Myrskyisän mutta kiehtovan historiansa ja eksoottisen kulttuurinsa ansiosta Laos on maa, joka on vasta viime aikoina tullut avoimemmaksi valtavirran matkailulle.

Teknisesti Laosin PDR:ksi kutsuttu maa oli aikoinaan lähes yksinomainen turistien valtakunta, jotka olivat nuoria ja kuolemattomia, vanhoja ja turmeltuneita tai vain aivan sairaita.

Nyt Laos on kuitenkin täynnä kaupunki- ja maaseutumatkailukohteita, jotka ovat perheystävällisiä. Vuosittaisten runsaiden sateiden ja dramaattisten korkeusmuutosten ansiosta maassa on myös monia upeita vesiputouksia. Alla on luettelo 15 upeasta vesiputouksesta Laosissa.

1. Kuang Si Falls

Kuang Si Falls, Laos

Lähde: mickk168 / shutterstock

Kuang Si putoukset

Yksi, ellei suosituin vesiputous maassa, Kuang Si Falls sijaitsee noin 20 mailia etelään Luang Prabangista.

Lähes 200 metrin pudotuksensa ansiosta pudotus on voimakas ja vaikuttava, ja se on loistava paikka yhdistää luontoon.

Älä huoli, jos unohdit herätä aikaisin ja pakata tonnikalavoileipiä ja fritosia, sillä ahkerat paikalliset ovat pystyttäneet syksyn juurelle myyntikojuja, joissa myydään kaikenlaisia ​​herkkuja, jotta et jää nälkäiseksi.

Lähistöllä on myös karhupelastuskeskus, jos haluat tutustua paikallisiin pelastettuihin ja kuntoutettaviin eläimiin.

2. Tad Saen vesiputous

Tad Saen vesiputous

Lähde: Chutchawarn / shutterstock

Tad Saen vesiputous

Kuten monet vesiputoukset ympäri maailmaa, Tad Sae muodostui aikojen kuluessa, kun virtaava vesi leikkaa tiensä ympäröivän kalkkikiven läpi muodostaen upean esteettisiä vesiputouksia ja altaita.

Lähellä Luang Prabangia sijaitseva syksy on riittävän helposti saavutettavissa, jotta se on paikallisten ja turistien suosikkipaikka, jotka haluavat paeta arjen hälinästä.

Syksy kuivuu kuivumaan kuivana aikana, mutta sadekaudella kutsuva vesi on viileää ja virkistävää.

Siellä on runsaasti oleskelualueita ja tuoleja, joista voit rentoutua ja katsella syksyä täydellisessä harmoniassa.

3. Tad Fanen vesiputous

Tad Fanen vesiputous, Laos

Lähde: Matyas Rehak / shutterstock

Tad Fanen vesiputous

Tad Fane -vesiputous Don Hua Saon kansallisella suojelualueella Champasakin maakunnassa on pakollinen näkemisen arvoinen paikka, jos satut löytämään itsesi Etelä-Laosista.

Lähes 400 jalkaa korkea pudotus on majesteettinen, ja se koostuu kahdesta vesistöstä, jotka kohtaavat ennen kuin ne virtaavat harjasta alla olevaan altaaseen.

Niille, jotka eivät halua polttaa kaloreita tai hikoilla, on mahdollista katsella putoamista kohtalaisen etäiseltä katselualueelta rotkon toisella puolella.

Jos haluat mieluummin loihtia polun putousten huipulle, kokeile palkata opas ennen lähtöä.

4. Tad Yuang (Tad Gneuang)

Tad Yuang, Laos

Lähde: goodgold99 / shutterstock

Tad Yuang

Sijaitsee Laosissa Champasakin maakunnassa noin 50 kilometriä Paksesta, puisto, jossa Tad Yuangin putous sijaitsee, on hieman turistipuolella.

Toisaalta se on loistava paikka nähdä viehättävä vesiputous, ja kun olet kyllästynyt Luontoäidiin, voit kävellä parkkipaikan lähellä olevien ravintoloiden ja myyjäliikkeiden välillä.

Veden virtaus voi olla sadekaudella suorastaan ​​voimakasta ja rajoittaa uintia, mutta jos satut olemaan paikalla, kun vettä ei ole liian runsasta tai niukkaa, voit uida putousten ylä- tai alapuolella.

5. Li Phin vesiputous

Li Phin vesiputous, Laos

Lähde: poolsarp / shutterstock

Li Phin vesiputous

Paikallistutkimuksen kohteena uskotaan, että Li Phin ryntäsivät vedet ahneesti keräämään sellaisten eläinten ja ihmisten henkiä, jotka eivät eläneet hyveellistä elämää.

Vaikka ei ole virallista vahvistusta siitä, onko tämä totta, siksi syksyn nimi tarkoittaa paikallisella kielellä «Spirit Trap».

Mekong-joella sijaitseva syksyn nopea vesi ja liukkaat kivet voivat olla petollisia.

Se sijaitsee 4000 saaren alueella Laon etelärajalla Kambodžan kanssa, ja sieltä on mahdollista tehdä matkoja Kambodžaan, jos et ole koskaan käynyt.

6. Khone Phaphengin vesiputous

Khone Phaphengin vesiputous

Lähde: Kritsana.p / shutterstock

Khone Phaphengin vesiputous

Khone Phaphengin vesiputous sijaitsee 4 000 saaren alueella Laosin eteläosassa, ja se on luonnonihme, joka sijaitsee Mekong-joella, joka on monien Kaakkois-Aasian maiden, kuten Laosin ja Kambodžan, sydän.

Määrällisesti pudotus on alueen suurin, ja se on tärkein syy siihen, että Kiinaan on mahdotonta päästä Mekongin kautta.

Syksyn korkein on lähes 70 jalkaa korkea ja päästää valloilleen voimakkaan vesitulvan varsinkin sadekaudella.

7. Nam Katin vesiputous

Nam Katin vesiputous

Lähde: P2KinArt / shutterstock

Nam Katin vesiputous

Nam Kat Waterfall sijaitsee aivan Nam Ha National Biodiversity Reserve -alueen rajojen ulkopuolella Laosin Xiangkhouangin maakunnassa, ja se on noin tunnin ajomatkan päässä Oudom Xain kaupungista maan pohjois-keskialueella.

On parasta palkata kaupunkiin opas ja varmistaa, että sinulla on hyvät yöunet ja ravitseva aamiainen ennen lähtöä, sillä vaellus putouksille ja takaisin kestää vähintään muutaman tunnin.

Saatat pitää putoukset kokonaan itselläsi, ja vaikka se ei ole vesiputouksiin nähden suuri, se näyttää kukoistavan ympäröivästä metsästä.

8. Tad Tayicsuan vesiputous

Tad Tayicsuan vesiputous

Lähde: Tony Calandruccio / shutterstock

Tad Tayicsuan vesiputous

Jos tuulen tunteminen hiuksissasi, kun raatelet vieraan ja eksoottisen maan halki vuokratulla moottoripyörällä, kuulostaa kuppillesi teetä, niin matka Tad Tayicsuaan Laosin Champasakin maakunnassa saattaa olla juuri sitä, mitä lääkäri määräsi.

Syrjäisen sijaintinsa ja sinne pääsemisen vaikeuden vuoksi se on poissa useimpien turistien tutkasta, joten jos olet taipuvainen ponnistelemaan, palkintosi on upeat putoukset, jotka saattavat tuntua omalta yksityiseltä puistoltasi.

Vaellus putousten juurelle vaatii kunnollisen kenkäparin ja voi olla jyrkkä ja liukas.

9. Nam Tok Katamtokin vesiputous

Nam Tok Katamtokin vesiputous

Lähde: Ronancrowley / Flickr

Nam Tok Katamtokin vesiputous

Myös Champasakin maakunnassa Nam Tok Katamtokin putoukset ovat suhteellisen helpon ajomatkan päässä Paksongin kaupungista, joten se on houkutteleva päiväretkivaihtoehto alueella oleskeleville.

Yli 300 jalkaa korkea putous on yksi alueen suurimmista, ja se sijaitsee Huay Katam -joen varrella Laon Bolaven Plateau -alueella, joka on kuuluisa ylämaan ekosysteemistään ja runsaista kahviviljelmistä.

Putoukset ovat vain lyhyen vaelluksen päässä tieltä, ja sen pelkkä koko muistuttaa enemmän vesiputouksia, joita voit odottaa löytävänsä Afrikasta.

10. Tad Lon vesiputous

Tad Lon vesiputous

Lähde: jesper olsson / shutterstock

Tad Lon vesiputous

Läheisen samannimisen kylän mukaan nimetty Tad Lo -vesiputous on noin 85 kilometrin päässä Paksesta Laon Bolaven Plateaun alueella.

Syksy koostuu kolmesta eri tasosta: Tad Hang, Tad Lo ja Tad Suong.

Kaihi on erityisen voimakas ja vaarallinen sadekuukausien aikana, ja alue tunnetaan norsumatkoistaan, jotka ovat varmasti seikkailu, jota et koskaan unohda.

Paksesta on mahdollista tehdä päiväretki tai jos haluat viettää aikaa putouksilla ja olla murehtimatta paluuta, alueelta löytyy runsaasti majoitusta.

11. Tad Somphamitin vesiputoukset

Tad Somphamitin vesiputoukset

Lähde: Freedomkim / shutterstock

Tad Somphamitin vesiputoukset

Tad Somphamit -vesiputoukset sijaitsevat Laosin eteläosassa alueella, jota ympäröivät idässä ja lännessä Vietnam ja Thaimaa sekä etelässä Kambodža. valintoja.

Puistoon on pieni sisäänpääsymaksu, ja sadekauden aikana siellä on paljon muutakin tekemistä putousten katselun lisäksi, kuten uima-altaassa uiminen tai vetoketjun kokeileminen.

Vaikka puisto on avoinna kuivan kauden aikana, putoukset ja palvelut eivät ole silloin kovin vaikuttavia.

Jos yövyt Detissä tai muilla lähisaarilla, putouksille on matkaa noin 7 kilometriä.

12. Pha Suamin vesiputous

Pha Suamin vesiputous

Lähde: CoolKengzz / shutterstock

Pha Suamin vesiputous

Noin 35 kilometrin päässä Paksesta sijaitseva Pha Suam -vesiputous on lähempänä kuin edellä mainitut Tad Lo -vesiputoukset, joten se on helppo päiväretki kaupungista.

U-kirjaimen muotoinen pudotus erottuu siinä, että vesi ei kuivu kuivana vuodenaikana, vaikka virtausta voidaan vähentää merkittävästi.

Noin 20 jalkaa korkea pudotus on Houai Champi -joella Laon Salavanhin maakunnassa.

Putousten läheltä on vuokrattavissa ainutlaatuisia puumajamaisia ​​bungaloweja, jos haluat viettää yön ilmastoidusta hotellista.

13. 100 vesiputousta

Nong Khiawissa sijaitseva 100 Waterfalls on yksi Laosin upeimmista vesiputouksista, jota et todennäköisesti unohda.

Kuten nimestä saattoi arvata, alueella on lukemattomia vesiputouksia, ja jos haluat kokea niistä mahdollisimman monta, harkitse oppaan palkkaamista ennen lähtöä.

Oppaat säästävät yleensä suurimman pudotuksen viimeiseksi. Se on majesteettisin ja muistuttaa temppeliä, ja jos veden virtaus on juuri oikea, saatat pystyä työntämään putouksen pohjan sumun läpi bambusta valmistetulla kanootilla.

Alueella on myös muutamia baareja ja ravintoloita, joissa on hyvää ruokaa, ja ne ovat myös mahtavia paikkoja tavata oppaita.

14. Nahm Dong Parkin vesiputous

Nahm Dong Parkin vesiputous

Lähde: Ovidiu Alexa / shutterstock

Nahm Dong Parkin vesiputous

Nahm Dongin putouksilla ja ympäröivällä alueella on enemmän lomakohteita kuin monet Laosin vesiputoukset, ja niissä on upea luonnonkauneus, Ranskan siirtomaa-ajalta jäänyt arkkitehtuuri ja paljon uskomattomia nähtävää ja koettavaa.

Putouksen portaat saavat vanhan sydämen pumppaamaan, ja siellä on erilaisia ​​istuma- ja uima-alueita, joista osa soveltuu mataluutensa ja vähävirtauksensa vuoksi perheille.

Puistossa on myös muita aktiviteetteja, kuten vetoketjuilu, jos haluat täyttää päiväsi jännittäviä aktiviteetteja.

Jos ei, etsi rauhallinen paikka ja vietä iltapäivä rentoutuen, lukemalla tai nukkumalla.

15. Tad Pha Suam -vesiputous

Tad Pha Suamin vesiputous

Lähde: newet / shutterstock

Tad Pha Suamin vesiputous

Ba Chiangissa sijaitseva Tad Pha Suam Waterfall -vesiputous urheilee vanhoista vanhasta bambusillasta, joka näyttää olleen olemassa aikojen alusta lähtien.

Älä kuitenkaan huoli, bambu on poikkeuksellisen kovaa, ja sillalta on upeat näkymät putouksille. Saatat myös saada viileää sumua kasvoillesi.

Jos haluat mieluummin pelata varman päälle, lähellä on ravintola, josta saat riittävät näkymät putouksille istuessasi suhteellisen mukavasti ja turvallisesti.

Putousten lähellä on myös kyliä, joissa myydään alueella tehtyjä käsitöitä, erityisesti värikkäitä sarongeja.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Laosissa

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.