Alsacen alueen pääkaupungissa on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista kortteista. Grand Îlessa ja Petite Francessa mukulakivikatuja punoo narisevien puurunkoisten talojen välissä, jotka ovat säilyneet satoja vuosia.

Strasbourg on ollut vuosisatoja kestäneen Ranskan ja Saksan välisen köydenvedon kohteena, ja se on sitäkin jännittävämpi ja kauniimpi sille. Jäljelle jää kaupunki, jossa on kauniita saksalaisten rakentamia vuosisadan vaihteen kaupunginosia ja Vaubanin suunnittelemia huipputeknisiä 1600-luvun linnoituksia. Ristipölytyksen tunne jatkuu keittiössä ja viinissä sekä myös kansainvälisten instituutioiden, kuten Euroopan parlamentin, läsnä ollessa.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Strasbourgissa:

1. Strasbourgin katedraali

Strasbourgin katedraali

Lähde: FreeProd33 / Shutterstock

Strasbourgin katedraali

Tämä lumoava hiekkakivikatedraali oli 227 vuoden ajan vuoteen 1874 asti maailman korkein rakennus, ja se on edelleen korkein säilynyt rakennelma, joka on rakennettu kokonaan keskiajalla.

Kirjoittajat ovat vahatelleet sitä lyyrisesti satojen vuosien ajan, ja on vaikea olla liikuttamatta länsijulkisivua tai holvien näkymää, joka tervehtii sisään astuessasi.

Toinen hämmästyttävä asia katedraalissa on se, kuinka suuri osa siitä on peräisin 1100-luvulta, mukaan lukien koko rakennuksen itäpuolella oleva apsi.

Et voi kieltäytyä matkasta pohjoisen tornin huipulle, joka valmistui vuonna 1439 ja josta on näköala 30 kilometrin päässä sijaitsevaan Schwarzwaldiin.

2. La Petite France

La Petite France

Lähde: MarinaD_37 / Shutterstock

La Petite France

Kaupungin fotogeenisin alue: Millers, kalastajat ja parkitsejat tekivät ammattejaan tällä alueella, jossa on vesistöjä, patoja ja sulkuja, jotka ovat täynnä mustavalkoisia ristikkorakenteisia (kolombageja) taloja.

Nämä viehättävät vanhat rakennukset ovat 1500- ja 1600-luvuilta, ja jos seisot taaksepäin ja katsot ylös, voit nähdä katossa olevan aukon, jossa eläinten vuodat oli kerran levitetty auringonvaloon kuivumaan.

Joillakin mukulakivikaduilla, kuten Rue du Bain aux Plantesilla, talot näyttävät mahdottoman raskailta, ja muutaman askeleen välein on perinteisiä ravintoloita, joissa tarjoillaan elsassilaisia ​​erikoisuuksia, kuten choucroute garniea.

3. Parc de l’Orangerie

Parc de l'Orangerie

Lähde: SilvanBachmann / Shutterstock

Parc de l’Orangerie

Euroopan parlamenttia ja ihmisoikeustuomioistuinta vastapäätä Illin vastapäätä, Parc de l’Orangerie muotoutui vallankumouksen aikana, kun kaupungille myönnettiin 140 Château de Bouxwillerista takavarikoitua appelsiinipuuta.

Näitä puita on nyt jäljellä enää kolme, ja niitä voi vielä nähdä tiettyinä päivinä puiston kasvihuoneissa.

Luonnollisesti tässä upeassa puistossa on paljon muutakin: sinulla on suuri veneilyjärvi, paljon pitkiä, vehreitä katuja, nurmikot ja jopa minieläintarha ja maatila lapsille.

Siellä on myös haikarien uudelleenistuttamiskeskus; tämän tyyppisillä lintuilla on erityinen paikka Strasbourgin kansanperinteessä, ja sen on tarkoitus olla onnea kotitaloudelle, jos ahvenpari on katolla.

4. Barrage Vauban

Barrage Vauban

Lähde: Leonid Andronov / Shutterstock

Barrage Vauban

Huolimatta siitä, että tämä linnoitettu silta ja pado rakennettiin 1600-luvulla Ill-joella, se oli kaupungin puolustuksen kulmakivi vielä Ranskan ja Preussin sodassa vuonna 1870. Se tehtiin Vogeesien vaaleanpunaisesta hiekkakivestä Vaubanin laatimien suunnitelmien mukaan. (suuri ranskalainen sotilasinsinööri). Ajatuksena oli, että piirityksen aikana se nostaisi Illin tasoa ja tulviisi etelässä olevat maat sekä pudottaisi esteitä estääkseen hyökkääjiä kulkemasta läpi.

Rakennuksen pituudelta kulkee sisäkäytävä, ja voit mennä katolle nähdäksesi Ponts Couvertsin tornit ja katedraalin.

5. Ponts Couverts

Ponts Couverts

Lähde: olrat / Shutterstock

Ponts Couverts

Petite Franceen pääsyäsi julistaa joukko kolme linnoitettua siltaa, jotka tunnet neljästä korkeasta neliömäisestä tornistaan.

Nämä rakennettiin 1300-luvulla ja ne olivat osa kaupungin alkuperäistä vallelinjaa.

Siltojen nimi on nykyään hieman harhaanjohtava nimitys, koska niitä ei varsinaisesti enää peitetä: 1700-luvulle asti risteyksiä suojattiin pitkillä katoilla, jotka olisivat tarjonneet suojan piiritysten aikana.

Sillat vanhentuivat sen jälkeen, kun Barrage Vauban valmistui yläjokeen ja katot ovat olleet poissa lähes 300 vuotta, mutta nimi on säilynyt.

6. Église Saint-Thomas

Kirkko Saint-Thomas

Lähde: Kiev.Victor / Shutterstock

Kirkko Saint-Thomas

Lisätodiste siitä, että Strasbourg on kulttuurin risteyksessä, on tämä protestanttinen kirkko, joka oli luterilaisten tärkein palvontapaikka sen jälkeen, kun Strasbourg liitettiin Ranskaan vuonna 1681. Église Saint-Thomas valmistui 1520-luvulla ja on ainoa esimerkki saksalaistyylisestä tyylistä. salikirkko alueella.

Tämä tarkoittaa, että toisin kuin useimmat Ranskan kirkot, nave ja käytävät ovat yhtä korkeita.

Ne tuodaan saman katon alle, joten niistä puuttuu kirppis (ikkunat naveen valaisemiseksi). Sisällä on paljon tutkittavaa, mukaan lukien suuri goottilainen fresko St.

Michael ja piispa Adelochin upea romaaninen sarkofagi 1100-luvulta.

Lopuksi käännä katseesi gallerian uruihin vuodelta 1741, jota Mozart ylisti soittaessaan niitä vuonna 1778.

7. Musée Alsacien

Musée Alsacien

Lähde: lauravr / Shutterstock

Musée Alsacien

Erinomaisella paikalla 1600-luvun talossa Ill-joen laiturilla sijaitseva Musée Alsacien ei voisi olla parempi paikka opettaa sinulle kaupungin paikallisia perinteitä ja taidetta.

Galleriat tarjoavat useita rekonstruktioita historiallisista kodin kohtauksista ja työpajoista, joissa kaikissa on alkuperäistä keramiikkaa, pukuja, huonekaluja, työkaluja, leluja ja arkitarvikkeita.

Mielenkiintoisimmat esitykset käsittelevät Alsacen alueen perinteistä «savoir-fairea», joten ne havainnollistavat kuinka esimerkiksi viiniä puristettiin 1700-luvulla ja kertovat roomalaisesta viininviljelyn alkuperästä.

8. Euroopan parlamentti

Euroopan parlamentti

Lähde: Botond Horvath / Shutterstock

Euroopan parlamentti

Kun pohdit kaupungin menneisyyttä, on täysin järkevää, että Strasbourgin pitäisi olla Euroopan parlamentin koti, koska se on aina ollut paikka, jossa eri kulttuurit, uskonnot ja kielet on sovitettu yhteen.

Strasbourg on yksi kolmesta ei-pääkaupungista ympäri maailmaa, joilla on kansainvälinen instituutio, ja Euroopan parlamentin on oltava matkallasi.

Saatat joutua soittamaan etukäteen, jotta pääset tutustumaan tähän moderniin lieriömäiseen rakenteeseen, jossa on 750-paikkainen keskustelukammio.

Sisällä on kolme «sisäistä katua», joista yhdellä on talvipuutarha filodendronmetsällä.

9. Palais des Rohan

Palais des Rohan

Lähde: Netfalls Remy Musser / Shutterstock

Palais des Rohan

Tämä barokkityylinen piispanpalatsi rakennettiin 1720-luvulla Ludvig XV:n «ensimmäisen arkkitehdin» Robert de Cotten suunnitelmien mukaan. Se on henkeäsalpaava rakennus, joka rakennettiin Strasbourgin prinssipiispalle kardinaali Armand-Gaston de Rohan-Soubiselle ja jota rakastettiin korkeasta klassisesta julkisivusta.

Se on mallinnettu tämän ajan Pariisin suurista kartanoista, ja sisustus on niin ylellistä kuin voit kuvitella.

Sisällä on kolme museota, joita voi selata, kellarissa arkeologinen näyttely, alakerrassa koristetaide ja ensimmäisessä kerroksessa taidenäyttely.

10. Neustadt

Neustadt

Lähde: Hadrian / Shutterstock

Neustadt

Strasbourg kolminkertaistui kooltaan Ranskan ja Preussin sodan ja ensimmäisen maailmansodan välisen 34 vuoden aikana.

Tämä oli Saksan kausi, ja rakentamisen nopeus varusti joukon Strasbourgin kaupunginosia arkkitehtonisella yhtenäisyydellä, jota on vaikea löytää muualta.

Nämä alueet suunniteltiin kaupungin uudeksi keskustaksi leveillä bulevardeilla ruudukkojärjestelmässä, jota pidettiin hygieenisempänä ja tehokkaampana kuin Grand Îlen ja Petite Francen keskiaikainen katusuunnitelma.

Neustadt on suunnilleen puolikuun muotoinen, ja se kattaa Strasbourgin länsi-, pohjois- ja itäosat.

Joitakin tutustumisen arvoisia kohteita ovat Parc de l’Orangerie, yliopisto, Place de la République ja Île Sainte-Hélène.

11. Le Vaisseau

Le Vaisseau

Lähde: Knowtex / Flickr | CC BY

Le Vaisseau

Hyödyllinen sadepäivävaihtoehto, jos olet Strasbourgissa lasten kanssa, Le Vaisseau on interaktiivinen tiedemuseo 3–15-vuotiaille. Myöskään kielen ei pitäisi olla ongelma, sillä kaikki näytöt ovat englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Ajatuksena on, että lapset jäävät jumiin ja nauttivat olostaan, mikä helpottaa heidän oppimistaan.

Joten 3–6-vuotiaille lapsille on tarjolla rakennustyömaa, jossa he voivat rakentaa sydämensä kyllyydestä ja opastuksella oppia suunnittelun ja rakentamisen prosesseista.

Tarjolla on 130 tämän kaltaista interaktiivista näyttelyä sekä 3D-elokuva, joka päivitetään muutaman kuukauden välein.

12. Musée Historique de Strasbourg

Musée Historique de Strasbourg

Lähde: Stetiukha Kristina / Shutterstock

Musée Historique de Strasbourg

Myös Ill-joen varrella Strasbourgin historiallinen museo sijaitsee kaupungin entisessä teurastamossa ja käsittelee ajanjaksoa keskiajan ja 1700-luvun välillä.

Siellä on aseita, karttoja, vaatteita, luonnoksia ja veistoksia, jotka auttavat havainnollistamaan kaupungin monimutkaista historiaa koko mantereen maantieteellisessä, mutta myös sosiaalisessa, taloudellisessa ja poliittisessa yhteyspisteessä.

Kokoelman loistava tähti on vuodelta 1727 peräisin oleva pohjapiirros. Tämä on lähes 80 neliömetrin kattava 1/600-mittakaavamalli Strasbourgista ja sen esikaupungeista.

Yksityiskohdat ovat sellaiset, että saat selville kaikki tärkeimmät maamerkit, ja kyllä, Ponts Couvertit olivat vielä peitossa, kun mallia tehtiin!

13. Eglise Saint-Pierre le Jeune

Eglise Saint-Pierre le Jeune

Lähde: Walencienne / Shutterstock

Eglise Saint-Pierre le Jeune

Saint-Pierre le Jeune on merkittävä, koska 200 vuoden ajan protestantit ja katolilaiset jakoivat sen kahtia: protestantit saivat laivan, kun taas katolilaiset käyttivät kuoroa.

Rakennuksessa on myös arkkitehtuuria useilta eri aikakausilta.

Kryptassa on esimerkiksi 600-luvun Columban-kirkon jäänteitä, ja luostari on enimmäkseen romaaninen, vuodelta 1000.

Samaan aikaan nave ja sen värikkäät freskot ovat 1300- ja 1400-luvuilta.

Galleriassa on 1700-luvun urut, jotka on suunnitellut Johann Andreas Silbermann, sama mies, joka vastaa urkuista Strasbourgin Pyhän Thomasin kirkossa.

Ja kuten siellä, tällä instrumentilla on kansallinen maine, ja urkuri Helmut Wacha käytti sitä äänittämään Bachin teoksia.

14. Elsassilainen ruoka

Choucroute

Lähde: polveilevat kuvat / Shutterstock

Choucroute

Jos Strasbourgin kulttuuri ja arkkitehtuuri ovat sekoitus saksalaisia ​​ja ranskalaisia ​​perinteitä, sama koskee ruokaa.

Choucroute on ilmeinen sisääntulokohta, jossa hapankaali (hapan makuinen hapatettu kaali) yhdistettynä erilaisiin makkaroihin, kuten nakkeisiin ja savustettuun Morteau-makkaroihin, sekä sianlihan ja perunoiden paloiksi.

Toinen klassikko, jota tarjoillaan perinteisissä «stubeissa» vanhojen tilojen ympärillä, on tarte flambée, leipätaikina kaulittu, peitetty fromage frais ja päällä sipuli ja lardons.

Jos vierailet huhti- tai toukokuussa, Strasbourg on hulluna valkoiseen parsaan, kuten Saksan kaupungeissa parsakaudella.

Strasbourgissa se paahdetaan ja tarjoillaan sitten linssien ja haudutetun kananmunan kanssa.

15. Viini ja olut

Kronenbourg

Lähde: JW-Photos / Shutterstock

Kronenbourg

Alsace on ainoa ranskalainen viinialue, jolla suurin osa valmistetuista viineistä on lajikkeita, joten ne valmistetaan vain nimensä antavista rypäleistä.

Kaksi tunnetuinta ovat Gewürtztraminer, yleensä mausteinen ja makea ja usein yhdistetty jälkiruoan kanssa tai juodaan aperitiiviksi, ja Riesling, joka on kuiva, monimutkainen ja sopii erinomaisesti elsassilaisten klassikkojen, kuten choucrouten ja pannulla paistetun karpin kanssa.

Strasbourg on myös keskellä Ranskan tuottavinta olutaluetta, jossa humalaa kasvatetaan kaupungin länsi- ja pohjoispuolella.

Kaikille tuttuja brändejä ovat Fischer, Karlsbräu ja Kronenbourg, mutta Meteor on itsenäinen panimo, joka on toiminut Strasbourgin luoteeseen jo vuodesta 1640. Syyskuusta 2016 lähtien Meteor on ottanut käyttöön 90 minuutin opastetun kierroksen, jota seuraa maistelu.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Strasbourgissa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.