Tha Khaek on Laosin keskustassa sijaitseva kaupunki, joka tunnetaan enimmäkseen porttina Phu Hon Bunin kansalliselle suojelualueelle. Ihmiset kerääntyvät tänne tutustumaan tähän upeaan luontoon, mutta tämä ei ole ainoa syy käydä Tha Khaekissa.

Tämä on myös kaunis joenrantakaupunki, ja voit nauttia ympäröivän alueen lukuisista luolista sekä paikallisista temppeleistä ja huminaisista markkinoista. Iltaisin voit nauttia paikallisista laosilaisista ruoista, joita myydään ranta-alueella, ja tämä on loistava valinta, jos haluat vierailla Phu Hin Bun NPA:ssa, mutta samalla kokea tyypillisen laosilaisen kaupungin.

Jos uskallat hieman poissa kaupungin keskustasta, voit myös ilmoittautua joihinkin Laosin kuuluisimpiin vaelluksiin, jotka vievät sinut joen rannoille ja viehättävien perinteisten kylien ohi.

Tässä on 15 parasta tekemistä Tha Khaekissa

1. Vieraile Phu Hin Bun NPA:ssa

Phu Hin Bun

Lähde: James Wagstaff / shutterstock

Phu Hin Bun

Phu Hin Bun NPA on kansallinen suojelualue Tha Khaekin ulkopuolella, ja se on myös tärkein syy siihen, miksi ihmiset matkustavat tänne.

Suojelualue on kooltaan noin 1 580 neliökilometriä ja sieltä löytyy upeita metsiä, jotka ovat myös täynnä suuria karstimuodostelmia.

Tämä on suhteellisen uusi suojelualue Kaakkois-Aasiassa, sillä se sai asemansa vasta vuonna 1993, mutta sitä pidetään myös laajalti yhtenä parhaista.

Yksi tärkeimmistä aktiviteeteista täällä on villieläinten tarkkailu, ja voit nähdä peuroja sekä languria ja jopa tiikereitä ja norsuja, jos olet erittäin onnekas.

2. Tutustu Tham Xangiin

Stalaktiitit

Lähde: pedrosala / shutterstock

Stalaktiitit

Tha Khaek on kuuluisa luolistaan, ja yksi helpoimmista vierailijoista on Tham Xang, joka sijaitsee lähellä kaupunkia.

Tämä luola on vain 4 kilometriä Tha Khaekin keskustan ulkopuolella ja tunnetaan stalagmiiteistaan, joista yhden sanotaan näyttävän norsun päältä.

Luolan läpi kulkee useita käytäviä, ja yksi niistä sijaitsee suoraan luolassa olevan patsaan takana, joka on kullasta valmistettu Buddha-maagi.

3. Ilmoittaudu retkelle

Lähellä Tha Khaekia

Lähde: amnat30 / shutterstock

Lähellä Tha Khaekia

Yksi parhaista syistä tulla Tha Kaekiin on vaellus, ja tätä ajatellen voit ilmoittautua kahden päivän retkelle, joka vie sinut Phu Hin Bun NPA:han. Tämä vaellus vie sinut kuuluisien karstimuodostelmien ohi, joista tämä Laon osa on kuuluisa, ja voit myös kävellä upeiden luolien, kuten Tham Pa Chanin, läpi.

Suurin osa vaelluksista vie sinut myös paikallisiin kyliin, ja voit myös yöpyä täällä asuvien etnisten vähemmistöjen kanssa nähdäksesi kuinka he elävät ja työskentelevät.

4. Syö grillattua lihaa

Grillattu liha

Lähde: Aleksandar Todorovic / shutterstock

Grillattu liha

Tha Khaekin paikallinen erikoisuus on grillattu liha ja erityisesti grillattu ankka.

Suurin osa grilliliharavintoloista sijaitsee Tha Khaekin ranta-alueella, ja ne ovat kaupungin parhaita paikkoja halvan ja herkullisen aterian saamiseksi iltaisin.

Lisäbonuksena voit myös viettää aikaa katsellen joen yli ruokaillessasi.

5. Mene kajakkimatkalle

Melonta

Lähde: LittlePerfectStock / shutterstock

Melonta

Äskettäinen lisäys Tha Khaekin kiertoajelulle on mahdollisuus mennä kajakkikiertueelle, joka kestää noin kolme päivää.

Tämä vie sinut Nam Hin Bun -jokea pitkin ja sitten joen varrella mahtavalle Mekong-joelle.

Nämä matkat eivät ole heikkohermoisille, koska ne edellyttävät sinulta kohtuullista kuntoa, mutta jos etsit seikkailua, sitä on vaikea voittaa.

6. Kävele ympäri kaupunkia

Ravintola Tha Khaekissa

Lähde: amnat30 / shutterstock

Ravintola Tha Khaekissa

Tha Khaek on viehättävä kaupunki itsessään, joten varmista, että käytät aikaa tutkiaksesi kaikkea, mitä sillä on tarjottavanaan.

Voit kävellä pitkin jokea täällä auringonlaskun aikaan ja ihailla näkymiä tai voit myös tutustua pieniin kojuihin, jotka reunustavat rantaa ja tarjoavat sinulle mahdollisuuden kokeilla ilmakiväärin ampumista.

Löydät myös herkullisia ravintoloita ja ruokakojuja kaikkialta Tha Khaekista, jotka ovat täydellinen paikka pysähtyä kävelyn ja tankkauksen jälkeen.

7. Ihaile Tham Pa Faa

Tham Pa Fa

Lähde: amnat30 / shutterstock

Tham Pa Fa

Tämä luola löydettiin vasta vuonna 2004, ja se on yksi alueen kapeimmista kammioista.

Siellä on hämmästyttäviä 229 Buddha-patsasta, jotka kaikki on valettu pronssiin ja jotkut ovat noin metrin korkeita, kun taas toiset ovat vain 15 senttimetriä korkeita.

Patsaiden läsnäolon vuoksi luolaa vartioivat paikalliset uskonnolliset johtajat, mutta tämä vain lisää täällä rauhallista tunnelmaa.

8. Tee ostoksia paikallisilla markkinoilla

Markkinoida

Lähde: Janelle Lugge / shutterstock

Markkinoida

Kuten kaikissa Laon kaupungeissa, Tha Khaekilla on vilkas paikalliset markkinat.

Markkinat on hieman hankala löytää, vaikka paikalliset osoittavat sinut oikeaan suuntaan, mutta kannattaa yrittää etsiä sitä, jos voit.

Syynä tulla tänne on katsoa paikallisten tuotteiden valikoimaa, joka sisältää paikallisia hedelmiä ja vihanneksia sekä välipaloja.

Varmista myös, että etsit täällä tarjolla olevia epätavallisempia tuotteita, kuten käärmeen lihaa, oravaa, lepakkoa ja sammakkoa.

9. Tutustu Tham Pha Chaniin

Yksi Tha Khaekin tärkeimmistä nähtävyyksistä on Tham Pha Chan, joka on suuri luola, jonka korkeus on 60 metriä ja halkaisija 100 metriä.

Kuten kaikki alueen luolat, tämä on karstimuodostelman tuote, ja sen läpi virtaa joki, mikä tekee siitä läpäisemättömän sadekaudella.

Jos tulet tänne kuivana vuodenaikana, voit kuitenkin kävellä luolan poikki ja katsoa myös täällä olevaa Buddha-patsasta, joka on valmistettu makeasta santelipuusta.

10. Vieraile Nam Don Resurgencessa

Nam Don Resurgence on tunnettu luola lähellä Tham Pha Chania, ja se on myös paikka, jossa Nam Don -joki purkautuu maasta.

Luolassa on tietty rytminen harmonia veden laskuun ja virtaukseen, ja löydät myös kauniin laguunin täältä tärkeimmän karstimuodostelman alta, jossa voit myös uida kuumana päivänä.

11. Ihaile Pha That Sikhottabongia

Tuo Sikhottabong

Lähde: Mark52 / shutterstock

Tuo Sikhottabong

Pha That Sikhottabong on yksi Tha Khaekin alueen tunnetuimmista temppeleistä, ja se on myös osa 1800-luvulla rakennettua luostaria.

Sen sanotaan palautetun 1500-luvulla nykyiseen muotoonsa, ja tämä on myös tärkeä uskonnollisen juhlan paikka, joka järjestetään täällä joka vuosi helmikuussa.

Kun kävelet ympäriinsä, voit ihailla koristeellista temppelisalia sekä vaikuttavaa istuvaa Buddha-patsasta.

Ennen kuin lähdet kompleksista, muista tutustua temppelin vieressä oleviin puutaloihin, jotka on rakennettu Khammuanin maakunnan tunnusomaiseen tyyliin.

12. Vieraile Khoun Kong Lengissä

Khoun Kong Leng

Lähde: Karolina Gabrys / shutterstock

Khoun Kong Leng

Khoun Kong Leng on luonnonkaunis järvi, jota ympäröivät kalkkikivimuodostelmat Phu Hin Bun NPA:n keskustassa. Järvi tunnetaan englanniksi myös nimellä Evening Gong Lake, ja se tunnetaan smaragdinvihreästä sävystään, ja vesi on puhdasta ja kirkasta, jos haluat uida.

Veteen saa mennä, jos sinulla on ensin lupa paikallisesta kylästä ja sinut sallitaan vain tietyissä osissa vesiväylää, mutta tämä on yksi uinti, jota ei kannata jättää väliin, kun olet Laosissa.

13. Tutustu Tham Xieng Liapiin

Tham Xieng Liap

Lähde: Geenette Goden / shutterstock

Tham Xieng Liap

Toinen luola, joka on tutustumisen arvoinen Tha Kahekissa, on Tham Xieng Liap.

Tämä luola sijaitsee 300 metrin korkeuteen kohoavan kalkkikivikallion pohjalla.

Luola ulottuu noin 200 metriä ja voit kävellä sen läpi toisella puolella olevalle uloskäynnille, joka johtaa luonnonkauniiseen laaksoon.

Luola tunnetaan myös villieläimistään, kuten pehmeäkuorisista kilpikonnista ja kivirotista, joten se on hyvä valinta eläinten ystäville.

14. Kokeile paikallisia ruokakojuja

Grillattua kanaa, Tha Khaek

Lähde: Stock for you / shutterstock

Grillattua kanaa

Tha Khaekissa on useita ruokakojuja, jotka tunnetaan kahdesta asiasta: grillatusta kanasta ja papaijasalaatista.

Paikallinen grillattu kanaruoka tunnetaan nimellä ping kai ja se sopii täydellisesti täällä tarjottavien makea-hapan salaattien kanssa, ja molemmat ruoat voidaan pestä paikallisen oluen pullolla.

Niiden kyljessä on myös tahmeaa riisiä vaikka kokoonpano on maalaismainen, tämä on yksi aidoimmista tavoista ruokailla kaupungissa.

Monet näistä kojuista sijaitsevat lähellä jokea kaupungissa tai Fountain Square -aukion vieressä.

15. Lähde veneretkelle Kong Lor -luolaan

Kong Lorin luola

Lähde: James Wagstaff / shutterstock

Kong Lorin luola

Kong Lor -luola on yksi Laosin upeimmista nähtävyyksistä ja se ulottuu noin 7 kilometriä.

Luolan läpi virtaa joki, joka on tarpeeksi suuri veneelle, ja voit tehdä luonnonkauniin veneretken tätä upeaa vesireittiä pitkin.

Liukuessasi luolan läpi voit ihailla pienempiä kammioita sekä aavemaisia ​​karstimuodostelmia, ja kun nouset toiselle puolelle, näet allasi avautumassa kauniita laaksoja.

Muista ottaa mukaan vedenpitäviä vaatteita, sillä on suuri mahdollisuus, että kastut hyvin.

Voit myös vierailla sadekaudella, vaikka saatat joutua kävelemään joidenkin luolan osien läpi.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Tha Khaekissa, Laosissa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *