Pariisin pohjoispuolella sijaitsevalla maatalousalueella sijaitsevalla Picardialla on upeita katedraaleja ja palatseja, jotka ovat olleet näyttämönä monille elokuville ja TV-ohjelmille.

Yksi maan suurimmista nähtävyyksistä, Parc Astérix, antaa lasten ja aikuisten kokea tämän rakkaan kuvitetun hahmon ja hänen ystäviensä seikkailuja.

Picardie on myös paikka, jossa käytiin Somme Offensive, yksi ensimmäisen maailmansodan tuhoisimmista taisteluista, ja siellä on museoita ja muistomerkkejä, jotka kohtaavat sinut sodan realiteetteihin.

Kevyemmällä puolella Picardialla on 72 julkista puistoa ja puutarhaa sekä useita Ranskan «kauneimmista» kylistä.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Picardiassa:

1. Amiensin katedraali

Amiensin katedraali

Lähde: karamysh / Shutterstock

Amiensin katedraali

Tämä 1200-luvun goottilainen katedraali valmistui vain 50 vuodessa, joten rakennukseen jäi harvinaisen yhtenäinen tyyli.

Se on yksi syistä, miksi katedraali on maailmanperintökohde, mutta myös rakennuksen koko pätevöittää sen: se on massiivinen, ja sen sisätilat ovat Länsi-Euroopan keskiaikaisista rakennuksista suurin.

Kattoa tukee 126 pilaria, ja on hienoa seistä pohjoisen tai eteläisen käytävän päässä ja katsella laajoja, mutta hienoja holvirivejä.

Eteläisen poikkisaunan portaalissa ja lännen julkisivussa on upea veistos, joka edustaa Kristusta Majesteetissa tuomiopäivänä ja esittää erilaisia ​​Amiensin alueen pyhiä.

2. Parc Astérix, Plailly

Parc Astérix, Plailly

Lähde: mimohe / Shutterstock

Parc Astérix, Plailly

Goscinnyn ja Uderzon kuvitetut kirjat ovat Ranskan tunnetuimpia kulttuurivientituotteita viimeisten 50 vuoden aikana, ja niitä ovat rakastaneet sukupolvet nuoret lukijat.

Lapset voivat näytellä näitä seikkailuja tosielämässä tässä teemapuistossa, kun taas monet aikuiset muistelevat lämmöllä tarinoita omasta lapsuudestaan.

Puiston ympäristö, hirsiputket, vuoristoratat, esitykset ja huvitukset ovat kaikki saaneet vaikutteita kirjojen asetuksista tai hahmoista.

Obelixiin perustuva Menhir Express tai äskettäinen teräksinen vuoristorata Ozlris, jonka teemana on muinainen Egypti, jonka näet Asterixissa ja Kleopatrassa.

3. Château de Chantilly

Château de Chantilly

Lähde: walter_g / Shutterstock

Château de Chantilly

Château de Chantilly on ylellinen renessanssityylinen rakennus, joka tuhoutui vallankumouksessa ja rakennettiin uudelleen 1870-luvulla uudella designilla.

Tilassa on symmetriset parterit, englantilainen puutarha ja kuninkaallinen 1700-luvun talli.

Mutta otsikko on Musée Condé, ylin taidemuseo, joka perustuu Ranskan viimeisen kuninkaan Ludvig Philippe I:n pojan Aumalin herttua kokoelmaan. Täällä on yli tuhat teosta, enimmäkseen renessanssin ajalta, hyvä määrä. joista ovat mestariteoksia: Raphaelin kolme armoa ja Botticellin syksy ovat esillä.

Kirjasto on myös upea, ja siinä on joitain korvaamattomia keskiaikaisia ​​käsikirjoituksia, kuten Ingeborg Psalter ja lehti Registrium Gregoriista, jotka ovat peräisin 1000-luvulta.

4. Château de Pierrefonds

Château de Pierrefonds

Lähde: Jacky D / Shutterstock

Château de Pierrefonds

Compiègnen metsän yli kohoavat Château de Pierrefondsin tornit ovat ritarillinen kohtaus, joka saattaa olla sinulle tuttu: se on näytellyt useissa TV-ohjelmissa ja elokuvissa, mukaan lukien BBC-sarjassa Merlin ja versiossa Mies rautanaamiossa. Leonardo DiCaprio.

Nykyinen pohjaratkaisu on peräisin 1400-luvun vaihteesta, satavuotisen sodan ajalta.

Mutta vuosisatojen rappeutumisen jälkeen Napoleon III määräsi restauroinnin 1800-luvulla Viollet-le-Ducin johtamana uskomattomilla kustannuksilla.

Se, mitä Viollet-le-Duc teki, on majesteettinen, idealisoitu näkemys 1400-luvulta, vaikka valtavat summat merkitsivät sitä, että sisustus ei koskaan valmistunut.

jos olet pikkumiesten kanssa, he saavat potkua pelottavasta kryptasta erikoistehosteilla ja Ranskan kuuluisimpien hahmojen mallihaudoilla.

5. Musée Somme 1916, Albert

Musée Somme 1916, Albert

Lähde: BOULENGER Xavier / Shutterstock

Musée Somme 1916, Albert

On aivan oikein, että tämä museo, joka kertoo yhdestä ensimmäisen maailmansodan tunnetuimmista taisteluista, sijoitetaan kymmenen metrin päähän maan alle.

Museo sijaitsee keskiaikaisessa 250 metriä pitkässä tunnelissa, jossa on valokuvia, toimivia malleja, tauluja, dioraamasi, aseita ja muita taistelukenttien esineitä.

Ahtaat ojat valo- ja äänitehosteineen voivat antaa sinulle ohikiitäviä välähdyksiä siitä, millaista se oli etulinjassa.

Vierailun alussa voit myös katsoa 3D-esityksen, joka havainnollistaa laajempaa kuvaa sodasta ja osoittaa paikalliset maamerkit neljän kuukauden taistelun aikana vuonna 1916.

6. Beauvaisin katedraali

Beauvaisin katedraali

Lähde: Isogood_patrick / Shutterstock

Beauvaisin katedraali

Viollet-le-Duc, 1800-luvun entisöijä, joka rakensi uudelleen Château de Pierrefondsin ja Carcassonnen muurit, kuvaili tätä kirkkoa «ranskalaisen gootiikan Parthenoniksi». Se rakennettiin, kun kaupungit kilpailivat ennätysmäisistä katedraaleista, mikä oli osittain rakennuksen tuhoaminen.

Beauvaisissa on maailman korkein goottilainen kuoro, 48,5 metriä, mutta nämä valtavat mitat aiheuttivat rakenteellisia ongelmia ja ennätyksiä rikkonut nave ja torni eivät koskaan valmistuneet.

Kurkista sisätiloihin nähdäksesi ristikot, jotka on lisätty yhdistämään rakennuksen.

Siellä on myös toimiva keskiaikainen kello 1300-luvulta, ja 1800-luvun tähtitieteellinen kello näyttää kellonajan eri kaupungeissa ympäri maailmaa sekä planeettojen sijainnin sekä auringonnousun ja -laskun.

7. Maison de Jules Verne, Amiens

Maison de Jules Verne, Amiens

Lähde: Miguel Soutullo / Shutterstock

Maison de Jules Verne, Amiens

Jules Verne muutti tähän ylelliseen kartanoon rue Charles Dubois’lla vaimonsa Honorinen kanssa vuonna 1882, kun hän oli maineensa huipulla.

He asuivat täällä vuoteen 1900 asti, ja vuonna 1980 kaupunki osti talon.

Museo todella loksahti paikoilleen vuonna 2000, kun se osti Piero Gondolo della Rivan, Vernen tutkijan ja fanaattisen kokoelman, joka oli koko elämänsä kerännyt 30 000 kirjailijaan liittyvää käsikirjoitusta, ensipainosta, julisteita, kirjeitä ja esineitä.

Joten voit nähdä Vernen toimiston, joka on kalustettu hänen omaisuudellaan, ja mennä ullakolle, jossa on hänen merkitsi maailmankartta ja koko joukko muita esineitä, jotka pitävät Vernen fanin imeytyneinä tuntikausia.

8. Château de Compiègne

Château de Compiègne

Lähde: Jacky D / Shutterstock

Château de Compiègne

1300-luvulta lähtien Compiègne oli kesäasunto ranskalaisille hallitsijoille, jotka tulivat tänne metsästämään kartanon syviin metsiin.

Ludvig XIV vieraili 75 kertaa, kun taas hänen seuraajansa Ludvig XV oli erityisen ihastunut paikkaan, koska metsästys oli hänen intohimonsa.

Se oli myös yksi kolmesta hallituksen paikasta ja sitten keisarillinen alue Napoleonin ollessa vallassa.

Voit siis hemmotella uteliaisuuttasi ensimmäistä ja toista imperiumia kohtaan matkallasi ylellisesti sisustettujen hallien ja huoneistojen läpi.

Siellä on myös liikennemuseo, jossa on ajoneuvoja jo 1700-luvulta: Kokoelman kerma on La Jamais Contente ja sähköauto vuodelta 1899.

9. Laonin katedraali

Laonin katedraali

Lähde: Guido Vermeulen-Perdaen / Shutterstock

Laonin katedraali

Tämän ihmeellisen rakennuksen tornit hallitsevat matalaa maisemaa aivan kuten ne olisivat tehneet 1200-luvulla, kun se rakennettiin.

Länsijulkisivu ansaitsee muutaman minuutin hämmästyttävää meditaatiota: Se muistuttaa sinua Pariisin Notre-Damesta, ja keskusportaalin yläpuolella täällä on yksi ranskalaisen gootiikan kauneimmista ruusuikkunoista.

Nouse lähelle torneja ja näet luonnollisen kokoisia härkäveistoksia, jotka muistelevat petoja, jotka auttoivat vetämään kiven ylös mäkeä rakentamaan katedraalia.

Sisältä löydät 1100-luvun fontin, jossa on primitiivisiä kaiverruksia, ja 1100-luvulta peräisin oleva Pyhän kasvon ikoni, joka on maalattu Serbiassa ja jonka paavi Urbanus V lahjoitti kirkolle.

10. Familistère de Guise, Aisne

Familistère de Guise, Aisne

Lähde: MisterStock / Shutterstock

Familistère de Guise, Aisne

Tämä utopistinen työläisyhteisö oli teollisen ja yhteiskunnallisen uudistajan Jean-Baptiste André Godinin idea.

Työntekijöiden oikeuksia koskevien ajatustensa mukaisesti hän kehitti «sosiaalisen palatsin» vuosina 1858-1883 uunitehtaan työntekijöitä varten.

Siellä on kolme korttelia, joista jokainen on neljä kerrosta korkea ja jotka ympäröivät pihaa alapuolella a metalli-lasikatos.

Tämä avoin tila oli lasten leikkipaikka, kun taas hetket asuintiloista olivat mukavuudet, kuten uima-allas, pesula, koulu ja teatteri.

Hanke kesti vuosikymmeniä ja asunto oli 1 748 huipussaan vuonna 1889.

11. Jardins de Valloires, Argoules

Jardins de Valloires, Argoules

Lähde: Evgeny Fonin / Shutterstock

Jardins de Valloires, Argoules

Nämä puutarhat kattavat kahdeksan hehtaaria Valloires Abbeyn alueella Sommen departementissa.

Luostari on 1700-luvulta, mutta puutarhat ovat paljon uudempia, perustettu vasta 1980-luvun alussa.

Ne perustuvat yhden Jean-Louis Cousinin, kasvitieteilijän, kokoelmaan, jolla oli 3 000 kasvinäytettä, mutta heillä ei ollut minnekään mennä.

Nykyään kasveja on yli 5 000 erilaista, 2 030 lajista, joista suurin osa on Keski- ja Itä-Aasiasta.

Tule huhtikuussa, kun kirsikankukat ovat hämmästyttäviä.

Kokoelmat on järjestetty ranskalaisiin parterreihin, englantilaiseen puutarhaan ja vähemmän muodolliseen villitilaan.

Kesäisin voit myös mennä sisälle luostariin katsomaan sakristin tammipaneelia ja kirkkoa kullatulla barokkityylillä.

12. Sotamuistomerkit, Somme

Sommemuistomerkit, Somme

Lähde: Steve Cymro / Shutterstock

Sommemuistomerkit, Somme

Yksi ensimmäisen maailmansodan ja erityisesti Sommen taistelun monista järkyttävistä asioista on kadonneiden sotilaiden määrä ilman hautoja.

72 246 brittiläistä kadonnutta sotilasta muistetaan Thiepvalissa, joka on maailman suurin kadonneiden Kansainyhteisön sotilaiden muistomerkki.

Läheinen Beaumont-Hamel on omistettu 814 sodassa kuolleelle Newfoundlandin dominionin jäsenelle.

Kohteessa on Sommen taistelukentän suurin säilynyt osa, suuri, kraatterimainen viherkenttä, johon on kaiverrettu juoksuhautoja.

Taistelun synkän ensimmäisen päivän muistomerkki 1. heinäkuuta 1916 on Lochnagarin kraatteri, joka syntyi, kun miina, jossa oli 2,7 tonnia räjähteitä, räjäytettiin hyökkäyksen alkamisen merkkinä.

13. Mers-Les-Bains

Mers-Les-Bains

Lähde: Traveller70 / Shutterstock

Mers-Les-Bains

Kesällä lämpenevä lomakeskus, joka on molemmin puolin kalkkikallioiden reunustama, on tyylikäs tapa saada meri-ilmaa.

Ranta on erittäin viehättävä, ja siellä on pitkä rivi korkeita jugendkartanoita, joissa kaikissa on hieman erilainen muotoilu, ja niiden puurungot ja puiset parvekkeet on maalattu kirkkailla väreillä.

Rannalla on suuria kiviä, mutta se on ilo kesällä, kun voi vaeltaa rantakadulla ja laskeutua veteen kastelemaan jalkoja mereen.

14. Saint-Valery-sur-Somme

Saint-Valery-sur-Somme

Lähde: Eric Isselee / Shutterstock

Saint-Valery-sur-Somme

Tässä ihastuttavassa rannikkokylässä, joka sijaitsee Somme-joen kanaaliin laskeutuessa, on paljon nähtävää niin pienelle paikalle.

Satamassa on viehättävä Courtgain-kortteli, jossa on vanhoja kalastajataloja maalattu kirkkain värein.

Kylän korkeampi keskiaikainen osa on edelleen muurien sisällä ja pääportissa on edelleen torneja, jotka toivottavat sinut arvokkaasti tervetulleeksi.

Katso, löydätkö La Tour Haroldin jäänteet, jossa Harold Godwinsonia pidettiin oletettavasti Ponthieussa vuonna 1065 tapahtuneen haaksirikkonsa jälkeen. Saint-Valery on myös pysäkki Chemin de Fer de la Baie de Sommen varrella, perintöhöyryjunalla, joka kiertää Sommenlahti kesällä.

15. Gerberoy

Gerberoy

Lähde: andre quinou / Shutterstock

Gerberoy

Tämä kylä Oisen departementissa on mahdottoman söpö, ja se on listattu yhdeksi «kauneimmista» Ranskassa.

Siinä on narisevia, ristikkorakenteisia 1600- ja 1700-luvun rakennuksia reunustavat pieniä kujia ja käytäviä.

Gerberoy on kaunis mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta on vastustamaton keväästä heinäkuun puoliväliin.

Silloin näiden talojen seinillä kiipeävät ruusut kukkivat.

Tästä värikkäästä ja tuoksuvasta esityksestä kehuttava on impressionistinen taidemaalari Henri Le Sidaner, joka rakastui Gerberoyhin ja muutti sinne 1900-luvun vaihteessa.

Kun hän alkoi istuttaa ruusuja puutarhaansa ja vanhan linnoituksen ympärille, muu kylä liittyi mukaan, ja näistä pensaista tuli kaluste.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Picardyssa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.