Muang Xayyn viitataan myös nimillä Oudomxay ja Udomxai, joten älä ihmettele, jos näet tästä kaupungista erilaisia ​​kirjoitusasuja kaikkialla Laosissa. Tämä on myös Oudomxayn maakunnan pääkaupunki ja yksi Pohjois-Laosin suurimmista kaupungeista.

Monet ihmiset tulevat tänne, koska se tarjoaa linkin sekä naapurimaihin Kiinaan että Vietnamiin, mutta sen sijaan, että kuljet vain läpi, yritä viettää täällä muutama päivä, koska tässä harvemmin vieraillussa osassa on paljon nähtävää ja tehtävää.

Muang Xay on myös lähellä kauniita paikkoja, kuten Nam Ko -joen valuma-alue, ja se tunnetaan dramaattisista vuoristojonoista, jotka koostuvat kalkkikivikallioista. Täällä on joitain kuuluisia luolia, samoin kuin upeita vesiputouksia ja koskemattomia sademetsän osia, joten jos pidät vaeltamisesta, kaupungin keskustan ulkopuolella on valtavasti tekemistä. Tässä osassa Laosia asuu myös useita kyliä, joissa asuu etnisiä vähemmistöjä, ja on mahdollista yöpyä näissä yhteisöissä nähdäkseen Laosin elämän aidon puolen.

Tässä on 15 parasta tekemistä Muang Xayssa

1. Mene puhumaan Chom Ongin luolasta

Stalaktiitit

Lähde: pedrosala / shutterstock

Stalaktiitit

Chom Ongin luola on noin 45 kilometriä Muang Xayn ulkopuolella, joten se on hyvä paikka vierailla osana päiväretkiä.

Tämä kammio väittää olevansa Pohjois-Laosin suurin, ja siellä on noin 16 kilometriä tunneleita, jotka kulkevat vuorenrinteen läpi.

Luolan sisäosa on peitetty upeilla kimaltelevilla vuorikiteillä sekä stalagmiiteilla ja tippukivikivillä.

Joissakin kohdissa luolassa katto kohoaa 50 metrin korkeuteen ja pääkammion läpi virtaa myös idyllinen puro.

Sinun on palkattava opas tullaksesi tänne, koska luola on lukittu, mutta he antavat sinulle myös kiertueen sisätiloissa ja osoittavat kaikki geologiset kiinnostavat paikat matkan varrella.

2. Vieraile Ban Chom Ongissa

Ban Chom Ong

Lähde: MaeTou / shutterstock

Ban Chom Ong

Ban Chom Ong on pieni kylä Muang Xayn keskustan ulkopuolella ja tunnetaan perinteisestä khmu-kansan asutuksesta.

Monet ihmiset tulevat tänne matkalla Chom Ong -luolaan, mutta kannattaa viettää vähän aikaa täällä molemmin puolin vaellustasi luolaan.

Kylää ympäröivät kauniit jade-sävyiset riisipellot, ja sitä ympäröivät myös vuoret, joten tämä tarjoaa sinulle upean palan Laosin maaseutuelämää.

Voit myös nähdä, kuinka paikallinen Khmu-yhteisö asuu ja työskentelee täällä ja täällä on jopa yksinkertaisia ​​​​huoneita vuokrattavana, jos haluat viipyä kylässä pidempään.

3. Kävele Nam Heeng Villageen

Patikointi

Lähde: Kamila Starzycka / shutterstock

Patikointi

Nam Heeng Village on paikka, jonne kannattaa tulla, jos todella haluat päästä pois Laosin syrjäytyneeltä radalta.

Yksi parhaista tavoista vierailla kylässä on kävellä viereisestä Chom Ong Villagesta, joka on noin 16 kilometrin päässä, ja tämä on täydellinen tilaisuus ihailla upeaa Laosin maaseutua.

Muista, että jos aiot tehdä vaelluksen, sinun tulee lähteä noin 5 tunnin kuluttua ja sinun on oltava kohtuullisessa kunnossa, koska osa maastosta on melko epätasaista.

Silti se on enemmän kuin sen arvoista näkymien ja mahdollisuuden viettää aikaa luonnossa tässä osassa Laosia.

4. Kokeile höyrylaivaa

Paikallinen Laos-keittiö

Lähde: Anna Ewa Bieniek / shutterstock

Paikallinen Laos-keittiö

Jos haluat kokeilla paikallista ruokaa, suuntaa johonkin Muang Xayn höyrylaivaravintoloista.

Näitä on eri puolilla kaupunkia, mutta periaatteessa ne kaikki toimivat samoilla lähtökohdista.

Lao-höyrylaiva on samanlainen kuin korealainen grilli, ja voit grillata oman lihasi ja lisätä sen sitten tuoksuvaan liemeen muiden ainesosien, kuten vihannesten ja tofun, kanssa.

Maksat yleensä käyttämistäsi ainesosista ja voit valita erilaisista liha- tai äyriäisistä keittämiseen liemessä.

5. Vaellus Nam Katin vesiputoukselle

Nam Katin vesiputous

Lähde: Tulatoon / shutterstock

Nam Katin vesiputous

Nam Kat Waterfall on toinen matka, jonka voit tehdä Muang Xayn ulkopuolella ja joka alkaa lähellä luonnonkauniista kylää nimeltä Ban Faen.

Päästäksesi vesiputoukselle sinun on käveltävä noin 30 minuuttia tiheän perussademetsän läpi, jonka sanotaan olevan yksi alueen kauneimmista.

Kun kävelet vesiputoukselle, joudut ylittämään joen useita kertoja, mikä lisää seikkailun tunnetta, ja vesiputouksen juurella on syvät altaat, jotka ovat ihanteellinen paikka polskutella ja vilvoitella kävelyn jälkeen.

6. Tutustu Kiinan markkinoille

Luxayn päämarkkinoiden laitamilla on Kiinan tori, joka myy Muang Xayn paikallisen kiinalaisen yhteisön tuotteita.

Nämä tarjoavat mukavan vaihtelun markkinoiden perinteisiin Laosin kauppoihin, ja voit hankkia erilaisia ​​tuotteita, kuten ruokaa ja tekstiilejä.

Toinen hyvä asia Kiinan markkinoilla on, että se on avoinna myöhään iltaan, toisin kuin useimmat muut kaupungin markkinat, joten se on hyvä paikka käydä kävelyllä, jos aiot tehdä ostoksia myöhään illalla.

7. Tour Oudomxay Museum

Oudomxayn museo

Lähde: Oudomxay Museum / Facebook

Oudomxayn museo

Jos haluat tietää hieman enemmän Muang Xayn historiasta ja kulttuurista, voit tulla Oudomxay-museoon.

Museo ei ole erityisen suuri, mutta siinä on pieni määrä mielenkiintoisia gallerioita, joissa on patsaita ja muita muinaisia ​​jäänteitä.

Toinen syy tulla museoon on se, että se sijaitsee Phou Sebey -vuoren huipulla, joten voit nauttia kauniista näkymistä kaupungin keskustaan ​​samanaikaisesti.

8. Kokeile leivonnaisia

Ranskalainen leipä, Laosin tyyli

Lähde: Myibean / shutterstock

Ranskalainen leipä, Laosin tyyli

Ranskan siirtomaa-ajan seurauksena leivonnaisia ​​ja vastaleivottuja leipiä syödään laajalti kaikkialla Laosissa, ja voit kokeilla näitä herkullisia purevia omakohtaisesti Muang Xayssa.

Näitä ovat leivät, keksejä ja maukkaita voileipiä, ja yksi parhaista paikoista maistella näitä on Siso-leipomo, joka sijaitsee vastapäätä päälinja-autoasemaa, joka on tunnetun Oudomburgerin koti, jonka monet matkailijat sanovat olevan maukkain hampurilainen koko maailmassa. Muang Xay, joka on todellakin suurta kiitosta.

9. Vieraile Phuuthat Stupassa

Buddha Phuuthat Stupassa

Lähde: stock hunter / shutterstock

Buddha Phuuthat Stupassa

Jos vierailet Oudomxay-museossa, voit myös yhdistää tämän matkaan Phuuthat Stupaan, jonne pääset jyrkkiä portaita pitkin lähellä museon pääsisäänkäyntiä.

Täältä löydät stupan, joka kohoaa noin 18 metrin korkeuteen ja on peräisin 1300-luvulta, vaikka se tuhoutui osittain Ranskan siirtomaakaudella ja se on rakennettu uudelleen.

Täällä on myös suuri lehtikullalla peitetty Buddha, joka on noin 15 metriä korkea ja koska tämä on kukkulalla, se on myös hyvä paikka tulla myöhään iltapäivällä katsomaan auringonlaskua.

10. Vaellus maakunnan matkailutoimistosta

Khmun kylä lähellä Muang Xayta

Lähde: Phab / shutterstock

Khmun kylä lähellä Muang Xayta

Muang Xayn maakunnan matkailutoimisto ei ehkä kuulosta kovin jännittävältä, mutta se on tehnyt itselleen nimeä viime vuosina paikkana, johon kannattaa tulla, jos haluat nauttia erilaisista vaelluksista ympäröivällä alueella.

Voit varata vaelluksen matkailutoimistosta, joka vie sinut ympäröiviin Khmu-kyliin Muang Xayn laitamilla, ja voit jopa järjestää yöpymisen kylissä nähdäksesi, kuinka paikalliset ihmiset elävät ja työskentelevät.

11. Osta matkamuistoja Thai Ly Handicraft Shopista

Khmu käsityöt

Lähde: Phab / shutterstock

Khmu käsityöt

Thai Ly Handicraft Shop on paikka, johon kannattaa tulla Muang Xayssa, jos aiot noutaa lahjoja tai matkamuistoja.

Kaupassa myydään erilaisia ​​paikallisia käsitöitä, jotka on valmistettu kylissä, jotka ovat useiden Laosin etnisten yhteisöjen, kuten khmujen, kotia.

Liikkeet myyvät esimerkiksi tekstiilejä, vaatteita, laukkuja ja koruja, ja kaikki tuotot hyödyttävät paikallista yhteisöä.

12. Lähde maastopyöräilyretkelle

Moottoripyörä

Lähde: DROPERDER / shutterstock

Moottoripyörä

Viime vuosina yksi Muang Xayn uusista aktiviteeteista on maastopyöräilyretket.

Näitä ovat sekä maastopyörät että moottoripyörät, ja voit ajaa kuuluisiin paikkoihin Muang Xayn ympärillä, kuten Namkatin vesiputoukselle, tai voit myös tehdä matkan kuuluisalle Buddhan jalanjäljelle, joka sijaitsee Ban Long Yassa.

Tämä on myös Tai Leu -yhteisön vähemmistökylä, ja se on loistava paikka käydä tutustumassa joihinkin Tai Leuihin liittyvä ainutlaatuinen kulttuuri.

13. Shoppaile Luxay Marketissa

Markkinat Laosissa

Lähde: marie martin / shutterstock

Markkinat Laosissa

Luxay Market sijaitsee kätevästi vastapäätä Muang Xayn tärkeintä matkailutoimistoa ja on yksi kaupungin parhaista markkinoista.

Täältä löydät useita paikallisia tuotteita, mukaan lukien Muang Xayn ympärillä olevien etnisten yhteisöjen, kuten Khmu, valmistamia käsitöitä.

Alakerrassa on myös herkullisia tuoreita hedelmiä ja vihanneksia myyvä osasto ja yläkerrassa «kuiva»-osasto, jossa myydään vaatteita, tekstiilejä ja kenkiä.

Jos mahdollista, yritä käydä torilla mahdollisimman aikaisin, sillä voit myös napata paikallista katuruokaa, kuten nuudeleita ja kaikki sulkeutuu klo 17.00 mennessä.

14. Käy perinteisessä hieronnassa

Hieronta

Lähde: Rido / shutterstock

Hieronta

Laos tunnetaan perinteisestä yrttihieronnastaan, ja Muang Xay on yksi parhaista paikoista kokea tämä, varsinkin pitkän vaelluspäivän jälkeen.

Lao-hieronta keskittyy stimuloimaan painepisteitä käyttäen akupunktiotekniikoita sekä kevyttä venytystä, joten tätä silmällä pitäen tämä on täydellinen asia, jos haluat rentoutua ja rauhoittua.

Perinteisiä hierontahuoneita on kaikkialla kaupungissa, myös Laosin Punaisen Ristin toimistossa.

15. Tutki ruokamarkkinoita

Ruokatori Muang Xayssa

Lähde: Yangxiong / shutterstock

Ruokatori Muang Xayssa

Muang Xayn ympärillä on useita ruokatoreja, kuten Tin Market, Nonmendga Market ja Phoukhaiw Market.

Markkinat ovat yleensä vilkkaimmillaan lauantaina ja sunnuntaina, ja tärkein syy vierailla on tutustua laajaan valikoimaan paikallisia tuotteita.

Näitä ovat paikallisista metsistä hankitut elintarvikkeet, joita et löydä kaikkialta maasta, sekä harvinaiset kasvi- ja eläintuotteet.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit: Muang Xay, Laos

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.