Kuna on osa nopeasti kasvavaa Boisen metropolialuetta, on noin 25 000 asukkaan kaupunki, jonka väkiluku on yli nelinkertaistunut vuodesta 2000.

Kun matkustat etelään, itään tai länteen, olet avoimessa ja harvaan asutussa maassa, jossa on valtava kansallinen suojelualue, joka suojelee etelässä olevaa karua Snake River Canyonia.

Keväällä ja alkukesällä kanjonin reuna tarjoaa yhden maailman suurista petolintujen havaitsemiskokemuksista, kun taas Peregrine Fundin Petolintujen maailmankeskus on muutaman kilometrin itään ja vie sinut entistä lähemmäksi upeita pelastettuja lintuja.

Pohjimmiltaan Kuna tuo molempien maailmojen parhaat puolet yhdistäen Lounais-Idahon syrjäisen sijainnin, villieläimiä ja raakaa kauneutta Tyynenmeren luoteisen kolmannen suurimman kaupunkialueen mukavuuksiin ja nähtävyyksiin.

1. Maailman petolintujen keskus

Peregrine Falcon World Center for Prey Birds of Prey -keskuksessa

Lähde: Robert Crow / shutterstock

Peregrine Falcon World Center for Prey Birds of Prey -keskuksessa

Peregrine Fund, joka on omistettu uhanalaisten ja uhanalaisten petolintujen suojeluun maailmanlaajuisesti, sijaitsee noin kymmenen mailia Kunasta itään.

World Center for Birds of Prey perustettiin vuonna 1984 kukkulan laella, joka kattaa 580 hehtaarin ja josta on näkymät Boisen pohjoispuolella. Vierailukeskuksessa on paljon nähtävää sekä sisällä että ulkona.

Tilavissa lintutarhoissa voit käydä nenästä nokkaan erilaisten majesteettisten lintujen kanssa, kuten kalifornian kondorien, muuttohaukkojen ja harpykotkien kanssa.

Nämä ovat lintuja, joita joko valmistellaan vapautumiseen tai jotka joutuvat jäämään vankeuteen oman turvallisuutensa vuoksi, ja niistä saat lisätietoa keskuksen teatterin informatiivisista päivittäisistä esitelmistä.

Kalenterin kohokohta on Kalifornian kondorien vuosittainen julkaisu osana keskuksen kasvatusohjelmaa, joka tapahtuu syyskuussa.

Sisällä voit tutustua Peregrine Fundin toimintaan ja tutustua haukkametsästysarkistoon, laadukkaaseen haukkametsästyslajin historiaa kartoittavaan näyttelyyn.

2. Indian Creek Greenbelt

Indian Creek Greenbelt

Lähde: Eric Campbell Photography / shutterstock

Indian Creek Greenbelt

Hieno lisä Kunan kaupunkikuvaan on tämä rantareitti Indian Creekin pohjoisrannalla, muutaman askeleen päässä keskustasta.

Indian Creekin vihervyöhykkeellä on mutkitteleva kivetty polku, joka johdattaa sinut maisemoitujen ruohoalueiden läpi, joissa on paljon lehtiä, ja useiden penkkien ohi, joissa voit istua ja katsella puroa hetken tai ruokkia vesilintuja.

Polun läheltä löytyy erilaisia ​​palveluita, kuten piknikkatkoja, skeittipuisto, kalastuspaikkoja, discgolf-rata, ulkogrillit, puutarhat, wc-tilat, leikkivälineet ja matkailuautojen kaatopaikat.

3. Morley Nelson Snake River Petolintujen kansallinen suojelualue

Morley Nelson Snake River Petolintujen kansallinen suojelualue

Lähde: Lizzio / shutterstock

Morley Nelson Snake River Petolintujen kansallinen suojelualue

Kuna on valtavan suojelualueen pohjoislaidalla, ja se kattaa 485 000 hehtaarin Snake Riverin kanjonin ja sen itäisen sisämaahan.

Tämä on viherkasvien ja tulivuoren jäänteiden maa, jossa on upeita näköalapaikkoja kanjonin reunalla.

Suojelualue tukee yhtä planeetan suurimmista petolintujen pitoisuuksista, ja siellä on yli 20 lajia, mukaan lukien maailman tiheimmin pesiviä preeriahaukkoja (150-200 paria).

Unohtumattomien lintujen tarkkailuelämysten aika on maaliskuusta kesäkuun lopulle, jolloin näet kotkia lennossa (maaliskuussa), petoeläimiä ruokkimassa poikasiaan (yleensä toukokuussa) ja sitten poikasten lentämistä kesäkuun alussa.

4. Indian Creekin viinitila

Indian Creekin viinitila

Lähde: Indian Creekin viinitila / Facebook

Indian Creekin viinitila

Kunan läheisyys Snake-joelle asettaa sen Idahon suurimman, kukoistavan alueen itäpuolelle.

Snake River Valley sai AVA-tunnuksen vasta vuonna 2007, mutta sillä on lähes 50 viinitarhaa, yli 2 000 hehtaaria viiniköynnöksiä ja yli 20 viinitilaa, jotka toivottavat vieraita tervetulleiksi.

Kunasta voit noutaa Sunny Slope Wine Trail -viinipolun, jossa on nyt 17 laitosta Kunassa ja naapurikaupungissa Caldwellissa lännessä.

Reitin lähin pysäkki on vain kolmen mailin päässä Kunan keskustasta Indian Creekin viinitilalla. 80-luvun alussa edelläkävijöiden perustama yritys on toisessa sukupolvessaan, ja se tuottaa happopitoisia viinejä, jotka sopivat täydellisesti ruoan kanssa.

Jotkut poiminnoista ovat Pinot Noir, White Pinot, Viognier, Mountain Syringa (kuiva valkoinen sekoitus) ja Star Garnet (punainen sekoitus), ja voit tilata lentolaudat ja rinnakkain maistajaiset.

Kesällä voit rentoutua viinitilan puutarhoissa, joissa kasvaa satoja daaliaja ja täynnä perhosia.

5. Swan Fallsin pato ja puisto

Swan Fallsin pato ja puisto

Lähde: Charles Knowles / shutterstock

Swan Fallsin pato ja puisto

Snake-joella, noin 20 mailia Kunasta etelään, on paikka, jossa luonnon kauneus sekoittuu kiehtovaan ihmiskunnan historiaan.

Swan Falls Dam on Snake Riverin vanhin vesivoiman pato, joka rakennettiin vuonna 1901 käyttämään virtaa paikallisille kaivoksille.

Kohdetta jatkaa Idaho Power Company, joka rakensi uuden laitoksen 1990-luvulla. Vierailijat voivat tulla päiväpuistoon, katsoa ympärilleen vanhassa tehtaassa ja selata museota historiallisessa voimarakennuksessa.

Voit myös tutustua upeaan kanjoniin polkuja pitkin ja katsoa petolintuja, kuten kotkia, kalasääskiä ja pöllöjä, ja asettua joen rantaan kalastamaan (lisenssillä). Smallmouth bassoja on erityisen runsaasti rauhallisemmissa vesissä lähellä pankkeja.

6. Juhlapuisto

Juhlapuisto

Lähde: cmbwell / shutterstock

Juhlapuisto

Idahon ensimmäinen ja ainoa arkeologinen puisto löytyy Snake Riverin varrelta noin 20 mailia Kunasta etelään. Täällä kalliopiirrokset on kaiverrettu joen basalttilohkareisiin, ja ne esitetään paikan päällä.

Nämä kaiverrukset ovat jopa 12 000 vuoden takaa, ja vaikka useimmat ovat Paiute ja Shoshonen alkuperäiskansojen töitä, myös eurooppalaiset amerikkalaiset ovat jättäneet jälkensä tähän maisemaan yli sata vuotta sitten.

Voit kulkea alueen läpi tulkintareittejä pitkin ja ylittää Snake Riverin Guffeyn rautatiesillalla, joka rakennettiin kaivoskuljetuksia varten vuonna 1897 kuljettamaan kultaa ja hopeamalmia Owyhee-vuorilta ja joka on nyt muutettu kävelysillaksi.

7. Falcon Crestin golfkenttä

Golf

Lähde: Mikael Damkier / shutterstock

Golf

Tällä hienolla kentällä on 27 reikää maailmanluokan golfia, joka on luokiteltu yhdeksi Idahon osavaltion viidestä parhaasta.

Falcon Crest on hieman yli kymmenen minuuttia Kunan keskustasta itään, ja sieltä on kaukaiset näkymät Boise- ja Owyhee-vuorille pohjoisessa ja etelässä.

Suuri haaste on Falcon Crest Championship Course, 18-reikäinen par-72, joka mukautuu maastoon ja jossa on hiekkaloukkuja ja vesiesteitä pitämään sinut varpaillasi.

Lisäksi tarjolla on kaksi yhdeksänreikäistä kenttää, Freedom Course, jossa kokeneet golfarit voivat työskennellä lähestymistapansa parissa, ja Robin Hood Course, joka on avoin aloittelijoille ja lupaa paljon hauskaa perheille.

Falcon Crestissä on myös Treasure Valleyn johtava harjoituskeskus, jossa on kaksipuolinen harjoituskenttä sekä valtava viheriö, chipping green ja bunkkeri.

8. Dedication Point Overlook

Dedication Point -näkymä

Lähde: Yhdysvaltain sisäministeriö / Flickr | CC BY-SA

Dedication Point -näkymä

Paras paikka petolintujen katseluun Morley Nelson Snake Riverin petolintujen kansallisella suojelualueella on Dedication Point, joka sijaitsee joen syvän kanjonin reunalla.

Useat tekijät yhdessä tekevät tästä hedelmällisen paikan villieläinten havaitsemiseen lämpövirroista kallionpinnalla pesivien haukkojen ja merikotkien runsauttamiseen.

Tältä näköalapaikalta usein havaittuja lintuja ovat Say’s phoebes, valkokurkkuswift, kalliopääskyset sekä kallio- ja kanjoniherkut.

Tulkintakyltit auttavat sinua tunnistamaan lajit, ja siellä on katettu cabana koulutusohjelmia varten. Villieläinten tarkkailun lisäksi Dedication Point on upea paikka, josta on huikeat näkymät 400 jalkaa joen yläpuolella.

9. Bernie Fisher Park

Piknik Puistossa

Lähde: deryabinka / shutterstock

Piknik Puistossa

Tämä puisto on arvokas viheralue keskellä kaupunkia, ja se rajoittuu Indian Creekin viheralueelle, ja siellä on erilaisia ​​mukavuuksia edulliseen retkeilyyn Kunasta poistumatta.

Roisketyyny on aina suosittu kesäkuukausina, ja sieltä löytyy myös leikkikenttävarusteita, bandshell ja huvimaja, piknikpöytiä ja hiili BBQ-grilli.

Elokuun ensimmäisenä kokonaisena viikonloppuna Bernie Fisher Park on yksi Kuna Days -päivien tärkeimmistä paikoista, ja siellä yleensä tuodaan ilotulitteita, vanhan ajan huvituksia, jättiläisvesitaistelua Kunan palokunnan kanssa ja paraati Main Streetillä.

10. Vizcaya-viinitila

Viinitarhat ja viinitilat

Lähde: Kjuuurs / shutterstock

Viinitarhat ja viinitilat

Takaisin Snake River Valley AVA:ssa, neljä kilometriä Kunasta luoteeseen, tämä viinitila valmistaa valikoiman punaisia ​​ja valkoisia viinitarhoilla kasvatetuista rypäleistä.

Vizcaya aloitti rypäleiden tuotannon muille viininvalmistajille 2000-luvulla, mutta viime vuosikymmenen aikana on alkanut valmistaa omaa viiniä, jota voi maistella viehättävässä maisteluhuoneessa lähellä Kunaa.

Voit kokeilla valikoimaa erilaisia ​​viinejä, mukaan lukien Tempranillo, Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Mourvedre, Albariño, Pinot Gris, sekä punaista (Windy ridge red) ja valkoista (Elurra).

11. Kunan keskusta

Kunan keskusta

Lähde: Tamanoeconomico / Wikimedia | CC BY-SA 4.0

Kunan keskusta

Indian Creek Greenwayn ohella Kuna on panostanut paljon keskusta-alueensa kunnostamiseen.

Tämän projektin painopiste on West Main Street, vain Kunan vesitornista itään, jossa on pieni pitoisuus historiallisia rakennuksia, jotka ovat olleet pystyssä yli vuosisadan.

Kävelyliikenteen ja bisneksen edistämiseksi kaupunki on päällystänyt ja leventänyt jalkakäytäviä sekä istuttanut puita pienten kukkapenkkien jalkoihin.

Vanhan ajan katuvalot ripustavat «Downtown Kuna» -bannereita, ja kohtaat pienen mutta kasvavan valikoiman baareja, kahviloita ja ravintoloita.

12. Alkukohta

Alkupiste

Lähde: Westwind Image2 / shutterstock

Alkupiste

Luonnollinen nähtävyys ja keskeinen osa Idahon historiaa, Initial Point valittiin vuonna 1867 kaikkien Idahon maanmittausten lähtöpisteeksi.

Tämä 350 jalkaa maiseman yli kiipeävä tulivuoren jäännös valittiin sen näkyvyyden vuoksi ja koska se oli tarpeeksi kaukana länteen ollakseen samassa linjassa Idahon kädensijan pituuden kanssa, aivan Kanadan rajalle asti.

Huipulla on portaat ja näköalatasanne, joka on asennettu 1960-luvulla ja joka on upotettu betoniin, on mittausmerkki vuodelta 2008.

Tämän tulivuoren muodostuman arvellaan olevan 1,3 miljoonan vuoden takaa, jolloin se sylki laavaa, joka muutti Snake Riverin kulkua.

13. Kuna Butte

Kuna Butte

Lähde: cmbwell / shutterstock

Kuna Butte

Ei kaukana alkuperäisen pisteen pohjoispuolella Morley Nelson Snake Riverin petolintujen suojelualueella on toinen vaikuttava tulivuoren muodostus, joka kohoaa yli 370 jalkaa ympäröivän maiseman yli.

Suuren jalanjäljensä ja matalien rinteidensä vuoksi kilpitulivuoria muistuttava Kuna Butte tarjoaa tyydyttävät näkymät korkeimmasta kohdastaan.

Tälle pääsee vaivattomasti, sillä maasto on suosittu maastomoottoripyöräilijöiden ja mönkijöiden viikonloppuisin käyttävien ihmisten keskuudessa, mikä jättää selkeästi rajatut jäljet ​​seurattavaksi.

Ja jos sinulla sattuu olemaan maastopyörä, nämä reitit tarjoavat mahtavaa ratsastusta. Kuna Butte on toistaiseksi kehittämätön luonnollisena vetonaulana, mutta potentiaalia ei ole vaikea nähdä.

14. Roaring Springs Water Park

Roaring Springs

Lähde: Roaring Springs Waterpark / Facebook

Roaring Springs

Koska Kunan itä-, etelä- ja länsipuolella on niin kaukana, on helppo unohtaa, että pohjoisessa on suuri ja kasvava suurkaupunkialue.

Treasure Valleyn ostos-, kulttuuri-, nähtävyys- ja virkistysmahdollisuuksien joukossa on joitain loistavia perhekohteita.

Yksi näistä on Luoteisen suurin vesipuisto, joka sijaitsee korkeintaan kymmenen minuutin ajomatkan päässä Kunasta pohjoiseen.

Roaring Springsissä on paljon vesiliukumäkiä kaiken ikäisille, ja alueella on useita ensimmäisiä vesiliukumäkiä, kuten Corkscrew Cavern, Luoteisen ensimmäinen 360 astetta kiertävä vesiliukumäki.

Laajassa Bearfoot Bayssä ei ole puutetta liukumäistä ja interaktiivisista leikkivälineistä pienemmille lapsille.

Jatka päiväsi ulkona Wahooz Family Fun Zone -toimintakeskuksessa, jossa on kaikkea lasertunnisteista mikroautoihin ja joka on yhdistetty vesipuistoon kohotetulla kävelytiellä.

15. Western Heritage Historic Byway

Western Heritage Historic Byway

Lähde: Barbara Harmon / Facebook

Western Heritage Historic Byway

Jos sinulla on muutama tunti aikaa, voit hypätä autoosi tutustumaan Kunan eteläpuolella sijaitseviin vaikuttaviin, geologisesti rikkaisiin maisemiin.

Western Heritage Historic Byway on 47 mailin pituinen ajoreitti, joka kulkee valtavien avaruusalusten halki ja Snake River Canyonin reunaa pitkin, ja sieltä avautuu lumoava näköala Owyhee-vuorille.

Maaliskuusta kesäkuun lopulle saatat nähdä petolintujen hiipivän yläpuolellasi. Monet tämän luettelon paikat ovat matkasuunnitelmassa, kuten Initial Point, Dedication Point, Swan Falls Dam ja Celebration Park.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Kunassa, Idahossa (ID)

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.