Vuonna 1429 Jeanne d’Arc vapautti Orléansin englantilaisten piirityksestä, eikä kaupunki ole koskaan unohtanut tätä tapahtumaa. Hänen kunniakseen on patsaita, museoissa on kokonaisia ​​siivet vapautumisesta ja vuosittainen festivaali toukokuussa juhlimaan sitä täydellä seremonialla ja loistolla.

Monet Loiren laakson linnalle ryntäävät turistit ohittavat Orléansin, mutta vanhassa keskustassa on paljon nähtävää, joka on täynnä puutaloja ja renessanssikartanoita, joissa kuninkaallisia asui ja kuoli. Jokainen muistomerkki todistaa kaupungin veristä mutta kiehtovaa historiaa. Jos se ei ollut englanti, se oli hugenotit, jotka aiheuttivat tuhoa!

Tutustutaanpa parasta tekemistä Orleansissa:

1. Parc Floral de la Source

Parc Floral de la Source

Lähde: flickr

Parc Floral de la Source

Parc Floral de la Source toivottaa tervetulleeksi enemmän vierailijoita kuin mikään muu nähtävyys, ja se on puoliksi villi puisto yliopiston vieressä, jossa Orléans kohtaa maaseudun.

Todellakin, voit nähdä kuinka maasto muuttuu täällä: Tasaisella joen tasangolla ja Loiret’n lähteellä sijaitsevat puiston kauniit kukkapuutarhat (daaliat, iirikset, ruusut ja alppikukat), keittiöpuutarha, perhostalo ja lintuhuoneet.

Ja sitten voit kävellä ylös mäkeä ja astua Solognen tasangolle, jossa on syvää tammi- ja koivumetsää ja lisää eläinaitauksia, joissa on bretonilaisia ​​lampaita ja alpakoita.

2. Orléansin katedraali

Orléansin katedraali

Lähde: flickr

Orléansin katedraali

Place Sainte-Croix’n juhlallisessa katedraalissa voi olla vaikea kuvitella tuhoa, jonka tämä valtava maamerkki kärsi menneisyydessä.

Hugenotit tekivät hyvää työtä tasatakseen sen maan tasalle Ranskan uskonnollisissa sodissa 1500-luvulla.

Rakennus, johon Jeanne d’Arc oli saapunut messuun Orléansin piirityksen aikana vuonna 1429, rakennettiin lähes kokonaan uudelleen 1700-luvulta 1829. Tänä aikana asennettiin upeita lasimaalauksia, jotka kertoivat yhden Ranskan kansallissankarittaren elämästä.

3. Musée des Beaux-Arts

Musée des Beaux-Arts

Lähde: commons.wikimedia

Musée des Beaux-Arts

Jos olet sellainen, joka haluaa mennä hitaasti ja mietiskellä taiteen yli, koko aamu tai iltapäivä ei ehkä riitä näkemään koko tämän tilavan taidemuseon.

Teoksia on tuhansia, joista vain 700 roikkuu pysyvästi, mukaan lukien Ranskan toiseksi suurin pastellikokoelma Louvren takana.

Jos haluat enemmän tiivistetyn vierailun, etsi Vélazquezin, Corregion, van Dyckin, Breughel vanhemman ja nuoremman, Delacroixin, Courbetin, Picasson ja Gauguinin maalauksia.

Varaa aikaa myös Albrecht Dürerin harvinaisille vedoksille ja Rodinin veistokselle.

4. Place du Martroi

Place du Martroi

Lähde: flickr

Place du Martroi

Lukuun ottamatta «Ligne A» -raitiotielinjaa, joka edelleen ylittää aukion, Place du Martroi on ollut kokonaan jalankulkija muutaman viime vuoden aikana.

Se, mikä osuu heti katseesi, on Dennis Foyatierin vuonna 1855 luoma vaikuttava Jeanne d’Arcin patsas, joka on suuren marmorijalustan huipulla vuoden 1429 piirityksen aikana. Itäpuolella on hauska suihkulähde, josta suihkut tulevat suoraan läpi. päällystys, ja täällä on myös vanhanaikainen karuselli lapsille kesällä.

Ja jos olet ollut turistipolulla koko päivän, voit pitää tauon jossakin kahvilan pöydistä ja nauttia Belle Époquesta ja uusklassisesta arkkitehtuurista café au laitin kanssa.

5. Hôtel Groslot

Hotelli Groslot

Lähde: flickr

Hotelli Groslot

Orléansin entinen kaupungintalo sai alkunsa kartanosta, joka rakennettiin 1500-luvun puolivälissä kaupungin ulosotti Jacques Groslotille.

Muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana se isännöi joitakin aikakauden tärkeimmistä henkilöistä, ei vähiten nuori kuningas François II, joka kuoli nykyisessä hääsalissa vuonna 1560. Muita Hôtel Groslotissa yöpyneitä henkilöitä ovat Skottien kuningatar Maria François nuori vaimo Katariina de Medici, hänen äitinsä ja myöhemmät kuninkaat Henri III ja Henri IV. Lähde ilmaiselle kiertueelle oppiaksesi tästä kuninkaallisesta yhteydestä ja maistele antiikkihuonekaluja, Aubisson-kubeliita ja lisätietoa Jeanne d’Arcin ajasta Orléansissa.

6. Historiallinen keskus

Rue de Bourgogne

Lähde: flickr

Rue de Bourgogne

Orléansin vanhakaupunki on odottamattoman suuri ja ulottuu kaukana keskellä olevan jalankulkualueen ulkopuolella.

Kaikki rakennukset eivät ole historiallisia, mutta se saa sinut arvostamaan kauniita ristikkorakenteisia taloja ja renessanssipalatseja entisestään.

Päästäksesi käsiksi vanhan korttelin kokoon, voit astua Orléansiin, kuten Jeanne d’Arc teki vuonna 1429, pitkin Rue de Bourgognea, eloisaa ravintoloiden ja baarien katua, joka kulkee idästä länteen ja alkaa useita satoja metrejä keskustasta.

Siellä on maalaismaisia ​​kolumbageja, joista monissa on maalatut puurungot, vierekkäin 1800-luvun kartanoita.

Pian kadusta tulee autoton, ja voit sukeltaa vierekkäisille kaduille tehdäksesi löytöjä. Sitten on rue de la Bretonnerie, joka alkaa katedraalin pohjoispuolella ja on melkein täynnä 1400-luvulta 1900-luvulle peräisin olevia kartanoita.

7. Musée Historique et Archéologique

Hotelli Cabu

Lähde: flickr

Hotelli Cabu

1400-luvun Hôtel Cabussa, joka on yksi Orléansin monista kauniista vanhoista kartanoista, on pieni mutta mielenkiintoinen valikoima esineitä Loiret’n ympäristöstä.

Neuvy-en-Sulliasin gallo-roomalainen aarre on ehkä kiehtovin asia täällä.

Se on kätkö, jossa on 30 2000 vuotta vanhaa pronssipatsasta, jotka on löydetty hiekkalouhoksesta 1800-luvulla.

Ne edustavat eläimiä, kuten villisian, peuroja ja hevosia, sekä mytologisia hahmoja, kuten Hercules ja Mars.

Näet myös jäännökset alueen keskiaikaisista rakennuksista, jotka on siirretty tänne huolellisesti, kuten Benoît-sur-Loiren luostarista peräisin olevat romaaniset pääkaupungit tai jopa aikaisemmin Germigny-des-Prés’n oratorion koristeellinen stukko, joka on peräisin 800-luvulta.

8. Île Charlemagne

Île Charlemagne

Lähde: commons.wikimedia

Île Charlemagne

Luontoa, urheilua ja rentoutumista on vain muutaman minuutin päässä Orléansin keskustasta 70 hehtaarin puisto- ja järvikompleksissa suurella jokisaarella Loiressa.

Kesäisten helteiden hengähdystaukoa varten voit laiskotella kahdella rannalla, ja voit vapaasti mennä uimaan massiiviseen 28 hehtaarin järveen vilvoittelemaan.

Voit myös vuokrata kanootin tai kajakin ja testata taitojasi kanoottireitillä, jossa on ulkonevat portit, tai antaa pienten kiipeillä massiivisen seikkailuleikkikentän yli.

Kuivalla maalla on pingispöytiä, maastopyöräilyratoja, petankkikenttiä ja jopa ponikeskus.

9. Collégiale Saint-Aignan

Collégiale Saint-Aignan

Lähde: flickr

Collégiale Saint-Aignan

Ikuisesti puolivalmiina oleva pirstoutunut Saint-Aignanin kirkko kertoo enemmän Orléansin täynnä historiasta kuin valmis monumentti.

Loiren lähellä ja kaupungin esikaupunkialueella se purettiin kahdesti 100-vuotisen sodan aikana, jotta englantilaiset joukot eivät muuttaisi sitä linnakkeeksi.

Mutta se ei ollut sen viimeinen ongelma, sillä vuosisataa myöhemmin hugenotit tuhosivat laivan Ranskan uskonnollisissa sodissa.

Joten nyt on jäljellä vain kuoro ja poikkilauta.

Mutta sitä vastoin 1000-luvulta peräisin oleva krypta on säilynyt, ja voit suunnata alas katsomaan tynnyriholvin kattoa ja veistettyjä kapiteelia.

10. Loire à Vélo

Loire à Vélo

Lähde: flickr

Loire à Vélo

Loire tällä alueella Ranskassa on yksi pitkä pyöräilyreitti, ja kaikki toimenpiteet on tehty sen varmistamiseksi, että matkasi on mahdollisimman vaivatonta. Orléans on lähellä Loiren laakson itärajaa, ja jos olisit niin taipuvainen, voisit ajaa kaikki 314 kilometriä Saint-Nazaireen rannikolla ilman, että koskaan puuttuisi polkupyörääsi palvelevia asemia ja pyöräilyystävällisiä yöpymispaikkoja (Accueil). Vélo). Nämä laitokset suunnittelevat jopa erityisiä aamiaisia ​​ratsastajille.

Tällä helpolla joen osuudella et ole koskaan kauempana kuin muutaman minuutin päässä linnasta tai viinitarhasta, ja joki kutoo myös hedelmätarhojen, metsän ja jopa omituisen sahramitilan ohi.

11. Fêtes Johanniques d’Orléans

Fêtes Johanniques d'Orléans

Lähde: commons.wikimedia

Fêtes Johanniques d’Orléans

Keväällä 1429 Jeanne d’Arc saapui Orléansiin ja voitti englantilaiset, jotka olivat uhanneet valloittaa kaupungin yli kuuden kuukauden ajan.

Nämä 10 päivää alkaen 29. huhtikuuta – 8. toukokuuta on juhlittu Orléansissa siitä lähtien.

Joka vuosi kaupunki esittää uudelleen Joanin saapumisen kaupunkiin täydessä keskiaikaisessa värissä ja kuljettelee häntä kaduilla, mikä tapahtui piirityksen viimeisinä päivinä moraalin kohottamiseksi.

Siellä on myös nuorille suunnattuja pop- ja rock-konsertteja, ja kaupungin historialliset nähtävyydet järjestävät erityisnäyttelyitä sankarittaren askeleiden jäljittämiseksi Orléansin halki.

12. Maison des Étangs

Maison des Étangs

Lähde: tripadvisor

Maison des Étangs

Solognen tasango, joka alkaa aivan Orléansin eteläpuolella, eroaa suuresti idässä ja lännessä olevista viininviljelyalueista.

Tämä on soiden ja lampien maa, joka suuren osan historiastaan ​​oli vain puoliksi asuttava.

Kuten arvata saattaa, solognelaisilla oli omat elämäntavat ja perinteiset tavat.

Maison des Étangs on vanhoissa puutaloissa sijaitseva ekomuseo Saint Viâtren kunnassa, jossa yksin on 135 yksittäistä lampia.

Astu työpajaan nähdäksesi, kuinka tasapohjaisia ​​veneitä valmistettiin paikalliselle kalastusteollisuudelle ja kuinka hamppua viljeltiin verkkoja ja siimia varten.

Perinteinen kalastajan koti on sisustettu antiikkihuonekaluilla, ja sieltä löytyy myös tämän ainutlaatuisen ympäristön tukemia makean veden kala- ja lintulajeja.

13. Château de Chambord

Château de Chambord

Lähde: flickr

Château de Chambord

1500-luvun vaihteessa Loiren rannoille alkoi ilmestyä uudenlainen komea koti aatelisille ja kuninkaallisille.

Italian renessanssin ajalta lainatut linnat erosivat aikaisemmista linnoista, koska ne rakennettiin ylellisyyttä ja estetiikkaa varten ennen kaikkea puolustustarkoitusta.

Suurin ja luultavasti oleellisin Loiren laakson maailmankuulujen linnaen joukosta on Chambord, jonka François I rakensi metsästysmajaksi, joten se kuulostaa vaatimattomammalta kuin se on.

Koska Château de Chambord on valtava, ja se tunnistetaan välittömästi savupiippujen metsästä ja katolla olevista kupoleista.

Siellä on päivän arvoinen historiallinen trivia, puutarhoja ja arkkitehtuuri, kuten kaksoiskierreportaat, jotka pitävät sinut uppoutuneina ja hämmästyneinä.

14. Château de Chamerolles

Chateau de Chamerolles

Lähde: orleans-agglo

Chateau de Chamerolles

Hieman lähempänä kuin Chambord on palatsi, joka näyttää hieman enemmän keskiaikaiselta linnoitukselta, koska se rakennettiin heti renessanssin alussa.

Château de Chamerolles oli raunioina vielä muutama vuosikymmen sitten, mutta se on entisöity täysin ja siellä on epätavallisen museon koti.

Promenade des Parfums sijaitsee ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa ja tarjoaa oivalluksia alueellisesta hajustetuotannosta 1500-luvulta 1900-luvulle.

Siellä on historiallinen tislaamo, interaktiivisia näyttelyitä, joiden avulla voit maistella tuoksuja ja suuri kätkö hajuvesipulloja kautta aikojen.

Renessanssipuutarhat ovat yleviä, ja jos et ole ennen nähnyt muodollista ranskalaista puutarhaa, olet varmasti vaikuttunut erityisesti vihannesten ahkerasta symmetriasta.

15. Paikallisia herkkuja

Martin Pouret

Lähde: martin-pouret

Martin Pouret

Orléansin ympäristössä on AOC, joka tuottaa erittäin juomakelpoisia ja yksinkertaisia ​​valkoisia chardonnayja ja punaisia ​​pinot noir- ja pinot meunier -rypäleillä.

Varhaisina aikoina, kun Loirea pitkin kuljetettu viini huononi, se ei ollut iso juttu, koska se voitiin pelastaa etikaksi.

Keskiajalla etikanvalmistajat jopa jakoivat kilta kaupungin apteekkien kanssa, ja mestarit «vinaigriers» haarautuivat kornikoneihin (suolakurkkuihin) ja sinapinvalmistukseen.

Pysähdy Martin Pouret’ssa, joka on yksi tällainen mestarivinaiger, ja nouda lahja tai matkamuisto.

Muita paikallisia erikoisuuksia ovat kvittenihillo, päärynäviina, Chavignol-vuohenjuusto ja Solognen hunaja.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Orleansissa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *