Troyes on renessanssikaupunki Champagnen eteläosassa, ja sen kaduilla on monivärisiä ristikkorakenteisia taloja 1500-luvulta.

Koko Ranskassa ei ehkä ole kauniimpaa historiallista keskustaa, ja tämä johtuu katastrofista.

Suurin osa näistä kirkkaasti maalatuista taloista on peräisin heti vuoden 1524 tulipalon jälkeen, jolloin melkein koko kaupunki jouduttiin rakentamaan uudelleen, joten harmonian tasoa, jota et löydä mistään muualta.

Ihastu yhdestä Euroopan hienoimmista katedraaleista ja kulje tuntikausia vanhojen kartanoiden ympärillä, jotka antavat sinulle ikkunan kaikkeen Troyesin menneisyydestä sen keskiaikaisesta terveydenhuollosta manuaalisiin ammatteihin.

Tutustutaanpa parasta tekemistä Troyesissa:

1. Troyesin katedraali

Troyesin katedraali

Lähde: flickr

Troyesin katedraali

1200-luvulla alkanut ja yli 400 vuotta myöhemmin valmistunut Troyesin katedraali on hyvin harmoninen sisältä ja ulkoa huolimatta siitä, että se on rakennettu eri aikakausina.

Rakennus on täysin goottilainen, ja sitä pidetään yhtenä kauneimmista kirkoista, ei vain Ranskassa, vaan koko Euroopassa.

Sinuun tulee tilantunne navessa, joka on yhtä aikaa voimakas ja täynnä armoa.

Valo tulvii sisään yli 1500 neliömetrin lasimaalausten läpi.

Jotkut näistä ikkunoista ovat jopa 1200-luvun vanhoja.

Tärkeimmät niistä ovat kolme valtavaa ruusua, joiden halkaisija on kymmenen metriä ja joissa on hämmästyttävän monimutkaisia ​​piirroksia, jotka on suunnitellut renessanssiarkkitehti Martin Chambiges.

2. Maison de l’Outil et de la Pensée Ouvrière

Maison de l'Outil et de la Pensée Ouvrière

Lähde: flickr

Maison de l’Outil et de la Pensée Ouvrière

Hôtel de Mauroy, osoitteessa 7 Rue de la Trinité, on iloinen renessanssikartano vuodelta 1550 ja yksi Troyesin kauneimmista nähtävyyksistä.

Hôtel on kivi-, tiili- ja puurakennus sisäpihan ympärillä, ja siinä on upea ristikkorakenteinen torni.

Jos ulkopuoli on kaunis, sisustus kiehtoo valtavasta antiikkikäsityövälineiden kätköstä.

65 kaapissa on yhteensä 11 000 esinettä, mikä tekee tästä maailman suurimman työkalumuseon.

Kaikki, jotka arvostavat historiallisia nahan, puun, metallin ja kiven ammatteja, ihastuvat näihin 1600-luvulta peräisin oleviin soittimiin, jotka näyttävät, kuinka kukin käsityö on muuttunut ajan myötä.

Nähtävää on myös käsintehtyjä mestariteoksia: Compagnons du Devoir, joka on eräänlainen kansallinen käsityöläisten ja -naisten kilta, loi nämä.

3. Église de la Madeleine

Madeleinen kirkko

Lähde: flickr

Madeleinen kirkko

Troyesin vanhin kirkko on 1100-luvulta, vaikka nave ja kuoro tarvitsivat kunnostusta 1500- ja 1600-luvuilla.

Jos ulkoa on hillitty, se on sisustuksen runsaus, joka tekee kirkosta ratkaisevan tärkeän kaupungissa ollessasi.

Vaikuttavin ja historiallisesti tärkein elementti on kuoron renessanssinaikainen kiviseinämä, joka on veistetty vuosina 1508-1517. Vain harvat niistä ovat säilyneet ranskalaisissa kirkoissa, koska useimmat poistettiin uskonpuhdistuksen aikana, koska ne erottivat jokapäiväiset palvojat pyhimmästä osasta. kirkko.

Myös ylevät lasimaalaukset ovat peräisin renessanssista, ja toisin kuin monet ovat helposti tulkittavia , havainnollistaen tunnettuja Raamatun kohtauksia, kuten Eedenin puutarha ja Passion.

4. Vanhat Troyes

Vanha Troyes

Lähde: flickr

Vanha Troyes

Troyesilla on historiallinen keskusta, joka vie sinut eri aikakauteen.

Kaupasta kauppaan vajoaminen on lähes kokopäiväistä toimintaa, sillä keskiaikainen kortteli on petollisen suuri.

Tämä johtuu siitä, että alun perin oli kaksi piiriä: Cité on lännessä, katedraalin ympärillä ja missä aatelisto ja papisto asuivat.

Ja sitten Canal du Trévois’n itäpuolella on Bourg kauppiaille ja hoi polloille.

Kaikkialla on lukuisia troijalaisia ​​puurunkoisia taloja, jotka tuovat mieleen keskiajan ja renessanssin.

Nämä neljä kerrosta korkeat ihastuttavan rikkinäiset rakennukset on varustettu kolmiomaisilla päädyillä ja niissä kaikissa on eri sävyjä.

5. Ruelle des Chats

Ruelle des Chats

Lähde: flickr

Ruelle des Chats

Et voi sanoa, että olet nähnyt Troyesin ennen kuin olet kävellyt tällä keskiaikaisella kujalla.

Täällä ylhäällä kiemurtelevat talot sulautuvat eräänlaiseen urbaaniin rotkoon, joka estää kaiken päivänvalon.

Kuja on saanut nimensä siitä, että kissa voi hypätä kadun toisella puolella olevasta rakennuksesta toiselle.

Se ei olisi vaikeaa, koska vastakkaiset julkisivut koskettavat toisiaan ylhäältä.

Jos haluat tietää, miksi nämä talot ovat niin huippuraskaita, niin keskiaikaisissa Ranskan kaupungeissa vero laskettiin rakennuksen jalanjäljen, ei lisäkerrosten mukaan.

6. Musée d’Art Moderne

Musée d'Art Moderne

Lähde: flickr

Musée d’Art Moderne

Sinun on vaikea löytää provinssin nykytaiteen museo, joka on parempi kuin tämä entisessä Troyesin piispanpalatsissa.

Saat kattavan yleiskuvan 1800- ja 1900-luvun taiteesta Ranskassa maalausten, veistosten, kuvitusten ja koriste-esineiden kautta.

1800-luvun gallerioissa on kaikkien tuttujen taiteilijoiden, kuten Gauguinin, Courbetin ja Degasin, töitä.

Mutta jos museolla on yksi erikoisuus, se olisi luultavasti 1900-luvun alun fauvismi, jossa on teoksia liikkeen avainhenkilöiltä, ​​kuten Derain, Braque, Dufy ja Kees van Dongen.

Siellä on myös kokonainen huone paikalliselle taiteilijalle Maurice Marinot’lle, joka on täytetty hänen hienoilla art deco -laseilla.

7. Musée de Vauluisant

Musée de Vauluisant

Lähde: flickr

Musée de Vauluisant

Upeassa renessanssityylisessä Hôtel de Vauluisantissa on itse asiassa kaksi nähtävyyttä.

Tunnet rakennuksen sen pyöreistä kaksoistorneista, ja sisätilojen näkemisen jälkeen sinulla on hieman enemmän näkökulmaa Troyesiin ja alueeseen.

Ensinnäkin sinulla on historiallinen museo, joka on kuratoinut upeita uskonnollisia maalauksia, veistoksia ja lasimaalauksia Troyesin ympärillä olevista kuolleista kirkoista ja luostareista.

Pääset lähelle lasimaalauksia ja hämmästyt käsityötaidosta.

Siellä on myös historiallisia huonekaluja ja sisustusta, jotka on pelastettu nyt tuhoutuneiden varakkaiden kotien sisätiloista.

Sitten sinulla on sukkamuseo: Troyes oli Ranskan sukkapääkaupunki 1700-luvulta 1960-luvulle, ja siellä on sekä primitiivisiä puisia kutomakoneita että hienostuneita koneita alan kulta-ajalta 1800-luvulla.

8. Hôtel-Dieu-le-Comte

Hôtel-Dieu-le-Comte

Lähde: flickr

Hôtel-Dieu-le-Comte

Vaikka nykyinen suunnittelu on 1700-luvulta, tämä entinen sairaala on ollut täällä 1100-luvulta lähtien.

Nyt siellä on Troyesin yliopiston luokkahuoneita ja luentosaleja, mutta sisällä on omituinen museo, joka kiinnittää huomiosi.

Laiturin kautta sisään astuu sairaalan vanha apteekki ja laboratorio, joka näyttää paljolti samalta kuin Ludvig XIV:n hallituskaudella. Kolmessa huoneessa on kattoon pinottu puiset kaapit lasipullojen, keraamisten purkkien ja maalattujen laatikoiden kera, vaikka saatat olla häiriintynyt, kun huomaat, mikä tuohon aikaan ratkaisi parannuskeinon! Siellä on myös esineitä keskiaikaisesta sairaalasta, jossa on pyhäkköjä, instrumentteja ja täällä työskennelleiden lääkäreiden rintakuvat.

9. Musée Saint-Loup

Musée Saint-Loup

Lähde: flickr

Musée Saint-Loup

Saint-Loup-museo on saanut nimensä 1600-luvun luostarista, jossa se sijaitsee, ja se esittelee Troyesin arkeologiaa, luonnonhistoriaa ja taidetta nykyaikaan asti.

Arkeologinen siipi sijaitsee luostarin kauniissa holvikellareissa, ja siinä on etruskien, kreikkalaisten ja egyptiläisten esineiden esineistöä.

Katso 5. vuosisadan Pouanin aarre, joka löydettiin haudasta lyhyen matkan päässä Troyesista pohjoiseen ja joka koostuu koruista, aseista ja monimutkaisista koristekiinnikkeistä.

Vieraile ylemmissä kerroksissa ranskalaista, flaamilaista, hollantilaista ja italialaista maalaustaitoa aina 1800-luvulle asti, esittelemällä 1600-luvun ranskalaisia ​​valaisimia, kuten Charles Le Brun, Philippe de Champaigne ja Troyesissa syntynyt Pierre Mignard.

10. Pyhän Urbainin basilika

Pyhän Urbainin basilika

Lähde: commons.wikimedia

Pyhän Urbainin basilika

1200-luvulla elänyt paavi Urbain IV syntyi Troyesissa ja rakensi tämän kirkon vuonna 1262 suojeluspyhimystään varten.

Se sijaitsi aivan paikalla, jossa hänen suutari-isänsä oli suutarin työpaja.

Kuoro ja risteys rakennettiin vain kahdessa vuodessa vuosina 1262-1264. loput rakentamisesta venyivät vuosisatojen aikana sodan ja rahapulan vuoksi, ja kirkko valmistui vasta vuonna 1905. Mutta sisällä on runsaasti historiallista taidetta, pääasiassa kuorossa, jossa on lasimaalauksia 1200-luvulta.

Täällä voit myös nähdä renessanssipatsaan «Vierge aux Raisins», Neitsyt lapsen kanssa, puristamassa viiniköynnöstä rypäleillä.

11. Tehdasmyymälät

Marques Avenue

Lähde: flickr

Marques Avenue

Jos pidät kaupasta, tulet innostumaan huomatessasi, että Troyes on Euroopan mekka tehdasmyymälässä, joka on paikallisen tekstiiliteollisuuden perintö.

Muutaman kilometrin päässä kaupungista on kolme jättimäistä kauppakeskusta.

Marques Avenuella on 240 merkkiä, ja Adidaksen ja Niken myyntipisteet ovat täällä niin suuria, että ne näyttävät enemmän supermarketeilta.

Marques City oli se, joka aloitti kaiken, ja sillä on urheiluvaatteita ja muotibrändejä 30–50 % halvemmalla kuin vähittäismyyntihinnat.

Sitten on McArthurGlen, jossa yli 100 myymälää myy edellisen kauden tuotteita 30 % alennuksella.

Varmista vain, että matkatavaroissasi on tarpeeksi tilaa!

12. Coeur de Troyes

Coeur de Troyes

Lähde: flickr

Coeur de Troyes

Rue Passeratin ja Rue Hennequinin risteyksessä on moderni symboli Troyesille, monumentaalinen ruostumattomasta teräksestä valmistettu sydänveistos, jonka teki pariskunta Michèle ja Thierry Kayo-Houël.

Sijainti ei ole sattuma, sillä tämä paikka on kaupungin «sydän», jossa Bourg kohtaa Citén kanavan laiturilla.

Tämä monumentti on nähtävä yöllä sen sykkivien punaisten valojen vuoksi, jotka sykkivät nopeammin, kun tulet lähemmäksi, ja liikkeesi havaitaan kolmella veistoksen sisällä olevalla kameralla.

13. Hôtel des Chapelaines

Hôtel des Chapelaines

Lähde: commons.wikimedia

Hôtel des Chapelaines

Yksi renessanssin aarteista, jota kannattaa varoa, on tämä kaunis kivikartano Rue Turenne -kadulla, jossa on kaide kattoreunusten alla ja pilasterit kehystävät jokaista ikkunaa.

Kartano rakennettiin vuosikymmenellä vuoden 1524 suuren tulipalon jälkeen Nicolas Largentierille, joka kuului rikkaaseen verhojen perheeseen.

Myöhemmin Largentiersista tuli aatelisto, kun he ostivat Château de Chapelainen Vassimontista ja ottivat sen mukana tulleen Chapelaine-nimen.

Tässä komeassa kartanossa yöpyneiden kuninkaallisten joukossa ovat Ludvig XIII vuonna 1629 ja Pyhän Rooman keisari Francis II vuonna 1814.

14. Samppanjareitti

Samppanjan reitti

Lähde: flickr

Samppanjan reitti

Vaikka kaikkien samppanjatalojen pääkonttori on pohjoisempana Reimsissä ja Épernayssa, vignoble ulottuu etelään asti Troyesiin asti.

Itse asiassa noin viidesosa samppanjaa tuottavista viinitarhoista sijaitsee Auben departementissa, mikä tekee siitä tämän arvostetun juoman toiseksi suurimman tuottajan.

30 minuutin sisällä olet Côte des Barin alueella ja samppanjareitillä, joka kulkee yli 200 kilometriä kauniiden kivikylien halki pinot-viiniköynnösten raidallisilla kalkkirinteillä.

Suuri osa siitä, mitä perheomisteiset tuottajat tekevät tässä Champagnen eteläosassa, myydään pohjoisen suurille nimille.

Soita palkitulla samppanjalla Rémy Massin et Fils innostuneelle kiertueelle.

15. Keittiö

Andouillette de Troyes

Lähde: flickr

Andouillette de Troyes

Andouillette de Troyes on makkara, johon suhtaudutaan erittäin vakavasti: Leikkimoiden ja lihakauppiaiden on noudatettava tiukkoja ohjeita saadakseen kadehditun 5A-merkin tämän herkkunsa valmistamiseen, ja he voivat viettää vuosia yrittäessään saavuttaa tämän tunnustuksen.

Näet mistä meteli johtuu useimmissa perinteisissä ravintoloissa.

Makkara valmistetaan vain porsaanpavuista ja vatsasta, ja tavallisesti mukana tulee vihreitä papuja ja joko perunoita tai perunamuusia.

Tilaa mukaan lasi pehmeää samppanjaa tai Aube-siideria.

Chaorce on puolestaan ​​alueellinen juusto, ja se on kansallinen kotitalousnimi, valmistettu lehmänmaidosta ja jonka koostumus on pehmeä.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Troyesissa, Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.