Luoteis-Ranskassa sijaitseva Plays de la Loire on linnan ja viinitarhojen alue, jonka pääkaupunki on Nantes.

Sieltä löydät myös Puy du Foun, yhden maan vierailluimmista teemapuistoista, ja jossa on keskiaikaisia ​​ja fantasiatyylisiä esityksiä hämmästyttävällä teknisellä asiantuntemuksella.

Nantes on täynnä aikasi arvoisia nähtävyyksiä, samoin kuin historialliset Angersin ja Le Mansin kaupungit, ja maaseudulla on upeita kasvitieteellisiä puutarhoja ja eläintarhoja, jotka vangitsevat kanssasi matkustavien pienten turistien mielikuvituksen.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Pays de la Loiressa:

1. Puy du Fou, Les Epesses

Puy du Fou, Les Epesses

Lähde: Aleksei Gorshenin / shutterstock

Puy du Fou, Les Epesses

Puy du Fou on historiallinen teema, ja se on yksi Ranskan viidestä suosituimmasta nähtävyyksestä.

Joten mikä saattaa hämmästyttää sinua, on jonojen puuttuminen; jos olet tietoinen aikataulusta, sinun ei koskaan tarvitse odottaa kauan päästäksesi esityksiin.

Nämä ovat ensiluokkaisia ​​laseja, joissa on historiallinen teema ja fantasiaelementtejä.

Tuotantoarvot ylittävät sen, mitä näet muissa teemapuistoissa, valtavilla näyttelijöillä, jännittävällä pyrotekniikalla ja uskomattomilla temppuilla.

The Phantom Birds Dance, vain yksi, on petolintujen show, jossa haukkoja ryntää pilaantuneesta tornista yleisön pään yli.

Yhdessä päivässä on aivan liikaa nähtävää, joten kannattaa hankkia kahden päivän lippu.

2. Château des Ducs de Bretagne, Nantes

Château des Ducs de Bretagne, Nantes

Lähde: Dennis van de Water / shutterstock

Château des Ducs de Bretagne, Nantes

Viimeinen linna Loiren rannalla ennen joen tuloa Atlantille, tämä rakennus on myös yksi upeimmista, aivan Nantesin keskellä.

Joki tarjosi kerran vettä linnan vallihaudalle, jossa kilpikonnat uivat ja ottavat auringosta nykyään.

Linna käytiin läpi 90-luvulta alkaen ja vuoteen 2007 päättyneen pitkän restaurointiprosessin, jonka aikana residenssin julkisivut ja renessanssiloggiat palasivat entiseen loistoonsa.

Sisällä on Nantesin museo, jossa on 850 huippuluokan näyttelyä, jotka auttavat sinua yhdistämään kaupungin historian Bretagnen herttuoiden kotipaikkana ja myöhemmin merikaupan keskuksena.

Museo saa synkän ja synkän käänteen, kun se käsittelee Nantesin roolia orjakaupassa.

3. Les Machines de l’île, Nantes

Les Machines de l'île, Nantes

Lähde: dhvstockphoto / shutterstock

Les Machines de l’île, Nantes

Tämä Nantesin entisten telakoiden paikalta löytyvä nähtävyys on sisällä ja ulkona upeine koneineen, jotka ovat saaneet vaikutteita Jules Vernen universumista, Leonardo da Vincin mekaanisista välineistä ja Nantesin kaupungin teollisuushistoriasta.

Se kaikki perustettiin yhteistyössä La Machine -teatteriyhtiön kanssa, joka tunnetaan jättimäisistä työmalleistaan.

Se, joka salpaa henkeäsi, on Grand Éléphant, joka painaa lähes 50 tonnia ja pystyy kuljettamaan 52 matkustajaa matkalle, josta on näkymät Trentemoult-joen rannalle ja Place du Commerce -aukiolle.

4. Château d’Angers

Château d'Angers

Lähde: Michael Warwick / shutterstock

Château d’Angers

Ei tule yllätyksenä, että tätä kiellettävää linnaa, joka rakennettiin 800- ja 1200-luvuilla, ei ole koskaan valloitettu.

Ulkoseinän syvyys on kolme metriä, ja sitä vartioi 17 leveää pyöreää tornia.

Vanhan vallihauta puutarhat ovat rauhallisia, ja näkymä valleilta on jo yksin sisäänpääsyn arvoinen.

Mutta syy, miksi et voi ohittaa tätä linnaa, on Apocalypse Tapestry, joka on kirjailtu vuosina 1377-1382. Se on aivan jättimäinen, ja kuusi 24 metriä leveää ja 6,1 metriä korkeaa osaa edustavat Ilmestyskirjaa.

Tämä on vanhin säilynyt ranskalainen keskiaikainen kuvakudos ja tärkeä osa ranskalaista perintöä.

5. Terra Botanica, Angers

Terra Botanica, Angers

Lähde: kipgodi / shutterstock

Terra Botanica, Angers

Tässä on mahdollisuutesi vierailla maailman ensimmäisessä ja ainoassa kasvitieteellisessä teemapuistossa.

Se yrittää muun muassa luoda uudelleen 1700-luvun hengen, jolloin oli kiire löytää ja nimetä eksoottisia lajeja eri puolilta maailmaa.

Kasvilajeja on 275 000, mukaan lukien vertaansa vailla olevat orkideat ja upea perhospuutarha.

Ei ole sattumaa, että tällainen nähtävyys sijoitetaan tänne, sillä Loiren laakso tunnetaan usein «Ranskan puutarhana» ja suuri osa sen perinteisestä omair-fairesta on maanviljelyssä ja puutarhanhoidossa.

Täällä on jatkuva opettavainen aksentti, joten esimerkiksi «Botanical Odyssey» on jokivenematka, jolla saat selville kasvien, kukkien ja viiniköynnösten lääketieteellisen roolin.

6. Le Mans

Le Mans

Lähde: Frolphy / shutterstock

Le Mans

Kaikki tietävät legendaarisesta kilparadasta ja sen arvostetusta 24 tunnin kilpailusta.

Voit osoittaa kunnioitusta radalla ja vierittää vuosia taaksepäin Automuseossa.

Mutta et ehkä ole tietoinen siitä, että Le Mansissa on yksi alueen kauneimmista historiallisista keskuksista, jossa on asuttu jo reilusti yli 2000 vuotta.

Osia suojelevat edelleen gallo-roomalaiset muurit, ja joen rannalla on kylpyläkompleksi.

Tyypillinen katukuva on mukulakivikuja tai portaikko, jota reunustavat kivi- ja puutalot.

Täällä on paljon ruokapaikkoja ja nurkkia tutkittavaksi, ja kesäiltaisin voit nähdä upean Nuit des Chimères -valoshown, joka kertoo kaupungin historiasta.

Niistä lisää seuraavaksi.

7. Nuit des Chimères, Le Mans

Nuit des Chimères, Le Mans

Lähde: Mila Simakova / Wikimedia | CC BY-SA 4.0

Nuit des Chimères, Le Mans

Karkeasti käännettynä «Unelmien yöksi», voit katsoa näitä valoesityksiä tiistaista lauantaihin, jolloin roomalaiset muurit, keskussuihkulähde, katedraali, Jardin du Conservatoire ja useat muut paikat heijastetaan säteilevillä liikkuvilla hologrammeilla.

Näillä valaisimilla on koulutustarkoitus, ja ne kertovat Plantagenet Le Mansin tarinasta ja siitä, millaista elämä täällä oli keskiajalla.

Kätevä tapa nähdä ne kaikki on maantiejunalla, mutta on yhtä hauskaa tehdä se jalkaisin ja yllättyä kun törmäät seuraavaan valoesitykseen.

8. Fontevraudin luostari

Fontevraudin luostari

Lähde: Corentin / shutterstock

Fontevraudin luostari

Liput tähän upeaan Unescon maailmanperintökohteeseen antavat sinulle myös alennuksen alueen 11 historiallisesta nähtävyyksestä.

Abbey perustettiin 1100-luvun alussa, ja se rakennettiin sitten vuosisatojen aikana romaaniseen ja goottiiseen tyyliin.

Historiallisen kiinnostuksen aste on valtava; tämä oli hautausmaa hallitsijoille, jotka alkoivat Aquitanian Eleanorista ja Henrik II:sta, ja voit nähdä heidän hautojaan sekä Rikhard Leijonasydämen ja Angoulêmen Isabellan haudat täällä.

Luostari on saanut kiitosta innovatiivisista näytöistä, jotka auttavat myös herättämään lasten vierailun henkiin, jolloin he voivat esimerkiksi «maalata seiniä» kiville projisoidun kosketusnäytön kautta.

9. Passage Pomeraye, Nantes

Passage Pomeraye, Nantes

Lähde: kateafter / shutterstock

Passage Pomeraye, Nantes

Passage Pomeraye on 1800-luvun puolivälin arkkitehtoninen mestariteos, jota pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista katetuista ostosgallerioista.

Se on myös juuri kunnostettu ja yhdistää Rue de la Fossen ja Rue Santeuilin ostosgalleriaan nähden epätavallisen jyrkässä kaltevuuskulmassa.

Arkkitehdit Jean-Baptiste Buron ja Hippolyte Durand Gasselin voittivat rinteen rajoitukset luomalla portaikkoon upean välitason, jonka molemmille puolille haarautui pylväikköjä ja lisää käytäviä.

Voit tehdä ikkunaostoksia ja ihailla renessanssityylisiä veistoksia, rautaisia ​​lyhtypylviä sekä varhaista metalli- ja lasikattoa.

10. Zoo de la Flèche

Eläintarha de la Flèche

Lähde: Elena Chevalier / shutterstock

Eläintarha de la Flèche

Jos olet vanhempi, joka hyväksyy sen, että lapset rakastavat eläintarhoja, mutta pidät näitä nähtävyyksiä hieman surullisina, voit olla varma, että Zoo de la Flèche tekee parhaansa antaakseen asukkailleen runsaasti tilaa.

Esimerkiksi harmaakarhun aitaus voitaisiin melkein sekoittaa Kalliovuorten metsään.

Eläintarha osallistuu myös neljäänkymmeneen kasvatusohjelmaan, mikä muodostaa kolmanneksen kaikista puiston lajeista.

Pienet ihastuvat elefanttien, pingviinien, jääkarhujen ja virtahepojen ruokintaesityksistä kaikkina vuorokauden aikoina.

Äskettäin puistossa on myös voinut yöpyä erityisissä mökeissä, joissa on näköalaikkunat suoraan aitauksiin, jos ei edes miettisi yöpymistä esimerkiksi susien seurassa.

11. Nantesin katedraali

Nantesin katedraali

Lähde: MisterStock / shutterstock

Nantesin katedraali

Tällä rakennuksella ei ole tyypillistä historiaa, sillä sen valmistuminen kesti yli 500 vuotta, mutta siitä huolimatta siinä on yhtenäinen goottilainen muotoilu.

Maa murtui 1400-luvulla ja työtä tehtiin viidellä erillisellä spurtilla vuoteen 1891 asti. Ulkopuolelta kirkko on hillitty ulkonäöltään, mutta puhtaan valkoisen kiven sisällä on eteeristä laatua ja naveen mittakaava, jonka holvit yltävät 50 asteeseen. metriä lattian yläpuolella, on ihmeteltävää.

Pieni historiallinen kurioosuus: d’Artagnan pidätti kunnianhimoisen Nicolas Foucaultin Louis XIV:n käskystä katedraalin edessä vuonna 1661.

12. Château de Brissac

Château de Brissac

Lähde: leoks / shutterstock

Château de Brissac

Ranskan vallankumousta seuranneesta 50 vuoden tauosta huolimatta tämä kiehtova linna on edelleen sen 1500-luvulla ostaneen Cossé-Brissac-perheen käsissä – yli 20 sukupolvea myöhemmin! Merkittävimmät lisäykset tehtiin 1600-luvulla, jolloin rakennukseen sekoitettiin renessanssia ja barokkityyliä.

Tuolloin siitä tuli maan korkein linna, jota se pitää edelleen hallussaan.

Retket annetaan englanniksi, mutta saat hyödyllisen tietosivun, jos voit liittyä vain ranskalaiseen.

Tontti maisemoitiin 1800-luvulla romanttiseen tyyliin, ja siihen kuuluu 250 metriä pitkä maanalainen kanava, joka on suunniteltu ohjaamaan vesi pois alueelta, kun Aubance-joki puhkesi rantaansa.

13. Bioparc de Doué la Fontaine

Bioparc de Doué la Fontaine

Lähde: Vladimir Wrangel / shutterstock

Bioparc de Doué la Fontaine

Tämä Main-et-Loiressa sijaitseva eläintarha on yksi ainoista eläintarhoista Ranskassa, jossa voit nähdä mustia sarvikuonoja ja okapia, kirahvin kaltaista eläintä Keski-Afrikasta.

Puiston sijainti on hämmästyttävä entisessä louhoksessa, jossa hyödynnetään täysin kallion syvennyksiä ja kanjoneita.

Näiltä 14 hehtaarin alueelta löydät muurahaisia, seeproja, lumileopardeja, Sumatran tiikereitä ja gibboneja, vain muutamia mainitakseni.

Saat selville paljon puiston toteuttamista suojeluprojekteista ja aitausten mitat huomioon ottaen tulet päähän siitä, että Bioparc on olemassa villieläinten hyväksi eikä sen hyödyntämiseksi.

14. Guérande

Guérande

Lähde: Sasha64f / shutterstock

Guérande

Tämä muurien ympäröimä kaupunki on yksi valituista 120 «Villes et Pays d’Art et d’Histoiresta» ympäri Ranskaa.

Se on kokonaan ympäröity valleilla, joista osa on maan täydellisimpiä.

Nämä rakennettiin Bretonin peräkkäissodan aikana 1300-luvulla, satavuotisen sodan alussa.

Ne luovat yhden pitkän verhon, joka suojaa kaupunkia lähes 1,5 kilometriä ja jonka katkaisee vain neljä porttia.

Vaikuttavassa Porte Saint-Michelissä voit jopa mennä sisälle ja nähdä muurien historiaa käsittelevän näytön.

Keskus on täynnä uteliaita pieniä erikoisliikkeitä, jotka myyvät suolattuja karamelleja ja fleur de seliä, jotka on korjattu Guéranden niemimaan rajattomilla suolamailla.

15. Viinitarhat

Chenin Blanc

Lähde: henrique ferrera / shutterstock

Chenin Blanc

Viini on suuri osa Loiren laakson «bien vivre» -kulttuuria, ja maaperän, mikroilmaston ja korkeuksien monimuotoisuuden vuoksi alueella on lukuisia terroireja, vaikka alueella viljelläänkin samoja rypäleitä: Chenin Blanc ja Sauvignon Blanc. .

Pays de la Loire kattaa vain osan Loiren laaksosta, ja yksi tuotantokeskuksista on Saumur.

Jos matkustat pienten kanssa, jotkin kellareista ovat pyrkineet tekemään viininviljelystä hieman hauskempaa lapsille.

Esimerkiksi Caves Louis de Grenellessä, joka tunnetaan kuohuviineistään, lapset voivat osallistua maisteluihin ja maistella lasillista poreilevaa rypälemehuaan.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit: Pays de la Loire, Ranska

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *