäviä.

8. Totten Reservoir State Wildlife Area

Totten Reservoir State Wildlife Area

Lähde: Karen Ciatyk / Facebook

Totten Reservoir State Wildlife Area

Totten Reservoir State Wildlife Area sijaitsee kätevästi Montezumassa, vain lyhyen ajomatkan päässä Cortezista. Alueella, joka tunnetaan veden puutteesta, se on suuri nähtävyys sekä virkistystä etsiville ihmisille että vettä tarvitseville linnuille ja eläimille.

Lintujen tarkkailu on suosittua Totten Reservoirissa. Poluilla on tavallista nähdä lukuisia lajeja, kuten muuttolintuja ja kahlaajia, pöllöjä, kolibreita ja tikkoja.

Kalastus sujuu hyvin myös altaalla, ja siellä on useita riistakalalajeja, kuten basso, monni, hauki ja lahna.

Tarkista online-kalastusraportit nähdäksesi, mikä puree, ennen kuin lähdet ulos.

9. Canyons of the Ancients National Monument

Canyons of the Ancients National Monument

Lähde: Dominic Gentilcore PhD / shutterstock

Canyons Of The Ancients National Monument

Historiallisesti merkittävien arkeologisten kohteidensa runsauden vuoksi Canyons of the Ancients National Monument on omassa sarjassaan.

Sijaitsee noin 20 minuuttia länteen Cortezista, se on levinnyt lähes 180 000 hehtaarin alueelle ja siellä asuu tuhansia yksittäisiä sivustoja useilta alkuperäiskansojen ryhmiltä, ​​jotka asuivat alueella menneinä aikoina.

Monumentissa on joitain lännen parhaiten säilyneitä kohteita, kuten kallioasuntoja, maatilapalstoja, kivaja ja erilaisia ​​kalliopiirroksia ja kuvakkeita, jotka on kaavittu kanjonin kallioon.

Jotta saat kaiken irti paikan päällä olevasta ajasta, harkitse vähintään puolen päivän viettämistä.

10. Auringonkukkateatteri

Sunflower Theatre, Cortez

Lähde: sunflowertheatre.org

Auringonkukan teatteri

Cortez’ Sunflower Theatre sijaitsee East Main Streetillä kaupungissa ja on loistava yhteisön resurssi, joka jää usein huomiotta alueen ulkopuolelta tulevilta vierailijoilta.

Teatterissa on esityksiä, kuten dramaattisia näytelmiä, vintage- ja itsenäisiä elokuvia, musikaaleja ja tanssiesityksiä, ja lapsille järjestetään vuosittain useita esityksiä.

Aiemmat vieraat ovat kuvailleet Sunflower Theatrea viehättäväksi ja kutsuvaksi. Historiallisen viehätyksensä lisäksi siinä on huippuluokan valaistus-, ääni- ja projektiojärjestelmät, jotka tekevät ainutlaatuisista ja ikimuistoisista kokemuksista.

Liput menevät nopeasti suosittuihin esityksiin, ja osia teatterista voi vuokrata yksityistilaisuuksiin.

11. Powerhouse Science Center

Voimanpesä Tiedekeskus

Lähde: Powerhouse Science Center / Facebook

Powerhouse Science Center

Erityisesti lapsia ajatellen suunnitellut nähtävyydet ovat yhä enemmän saatavilla jopa suhteellisen pienissä maaseutukaupungeissa.

Powerhouse Science Center sijaitsee Camino del Rio Drivella Durangossa ja on täydellinen paikka lapsiperheille viettää muutaman tunnin, kun sää ei suosi ulkoilua.

Museon interaktiiviset näyttelyt koskettavat avaruutta, tekniikkaa, sähköä, eläimiä ja ympäristöä, vain muutamia mainitakseni. Lapsille, jotka ovat kyllästyneet historiallisiin kohteisiin ja kansallispuistoihin, se on usein yksi heidän matkansa hauskimmista ja viihdyttävimmistä kokemuksista.

Harkitse saapumista, kun ne avautuvat ensimmäisen kerran, jotta vältyt väkijoukolta viikonloppuisin.

12. Mesa Verden kansallispuisto

Mesa Verden kansallispuisto

Lähde: Sopotnicki / shutterstock

Mesa Verden kansallispuisto

Yli neljä vuosikymmentä sitten Mesa Verden kansallispuisto tehtiin viralliseksi Unescon maailmanperintökohteeksi.

Se on yksi Amerikan lännen merkittävimmistä arkeologisista kohteista, ja 1900-luvun alusta lähtien se on ollut suojeltu kansallinen aarre.

Puisto ja ympäröivät alueet asuivat aikoinaan Pueblo-intiaanit, jotka rakensivat vaikuttavia koteja ja kallioasuntoja; Jotkut jälkimmäisistä ovat edelleen epävarmasti kiinni kalliopinnoissa yli 600 vuotta rakentamisen jälkeen.

Puiston arkeologisia kohteita ja raunioita on tuhansia, ja monet kävijät haluavat kokea ne osana opastettua kierrosta.

13. Durangon keskusta

Durangon keskusta, Colorado

Lähde: WorldPictures / shutterstock

Durangon keskusta

Monille osavaltion ulkopuolisille vierailijoille Durango sisältää amerikkalaisen lännen hengen kuin mikään muu kaupunki.

Cortezissa oleskeleville se on loistava päiväretkivaihtoehto ja tarjoaa useita historiallisia, taide- ja kulttuurikohteita sekä monia luonnonihmeitä aivan kaupungin rajojen ulkopuolella.

Keskustan alue on helposti käveltävä ja täynnä putiikkeja, huippuluokan ravintoloita ja runsaasti museoita, gallerioita ja viehättäviä live-viihdepaikkoja.

Durangon keskusta herää eloon myöhään iltapäivällä ja alkuillalla, kun ravintolat ja baarit tarjoavat ruoka- ja juomatarjouksia. Se on loistava paikka tavata paikallisia.

14. Durango & Silverton kapearaiteinen rautatie ja museo

Durango & Silverton kapearaiteinen rautatie ja museo

Lähde: Gary Reinwald / shutterstock

Durango & Silverton kapearaiteinen rautatie ja museo

Pysähtyminen Durango & Silvertonin kapearaiteisessa rautatie- ja museossa olisi loistava tapa viettää muutama tunti, erityisesti amatöörijuna- ja rautatieharrastajille ja historian ystäville.

Museo sijaitsee vanhassa varikkorakennuksessa, joka oli aikoinaan pysähdyspaikka nykyisellä rautatielinjalla. Vaikuttavan kokoelman esineitä ja laitteita lisäksi tarjolla on junamatkoja, jotka kiertävät majesteettisten San Juan -vuorten halki historiallisen veturin voimalla.

Junakierros on jatkuvasti luokiteltu yhdeksi maan upeimmista junamatkoista, ja kustannukset ovat suhteellisen edullisia.

15. Purgatory Resort

Purgatorion lomakeskus

Lähde: Kara Grubis / shutterstock

Purgatorion lomakeskus

Purgatory Resort sijaitsee noin puolen tunnin päässä Durangosta San Juanin vuorijonon sisällä.

Lomakeskus koostuu yli 1000 hehtaarista, jossa on lähes 100 yksittäistä rataa, joita huoltaa tusina hissiä.

Vaikka San Juan -vuoret eivät ole yhtä suuria kuin Kalliovuoret, lomakeskus saa jatkuvasti korkeat sijoitukset vierailijoilta.

Polut vaihtelevat asiantuntijoiden mustista timanteista aloittelijoille ja lapsille sopiviin, joten se on loistava paikka harjoitella niille, joilla on vähän tai ei ollenkaan hiihtokokemusta. Verrattuna moniin osavaltion tyylikkäämpiin ja tunnetuimpiin lomakohteisiin, hissiliput ja majoitus ovat hyvä hinta-laatusuhde.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit: Cortez, Colorado (CO)

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *