Länsi-Ranskan puolella sijaitsevan Poitour-Charentesin pääkaupunki Poitiers on yliopistokaupunki, jossa on kerros kerrokselta keskiaikaista historiaa, johon kannattaa tutustua. Tarvitset vain vähän taustaa ja monet kirkot saavat syvän merkityksen, kun tästä kaupungista hallinneet kuningattaret, herttuat ja kreivit heräävät henkiin.

Place Charles de Gaullen kaltaisilla aukioilla on paljon ihastuttavia ristikkorakenteisia taloja, ja voit pitää hauskaa metsästämällä gootti- ja renessanssipalatsia, jossa kaupungin aatelisto asui. Ja sitten voit jättää menneisyyden taaksesi, ainakin muutamaksi tunniksi, ultramodernissa Futuroscope-teemapuistossa.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Poitiersissa:

1. Musée Sainte-Croix

Musée Sainte-Croix

Lähde: wikipedia

Musée Sainte-Croix

Kaupungin suurin museo sijaitsee labyrinttimaisessa brutalistisessa rakennuksessa 1970-luvulta.

Kun olet käynyt läpi intensiivisen troolauksen näiden gallerioiden läpi, jotka jakautuvat esihistoriaan, muinaiseen arkeologiaan, keskiaikaiseen historiaan, taiteen etnografiaan ja alueelliseen, tunnet olosi melko periksi Poitiersista ja alueesta.

Arkeologian osasto kiehtoo sinua, koska museo on rakennettu 700-luvulla rakennetun Sainte-Croixin luostarin päälle.

Älä jätä näkemättä roomalaista Minerva-veistosta, Chevonceaux’n Gallo-Romain-kolikoiden aarretta, 6. vuosisadan stukkosta Saint-Pierren luostarista sekä Rodinin, Camille Claudelin ja Eugène Boudinin erinomaisia ​​taideteoksia.

2. Futuroskooppi

Futuroskooppi

Lähde: Oligo22 / shutterstock

Futuroskooppi

Lumièren veljekset 1800-luvulla ovat aina olleet elokuvataiteen eturintamassa, ja Futuroscope-teemapuisto on saanut alkunsa tästä perinnöstä.

Se on Ranskan kolmanneksi suosituin teemapuisto, ja se on häikäisenyt kävijöitä yli 30 vuoden ajan simulaattoreilla, ajeluilla ja henkeäsalpaavilla esityksillä IMAX 3D- ja 4D-teattereissa.

Näiden ajelujen ja esitysten paikat ovat ilmiömäisiä metalli- ja lasirakenteita, joista osa on kulmikkaita ja toiset pyöreitä, mutta kaikki mitoiltaan suuria.

Useimmissa esityksissä on asetettu alkamisajat, joten toisin kuin useimmissa teemapuistoissa, voit suunnitella etukäteen etkä tuhlaa päivääsi jonoihin.

3. Baptistère Saint-Jean

Baptistère Saint-Jean

Lähde: DyziO / shutterstock

Baptistère Saint-Jean

Poitiersissa voit astua Ranskan vanhimpaan kristilliseen kirkkoon, joka rakennettiin 4. vuosisadalla ja muutettiin sitten 7. vuosisadalla nykyiseen muotoonsa.

Merovingien aikoina he eivät sotkelleet kasteen suhteen, ja kirkossa on pienen fontin sijaan suuri kahdeksankulmainen allas, johon ihmisten piti uppoutua täysin sisäänpääsyrituaalin suorittamiseksi.

Sisällä olevassa pienessä arkeologisessa museossa on esillä Merovingi-sarkofagien kannet, ja seiniä koristavat uskomattomat seinämaalaukset 1100- ja 1300-luvuilta.

4. Église Saint-Hilaire Le Grand

Saint-Hilaire Le Grandin kirkko

Lähde: Gerd Eichmann / Wikimedia | CC BY-SA 4.0

Saint-Hilaire Le Grandin kirkko

Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitin varrella sijaitseva hiljainen romaaninen kirkko on Unescon maailmanperintökohde.

Vallankumous ei ollut ystävällinen rakennukselle, ja nave purettiin ja se jouduttiin rakentamaan uudelleen.

Mutta kuorossa ja ambulatoriossa on paljon loistokasta keskiaikaista taidetta.

Neljässä kappelissa on 1000-luvun freskoja, joiden joukossa on yksi varhaisimmista keskiaikaisista maailmanlopun esityksistä.

Alhaalla kryptassa 1600-luvun arkussa on Pyhän Tapanin jäännökset.

Hilary, Poitiersin piispa 4. vuosisadalla ja sen ajan merkittävin kirjailija ja teologi.

5. Parc de Blossac

Parc de Blossac

Lähde: Jihye Yoo / shutterstock

Parc de Blossac

1700-luvun puolivälissä Blossacin kreivillä oli suuria suunnitelmia, että Poitiers luopuisi keskiaikaisesta kuvastaan ​​leveillä bulevardeilla ja avoimilla tiloilla, kuten tämä ylellinen puisto.

Puistoa reunustavat jotkin vanhat kaupunginmuurit, kuten näet eteläkulmasta.

Sieltä voit myös seurata Chemin de la Cagouillere -kävelypolkua alas Clain-joen oikealle rannalle.

Suurin osa puistosta on ranskalaistyylisiä parterreja, joiden vieressä on nuolisuorat kadut.

Siellä on myös romanttinen englantilainen puutarha, jossa on kukkapenkkejä, koristeellinen joki, patsaita, luola ja pieni eläintarha, jossa on marsuja, papukaijoja ja kaneja.

6. Église Notre-Dame la Grande

Église Notre-Dame la Grande

Lähde: Glen Berlin / shutterstock

Église Notre-Dame la Grande

Tämä 1000-luvun kirkko on uskomaton pala poitevin-romaanista arkkitehtuuria.

Sisällä kuoron yläpuolella on keskiaikaisia ​​maalauksia, joissa näkyy Kristus majesteettisuudessa ja Neitsyt ja lapsi mandorlan ympäröimänä.

Mutta se on kirkon portaali, joka saa eniten suosiota, ja hienostuneilla 1100-luvun friiseillä on kuvia vanhan ja uuden testamentin kohdista.

Keskiajalla kirkon julkisivun veistokset olisi maalattu, ja kesäiltoina vuodesta 1995 lähtien valotaiteilija Skertzo on lavastanut Polychromies de Notre-Damen, palauttaen näiden seinien eloisat värit henkeäsalpaavilla heijastuksilla.

7. Grande Salle – Palais de Poitiers

Palais de Poitiers

Lähde: Walencienne / shutterstock

Palais de Poitiers

Poitiersin tuomioistuimissa, jotka olivat aiemmin Aquitanian herttuoiden ja Poitoun kreivien kotipaikka, on vain yksi huone, ja sinun on uskallettava lentoyhtiöt näkemään laukkutarkistajia päästäksesi sisään.

Mutta jos olet utelias Englannin ja Ranskan historiasta, tämä on pieni hinta maksettavaksi.

Koska Grand Salle oli ruokasali, jonka 1190-luvulla tilasi Eleanor of Aquitaine, yksi keskiaikaisen Euroopan vaikutusvaltaisimmista naisista.

50 metriä 17:llä se saattoi hyvinkin olla tuolloin Euroopan suurin.

Poitiersin hovissa on kolme jättimäistä takkaa, ihmeellisiä piirroksia ikkunoissa ja veistoksia hahmoista, kuten John of Berry ja Isabeau Baijerilainen.

8. Poitiersin katedraali

Poitiersin katedraali

Lähde: Adri1 / shutterstock

Poitiersin katedraali

Eleanor tilasi myös kaupungin näyttävän katedraalin vuonna 1162, ja se valmistui noin sata vuotta myöhemmin, mikä oli melko nopeaa keskiajalla tämän kokoiselle rakennukselle.

Jos olet kiinnostunut keskiajan historiasta, voit viettää kenttäpäivän täällä.

Ensinnäkin, melkein kaikki kuoron ja poikkitaistelun lasimaalaukset ovat alkuperäisiä, ja jos olet kotkasilmäinen, tunnistat Eleanorin ja Henrik II:n yhdessä.

Puiset kuorokojut ovat Ranskan vanhimpia, ja ne on veistetty pariisilaiseen goottilaiseen tyyliin 1200-luvun puolivälissä.

Alunperin niitä olisi ollut 100, mutta vaikka jäljellä olisikin 74, sinulla ei ole epäilystäkään katedraalikappelin korkeasta asemasta näinä aikoina.

9. Hôtel Fumé

Hotel Fumé

Lähde: Walencienne / shutterstock

Hotel Fumé

Rue de la Chaîne on yksi kaupungin kauneimmista kaduista, täynnä keskiaikaisia ​​taloja, joiden puurungoissa on ristikkäisiä kuvioita ja rautaiset kaasuvalot ripustettuna keskelle katua.

Seuraa sitä ylös mäkeä ja se muuttuu Rue René Descartes -kadulle, jolla sinut hämmästyttää Hôtel Fumén majesteettinen, kaareva julkisivu.

Tämä on näyttävä goottilainen kartano, jonka kaupungin pormestari rakensi 1400- ja 1500-luvuilla. Nyt siellä toimii yliopiston humanistinen laitos.

Kulje käytävän kautta sisäpihalle, jossa veistetyt, kiertyvät pylväät tukevat ristikkorakenteista galleriaa, jossa on monikerrosikkunat.

10. Place du Maréchal-Leclerc

Place du Maréchal-Leclerc

Lähde: ID-VIDEO / shutterstock

Place du Maréchal-Leclerc

Poitier’s Cente-Villen pääaukio on aivan erilainen kuin kaupungin kapeilla keskiaikaisilla kaduilla, mutta se on yhtä helppo rakastaa sen tilan ja ilmavuuden vuoksi.

Place du Maréchal-Leclerc on Belle Époque- ja art deco -rakennusten ympäröimä.

Huomaa Société Généralen julkisivu vuodelta 1928 ja entinen kunnallinen teatteri, joka rakennettiin vuonna 1954 art deco -tyyliin.

Kaupungintalo on hieman vanhempi, ja se on peräisin 1800-luvun puolivälistä toisen imperiumin aikana, ja siellä järjestetään satunnaisia ​​avoimia viikonloppuja, jolloin voit käydä kurkkaamassa salonkeja ja suurenmoisia portaikkoja.

Parin viime vuoden aikana aukiolle on lisätty tyylikkäitä moderneja penkkejä, ja ympärillä on kahviloita, jos tarvitset tauon nähtävyyksistä.

11. Hôtel Jean Beaucé

Hotelli Jean Beaucé

Lähde: Jules78120 / Wikimedia | CC BY-SA 4.0

Hotelli Jean Beaucé

Jos jatkat kaupungintalon ohi Rue Le-Basclella, katu päättyy merkittävään renessanssikartanoon, jonka samanniminen pankkiiri rakensi vuonna 1554. Valitettavasti et voi mennä sisälle, koska se on yksityisasunto, mutta voit lohduttaa itseäsi valokuva epätavallisesta julkisivusta.

Keskellä on portaikkotorni, jonka ikkunat kiertyvät kartiomaiselle katolle.

Oikealla on toinen, tämän päällä kupoli.

Kartanossa on vähän kaikkea, harjakattoisia kattoikkunoita, Rooman keisarien rintakuvaa, pilastereita, kääröjä ja medaljongeja.

12. Église Sainte-Radegonde

Sainte-Radegonden kirkko

Lähde: Walencienne / shutterstock

Sainte-Radegonden kirkko

Tämä romaaninen ja goottilainen kirkko riittää pitämään sinut miehitettynä ainakin muutaman minuutin.

Kellotorni ja apsidi ovat vanhimmat osat, jotka ovat peräisin 1000- ja 1100-luvuilta, kun taas keskilaiva on goottilainen, 1200-luvulta, ja holvit on lisätty noin 100 vuotta myöhemmin.

Kanslin alla olevassa kryptassa on 1000-luvulta peräisin oleva sarkofagi Radegundille, frankkien kuningattarelle, joka kuoli Poitiersissa vuonna 587. Tämän vieressä on patsas, joka edustaa Annen Itävallan (Ranskan kuningatar) lahjoittamaa pyhimystä 1600-luvun puolivälissä. sen jälkeen kun hän oli tullut rukoilemaan haudalle.

13. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes

Lähde: *_* / Flickr | CC BY

Jardin des Plantes

Jos pääsi pyörii kaikista noista päivämääristä ja historiallisista henkilöistä, voit mennä meditatiiviselle kävelylle Jardin des Plantesiin, Poitersin rauhoittavaan kasvitieteelliseen puutarhaan.

Puiston kasvihuoneessa on 150 eksoottista kasvilajia, joista useimmilla on lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Tämä saattaa johtua siitä, että puiston perusti yliopiston lääketieteellinen tiedekunta aina vuonna 1621. Loput puutarhasta on vapaasti pyörivää englantilaista puistoa: Metsässä on lampi, vesiputous ja mutkaisia ​​polkuja, jotka ovat hajallaan epätavallisia puita kuten atlas. setri ja amerikkalainen kalju sypressi.

14. Paikalliset kävelylenkit

paikallinen kävelymatka

Lähde: Adri1 / shutterstock

paikallinen kävelymatka

Poitiersista pääsee 400 kilometriä merkittyjä polkuja, ja kaupunkia ympäröivä maaseutu on metsää, niittyjä ja maatiloja, jotka ovat täynnä keskiaikaisia ​​jäänteitä, kuten kappeleita ja vanhoja kivisiltoja.

Siellä on myös melko dramaattisia maisemia, kiitos Clain-joen, joka muodosti kivisen paljanteen, jolle Poitiers rakennettiin.

Clain-laaksossa on jyrkät, karut seinät, jotka tarjoavat energisemmille kävelijöille innostavat näkymät, ja sama voidaan sanoa Auxancen sivujoesta, joka liittyy Clainiin Poitiersin pohjoispuolella.

Jos menet itään Boivre-jokea pitkin, asiat muuttuvat lempeämmiksi, kun astut Bocage Bérugeois’iin, joka on hyvin bukolinen pensasaitojen, niittyjen ja hedelmätarhojen alue pienen Bérugesin kylän ympärillä.

15. Ruoka ja juoma

Farci Poitevin

Lähde: bonchan / shutterstock

Farci Poitevin

Farci Poitevin on erottuva paikallinen herkku; eräänlainen kasvishash, joka on tehty mangoldista, pinaatista, suolakurista, kaalista purjosta ja pekonista verkkoon käärittynä ja keitetty tuntikausia, kunnes se asettuu pasteeksi.

Se syödään kylmänä ja yleensä näet sen tarjottavana alkupalana ravintoloissa.

Alkupalana, mutta silloin tällöin aterian jälkeen syödään, on Chabichou de Poitou -vuohenjuusto, jonka voit helposti löytää toreilta, koska se on harvinainen lieriömäinen muoto.

Paikallinen lammas, voi ja melonit ovat kaikki suojattuja, ja leivonnaisten ikkunoissa voit houkutella Montmorillon-makaroneja.

Toisin kuin pariisilaistyyliset marengit, nämä ovat tiheämpiä mantelikeksejä, joiden keskiosa on pehmeä ja paistettu 1600-luvun reseptin mukaan.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Poitiersissa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *