Rouen on normannilainen kaupunki erinomaisella paikalla Pariisin ja Le Havren sataman välissä Seinen rannalla.

Keskiajalla tämä teki kaupungista kauppiaiden paratiisin, ja Rouen kasvoi dramaattisesti 1300- ja 1400-luvuilla, kun kauppiaat asettuivat Rive Droiten lähelle ja rakensivat itselleen komeita puurunkoisia koteja.

Sadat nämä vanhat rakennukset ovat edelleen pystyssä suloisten mukulakivikatujen varrella.

Rouen tarjoaa myös maailman lyöviä maamerkkejä varastaaksesi sydämesi, olipa kyseessä toimiva keskiaikainen kello, ennätyskirkko tai nähtävyydet, jotka muistelevat Jeanne d’Arcin elämän viimeisiä päiviä.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Rouenissa:

1. Rouenin katedraali

Rouenin katedraali

Lähde: flickr

Rouenin katedraali

Neljän vuoden ajan 1870-luvun lopulla Rouenin katedraali oli maailman korkein rakennus.

Tämä tapahtui sen jälkeen, kun uusgoottilainen torni valmistui ja korvasi renessanssin, jonka salaman tuhosi aiemmin samalla vuosisadalla.

Tässä henkeäsalpaavassa rakennuksessa on joitakin erittäin arvostettuja hautauksia: nimittäin Richard Leijonasydän ja varhaiset normannin hallitsijat, kuten Rollo ja William I. Monet 1200-luvulla tehdyistä lasimaalauksista ovat säilyneet, ja etelässä on joitain upeita nähdä. transepti tuo päivämäärä 1500-luvulta.

Katedraalin herkkä länsijulkisivu on ollut Monet Monetin kuuluisimpien maalausten kohteena: Hän teki 30 maalausta vuosina 1892-1893, vangiten niitä eri sääolosuhteissa ja eri vuodenaikoina.

2. Gros Horloge

Gros Horloge

Lähde: flickr

Gros Horloge

Yksi Rouenin suurista keskiaikaisista maamerkeistä, Gros Horloge on tähtitieteellinen kello, jonka mekanismi 1300-luvulta on asennettu renessanssikaaren ja käytävän yläpuolelle.

Rakenne on 1400-luvulla pystytetty kellotapuli korvaamaan vuonna 1382 Harellen kapinassa tuhoutuneen puisen kellotapulin. Kellon uskotaan olevan suurin tämän tyyppinen mekanismi, joka on edelleen ehjä, ja sen etupuoli on vuodelta 1529 ja se edustaa aurinkoa. 24 säteellä sinisellä taivaalla taustalla.

Rue du Gros Horloge on yksi Rouenin tärkeimmistä ostoskaduista, jossa korkeat katukaupat ovat rinnakkain upeiden ristikkorakenteisten talojen kanssa, joista joissakin on edelleen toisesta maailmansodasta aiheutuneita vahinkoja.

3. Musée des Beaux-Arts

Musée des Beaux-Arts

Lähde: flickr

Musée des Beaux-Arts

Rouenin maailmanluokan taidemuseo vihittiin käyttöön vuonna 1801, kun vallankumouksen aikana kirkoista ja komeista kodeista takavarikoidut arvoesineet kansallistettiin.

Se on yksi maan rikkaimmista maakuntamuseoista, jossa on taidetta, veistoksia ja koriste-esineitä 1500-luvulta 1900-luvulle.

Tässä on joitain nimiä, jotka saatat tietää: Caravaggio, Poussin, van Dyck, Velázquez ja Veronese.

Rouenissa erittäin aktiivisesti toimivat impressionistit ovat myös vahvasti esillä Sisleyn, Renoirin, Degasin, Monetin, Pinchonin ja Pissaron teoksilla.

4. Vieux Rouen

Rue Saint-Amand

Lähde: flickr

Rue Saint-Amand

Kun Rouenin vallit tuhoutuivat 1700-luvulla, ne korvattiin leveillä bulevardeilla, jotka edelleen merkitsevät keskiaikaisen vanhan keskustan rajoja.

Tässä Rouenin osassa on 227 rekisteröityä historiallista monumenttia, mikä sijoittuu kuudenneksi kaikkien Ranskan kaupunkien joukossa.

Muutaman askeleen välein on uusi syy ottaa puhelin tai kamera esiin.

Vieux Rouenissa on noin 2 000 puurunkoista taloa, joista vanhin on 1200-luvulta, ja mitä vanhemmaksi ne tulevat, sitä viehättävämmiksi ne muuttuvat.

Vanhimmat ovat Rue Étoupée, Rue Saint-Amand, Rue Damiette ja Rue Abbé-de-l’Épée, mainitakseni vain neljä monista kaduista.

5. Jardin des Plantes

Jardin des Plantes

Lähde: flickr

Jardin des Plantes

Vanhan keskustan eteläpuolella sijaitseva Rouenin pääpuisto on monien perheretkien paikka, mutta sillä on myös tieteellisiä ansioita, sillä siellä hoidetaan kasveja viideltä eri mantereelta.

Puisto on upea huhtikuusta marraskuuhun.

Keväällä wisteria iirikset, kameliat ja rododendronit tuottavat väriä.

Sitten kesällä ruusutarhat kukkivat, ja syksy tuo kuuluisat punaiset ja appelsiinit.

Jos tulet talvella, elämä jatkuu puutarhan kasvihuoneissa, joissa trooppiset lajit viihtyvät ympäri vuoden.

6. Keramiikkamuseo

Keramiikkamuseo

Lähde: flickr

Keramiikkamuseo

Palatsimainen 1600-luvun kaupunkitalo Hôtel d’Hocqueville rakennettiin Rouenin entisen linnan osan päälle, ja siellä on ollut kaupungin keramiikkamuseo vuodesta 1984 lähtien. Nähtävyydellä on himoitun «Musée de France» -merkintä, ja se esittelee Rouenin juhlien historiallisia rikkauksia. keramiikkaa, jossa on hieno valikoima fajansia ja posliinia.

Kaikkiaan esineitä on lähes 6 000, jotka osoittavat paikallisten käsityöläisten huippuosaamisen, mutta myös esillä on esineitä, kuten art deco -suunnittelijan Jacques-Émile Ruhlmannin kaunis maljakko.

7. Historiallinen Jeanne d’Arc

Historiallinen Jeanne d'Arc

Lähde: flickr

Historiallinen Jeanne d’Arc

Jeanne d’Arc tuomittiin täällä Rouenin piispanpalatsissa vuonna 1431, joten on sopivaa, että tähän historialliseen rakennukseen on omistettu hänen elämälleen omistettu museo.

Kohtaamasi ei ole niinkään museo, jossa on staattisia näyttelyitä ja esineitä, vaan dynaaminen multimediamatka hänen lyhyen mutta tapahtumarikkaan elämänsä läpi.

«Historiallinen» kestää hieman yli tunnin, ja se on sellainen mukaansatempaava valo- ja ääniesitys, jolla Ranskan nähtävyydet pärjäävät niin hyvin.

Kerrot suoraan hänen harhaoppioikeudenkäynnistään ja hänen väkivaltaisesta kuolemastaan ​​liittyvistä tosiasioista, mutta opit myös hänen perinnöstään ja siitä, kuinka hänestä tuli ranskalainen historiallinen ikoni.

8. Saint-Macloun kirkko

Saint-Macloun kirkko

Lähde: commons.wikimedia

Saint-Macloun kirkko

Kuten näet usein parhaissa ranskalaisissa goottikirkoissa, läntisen julkisivun portaalissa on kaiverruksia sen tympanumissa (sisäänkäynnin yläpuolella oleva paneeli). Tyypillisesti apokalyptisessa näyssä voit tunnistaa Jeesuksen keskeltä, ja hänen oikealla puolellaan ovat vanhurskaat matkalla taivaaseen, kun taas vasemmalla helvettiin menevät kirotut.

Lyhyen kävelymatkan päässä Rue Martainvillen kirkosta on Saint-Macloun ossuary.

Vuonna 1348 alkaneen ruton puhkeamisen jälkeen, joka tappoi kolme neljäsosaa tästä seurakunnasta, paikallista hautausmaata pidettiin riittämättömänä ja tämä aavemaisen kaunis luusto rakennettiin sisäpihan ympärille.

Luut poistettiin 1700-luvulla, mutta rakennusten puusta löytyy kaiverruksia kalloista ja luista.

9. Musée Le Secq des Tournelles

Musée Le Secq des Tournelles

Lähde: flickr

Musée Le Secq des Tournelles

Tämä ainutlaatuinen museo sijaitsee entisessä Saint-Laurentin kirkossa, joka valmistui 1500-luvun alussa.

Sisääntulon jälkeen voi kestää hetken ymmärtää, mitä katsot: Kirkon goottikaareissa ja lasikaapeissa roikkuu Henri Secq Tournellesin keräämää ja museolle 1920-luvulla testamentattua rautatyötä vuosisatojen ajan.

Palataan 1500-luvulle tavernan kylttejä, arkkuja, työkaluja, saranoita, lukkoja, avaimia, koruja ja koriripustimia.

10. Vanha kauppatori

Vanha kauppatori

Lähde: flickr

Vanha kauppatori

Rue du Gros-Horlogen länsipäässä on aukio, jossa Jeanne d’Arc poltettiin elävältä 30. toukokuuta 1431. Aukion ympärillä on kauniita ristikkorakenteisia taloja, ja keskellä on moderni St.

Joan d’Arcin kirkko, rakennettu 1979. Ennen toista maailmansotaa Rouenin lasimaalaukset poistettiin kaupungin eri kirkoista ja sijoitettiin varastoon.

Tällä paikalla ollut keskiaikainen Saint-Vincentin kirkko tuhoutui pommituksen aikana, mutta sen upeat säilyneet ikkunat koristavat nyt paikallaan olevaa modernia kirkkoa.

11. Musée Flaubert et d’Histoire de la Médecine

Musée Flaubert

Lähde: flickr

Musée Flaubert

Tämä museo, jolla on sekä lääketieteellinen että kirjallinen kutsumus, sijaitsee 1800-luvun Gustave Flaubertin syntymäkodissa, entisessä Hôtel-Dieun sairaalassa.

Koko paikka on täynnä outoja erikoisuuksia lääketieteen primitiivisemmiltä ajoilta, kuten synnytysnäytöksissä käytetty 1700-luvun mallinukke, sotilaskirurgiapakkaukset, kahden 1700-luvulla hirtetyn poliittisen agitaattorin muumioituneet päät ja kokoelma 200 antiikkia lääkepurkkia. .

Ensimmäisessä kerroksessa on huone, jossa oli Gustave Flaubert, Madame Bovaryn kirjoittaja toimitettu.

12. Palais de Justice

Palais de Justice

Lähde: flickr

Palais de Justice

Vanhassa juutalaiskorttelissa sijaitsevassa Rouenissa on maan suurin goottilainen kaupunkirakennus, joka on rakennettu Normandian valtiovarainministeriölle vuodesta 1499. Myös Normandian parlamentti istui täällä 1500-1700-luvulla.

Hiekkavärinen rakennus on myöhään loistogoottilainen tyyli, jossa on koristeelliset tornit, gargoyles ja kattoa jäljittelevä kaide.

On olemassa selkeitä todisteita pommivaurioista, jotka aiheutuivat Rouenin vapauttamisesta toisessa maailmansodassa, ja sitä säilytetään muistomerkkinä.

Nämä ovat toimivia tuomioistuimia, mutta voit nähdä millaista se on kiertueilla joka tiistai ja jokaisen kuukauden viimeinen perjantai.

13. Panorama XXL

Panoraama XXL

Lähde: flickr

Panoraama XXL

Seinen laiturit on elvytetty muutaman viime vuoden aikana ja yksi uusista nähtävyyksistä on Panorama XXL. Tämä on pitkälti sitä, mitä nimi viittaa; massiivinen, 360° panoraamamaalaus, joka päivitetään uutta näyttelyä varten muutaman kuukauden välein.

Nämä ultrarealistiset panoraamat historiallisista kaupungeista ovat taiteilija Yadegar Asisin tekemät ja heijastettu valtavalle pallomaiselle valkokankaalle.

Vuonna 2015 aiheena oli antiikin Rooma, ja vuonna 2016 on esillä goottiajan Rouenin näyttely.

Se on pieni nähtävyys, mutta vietät paljon aikaa kunnioittaen kuvan rikkaita yksityiskohtia.

14. Maalaiskävelyt

Parc Naturel regional des Boucles de la Seine Normande

Lähde: flickr

Parc Naturel regional des Boucles de la Seine Normande

Normandialla on maine metsäisestä maaseudustaan, jonka maatiloja reunustavat pensasaidat, hedelmätarhat ja runsas vehreys.

Onneksi Rouen on suuren luonnonpuiston reunalla, joka jatkuu aina rannikolle asti: Rouenista länteen Seine-joki mutkittelee Parc Naturel régional des Boucles de la Seine Normande -puistoon.

Paras tapa viettää päivä maaseudulla on poimia GR2-polkua, joka alkaa rauhallisesta Saint-Pierre-de-Mannevillen kylästä ja kiertelee Seinen varrella 120 kilometriä.

Tietenkään sinun ei tarvitse mennä niin pitkälle, mutta Saint-Martin-de-Boschervillen läpi (15 minuutin päässä Rouenista) kulkeva osio opastaa sinut 1100-luvulta peräisin olevan luostarin ohi.

15. Ruoka ja juoma

Calvados-omenabrandy

Lähde: flickr

Calvados-omenabrandy

Jos kävelet GR2:lla kesällä, sinun kannattaa suunnitella lounasaikaan piknik herkullisten tuoreiden hedelmien (kirsikoiden ja luumut) ympärille, joita paikalliset maanviljelijät myyvät tienvarsilla.

Hedelmätilat ympäröivät Rouenia, ja täällä omena on kuningas.

Se menee kaupungin matkamuistomakeisiin, kuten sucre de pomme ja cent-clochers (omena-infuusiosuklaat), ja siitä tislataan Calvados-omenabrändiä.

Normandian alueen juustojen joukossa ovat kuuluisa Pont-l’évêque, neufchâtel ja unohtamatta camembert.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Rouenissa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.