Huay Xai on jälleen yksi paikka Laosissa, jolla on useita eri tapoja kirjoittaa sen nimi, mukaan lukien Huay Xay ja Hoauy Xai. Tämä kaupunki sijaitsee Thaimaan ja Laosin rajalla, ja tässä mielessä se toimii usein yksinkertaisena sisään- ja poistumispaikkana.

Toinen suuri syy siihen, miksi ihmiset kulkevat Huay Xain läpi, on risteily Mekong-jokea pitkin, koska tämä on yksi tämän kaupungin tärkeimmistä toiminnoista. Huay Xaista pääset veneellä idylliseen Luang Prabangiin, joka kestää useita päiviä, mutta sen sanotaan olevan yksi alueen parhaista saatavilla olevista aktiviteeteista. Toinen syy tulla tänne on käyttää Huay Xaita tukikohtana vierailla viereisellä Bokeon luonnonsuojelualueella, joka on kuuluisten Laosin gibbonien koti.

Tässä on 15 parasta tekemistä Huay Xaissa

1. Tee ostoksia Aamumarkkinoilla

Markkinat Laosissa

Lähde: marie martin / shutterstock

Markkinat Laosissa

Huay Xain päämarkkinat tunnetaan myös nimellä Aamumarkkinat.

Kuten nimestä voi päätellä, sinun täytyy saapua tänne mahdollisimman aikaisin aamulla, jotta voit kokea markkinat vilkkaimmillaan ja löydät täältä valtavan valikoiman tuotteita.

Jos tulet tarpeeksi aikaisin, voit jopa löytää myyjiä, jotka tulevat alas naapurikylistä myymään etnisiä käsitöitä sekä hedelmiä, vihanneksia ja tekstiilejä.

2. Tutustu Wat Keophone Savanthanaramiin

Wat Keophone Savanthanaram

Lähde: amnat30 / shutterstock

Wat Keophone Savanthanaram

Wat Keophone Savanthanaram on temppeli, joka tunnetaan parhaiten seinämaalauksistaan, jotka kuvaavat melko väkivaltaisia ​​kohtauksia kidutuksista.

Jos et ole nirso, voit tarkkailla näitä vihkimissalin seinillä tai voit lähteä kävelemään sen sijaan.

Jos kävelet ylös itse temppelin takana olevaa mäkeä pitkin, löydät suuren makuuasennossa olevan Buddhan patsaan.

3. Tour Fort Carnot

Fort Carnot

Lähde: amnat30 / shutterstock

Fort Carnot

Fort Carnot on suuri linnoitus, joka rakennettiin alun perin Ranskan siirtomaakaudella Huay Xaissa.

Se sijaitsee luonnonkauniilla rinteellä lähellä Bokeon kuvernöörin pääkonttoria, ja täällä on esillä kaksi suurta tornia, jotka ovat jäljellä olevan linnoituksen pääosa.

Viime vuosina linnoitus rapistui ja suljettiin, vaikka se on nyt avattu uudelleen ja siivottu hieman, mikä tekee siitä kannattavan pysähdyksen Huay Xain kiertueella.

4. Syö illallinen Daauw Homessa

Daauw Home

Lähde: Daauw Village / Facebook

Daauw Home

Huay Xain ehkä tunnetuin ravintola on nimeltään Daauw Home, ja tämä sijaitsee porrastetulla riisiterassilla, josta on näköala suoraan upealle Mekong-joelle.

Tämä ravintola rakennettiin tukemaan Laosin paikallisia etnisiä yhteisöjä, ja voit tulla tänne syömään illallista tai tekemään ostoksia paikan päällä olevassa Women Empowerment Shopissa.

Heillä on myös tarjolla ruoanlaittokursseja, joten voit tulla tänne kokeilemaan paikallisten ruokien valmistusta.

5. Matkusta Gibbon Experienceen

Gibbon Experience, Huay Xai

Lähde: Sun_Shine / shutterstock

Gibbon Experience, Huay Xai

Ihmiset tulevat yleensä Huay Xaihin tarkoituksenaan suunnata Gibbon Experienceen Bokeon kansallispuistoon.

Voit varata liput Huay Xain elämykseen ja sinun täytyy sitten matkustaa melkein neljä tuntia yhteen puiston laitamilla olevista kylistä.

Sieltä sinun tulee vaeltaa Bokeon kansallispuistoon ja siellä voit majoittua upeissa puumajassa, majatalon sijaan, jotka istuvat korkealla puiden sisällä noin 40 metrin korkeudessa.

6. Nauti drinkki joen rannalla

Huay Xai -joen ranta

Lähde: Bartu Juan / shutterstock

Huay Xai -joen ranta

Huay Xai ei todellakaan ole tarpeeksi suuri yöelämään, mutta jos haluat saada drinkin illalla, sinun on suunnattava rannalle.

Täältä löydät useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat herkullista Beer Lao -olutta, joka on paikallinen laosilainen panimo.

Kuten arvata saattaa, yksi kaupungin suosituimmista aktiviteeteista on auringonlasku katsellen auringonlaskua Mekong-joen yli, joten yritä suunnitella matkasi sen mukaisesti.

7. Ihaile Wat Chomkao Manilatia

Wat Chomkao Manilat

Lähde: amnat30 / shutterstock

Wat Chomkao Manilat

Wat Wat Chomkao Manilat sijaitsee lähellä Huay Xain pikavenelaituria ja on myös yksi kaupungin uusimmista temppeleistä.

Temppelin tärkein tunnusmerkki on siisti rivi Buddha-kaiverruksia, jotka on peitetty lehtikullalla ja on veistetty meditaatioasennoissa.

Täällä on kahdeksan Buddha-patsasta, joita voi ihailla, ja voit myös katsella Mekong-jokea temppelistä.

8. Vieraile Daauw Villagessa

Daauw kylä

Lähde: Daauw Village / Facebook

Daauw kylä

Jos haluat päästä pois Huay Xain keskustasta, voit vierailla Daauw Villagessa.

Täältä löydät etnisiä yhteisöjä, jotka ovat asuneet ja työskennelleet täällä vuosisatoja, ja tämä on paras paikka tulla, jos haluat tutustua perinteisempään elämäntapaan Laosissa.

Kun vierailet kylässä, voit oppia paikallisesta laosilaisesta ruoasta ja jopa valmistaa tätä itse avotulella.

Halutessasi voit myös kokeilla työpajoja, joissa voit kokeilla perinteisiä käsitöitä, joista Huay Xaita ympäröivät kylät ovat kuuluisia.

9. Rentoudu paikallisessa saunassa

Yrttisauna

Lähde: Adelaides / shutterstock

Yrttisauna

Laos on kuuluisa saunoistaan, joissa käytetään yleensä paikallisia yrttejä, jotta asiakkaat tuntevat olonsa rentoutuneeksi ja nuorennetuiksi.

Yksi Huay Xain kuuluisimmista on Punaisen Ristin sisaret ja tarjoaa rauhoittavia hierontoja sekä mahdollisuuden liota yrttisaunassa.

Kokemuksen päätteeksi voit myös kokeilla erilaisia ​​herkullisia paikallisia yrttiteetä.

10. Lähde veneretkelle

Huay Xai -vene

Lähde: beibaoke / shutterstock

Huay Xai -vene

Miehinen syy tulla Huay Xaihin on ennen kaikkea mahdollisuus lähteä luonnonkauniille veneretkelle mahtavaa Mekong-jokea pitkin.

Tätä silmällä pitäen voit ottaa useita erilaisia ​​veneitä, kuten hidas risteily, joka kestää noin kaksi päivää päästä Luang Prabangiin Pak Bengin kautta.

Jos haluat vieläkin rentouttavamman vaihtoehdon ja sinulla on suurempi budjetti, voit valita risteilyn.

Niissä on täysihoito ja majoitus veneissä, ja ne pysähtyvät myös matkalla Luang Prabangiin, jotta voit tutustua nähtävyyksiin, kuten kuuluisiin etnisiin yhteisöihin Khmu- ja Hmong-kylissä sekä Pak Ou -luolissa.

Jos sinulla on kiire, voit myös mennä pikaveneellä Luang Prabangiin.

11. Kokeile Duck BBQ:ta

Ankka BBQ

Lähde: Hafizussalam bin Sulaiman / shutterstock

Ankka BBQ

Laos tunnetaan grillatusta lihasta, mutta monet niistä ovat sian- tai kanalihaa.

Jos haluat jotain hieman erilaista, voit etsiä Khongvab Duck BBQ:ta, jossa voit kokeilla mehukasta ankkaa, joka on grillattu kuumalla hiilillä.

Tämä tarjoillaan yleensä kourallisen hampaiden laosilaisten yrttien ja höyrytetyn riisin kanssa.

12. Vieraile Wat Khonekeo Xaiyaramissa

Wat Khonekeo Xaiyaram on temppeli, joka tunnetaan hämmästyttävästä sisustuksestaan ​​yli kaiken, ja tunnistat sen välittömästi lähestyessäsi.

Temppelin etuosa on peitetty upeilla veistetyillä pylväillä, jotka ovat väriltään punaisia, vihreitä ja kultaisia, ja pääkammioon on myös joitain monimutkaisesti sisustettuja ovia.

13. Kokeile eksoottisia ruokia

Grilli sammakko

Lähde: Trairong Praditsan / shutterstock

Grilli sammakko

Jos et halua pelata varman päälle Huay Xaissa, sinun kannattaa käydä yhdessä kaupungin ravintoloista, jotka valmistavat ruokaa epätavallisista aineksista.

Yksi tunnetuimmista niistä on Tavendeng-ravintola, joka sijaitsee tilavassa puurakennuksessa, jossa on myös iltaisin musiikkiesityksiä esittävä lava.

Ravintola tunnetaan parhaiten eksoottisesta ruoastaan, joka sisältää raaka-aineita, kuten paistettua krokotiilia ja grillattua sammakkoa.

Täältä voit saada monia muita ruokia, kuten kanaa ja naudanlihaa, mutta ota huomioon, että jos olet nirso, tämä ei ehkä ole oikea paikka sinulle.

14. Nauti oluesta tai paikallisesta juomapalasta

Beerlao

Lähde: pang_oasis / shutterstock

Beerlao

Mutta kun olet kyllästynyt juomaan Beer Laoa, voit kokeilla paikallista juomaa eri muodossa.

Laosin perinteinen alkoholijuoma on riisiviini, joka tunnetaan nimellä low-low ja jota löytyy useista baareista ympäri Huay Xain.

Hyvä paikka kokeilla low-lowia on joen rannalla sijaitseva Bar How, jossa on tarjolla useita erilaisia ​​alkoholijuomia, mukaan lukien riisiviini, joka on sekoitettu paikallisten hedelmien, kuten litsien tai mustikoiden, kanssa.

Jos haluat jotain pariksi viiniin, he tarjoavat myös ruokaa, mukaan lukien paikallisia ja kansainvälisiä ruokia.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Huay Xaissa, Laosissa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *