Elsassissa sijaitsevan teollisen voimantekijän Mulhousen valmistus on nyt kaikkien ulottuvilla huippuluokan museoissa.

Yksikään veturimuseo Euroopassa ei ole suurempi kuin Cité du Train täällä, ja sama koskee EDF:n sähkömuseota, kun taas Painettujen kankaiden museo kertoo vuosisatojen tekstiilialan asiantuntemuksesta.

Nähtävyydet on järjestetty taitavasti, jotta asiantuntijat ja harrastajat tulevat yhtä tyytyväisinä kuin satunnaiset vierailijat ja lapset.

Mulhouse on tunnetuin kankaistaan, jota juhlitaan jouluna, kun historiallinen Place de la Réunion on peitetty värikkäällä kankaalla.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Mulhousessa:

1. Cité de l’Automobile

Cité de l'Automobile

Lähde: flickr

Cité de l’Automobile

On automuseoita, ja sitten on Cité de l’Automobile, joka on spektaakkeli, joka melkein uhmaa uskoa.

Autontutkijat matkustavat pitkiä matkoja nähdäkseen vain yhden Bugatin: No, tällä entisellä tekstiilitehtaalla on enemmän Bugattia kuin missään muualla maailmassa.

Sinulla on 400 katsottavaa autoa, joista yli neljäsosa on Bugattia, kun taas loput ovat peräisin auton varhaisimmista vuosista Léon Bolléen «tricarilla» vuodelta 1896. Schlumpfin veljekset, tekstiilitehtaiden omistajat, kokosivat nämä autot yhteen. joka keräsi ajoneuvoja salaa käytöstä poistettuun tehtaaseen, jotta ne löydettiin lakkotyöläisten murtautuessa sisään 1970-luvulla.

2. Cité du Train

Cité du Train

Lähde: flickr

Cité du Train

Jos Cité de l’Automobile saattaa olla maailman paras automuseo, sama kunnia koskee Cité du Trainia, joka on varmasti maailman suurin.

Varhaisimmista vetureista 1840-luvulla huippuluokan TGV:hen, menetät jonossa olevien junien määrän.

Hienoa on myös tapa, jolla Cité du Train onnistuu tekemään näyttelyistä moderneja ja interaktiivisia ilman, että todelliset harrastajat ja insinöörit tarvitsevat teknisiä tietoja.

Hiljattain kunnostetussa rakennuksessa esitellään perusteellisesti, kuinka höyry-, diesel- ja sitten sähköveturit toimivat.

Voit myös katsoa höyryveturin sisään ymmärtääksesi täysin sen mekanismeja.

3. Musée de l’Impression sur Étoffe

Musée de l'Impression sur Étoffe

Lähde: musees-mulhouse

Musée de l’Impression sur Étoffe

Tämä tekstiilipainon vetovoima on monia asioita yhdessä: Museo käsittelee koristetaidetta, muotia, paikallishistoriaa ja teollisuutta.

Näet suuria koneita teollisen painatuksen alkuvuosilta, kuten Lefèvre-kuparitelan vuodelta 1809, sekä laajan valikoiman ompelukoneita ja virroittimia.

Mutta on myös kauniita painettuja kankaita, joita tämä kone auttoi tuottamaan, ja niitä on esitelty laajoissa gallerioissa.

Museo on myös tärkeä resurssi suunnittelijoille, sillä viimeisten 200 vuoden ajalta on dokumentoitu kuusi miljoonaa painonäytettä, jotka ovat opiskelijoiden, tutkijoiden ja tekstiiliteollisuuden käyttöön.

4. Musée EDF Electropolis

Musée EDF Electropolis

Lähde: flickr

Musée EDF Electropolis

Yksi Mulhousen suurimmista tekniikan perinnöistä on keskeisellä sijalla Euroopan suurimmassa sähkömuseossa: Höyrystin vuodelta 1901, joka on kytketty Sulzer BBC -vaihtovirtageneraattoriin, saa varmasti kananlihalle fyysikot keskuudessamme.

Electropolis vie sinut matkalle ihmisen ja sähkön suhteen, mukaan lukien varhaisimmat kokeet 1600- ja 1700-luvuilla pioneerien kuten Voltan, Edisonin ja Teslan kautta 1800-luvulla.

Selattavana on paljon vanhoja koneita, kuten Vossin sähköstaattinen kone vuodelta 1881, Edisonin sanelukone ja fonografi, varhaiset puhelimet ja ensimmäiset kodinkoneet, kuten radiot, televisiot ja jääkaapit.

5. Hôtel de Ville

Hôtel de Ville

Lähde: flickr

Hôtel de Ville

Mulhousen entinen kaupungintalo on vuodelta 1552, ja se on Rhônen alueelle tyypillistä renessanssityyliä.

Kaikki paitsi yksi ulkopuoli on peitetty trompe l’oeil -maalauksella, jossa on allegorisia kuvia oikeudenmukaisuudesta, rohkeudesta, raittiudesta, uskosta ja rakkaudesta.

Oikealla ketjussa roikkuu kivipää: Tämä on 12 kiloa painava klapperstein, joka ripustettaisiin juoruilijoiden ja «skandaalintekijöiden» kaulaan, jotka kantaisivat sitä aasin selässä ympäri kaupunkia ratsastaen! Kaupungintalo ei ole enää hallintorakennus, mutta häitä, seremonioita ja kaupunginvaltuuston kokouksia pidetään täällä.

6. Musée Historique de Mulhouse

Musée Historique de Mulhouse

Lähde: musees-mulhouse

Musée Historique de Mulhouse

Mene kaupungintaloon tutustumaan Mulhousen historiaa käsittelevään informatiiviseen museoon.

Saat tietää kaupunkivaltion, Mulhousen tasavallan, päivistä, jotka kestivät Ranskan vallankumoukseen asti, ja Mulhousen kehittymisestä teollisuusjättiläiseksi 1700-luvulta alkaen.

Kaikki näyttelyt tuovat mieleen kaupungin elämän vuosien varrella, ja niissä on antiikkiasuja, lasimaalauksia, huonekaluja, karttoja, muotokuvia ja leluja.

Museo on myös luonut uudelleen tyypillisen Sundgaun keittiön sekä perinteisen winstubin tai tavernan sisustuksen.

Alkuperäinen aiemmin mainitsemamme klapperstein on myös täällä kaikkien nähtävänä.

7. Parc Zoologique et Botanique

Parc Zoologique et Botanique

Lähde: turismi-mulhouse

Parc Zoologique et Botanique

Mulhousen eläintarha perustettiin vuonna 1868 hyväntekeväisyystyöntekijöiden toimesta, ja se kattaa 25 hehtaaria Tannenwaldin metsän reunalla.

Täällä pidetään noin tuhatta eläintä 170 eri lajista.

Siellä on arktinen alue, jolla on jääkarhuja ja naalikettuja, ja suuria aitauksia aasialaisille leijoneille, siperiantiikereille, lumileopardeille, oravaapinoille ja surikaateille.

Kasvitieteellisellä puistolla on nimi «Jardin remarquables», ja se on taivaallinen keväällä ja kesällä, kun 400 iirislajiketta ja sitten 100 daalialajiketta kukkivat.

Siellä on kaikenlaisia ​​eksoottisia puita istutettuja vuonna 1867, mukaan lukien jättimäinen setri Amerikasta ja japanilainen setri.

8. Musée des Beaux-Arts

Musée des Beaux-Arts

Lähde: flickr

Musée des Beaux-Arts

Myös teollisuusmiesten 1860-luvulla luoma Mulhouse’s Fine Arts Museum tarjoaa yleiskatsauksen eurooppalaisen taiteen historiasta voimakkaasti 1800-luvun suuntaan.

Museon kohokohta on «La Scène de Patinage» (Luistelukohtaus), flaamilaisen renessanssimestarin Pieter Breughel nuoremman puuöljymaalaus.

1800-luvun elsassilaisen taidemaalari Jean-Jacques Hennerin teokset valottivat tuolloin Sundgaun yhteiskunnallista elämää, sillä hänen monet museon maalaukset kuvaavat taiteilijoiden perhettä, ystäviä ja hänen rikkaita hyväntekijöitään.

9. Tour du Belvédère

Tour du Belvédère

Lähde: mulhouse

Tour du Belvédère

Eläintarhan lähellä Mulhousen ylä- ja eteläosassa on eksentrinen jäännös vuodelta 1898. Tour du Belvédère on eräänlainen mini-Eiffel-torni, 20 metriä korkea ja valmistettu takorautasta.

Nouse portaita pitkin huipulle 350 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevalle näköalatasanteelle, josta on 360° näkymä Vosgesille, Schwarzwaldin, Juran ja Bernin Alppien vuoristoon sekä Colmarin ja Freiburgin kaupunkeihin.

Torni kunnostettiin noin kymmenen vuotta sitten ja siinä on kätevä suuntapöytä, joka kertoo mitä katsot.

10. Saint-Étiennen temppeli

Saint-Étiennen temppeli

Lähde: flickr

Saint-Étiennen temppeli

Tämä uusgoottilainen kirkko valmistui vuonna 1866 ja on 97 metriä korkea Ranskan protestanttisista kirkoista korkein.

Se korvasi 1100-luvulta peräisin olevan kirkon, joka purettiin vuonna 1858, koska se oli huonokuntoinen.

Hienoa on, että suuri osa vanhan kirkon koristeista asennettiin uuteen: Sieltä löydät uskomattomat lasimaalaukset 1300-luvun puolivälistä, jota pidettiin yhtenä Mulhousen suurista keskiaikaisista aarteista.

Tammikuorokojut ovat barokkityylisiä ja ovat vuodelta 1637.

11. Nähtävyydet Old Mulhousen ympäristössä

Bollwerkin torni

Lähde: flickr

Bollwerkin torni

Toisin kuin esimerkiksi Colmarissa ja Strasbourgissa, Mulhousessa ei ole suurta vanhaa keskustaa, jota voisi pohtia.

Sen sijaan siellä täällä on ripoteltu mielenkiintoisia pieniä sirpaleita.

Rue de Metzillä olet sai Bollwerk-tornin kahden 1200-luvulta peräisin olevan kaaren väliin.

Pharmacie-au-Lys sijaitsee Rue des Boulangersin kulmassa ja on 1400-luvulta peräisin oleva renessanssirakennus, joka on toiminut kemistinä vuodesta 1649! Katon maalaukset ovat 1600-luvulta ja 1700-luvun kaapit ovat edelleen ehjiä.

Lopuksi voit tunnistaa 1500-luvun Maison Miegin Place de la Réunionilla sen torni- ja trompe l’oeil -maalauksista.

12. Écomusée d’Alsace

Écomusée d'Alsace

Lähde: flickr

Écomusée d’Alsace

Ungersheimissa, joka on nopea matka Mulhousesta pohjoiseen, on yksi Euroopan suurimmista ulkoilmamuseoista.

Täällä on 100 hehtaaria maaseutua ja kylää, jossa on 70 historiallista taloa eri puolilta aluetta, jotka on pelastettu purkamiselta ja kuljetettu ja rakennettu uudelleen tällä vetovoimalla tiili tiileltä.

Jos haluat tietää, miten asiat tehtiin Elsassissa keskiajalla, voit työskennellä ateljeissa, joissa savenvalajat, sepät ja pyöräntekijät esittelevät vuosisatojen omair-fairea.

Jotta se olisi todella aito, lähes jokaisen talon katolla on haikarapesä, joka on alueen tunnus.

13. Parc du Petit Prince

Parc du Petit Prince

Lähde: lepetitprinssi

Parc du Petit Prince

Ungersheimissa on myös uusi teemapuisto, joka on saanut inspiraationsa Petit Princen universumista.

Tämä hahmo esiintyi ensimmäisen kerran Antoine de Saint-Exupéryn maailmankuulussa novellassa vuonna 1943. Hupaisaa vetovoimaa mainostetaan «maailman ensimmäiseksi ilmapuistoksi», ja siihen kytkettyjä ilmapalloja kutsutaan «ilmapalloplaneetaksi» ja » Aérobar”: Tämä on kiinnitetyn ilmapallon ja näkötornin risteys, ja sieltä on näkymät 150 metriä Alsacen tasangon yläpuolelle.

Suuri osa puiston hauskuudesta tulee eläinnähtävyyksistä, ja siellä voi tavata lampaita ja kettuja sekä kävellä perhostalon läpi.

14. Joulumarkkinat

Joulumarkkinat

Lähde: commons.wikimedia

Joulumarkkinat

Joulukuussa Place de la Réunionissa järjestetään Mulhousen ihastuttavat joulumarkkinat.

Täällä ovat kaikki perinteisten elsassilaisten markkinoiden tunnusmerkit, kuten glühwein (glilli), pain d’épices (piparkakku) ja bredeles, pienet kakut ja keksit, jotka on maustettu anisella tai appelsiinilla ja kanelilla.

Kaupunki varmistaa, että Mulhouse on ainutlaatuinen tähän aikaan vuodesta koristamalla kadut ja aukiot joulumaisilla kankailla, jotka ovat osoitus alueen tekstiilihistoriasta.

Et auta muuta kuin pääsemään henkeen.

15. Ruoka ja juoma

paistettua karppia

Lähde: turismi-alsace

paistettua karppia

Elsassin eteläosassa, joka tunnetaan nimellä Sundgau, paistettu karppi näkyy monilla perinteisillä ruokalistoilla.

Tämä makean veden kala on leivitetty, friteerattu ja lähes aina tarjolla sirujen ja majoneesin kera dippiä varten.

Alsace on tunnettu keittiöstään, jossa yhdistyvät ranskalaiset ja keskieurooppalaiset maut.

Choucroute on pohjimmiltaan hapankaalia, fermentoitua kaalia, joka tulee tavallisesti makkaroiden ja perunoiden kanssa.

Alsacen tärkeimmät alueelliset viinit ovat valkoisia: raikas ja hapan Riesling, joka sopii hienosti choucrouten kanssa, ja Gewürztraminer, joka on täyteläisempi ja mausteisempi ja usein yhdistettynä jälkiruokien kanssa.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Mulhousessa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.