Morbihanissa Bretagnen eteläpuolella, Lorient on merenrantakaupunki, jossa on viisi satamaa, Ranskan toiseksi suurin kalasatama ja kiehtova entinen laivastotukikohta. Lähes kaikella, mitä teet Lorientissa, on merellinen teema, olitpa sitten tutkimassa tuhoutumatonta natsien sukellusvenetukikohtaa tai sukeltaessasi korkean teknologian huvijahtikilpailuihin Cité de la Voilessa.

Lorientin nimi liittyy ranskalaiseen Itä-Intian yhtiöön, joka toimi satamassa 1870-luvulle asti. Heidän pääkonttorinsa oli hieno Hôtel Gabriel, ja Port-Louisissa, lyhyen matkan päässä Lorientin lauttasatamasta, on yrityksestä kertova museo.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Lorientissa:

1. Cité de la Voile Éric Tabarly

Cité de la Voile Éric Tabarly

Lähde: flickr

Cité de la Voile Éric Tabarly

Tämä nähtävyys on Euroopan ainoa kokonaan purjehdukselle omistettu museo, joka on interaktiivinen ja lapsiystävällinen urheilun juhla.

Joka vuosi järjestetään uusi korkean profiilin päänäyttely, joka pyörii nykyaikaisen pitkän matkan kilpailun ja navigoinnin ympärillä.

Ja nuorempien mielenkiinnon pitämiseksi tarjolla on runsaasti multimediaa, takilapelejä, radio-ohjattuja purjeveneitä ja jopa kymmenenpaikkainen simulaattori, joka kuljettaa sinut kilpaveneessä suoraan avomerelle.

Museo on nimetty Éric Tabarlyn mukaan, joka voitti useita arvostettuja kilpailuja 60- ja 70-luvuilla leikkurillaan, Ped Duickilla.

Tämä legendaarinen alus on myös esillä museossa.

2. Keroman-sukellusvenetukikohta

Keroman-sukellusvenetukikohta

Lähde: flickr

Keroman-sukellusvenetukikohta

Huolimatta siitä, että suurin osa Lorientista litistettiin liittoutuneiden pommi-iskujen aikana toisessa maailmansodassa, tämä jättimäinen natsien sukellusvenetukikohta selvisi lähes vahingoittumattomana, eikä sitä voitu vallata ennen kuin sota päättyi.

Myöhemmin Ranskan laivasto käytti sitä uudelleen, kunnes kaupunki muutti siitä vierailijakohteen.

Kahden tunnin ajan saat hyvin informoidun kiertueen K3:lla, joka on suurin lohkoista, jonka pituus on 170 metriä ja korkeus 20 metriä.

Opas esittelee yksittäisten karsinoiden ympärillä, selittää kuinka laitos rakennettiin ja kertoo U-Boats-veneiden historiasta Lorientissa.

3. Tour de la Découverte

Tour de la Découverte

Lähde: lorient

Tour de la Découverte

Le Faouëdicin kukkulalla sijaitsevassa satama-aitauksessa on tämä 40-metrinen graniittivartiotorni, joka rakennettiin vuonna 1786 korvaamaan pienempi aikaisempi rakennelma.

Vaikka se näyttääkin paljon majakalta, se ei koskaan ollut rakennuksen tarkoitus, sillä tornin tarkoituksena oli valvoa satamatoimintaa ja pitää silmällä salakuljettajia.

Myöhemmin siitä tuli semafori kommunikoida muiden merenkulkuasemien kanssa lahden ympärillä.

Huipulle on 216 askelmaa, josta on upeat näkymät satamaan.

4. Espace Découverte du Sous-Marin Flore

Espace Découverte du Sous-Marin Flore

Lähde: nevez

Espace Découverte du Sous-Marin Flore

Myös Lorientin sukellusvenetukikohdassa on Le Flore, Daphné-luokan vene, joka laskettiin vesille vuonna 1960 ja toimi aina vuoteen 1989 asti. Vuonna 2010 sukellusvene laitettiin kuivatelakalle yhteen tukikohdan betonipesäkkeistä ja avattiin museoalukseksi.

Joten päivä tämän nähtävyyden parissa on matka kylmän sodan aikaisen aluksen ahtaiden mutta mielenkiintoisten rajojen läpi, ja samalla saat audiooppaasta hyödyllisiä tietoja torpedoputkista, asunnoista ja propulsiojärjestelmistä.

Siellä on myös erillinen museorakennus, joka tarjoaa hieman kontekstia Lorientin alkuvuosista ja kasvusta satamana sekä siitä, millainen infrastruktuuri oli, kun tämä paikka oli vielä sotilastukikohta.

5. Musée de la Compagnie des Indes

Musée de la Compagnie des Indes

Lähde: lesbottieres

Musée de la Compagnie des Indes

Lorientissa lahden poikki kulkee puolen tunnin välein lauttoja Port-Louisiin.

Ja tämä on matka, joka sinun on tehtävä, jos haluat päästä käsiksi Lorientin juuriin.

Tämä johtuu siitä, että 1600-luvun Vaubanin linnoituksen sisällä on Compagnie des Indes -museo, joka dokumentoi ranskalaisen Itä-Intian yrityksen nousua ja kuinka Lorient kasvoi sen ympärillä.

Siellä on pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä mallilaivoista, antiikkikartoista, painetuista asiakirjoista, kankaista, posliinista ja Itä-Aasiaan liittyvästä taiteesta.

Myös aikasi arvoinen tässä kompleksissa on Ranskan laivastolle omistettu museo.

6. Hôtel Gabriel

Hotelli Gabriel

Lähde: arkistot.lorient

Hotelli Gabriel

Kun olet Lorientissa, ota selvää, tapahtuuko jotain Hôtel Gabrielissa, joka järjestää säännöllisesti työpajoja ja näyttelyitä.

Tämä satama-alueella sijaitseva 1700-luvun uusklassinen palatsi toimi aikoinaan ranskalaisen East India Companyn myyntihuoneina.

Se purettiin sodan aikana, mutta se rakennettiin uudelleen kivestä kivelle 1950-luvulla.

Hôtel on näkyvin muistomerkki rikkaudelle, joka on luotu yrityksen myymistä silkeistä ja mausteista.

Ensimmäisessä kerroksessa on kaupungin arkisto ja pohjakerroksen gallerioissa tilapäisiä esityksiä.

Pihalla on kaunis parterre, jossa järjestetään bretonlaisia ​​kulttuuritapahtumia, kuten valtakunnallinen säkkipillibändien kilpailu ja Festival Interceltique, joista kerromme myöhemmin.

7. Keromanin satama

Keromanin satama

Lähde: flickr

Keromanin satama

Monille vierailijoille Lorientin kaltaisen paikan vetovoima piilee yksinkertaisesti täällä olemisessa ja todellisen satamakaupungin toiminnan tarkkailussa.

Keromanin kalasatama ansaitsee mainitsemisen, sillä se on Ranskan toiseksi tuottavin pyydettyjen kalojen määrällä, heti Boulogne-sur-Merin jälkeen.

Nouse ensimmäiseksi saadaksesi kiinni kiihkeästä kaupankäynnistä 600 metriä pitkässä huutokauppahallissa: Kaupat tehdään vanhan rituaalin mukaan, jota kukaan ulkopuolinen ei voi toivoa ymmärtävänsä.

Ja sitten kala pakataan 200 tonnia päivässä pumppaavan tehtaan luomaan jäähän ja lastataan kuorma-autoihin osana järkyttävän mittakaavan toimintaa.

8. FC Lorient

FC Lorient

Lähde: jalkapallostadionit

FC Lorient

Kaupungilla on jalkapallojoukkue, josta voi olla ylpeä, sillä kekseliäs FC Lorient on pitänyt kiinni Ranskan jalkapallon huipulta useiden vuosien ajan lähes mahdottomista kertoimista huolimatta.

Tänä aikana he ovat kehittäneet tulevia ranskalaisia ​​kansainvälisiä, kuten Laurent Koscielnyä ja Kévin Gameiroa.

Kotiottelut pelataan 16 000-paikkaisella Stade du Moustoirilla, muutaman askeleen päässä kaupungintalosta pohjoiseen.

Ottelupäivinä asiat voivat lämmetä mukavasti, etenkin Tribune Sud -osastolla, joka on Merlus Ultrasin kannattajaryhmän koti.

Paras tunnelma on kuitenkin Breton Derbyssä kilpailijoiden Stade Rennaisin kanssa, joka järjestetään kerran kaudella.

9. Notre-Dame-de-Victoire-kirkko

Notre-Dame-de-Victoire-kirkko

Lähde: arkkitehtuuri

Notre-Dame-de-Victoire-kirkko

Sodan jälkeisinä vuosina Lorient omaksui modernia suunnittelua sen uudelleenrakennuksessa.

Ja vaikka tässä arkkitehtuurissa ei ole samaa mystiikkaa kuin historiallisemmissa kaupungeissa, on muutamia monumentteja, jotka kannattaa tarkistaa.

Erityinen on tämä 1950-luvun puolivälissä teräsbetonista valmistettu kirkko.

Sisätiloissa on katosta valaistu rotunda pienillä mustilla ja keltaisilla ikkunoilla, jotka luovat kauniita valokuiluja.

Muissa paikoissa Lorientissa on useita ihania art deco -rakennuksia, jotka ovat suunnitelleet 1930-luvulla italialaiset arkkitehdit, jotka pakenivat Mussolinin hallintoa.

10. Groixin saari

Groixin saari

Lähde: flickr

Groixin saari

Alueen toiseksi suurin saari on lauttamatkan päässä Lorientista, ja kannattaa varata majoitus täältä yöksi tai kahdeksi saadaksesi kaiken irti tästä turmeltumattomasta paikasta.

Kävelyreitti halaa saaren rannikkoa ja vie sinut pienten rantojen ohi, joissa on ohuita valkohiekkaisia ​​nauhoja ja kovia kivimuotoja, kuten Trou de Tonnerren (ukkonen reikä) meren kolhimia kallioita. Sataman yläpuolella on saaren idyllinen pääkylä, joka on hieman eloisampi tiistaisin ja lauantaisin markkinoiden avautuessa.

Itse satama oli aiemmin Ranskan suurin tonnikalan kalastustukikohta, ja siellä on museo, joka käsittelee tätä ajanjaksoa ja pronssikauden megaliitteja hajallaan ympäri saarta.

11. Lauttamatkat

Batobus

Lähde: youtube

Batobus

Lorientissa meri on sellainen elämäntapa, että Batobus-vesibussin liput ovat vaihdettavissa bussilippuihin.

Joten olisit välinpitämätön olla kiipeämättä kyytiin ja katsoa mihin seikkailuntuntosi johtaa sinä.

Olemme jo maininneet Port-Louisin, ja tämä kaupunki on järjestänyt ilmaisen, 21 pysäkin kävelykierroksen merkittävimpien nähtävyyksiensä ympäri.

Batobus palvelee myös Gâvresia, joka on niemellä Port-Louisia vastapäätä.

Tämä oli aiemmin toinen tärkeä syvänmeren kalasatama, ja otsikon ominaisuus on pitkä dyynijärjestelmä, joka yhdistää kaupungin mantereeseen.

Et voi myöskään missata Rianteciä, jolla on kohottavia rannikkomaisemia, joita korostavat sen pienet metsäiset saaret.

Astu rantaan jäljittääksesi roomalaisen tien ja useita neoliittisia dolmeneja.

12. Scorff Valley

Scorff Valley

Lähde: flickr

Scorff Valley

Lorient on Scorff- ja Blavet-jokien yhtymäkohdassa juuri ennen kuin Blavet saavuttaa valtameren.

Jos haluat nähdä Morbihanin villeimmillä ja syrjäisimmillä paikoillaan, Scorff-joki voi olla vertailukohta muutaman päivän vaellukselle tai jopa kanoottiseikkailulle.

Sinulla on yli 400 kilometriä polkuja navigoidaksesi pitkin joen tiheää metsää.

Etkä koskaan ole kaukana kiehtovasta historiallisesta paikasta, sillä Scorff Valleyssa on yli 40, joista yksi on kelttiläinen rautakautinen kylä Kerven Teignouse.

13. Blavet Valley

Haras Nationalaux

Lähde: Bretagne-vakantie

Haras Nationalaux

Rehevä Blavet Valley, joka ulottuu Lorientista pohjoiseen, on yhtä kaunis kuin Scorff, mutta siinä on erilainen viehätysvoima.

Minutes upjokea Hennebontin kaupungissa on Haras Nationaux’n haara, joka on Bretagnen kotoperäisten hevoslajien kasvattamisesta vastaava kansallinen hevostila.

Päivittäisellä vierailulla pääset opastetulle tallikierrokselle ja pääset tutustumaan hevosmuseoon, mutta siellä on myös erikoistapahtumia eri vuodenaikoina, kuten jouluna.

Melrandissa voit tuoda nuoremmat lapset ottamaan selvää, millaista elämä oli vuonna 1000 jKr. rekonstruoidussa keskiaikaisessa kylässä, jossa on keittiöpuutarhoja ja harvinaisia ​​eläinrotuja.

14. Festival Interceltique

Festival Interceltique

Lähde: flickr

Festival Interceltique

Kaupungin kadut, satama, Moustoir-stadion ja Hôtel Gabriel valtaavat Lorientin kelttiläisen perinnön juhlan joka elokuussa.

Kuukauden ensimmäisen kahden viikon aikana noin 700 000 kävijää saapuu Lorientiin katsomaan ekstravaganttia, joka kattaa kaikki kelttiläiset kansat Espanjan Galiciasta Skotlantiin.

Musiikki ja tanssi ovat festivaalin elinehto. Suunnitteilla on 200 esitystä ja tuhansia esiintyjiä on varattu.

Perinteiset soittimet, jotka soittavat sävelmää, ovat pommi, kaksoiskiekkopilli ja säkkipilli, jotka ovat Bretagnen symboli.

15. Zoo de Pont-Scorff

Pont-Scorffin eläintarha

Lähde: flickr

Pont-Scorffin eläintarha

Nuoremmille vierailijoille on tarjolla suuri eläintarha, jossa on monia heidän suosikkieläimiään alle kymmenen kilometrin päässä Lorientista.

Suuret kissat, kuten gepardit, leijonat, tiikerit ja pantterit, ovat kaikki täällä, kun taas puiston kasvinsyöjien joukossa on aasialaisia ​​norsuja, virtahepoja, sarvikuonoja ja kirahveja.

Eläimiä on yhteensä yli 600, ja monet elävät innovatiivisissa aitauksissa, kuten arat, jotka lentävät vapaasti pään yläpuolella.

Eläintarha on myös mukana suojelutyössä, ja 20 lajia, mukaan lukien silmälasikarhu ja Geoffreyn kissa, ovat osa kasvatusohjelmia.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Lorientissa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.