Elinkustannukset nousevat kaikkialla, mutta näissä 20 kaupungissa on suorastaan ​​vaikea tulla toimeen, jos et ole miljonääri.

Käyttämällä tietoja, jotka on kuratoitu osoitteesta Numbeo, viemme sinut maailmanympärimatkalle 20 kalleimpiin turistikohteisiin ja tutkimme, kuinka paikalliset käyttävät kovalla työllä ansaittuja rahojaan. Olemme koonneet useita karttoja ja kaavioita näyttääksesi, kuka maksaa eniten, minne se menee ja mitä kulutustavarat maksavat paikallisesti.

Katso kuinka paljon asuminen maksaa näissä 20 kauniissa kaupungissa:

Kuten näette, suurin osa kalleimmista kaupungeista on Euroopassa ja Yhdysvalloissa, mutta täällä oli pari yllätystä. Meillä ei ollut aavistustakaan, että Singaporessa asuva mediaani maksaa huikeat 3 210 dollaria kuukaudessa!

Yllättävää on myös se, että Dubai ei ole listan yläpuolella. Toki 3 051 dollaria on paljon maksettavaa joka kuukausi, mutta olemmeko typeriä odottaa enemmän kaupungissa, joka tunnetaan Lähi-idän rikkaimpien ja vaikutusvaltaisimpien VIP-henkilöiden leikkipaikkana?

Mihin rahat menevät?

Tässä näemme samanlaisen elämäntavan kustannusten jakautumisen kussakin kaupungissa, ja vaihtelua on selvästi paljon.

San Franciscossa uskomaton 72,7 prosenttia menee vuokraan! Onneksi «friscon asukkaiden» korkeat kiinteistökustannukset kompensoivat jonkin verran muut alueet: vain 8,3 prosenttia heidän kuukausittaisesta «budjetistaan» menee ravintoloihin ja 1,7 prosenttia virkistykseen.

Geneve, Sveitsi on toisessa ääripäässä – kaupungin keskustassa asuessasi käyttäisit hieman yli puolet kuukausituloistasi vuokraan. Se on paljon vähemmän, mutta maksat siitä muilla tavoilla, kuten kun haluat syödä ulkona ravintoloissa (15,4 %) tai käyttää rahaa muihin virkistystoimintoihin (4,4 %). Genevelaiset kuluttavat myös syömiseen enemmän kuin mikään muu maa, jota harkitsimme täällä sisään; koska ruoka on kalliimpaa ruokakaupassa Genevessä, kotona ruokailun osuus on 15,9 prosenttia kuukausikulutuksesta.

Mitä paikalliset tuotteet maksavat?

Mikä yllätti meidät eniten, oli kustannusten vaihtelu sama tavaroita eri kaupungeissa.

Nopea internetyhteys maksaisi sinulle alle 30 dollaria Hongkongissa, mutta maksaisit yli 140 dollaria Hamiltonissa, Bermudalla! Samaan aikaan elokuvalippu Bermudalla on 12 dollaria, hieman yli Hongkongin 11,60 dollaria, mutta Genevessä sama lippu maksaa melkein 20 dollaria.

Jokaisen suurimmat menot vaihtelevat myös paljon.

Vuokra Hongkongissa ja Lontoossa on kallis, mutta kohtuullinen hinta, jonka olemme tottuneet odottamaan suurissa kaupungeissa: hieman yli 2 000 dollaria yhden makuuhuoneen asunnosta kaupungin keskustassa. Muuta New Yorkiin, Hamiltoniin tai San Franciscoon ja se nousee hieman alle tai jopa yli 3 000 dollariin. Yllättäen vuokra Genevessä oli 1 699 dollaria, hieman yli puolet San Franciscon 3 354 dollarista.

Onneksi melkein missä tahansa menetkin, oluen hinta on noin 6 dollaria, joten jos jäät rullaamaan kaiken rahan käyttämisen jälkeen, voit ottaa tuopin syrjään. Hamilton on poikkeus; Kun olut on 9 dollaria, tarvitset muutaman lisää, jotta voit unohtaa lompakkosi vahingoittumisen.

Numbeon tiedot perustuvat joukkolähteisiin, mikä tarkoittaa, että se ei ole tieteellinen tutkimus, mutta se antaa hyvän yleiskuvan elinkustannuksista kussakin paikassa.

Elinkustannukset tulisi myös ajatella ansaintavoimana kussakin paikassa. Esimerkiksi Lontoossa mediaanityöntekijä voi kamppailla jonkin verran elinkustannusten kanssa, mutta sama työntekijä saattaa olla täysin veden alla, jos hän olisi kasvanut Dubaissa.

The Economistin Big Mac -indeksi on loistava työkalu tämän «ostovoimapariteetiksi» kutsutun eron ymmärtämiseen. Sveitsi on muuten listan kärjessä.

Tietoja metodologiasta

Tämä grafiikka luotiin datasta, joka on koottu kohteesta Numbeo.com 16. joulukuuta 2016.

Elinkustannusluvut on laskettu käyttämällä perustilanteessa yhden hengen kotitaloutta, joka asuu 1 makuuhuoneen asunnossa lähellä kaupungin keskustaa julkisilla kulkuvälineillä.

Tarkka skenaario voi olla täällä New York Cityn arvioita varten.

Missä yöpyä: Maailman parhaat hotellit

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *