On vaikeaa kiteyttää Ranskan pohjoisten alueiden valtavaa vaihtelua ja miten Bretagnen kaltaisilla alueilla voi olla niin erilainen luonne kuin naapuri Normandiassa.

Jos mietit minne mennä, tämä luettelo voi antaa sinulle loma-inspiraatiota.

Siellä on sekoitus kuuluisia kaupunkeja upeine monumentteineen ja vanhoja kyliä, joissa tuskin tiiliä on siirretty satoihin vuosiin.

Saat myös tietoa kuhunkin paikkaan liittyvistä historiallisista henkilöistä William Valloittajasta ja Jeanne d’Arcista Claude Monetiin ja Jules Verneen.

Tutustutaanpa parhaita paikkoja Pohjois-Ranskassa:

1. Lille

Lille

Lähde: MisterStock / Shutterstock

Lille

Aivan Belgian rajaa vastapäätä Lille ei ollut edes osa Ranskaa ennen Ludvig XIV:n piiritystä vuonna 1667. Siihen asti se oli ollut vahvasti flaamilainen Burgundin herttuakunnan sisällä.

Tämä belgialainen vaikutus ilmenee kauniin Vieux-Lillen arkkitehtuurissa Grand’Placessa ja Place Rihourissa.

Katso 1500-luvun Vieille Bourse, jossa on flaamilainen manieristinen tyyli, ja uusflaamilainen rakennus Voix du Nord -sanomalehdelle.

Kun vaeltelet näillä mukulakivikaduilla, sinua houkuttelee toinen belgialainen tunnusmerkki: vohvelien makea tuoksu.

Keittiö on myös flaamilaista, mikä ei voita carbonnade flamandea (naudanlihapata) talvipäivinä.

2. Quimper

Quimper

Lähde: makasana photo / Shutterstock

Quimper

Idyllisessä vehreässä laaksossa, jossa Steir- ja Odet-joet yhtyvät, tämä unenomainen kaupunki on Bretagnen Finistèren departementin pääkaupunki.

Voit viettää huolettoman iltapäivän yksinkertaisesti kävelemällä kaduilla, ihaillen 1600-luvun kolumbiataloja tai ihaillen kaupunkia Odetin silloista.

Jos tarvitset virvokkeita kävellettyäsi näillä söpöillä kävelykaduilla, poikkea vain creperie-baarissa tai baarissa lasillisella bretonilaista siideriä.

Suuri osa arkkitehtuurista on ajalta, jolloin Quimper loi paljon vaurautta käsinmaalatun fajanssikeramiikkansa avulla, jota myyvät edelleen monet historiallisen keskustan kaupat.

Mutta siellä on ilmeinen nähtävyys, joka sinun on rastitettava: keskiaikainen katedraali kuuluisine kaksoistorneineen.

3. Arras

Arras

Lähde: Production Perig / Shutterstock

Arras

Voit tulla tähän kaupunkiin vain nähdäksesi sen upeat aukiot: Grand’Place ja Place des Héros kertovat sinulle melkein kaiken, mitä sinun tulee tietää Arrasista.

Niissä on yhteensä 17 000 neliömetriä, ja niissä on rivejä hienoja flaamilais-barokkityylisiä taloja.

Nämä ovat 1600- ja 1700-luvuilta, ja niiden pohjakerroksessa on pelihallit.

Sinun kannattaa tarkastaa jokainen tarkasti, koska katseesi kohtaa aina jokin veistos tai muu ainutlaatuinen piirre.

Näiden aukioiden alla on suuri tunnelijärjestelmä, joka on kaivettu hiekkakiveen vuosisatojen ajan ja joita on käytetty suojina monien sotien aikana, jotka ovat vaivanneet tätä osaa Ranskasta.

Voit tutustua näihin sekä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan kellotapuliin – jos sinua ei haittaa kiivetä huipulle 326 porrasta!

4. Honfleur

Honfleur

Lähde: RossHelen / Shutterstock

Honfleur

On mahdollista, että tunnet jo Honfleurin, vaikka et olisi koskaan käynyt siellä.

Tämä johtuu siitä, että tämän Normandian merenrantakaupungin satamasta on maalannut monet monet muut monet, Courbet, Eugène Boudin.

Se on kuva, joka sinun täytyy nähdä itse Quai Saint-Etiennistä katsellen yli uskomattoman kapeita vanhoja kalastajataloja, joista monet ovat päällystetty liuskekivellä.

Tämä ei ole ainoa ihme Honfleurissa; toinen on kokonaan puusta valmistettu Sainte-Catherine-kirkko, jonka laivapuusepät rakensivat 1500-luvulla ja joka erotettiin yhtä ihanasta kellotornistaan ​​tulipalon sattuessa.

Molemmat valmistettiin ilman sahoja, koska Honfleursin laivanrakentajat suosivat kirveitä normanniperinteen mukaisesti, joka juontaa juurensa ennen William Valloittajaa.

5. La Roche-Guyon

La Roche-Guyon

Lähde: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock

La Roche-Guyon

Seine-joen mutkassa sijaitseva La Roche-Guyon on ihastuttava vanha asutus 1100-luvulla kallioon rakennetun linnan juurella valvomaan joen ylitystä.

Se on avoin yleisölle, ja voit saada käsityksen kekseliäisyydestä täällä, kun linnoitus on yhdistetty alempaan linnoitukseen kalliosta leikattujen tunnelien avulla.

Näkymä tornista ja polku takana olevalla harjulla tulee olemaan Facebook-sivusi ylpeys! Muutaman minuutin päässä Givernyssä on Monet’n talo, josta kuuluisa taiteilija jätti sen.

Vaikka et olisikaan hänen taiteensa opiskelija, tiedät monet kohtaukset puutarhoista, jotka Monet maalasi monta kertaa.

6. Amiens

Amiens

Lähde: zjtmath / Shutterstock

Amiens

Yksi rakennus, jota ei voi välttää Amiensissa visuaalisesti tai muuten, on valtava goottilainen katedraali.

Se on maailmanperintökohde, ja se on yksi maailman suurimmista keskiaikaisista kirkoista. Se on täynnä arvokkaita veistoksia, sekä leuan laskevassa länsijulkisivussa että sisällä, sekä kohoava nave ja kuoro, joita lukemattomat tahrat huuhtelevat valolla. lasi-ikkunat.

Katedraalin pohjoispuolella sijaitsevan Saint-Leu-korttelin viehätystä ei myöskään voi kiistää.

Siellä on suuri osa kaupungin yöelämästä, kanavien vieressä olevien pienten tiili- tai puutalojen naapurustossa.

Jules Verne asui kaupungissa myös elämänsä viimeiset kaksi vuosikymmentä, ja hänen talonsa on nyt museo, joka on täynnä pieniä uteliauksia hänen työnsä faneille.

7. Rouen

Rouen

Lähde: Catarina Belova / Shutterstock

Rouen

Viikonloppu ei riitä nähdäksesi ja tehdäksesi kaikkea Rouenissa: Tämä Seinen kaupunki on Normandian kulttuurinen ja historiallinen pääkaupunki, historiallinen jokisatama, jossa Englannin kuninkaat pitivät hovia keskiajalla ja jossa Jeanne d’Arc tapasi loppunsa juuri 19. Tälle ranskalaiselle sankaritarlle on kaupungissa uusi museo, joka sopii paikan keskiaikaiseen tunnelmaan.

Vanha kortteli on mieleenpainuva sokkelo narisevia puurunkoisia taloja, jotka vievät sinut nähtävyyksiin, kuten Gros Horlogeen, 1300-luvun tähtitieteelliseen kelloon, tai katedraaliin, joka oli aikoinaan maailman korkein rakennus.

Monet maalasi kuuluisasti katedraalin töissä, jotka on tehty eri valoissa ja vuodenaikoina.

8. Saint-Valery-sur-Somme

Saint-Valery-sur-Somme

Lähde: Ropi / Shutterstock

Saint-Valery-sur-Somme

Jeanne d’Arc on lanka Rouenin ja tämän Sommen suulla Picardiassa sijaitsevan merenrantakunnan välillä.

Häntä pidettiin täällä ennen kuin hänet lähetettiin Roueniin teloittamaan.

Saint-Valery isännöi useita mielenkiintoisia tämän kaltaisia ​​tapahtumia strategisen sijaintinsa vuoksi suiston vieressä sijaitsevalla niemekkeellä.

Korkealla vanhalla korttelilla, entisellä linnakkeella, on edelleen vallinsa, ja alkuperäiset portit merkitsevät edelleen sisäänkäyntiä tähän kaupunginosaan.

Vedessä Saint-Valery on yhtä viehättävä parin kilometrin pituisella rantatiellä, joka kulkee maalattujen kalamökkien ja muhkeiden vanhojen huviloiden ohi ja tarjoaa täydelliset näkymät Sommen suistoon aina Le Crotayn toiselle puolelle.

9. Lyons-la-Forêt

Lyons-la-Forêt

Lähde: Joao Paulo V Tinoco / Shutterstock

Lyons-la-Forêt

Haute Normandiessa tätä pientä kaupunkia ympäröi sellainen idyllinen viljelysmaa, josta ihmiset unelmoivat, kun he ajattelevat Normanin ja Bretonin maaseutua.

Tämä tunnetaan nimellä «bocage», nautaeläinten laidunmaa ja metsiköiden rajaama hedelmätarha.

Lyons-la-Forêt on myös yksi niistä klassisista kylistä, joissa on puurunkoisia taloja, joita pidettiin lähes täsmälleen sellaisena kuin se oli 1600-luvulla sen jälkeen, kun se rakennettiin uudelleen tulipalon jälkeen.

Lyons-la-Forêtissa on hienoa, että se tuntuu myös elävältä: katettu tori ja sen puiset pylväät suojaavat edelleen torstaisin kauppakojuja, ja kaupat ympärillä ovat vilkasta kauppaa.

10. Beuvron-en-Auge

Beuvron-en-Auge

Lähde: Borisb17 / Shutterstock

Beuvron-en-Auge

Normandia on rakastettu monista kaupungeistaan ​​ja kylistään, joissa on ristikkorakenteisia taloja, mutta harvat ovat yhtä kauniita kuin pieni Beuvon-en-Augen kylä.

Tähti on 1400-luvulta peräisin oleva kartano, jonka toisessa kulmassa on kermanvärinen takka ja pirteä torni.

Siellä on pieni aukio, jossa voit istua hetken, ja joka suuntaan katsot, siellä on viehättävä vanha talo, jossa on kahvila, ravintola tai kylän mukavuuksia, kaikki koristeltu pelargonoilla ja muilla kukilla.

Olet Normandian siiderimaassa Beuvron-en-Augessa, joten ei ole mitään tekosyytä olla ottamatta lasillista siideriä tai Calvados-omenabrandyaa.

11. Le Havre

Le Havre

Lähde: Yuryev Pavel / Shutterstock

Le Havre

Suurin osa Pohjois-Ranskan suosituimmista turistikohteista on keskiaikaisia ​​siirtokuntia valleineen ja puutaloineen, mutta Le Havre sopii modernia arkkitehtuuria arvostaville.

Kun tämä satamakaupunki vaurioitui pahoin sodassa, kaupunki neuvotteli arkkitehti Auguste Perretin kanssa, jonka suunnitelmat ansaitsivat hiljattain kaupungin maailmanperintöluettelon.

Yksi, joka lumoaa kaikki tulijat, on St.

Joosefin kirkko, jonka 107-metristä tornia pitää pystyssä vain betonin sisäinen raudoitus.

Voit pysähtyä tämän geometristen lasimaalausten valaiseman onton rakenteen alla ja vain katsella kunnioitusta! Modernistisen Hôtel de Villen galleriasta on näköala, ja sinun on myös vaikea missata Oscar Niemeyerin kulttuurikeskusta, joka tunnetaan nimellä «tulivuori».

12. Vannes

Vannes

Lähde: DaLiu / Shutterstock

Vannes

Tämä Morbihanissa sijaitseva vanha kaupunki on siunattu melkein kaikilla asioilla, jotka ihmiset yhdistävät Bretagnen parhaisiin.

Se on muurien ympäröimä kaupunki, jossa vallit ovat edelleen paikoillaan ja viehättäviä katuja ja aukioita ympäröivien ristikkorakenteisten talojen kanssa.

Jotkut näistä ovat viisi kerrosta korkeita, ja niissä on painon takia vääntyneet palkit, ja jäät ihmettelemään, kuinka ne pysyvät pystyssä.

Vanhan Vannesin sopivan suuri sisäänkäynti on barokkityylinen Porte Saint-Vincent, joka on nimetty kaupungin suojeluspyhimyksen mukaan.

Yhtä upeita ovat Jardins des Remparts, virheettömät parterit seinien länsipuolella.

13. Bayeaux

Bayeaux

Lähde: Julian Gazzard / Shutterstock

Bayeaux

Ensimmäinen asia, jonka monet kuvittelevat, kun he ajattelevat Bayeaux’ta, on kuvakudos, ja hyvästä syystä.

Se on kestävä keskiaikaisen tarinankerronta, ja tarkoitukseen rakennettu museo esittelee sen niin, että näet lähes 1000 vuotta sitten tehdyt yksittäiset tikkaukset.

Kun tulet kaupunkiin, kuvakudos saattaa hallita suunnitelmiasi, mutta kaupunkia hallitsee goottilainen ja romaaninen katedraali, joka valmistui vuonna 1077: William Valloittaja oli täällä vihkiäisyydessä.

On myös useita kohteita, jotka liittyvät Normandian hyökkäykseen vuonna 1944, mukaan lukien British War Cemetery ja Normandian taistelun museo.

14. Reims

Reims

Lähde: Boris Stroujko / Shutterstock

Reims

Kuten Bayeaux’n kohdalla, sinulla saattaa olla vain yksi asia mielessäsi, kun tulet tähän Champagnen kaupunkiin.

Suurin osa kehutuimmista samppanjataloista sijaitsee Reimsissä, ja lähes kaikki avaavat ovensa kävelykierroksille luolissa ja maisteluistunnoille.

Reimsin kalkkipohjaisella pohjalla on oma osansa tässä, sillä kaupungin alla olevat ihmisen luolat tarjoavat juuri oikean ympäristön samppanjan käymiselle pullossa.

Aloita Maison Veuvesta, Clicquotista, Tattingerista ja Lansonista, niin tuskin olet vieläkään saanut korkkia esiin! Maistelujen välissä sinun täytyy varata aikaa katedraalille, ei vähiten siksi, että siellä kruunattiin melkein jokainen Ranskan kuningas.

15. Beauvais

Beauvais

Lähde: Arndale / Shutterstock

Beauvais

Tämän Picardian kaupungin kohokohta on hieno «keskeneräinen» katedraali, joka olisi ollut maailman suurin rakennus, jos se olisi valmis.

Valitettavasti suunnittelu oli liian kunnianhimoinen ja siinä oli kohtalokkaita rakenteellisia ongelmia, vaikka se sisältää edelleen korkeimman koskaan rakennetun goottilaisen holvin.

Tämän rakennusten ympärillä on paljon kiehtovia vanhoja nähtävyyksiä 1100-luvulta 1500-luvulle, kuten piispanpalatsi, jossa on nyt näyttelyitä Oisen osaston historiasta, jonka pääkaupunki on Beauvais.

Rue de Paris -kadulla kaupungin eteläpuolella voit viettää aikaa Maladerie-sairaalassa, joka on 1100-luvulla rutto- ja spitaalisten uhreille tarkoitettu munkkien johtama sairaala.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Ranskassa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.