Rooma on suurin kaupunki Floyd Countyssa, joka sijaitsee osavaltion rajalla Alabaman kanssa, ja myös suurin kaupunki koko Luoteis-Georgiassa.

Sijaitsee kuuluisan Appalakkien vuoriston juurella, ja sen vesistöjen runsaus houkutteli ensin Creek- ja Cherokee-kansoja.

Eurooppalaiset uudisasukkaat saapuivat 1830-luvulla pakottaen intiaanit pois maistaan, ja Rooma kehittyi seitsemän kukkulan yli aivan kuten italialainen kaimansa.

Kaupunkikeskus on ollut varhaisista ajoista lähtien. Kaupunki on sopeutunut nykyaikaisiin teollisuudenaloihin ja tehnyt siitä kukoistavan yhteisön, jossa yhdistyvät menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus.

Tässä on 15 parasta tekemistä Rooma Georgiassa ja sen ympäristössä.

1. Chieftains Museum

Chieftains Museum

Lähde: Culby (talk)en:User:Cculber007 / Wikimedia | Julkinen

Chieftains Museum

Virallisesti Chieftains Museum / Major Ridge Home -niminen viehättävä limivuorausrakennus oli Major Ridge, Cherokee-johtajan koti, joka neuvotteli esi-isiensä maan luovuttamisesta Yhdysvalloille.

Hän teki tämän, koska hän uskoi, että se oli parempi kahdesta pahasta – toinen oli maa, joka otettiin väkisin pois hänen kansalta.

Lopulta hän kuitenkin maksoi tästä päätöksestä hengellään, sillä muut Cherokee-kansakunnan jäsenet murhasivat hänet.

Tämä historia kerrotaan yksityiskohtaisesti museossa, jonka juuret ovat pienemmässä hirsitalossa, joka juontaa juurensa vuoteen 1792, vain muutama vuosi Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen jälkeen.

Se muodostaa pysähdyksen Cherokee Trail of Tears -polulle, joka yhdistää sivustot, jotka liittyvät tämän kansan poistamiseen heidän esi-isiensä maista.

2. Historiallinen kellotorni

Historiallinen kellotorni, Rooma

Lähde: Joe Hendrickson / shutterstock

Historiallinen kellotorni

Neely-kukkulalla (tunnetaan myös nimellä Tower) sijaitseva Rooman kellotorni rakennettiin vuonna 1871 vesitorniksi, mikä selittää sen hieman epätavallisen ulkonäön.

Sen vesisäiliö oli lähes 20 metriä korkea ja kahdeksan metriä leveä, ja siihen mahtui lähes miljoona litraa.

Sen nelipuoleinen kello lisättiin vasta vuotta myöhemmin, ja kummankin puolen halkaisija oli yli kaksi metriä.

Vierailijat ovat tervetulleita kiipeämään 107 portaalle, jotka kiertyvät tornin sisäpuolen ympärillä näköalatasanteelle, josta on upeat näkymät yli kaupungin.

Entiset vesisäiliöt ovat esillä paikallisten taiteilijoiden teoksia.

3. Myrtle Hillin hautausmaa

Myrtle Hillin hautausmaa

Lähde: Sean Pavone / shutterstock

Myrtle Hillin hautausmaa

Toisella Rooman seitsemästä kukkulasta sijaitsee Myrtle Hill -hautausmaa, hautauspaikka, joka liittyy merkittävästi kaupungin historian tärkeimpiin kohtiin.

Yli 20 000 ihmisen jäännökset sisältävä hautausmaa käytettiin Yhdysvaltain sisällissodan aikana kuolleiden sotilaiden hautaamiseen. tämä sisältää useita satoja, jotka taistelivat konfederaation puolella.

Sen Veterans Plazassa on myös Tunnetun sotilaan hauta, yksi harvoista Yhdysvaltain joukkoista, jotka taistelivat ensimmäisen maailmansodan aikana kotimaahan haudattavaksi. Yksityisen Charles Gravesin juoni on merkitty kolmella Maxim-aseella aikakaudelta.

Myrtle Hillin hautausmaalla on myös presidentti Woodrow Wilsonin ensimmäisen vaimon Ellen Axsonin hauta. Hän varttui kaupungissa ja on toistaiseksi ainoa Georgiaan haudattu ensimmäinen nainen.

4. Rooman alueen historiallinen museo

Rooma, Georgia

Lähde: SevenMaps / shutterstock

Rooma

Rooman alueen historiallinen museo sijaitsee upeassa punatiilisessä rakennuksessa Oostanaula-joen rannalla juuri ennen kuin se liittyy Etowah-jokeen ja muodostaa Coosa-joen.

Sen näyttelyt ja esineet johdattavat kävijät läpi kaupungin ja ympäröivän läänin historian, ja näyttelytilat on omistettu alueen tärkeimmille ajoille.

Sen historiallisten asiakirjojen, valokuvien, karttojen ja henkilökohtaisten esineiden kokoelma keskittyy alueen eurooppalaisiin asutuksiin, sillä Chieftains Museum kuvaa alueen intiaaniperintöä.

Siinä on tärkeitä tiloja, jotka on omistettu sisällissodan ajalle ja 1900-luvulle asti jatkuneelle maatalouden elämäntavalle.

5. Rome Braves

Rooman rohkeat

Lähde: Thomson20192 / Flickr | CC0

Rooman rohkeat

Roomassa asuu alaliigan baseball-joukkue, joka tunnetaan nimellä Rome Braves.

Vaikka Baseball-ottelu Bravesin kotikentällä onkin askeleen alapuolella, joista on tullut tuttuja nimiä kaikkialla maailmassa, kuten New York Yankees ja Boston Red Sox.

Kansakunnan luultavasti suurin urheilulaji, liput peliin paljastavat Yhdysvaltojen nykyaikaiset perinteet ja kulttuurin kaikessa loistossaan sekä ylpeyden, jota ihmiset tuntevat kotivaltioistaan ​​ja kaupungeistaan.

6. Rivers Historic Districtin välissä

Robert Reddenin jalkasilta

Lähde: Musings of Music / shutterstock

Robert Reddenin jalkasilta

Broad Streetin ympärille keskittyvä Between the Rivers Historic District sisältää joukon säilyneitä rakenteita Rooman viktoriaanisen aikakauden ajalta. Edustettuina ovat sekä yksityisasunnot että liiketilat.

Vaikka ne ovat vain muutaman korttelin pitkiä ja saman verran leveitä, ne muodostavat yhdessä suurimman alueen viktoriaanisista kiinteistöistä kaikkialla Georgiassa.

Niiden joukossa on useita putiikkeja ja antiikkiliikkeitä sekä ravintoloita, jotka ovat täydellinen pysähdyspaikka joko lounaalle tai illalliselle.

Alueen Oostanaula-joen puolella on myös Lock Bridge (tai Robert Redden Foot Bridge), jota kannattaa varoa.

Kerran kääntösilta, joka oli olennainen osa Keski-Georgian rautatietä, ylitä se ja voit liittyä joen varrella kulkeviin kävelyretkiin ylös ja alas jokea pitkin, jotka muodostavat Heritage Trail Systemin.

7. Appalakkien vuoret

Blue Ridge -vuoret

Lähde: Sean Pavone / shutterstock

Blue Ridge -vuoret

Alabamasta New Yorkin osavaltioon asti ulottuvat Appalakkien vuoret ovat yksi maailman suurimmista vuoristoista.

Ja koska Rooma sijaitsee heidän juurella, olisi hirveä sääli olla tutkimatta joitain heidän tarjoamistaan ​​Georgian kaupungissa ollessaan.

Rooman lähimmät kohteet ovat Coosa Valley ja Pohjois-Georgian Blue Ridge -vuoret.

Täällä Springer-vuorella sijaitsee kuuluisan Appalachian Trailin eteläinen polkupää, joka kulkee noin 2150 mailia ja kestää noin kuusi kuukautta.

Jos sinulla ei ole tällaista aikaa, Springer-vuoren huipulle pääsee 13,2 kilometrin päässä Amicalola Falls State Parkin vierailukeskuksesta.

Tämä on noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Roomasta.

8. Oak Hill ja Martha Berry Museum

Oak Hill ja Martha Berry -museo

Lähde: Culby (keskustelu) Ladannut Cculber007 osoitteessa fi.wikipedia / Wikimedia | CC BY-SA 3.0

Oak Hill ja Martha Berry -museo

Vaikka opettaja Martha Berryn nimeä ei ehkä tunneta Rooman alueen ulkopuolella, sen ei pitäisi estää sinua tutkimasta hänen nimeään kantavaa museota ja ympäröivää maatilaa ja maalaistaloa.

Kaiken kaikkiaan alue kattaa lähes 70 hehtaaria kreikkalaisen herätystyylisen kartanon ympärillä. Unionin sotilaat käyttivät alkuperäistä maalaistaloa vuodelta 1847 kasarmina sisällissodan Atlantan kampanjan aikana. Se rakennettiin sitten uudelleen nykyiseen muotoonsa, kun siitä tuli koulu.

Laaja puutarha sisältää All-American Selections -näyttelyn kasveista sekä erilaisia ​​historiallisia rakenteita, jotka muodostivat alueen ensimmäiset kouluhuoneet.

9. Etowah Indian Mounds

Etowah Indian Mounds

Lähde: Jeffrey M. Frank / shutterstock

Etowah Indian Mounds

Etowah-joen pohjoisrannalla reunustava Etowah Indian Mounds on arkeologinen kohde, jota asuttivat intiaanien Mississippin kulttuuri vuosina 1000–1500 jKr.

Sitä pidetään yhtenä Yhdysvaltojen tämän osan koskemattomimmista paikoista, ja siinä on kolme pääasiallista ruohokumpua ja kolme muuta pienempää kumpua.

Korkein on lähes 20 metriä korkea, mikä vastaa kuusikerroksista rakennusta, ja sen päällä uskottiin aikoinaan olevan sarja seremoniallisia rakenteita.

Lisäksi sivustolla on museo, jossa on esillä tärkeimmät täällä tehdyt löydöt. Näitä ovat kivipatsaat, kultaseppä ja keramiikka.

Etowah Indian Mounds on vain 30 minuuttia Roomasta etelään valtatietä 411 pitkin.

10. Rooman kirveenheitto

Kirveen heitto

Lähde: Sittirak Jadlit / shutterstock

Kirveen heitto

Jos haluat jotain hieman erilaista, entä pieni kirveenheitto? Loistava tapa päästää höyryä ja oppia uusia taitoja samaan aikaan, kirveenheitto on tulossa yhä suositummaksi.

Rome Axe Throwingissa valmentajat ovat aina valmiina esittelemään tekniikkaa, jota tarvitaan kirveesi asettumiseen kovapuukohteisiin, joten mitä odotat?

11. Romuluksen ja Remuksen patsas

Romuluksen ja Remuksen patsas

Lähde: Joe Hendrickson / shutterstock

Romuluksen ja Remuksen patsas

Rooman kaupungintalon edessä seisova pronssinen veistos myyttisistä Rooman perustajista, kaksosista Romuluksesta ja Remuksesta.

Italialainen diktaattori Benito Mussolini lahjoitti sen kaupungille vuonna 1929, ja se on kopio kuuluisasta patsaspatsaasta, jossa naarassusi imettää Capitoline-kukkulalla.

Vuonna 1996 olympiasoihtu ohitti patsaan sen matkalla Atlantaan kyseisen vuoden pelejä varten.

Kun olet nähnyt patsaan, muista ihailla itse kaupungintalon arkkitehtuuria ja vieressä olevaa 100-vuotiasta Carnegie-kirjastoa.

12. Little Canyon Riverin kansallinen suojelualue

Little Canyon Riverin kansallinen suojelualue

Lähde: Julie rubacha / shutterstock

Little Canyon Riverin kansallinen suojelualue

Noin 60 kilometriä itään osavaltion rajan yli Alabamassa on Little Canyon Riverin kansallinen luonnonsuojelualue.

Vaikka suojelualue perustettiin vasta vuonna 1992, se on koskematon erämaa, joka suojelee yli 6 000 hehtaaria metsää. Se sisältää myös maan pisimmän vuorenhuippujoen, jota kutsutaan harhaanjohtavasti Pikkujoeksi.

Preserve sijaitsee Lookout Mountainin huipulla, jossa Cherokee-kansa kävi viimeisen taistelunsa amerikkalaisia ​​rajamiehiä vastaan, ja myös sisällissotataistelun paikka.

Se sisältää yhden Kaakkois-Yhdysvaltojen syvimmistä kanjoneista, ja sen seinät kohoavat 180 metrin korkeuteen, ja se näkyy parhaiten luonnonkauniilta Little River Canyon Rim Parkway -kadulta.

13. Alhambra – Koti kukkulalla

Alhambra – Koti kukkulalla

Lähde: Thomson200 / Wikimedia | CC0

Alhambra – Koti kukkulalla

Toinen eloonjäänyt aiemmalta ajalta, Alhambra-talo rakennettiin vuonna 1832, aivan ensimmäisessä eurooppalaisessa asutusaaltossa, josta oli määrä tulla Rooma.

Sen rakensi yksi kaupungin neljästä perustajasta, pohjois-carolinalainen kylvökone, jonka nimi on Philip Walker Hemphill.

Tärkeää on, että tämä talo oli paikka, jossa kaupungin nimi päätettiin, oletettavasti piirtämällä nimiä hatusta.

Vanhin talo, joka on edelleen säilynyt kaikkialla Floyd Countyssa, on nyt osa Darlington Schoolia.

14. Dahlonega

Dahlonegan kultamuseo

Lähde: Rob Hainer / shutterstock

Dahlonegan kultamuseo

Kaksi tuntia Roomasta itään on Dahlonega, Yhdysvaltain historian ensimmäinen suuri kultakuume vuonna 1828. Aivan kaupungin keskustassa on Gold Museum, joka sijaitsee Lumpkin Countyn oikeustalossa.

Sen portaista lähtien Dahlonegan rahapajan jäsenet yrittivät taivutella kaivostyöläisiä olemaan jättämättä kaupunkia Kalifornian vuoksi, mikä johti lauseeseen «heillä on kultaa kukkuloilla».

Museossa on kullanhuuhdontalaitteita, joilla seulotaan kultaa joenuomista, kaupungissa lyödyt kolikot ja jopa kultahippuja niiden raa’assa luonnollisessa muodossa.

Kaupungin ympäriltä vierailijat löytävät myös useita viinitarhoja, jotka yhdessä muodostavat tärkeän osan amerikkalaista viiniteollisuutta.

15. Luolalähde

Rolater Park Cave Springissä

Lähde: Prem Baniya / Facebook

Rolater Park Cave Springissä

Täydellinen vastalääke kuumalle Rooman kesäpäivälle on matka Cave Springin kaupungin luonnollisiin maanalaisiin muodostelmiin, 20 minuuttia Roomasta lounaaseen.

Yksi Rolater Parkin nähtävyyksistä, luolat liukuvat ympäröivien maisemien alle dramaattisissa stalagmiittimuodostelmissa, mukaan lukien Paholaisen jakkara.

Se tarjoaa myös mahdollisuuden nähdä kaupungin nimen saaneen lähteen alkuperä, joka takaisin pinnalle muodostaa heijastavan altaan ja uimajärven.

Muualla puistossa pysähdy Cave Spring Baptist Churchissa, jonka tiilet olivat afroamerikkalaisten orjien valmistamia yksilöllisesti 1850-luvulla.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Roomassa, Georgiassa (GA)

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.