Nong Khiaw on hiljattain laskettu yhdeksi tärkeimmistä katselukohteista Laosissa. Menneinä vuosina turistit eivät kiinnittäneet juurikaan huomiota tähän maan osaan, mutta nyt se on alkanut vakiinnuttaa paikkansa vierailukohteena, jos haluat päästä pois tärkeimmistä solmukohdista, kuten Vientianesta ja Luang Prabangista.

Koska Nong Khiaw sijaitsee upeiden kalkkikivivuorten keskellä, tämä on upea paikka vierailla, jos pidät vaeltamisesta tai jos haluat vain tutustua Laosin maaseutualueisiin.

Jos aiot vierailla naapurialueella Muang Ngoissa, yritä myös viettää muutama päivä Nong Khiawissa matkalla, sillä täällä on paljon nähtävää ja tehtävää sekä varsinaisessa kaupungissa että ympäröivissä kylissä.

Tässä on 15 parasta tekemistä Nong Khiawissa

1. Tutustu Pha Tok -luoliin

Pha Tokin luolat

Lähde: Mos Barley / shutterstock

Pha Tokin luolat

Yksi Nong Khiawin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Pha Tokin luolat.

Nämä löytyvät noin 2 kilometriä itse kaupungin ulkopuolelta, ja luolat muodostavat osan upeista kalkkikiveistä, joista Nong Khiaw on kuuluisa.

Nämä luolat ovat myös historiallisesti tärkeitä, koska niiden sanotaan olleen Pathet Laon piilopaikka toisen Indokiinan sodan aikana.

Luoliin pääseminen on kokemus sinänsä, sillä sinun täytyy vaeltaa smaragdinvihreiden riisipeltojen läpi sekä taata paksujen viidakon osien läpi.

Päästäksesi luolien suulle, muista, että sinun on noustava jyrkkiä portaita.

2. Syö aamiainen paikallisessa leipomossa

Ranskalainen leipä, Laosin tyyli

Lähde: Myibean / shutterstock

Ranskalainen leipä, Laosin tyyli

Entisenä ranskalaisena siirtomaana Laos tunnetaan herkullisista leivistä, mukaan lukien hampaat patonkeista, joita löytyy kaikkialta maasta.

Tämä pätee myös Nong Khiawissa, jossa on useita tuoksuvia leipomoita, jotka myyvät leipää, voileipiä ja leivonnaisia, jotka tekevät herkullisen paikallisen aamiaisen.

Yksi kaupungin parhaista paikoista on CT Bakery, joka sijaitsee myös joen vieressä, joten voit ruokailla samalla kun nautit luonnonkauniista näkymistä.

Toinen vaihtoehto, jos etsit runsasta aamiaista, joka valmistaa sinut pitkän päivän retkeilyyn, on Delilah’s, jossa on tarjolla leipiä ja muroja ja joka tunnetaan siitä, että se ei käytä taikinassaan mitään lisäaineita.

3. Lähde bambukoskenlaskulle

Nam Ou -joki, Nong Khiaw

Lähde: lkunl / shutterstock

Nam Ou -joki, Nong Khiaw

Kun vierailet Nong Khiawissa, on useita tapoja, joilla voit kokea upean Nam Ou -joen, joka halkeaa kaupungin keskustan läpi.

Yksi ainutlaatuisimmista on kuitenkin rekisteröityminen bambukoskenlaskupaikalle, joka, kuten nimestä voi päätellä, tarkoittaa, että pääset istumaan bambusta tehdyn lautan huipulle, joka on sidottu yhteen.

Tämän jälkeen pääset kellumaan alas jokea ja koska lautoilla on avoimet sivut, voit nauttia koskemattomista näkymistä ympäröivälle maaseudulle.

4. Kokeile paikallista ruokaa

Laap

Lähde: Paul_Brighton / shutterstock

Laap

Laos ei ole niin tunnettu maailman ruokakentällä kuin muut Kaakkois-Aasian maat, kuten Thaimaa, mikä on sääli, sillä siellä on useita herkullisia paikallisia herkkuja.

Tämän mielessä varmista, että et missaa näitä, kun olet Nong Khiawissa, ja näytelautasia, kuten Laosin kansallisruokaa, jota kutsutaan laapiksi tai laabiksi.

Tämä on valmistettu lihasta, joka pilkotaan hienoksi salaatiksi ja tarjoillaan sitten yrttien, chilin ja mausteiden kanssa, yleensä paikallisen tahmean riisin kanssa.

5. Vieraile Pha Kuangin luolassa

Stalaktiitit

Lähde: pedrosala / shutterstock

Stalaktiitit

Pha Kuangin luola sijaitsee noin 3 kilometriä Nong Khiawin keskustan ulkopuolella ja on yksi alueen mielenkiintoisimmista luolista, sillä sisäkammio ulottuu noin 300 metriin.

Yksi huomioitava asia on, että luolan sisäänkäynti on melko kapea, kuten myös jotkin sisäreitin osat, joten sinun on oltava valmis kiipeämään joidenkin kivien yli ja puristamaan luolassa olevien reikien läpi saadaksesi täyden kokemuksen.

Se on kuitenkin vaivan arvoista, sillä kammion sisäpuoli on peitetty tippukivikivillä ja stalagmiiteilla sekä hohtavilla vuorikiteillä.

6. Matkustaa paikallisiin kyliin

Hmong-vähemmistö kylässä lähellä Nong Khiawta

Lähde: FuGazi images / shutterstock

Hmong-vähemmistö kylässä lähellä Nong Khiawta

Yksi Nong Khiawin suurista iloista on, että voit viettää aikaa itse kaupungissa tai lähteä ympäröivälle maaseudulle.

Yksi parhaista asioista täällä on joko vuokrata polkupyörä tai ilmoittautua kiertueelle, joka vie sinut joihinkin kaupungin laitamilla oleviin paikallisiin kyliin, jotka ovat paikallisten hmong- ja khmu-vähemmistöjen kotia.

Täällä voit nähdä kuinka paikalliset asuvat ja työskentelevät, ja monet kylät myyvät perinteisiä käsitöitä tai tarjoavat työpajoja, kuten ruoanlaittokursseja.

7. Kiipeä Phadengin huipulle

Phadengin huippu

Lähde: pim pic / shutterstock

Phadengin huippu

Yksi syy, miksi ihmiset arvostavat Nong Khiawia, on mahdollisuus kiivetä Phadengin huipulle.

Muista, että tämän vuoren huipulle käveleminen kestää noin puolitoista tuntia ja reitti voi paikoin olla melko jyrkkiä.

Kun olet huipulla, voit kuitenkin nauttia upeista näkymistä Nong Khiawin ympärillä olevalle maaseudulle ja voit jopa katsella auringonnousua, jos saavut tänne riittävän aikaisin.

Toinen huippumatkan kohokohta on kävellä takaisin alas, sillä sinun on seurattava Nam Ou -joen osia, jotka ovat täynnä suojaisia ​​rantoja.

8. Kokeile intialaista ruokaa

Intialainen levyleipä

Lähde: Brent Hofacker / shutterstock

Intialainen levyleipä

Et ehkä odota löytäväsi intialaisia ​​ravintoloita Nong Khiawista, mutta itse asiassa kaupungissa on pieni paikallinen intialainen yhteisö.

Yksi kaupungin parhaista ravintoloista on nimeltään Deen, ja se tunnetaan upeista intialaisista leivistä, jotka kypsennetään perinteiseen tyyliin puuuunissa.

Voit myös saada hampaista currya, ja tämä on loistava paikka, jos etsit runsasta aamiaista Nong Khiawissa.

9. Go Zip Lining

Vaijeriliuku

Lähde: Ammit Jack / shutterstock

Vaijeriliuku

Nong Khiaw tunnetaan idyllisestä viidakosta, joka ympäröi kaupunkia ja joka on yksi matkan kohokohdista täällä.

Jos haluat kuitenkin kokea tämän omakohtaisesti, voit kokeilla yhtä Nong Khiawin uusimmista aktiviteeteista, joka on vetoketju.

On olemassa useita erilaisia ​​yrityksiä, jotka tarjoavat nyt vetoketjullisia vuorauspalveluita, ja Nong Khiawin pisin vetoketju vie sinut noin 400 metriä metsän katoksen läpi.

Yksi tunnetuimmista yrityksistä on nimeltään Jungle Fly, ja niiden zip line -kokemuksista ansaitsemalla rahalla maksetaan lasten koulutusta etnisten vähemmistöjen kylissä Nong Khiawin ympäristössä.

10. Kokeile maastopyöräilyä

Maastopyörä

Lähde: Roger Boonsrang / shutterstock

Maastopyörä

Jos haluat päästä pois Nong Khiawista, harkitse maastopyörän vuokraamista ja pyöräilemistä ympäri kaupunkia ja sen ympäristöä.

Yksi asia on tiedostettava, että Nong Khiawin ympäristö on vuoristoinen, minkä vuoksi maastopyöriä käytetään, joten sinulla on oltava suhteellisen hyvä kunto, jotta voit pyöräillä iltapäivällä.

Pyöräilyn aikana kannattaa tutustua paikallisiin kyliin, jotka ovat hmong- ja khmu-yhteisöjen koteja, sekä upeat jade-riisipellot ja koskematonta viidakkoa.

11. Ilmoittaudu retkelle

Sop Jam Village

Lähde: Thierry Leclerc 60 / Flickr | CC BY-ND

Sop Jam Village

Voit vaeltaa Nong Khiawin ympäristössä melko helposti, mutta jos haluat mennä kattavampaan vaellukseen, sinun on kirjauduttava kiertueelle.

Riippuen energia- ja kuntotasostasi jotkin niistä voivat kestää useita päiviä ja vievät sinut kauas kaupunkia ympäröivälle maaseudulle.

Yksi suosituimmista tarjouksista kestää kolme päivää ja vie sinut Sop Jam Villageen, jossa pääset näkemään Laosin maaseutuelämän eri puolen.

12. Lähde kävelykierrokselle kaupunkiin

Tie Nong Khiawissa

Lähde: Matyas Rehak / shutterstock

Tie Nong Khiawissa

Yksi mukavimmista asioista Nong Khiawilla on viettää aikaa kaupungissa ja tutustua jalkaan tai polkupyörällä.

Kaupungin keskustasta löydät joukon pieniä mutta koristeellisia temppeleitä, jotka ovat vierailun arvoisia ja jotka on peitetty värikkäillä koristeilla.

Toinen suosikkiharrastus on seurata Nam Ou -jokea ja kävellä pitkin vehreää rantaa ja ihailla paikallisia nähtävyyksiä.

Siellä on muutamia Nong Khiawissa alkaneita retkiä, jotka vievät sinut joihinkin kaupungin nähtävyyksiin, mutta voit myös mennä yksin, koska keskusta-alue on suhteellisen pieni.

13. Ota yrttihöyrykylpy

Yrttisauna

Lähde: Adelaides / shutterstock

Yrttisauna

Laos on kuuluisa hieronnoistaan ​​ja yrttihoidoistaan, jotka voivat olla tervetullut helpotus, varsinkin jos olet viettänyt päivän vaeltaen Nong Khiawin vuorille tai luoliin.

Laosin perinteistä saunaelämystä kutsutaan yrttihöyrykylvyksi ja pääset nauttimaan suljetussa huoneessa, joka on täynnä höyryä ja aromaattisia yrttejä, joiden sanotaan auttavan puhdistamaan kehoa ja lievittämään väsymystä.

Useimmat höyrysaunakokemukset päättyvät yleensä rauhoittavaan vartalohierontaan.

14. Vaellus Sleeping Woman Viewpointiin

Nukkuvan naisen näkökulma

Lähde: maodoltee / shutterstock

Nukkuvan naisen näkökulma

Sleeping Woman Viewpoint on vähemmän tunnettu kuin Phadeng Peak Viewpoint, mutta se ei ole yhtä vaikuttava.

Huipulle pääseminen kestää noin tunnin kuntotasosta riippuen, ja huipulla voit ihailla upeita karstimuodostelmia ja ihailla ympäröiviä vuoria.

Tämän huipun avulla voit myös ihailla jokea, jossa voit havaita paikallisia veneitä pitkin vesiväylää.

15. Juo drinkki joella

Beerlao

Lähde: Matan Hirsch / shutterstock

Beerlao

Nam Ou -joki on Nong Khiawin kautta kulkeva pääväylä, ja tämä on paikka, jossa monet paikalliset baarit ja ravintolat sijaitsevat.

Tämä tarkoittaa, että ei ole parempaa tapaa nauttia auringonlaskusta kuin suunnata paikalliseen baariin, kuten Hive Bariin, ja napata kylmä olut samalla kun ihailet auringonlaskua veden päällä.

Paikallinen juoma on Beer Lao, ja useimmat baarit ja kahvilat tarjoavat myös tyypillisiä välipaloja, kuten grillattua lihaa ja tahmeaa mangoriisiä.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Nong Khiawssa, Laosissa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.