Ihmiset ovat usein yllättyneitä kuullessaan, että Laosissa on saaria. Miksi? No, Laos tunnetaan sisämaavaltiona, mikä tarkoittaa, että sillä ei ole rantaviivaa, mutta se on silti Si Phan Don -saarten koti, joka Laosissa tarkoittaa «neljätuhatta saarta».

Saaret ovat itse asiassa osa Mekong-jokea, joka valuu Laosin ja naapurimaiden Kambodžan rajan yli ja muodostaa sarjan pieniä saaria alueella. Täällä on useita luotoja, mutta tärkeimmät ovat Don Khon ja Don Det, jotka ovat suurempia saaria, ja Don Khong, joka on pienempi, vähemmän kehittynyt ja kaikki yhdessä rento.

Tärkein syy tulla tänne on tutkia maaseutumaisempaa ja vähemmän turistimaata, vaikka älä odota täällä valtavaa määrää matkailuinfrastruktuuria, koska täällä ei ole paljon tekemistä iltaisin tai yöelämän suhteen. , vaikka tämä on suurelta osin asian tarkoitus.

Tässä on 25 parasta tekemistä Si Phan Donin saarilla

1. Vaellus Khon Pa Soin putouksille

Khon Pa Soin putoukset

Lähde: steph photographies / shutterstock

Khon Pa Soin putoukset

Khon Pa Soi Falls on yksi Si Phan Donin saarten kauneimmista vesiputouksista, ja se on myös täydellinen päiväretkille, koska se on yleensä hiljaista verrattuna joihinkin muihin saaren kaihiin.

Pääsyy tähän on se, että täältä lähteminen kestää jonkin aikaa.

Yksi vesiputouskokemuksen parhaista osista on matka, kun sinun täytyy kävellä halkeilevan sillan yli päästäksesi sille, joka vie sinut Don Po Soin saarelle.

Sieltä on noin 200 metrin vaellus putouksille, mutta on enemmän kuin sen arvoista, että uskaltaa sillalle ja vaellukselle tutustua tähän hämmästyttävään kaihiin, jonka juurella on pulahdusallas.

2. Mene uimaan Mekong-joessa

Mekong-joki, Si Phan Donin saaret

Lähde: Kieu images / shutterstock

Mekong-joki, Si Phan Donin saaret

Mekong-joki virtaa Si Phan Don -saarten ympärillä, mikä tarkoittaa, että joen aktiviteetit tarjoavat sinulle parhaat tavat tutustua alueeseen.

Saarten ympärillä on useita pieniä rantoja, joista voit matkustaa veneellä ja saarihyppyllä sydämesi kyllyydestä.

Monien Si Phan Donin saarten tärkeimpien guesthousejen edessä on pienet laiturit, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuden uida ja vedet ovat hämmästyttävän kirkkaita monissa paikoissa, joten voit tutustua meren elämään, mukaan lukien värikkäät alkuperäiskansat. kalastaa.

3. Tutustu Don Det-Don Khon -vetureisiin

Don Det-Don Khon Veturit

Lähde: Sergey-73 / shutterstock

Don Det-Don Khon Veturit

Veturi on jäänne 1800-luvulta, jolloin se rakennettiin Ranskan siirtomaakaudella.

Sitä käytettiin tavaroiden ja rakennusmateriaalien kuljettamiseen ympäri saarta, ja vaikka se lopetti toimintansa toisen maailmansodan jälkeen, se on silti vierailun arvoinen, koska täällä on useita kylttejä, jotka täyttävät sinut koko saarten historiassa. miten rautatie rakennettiin ja miten se olisi toiminut muinaisina aikoina.

Vierailemalla täällä löydät myös useita vanhanaikaisia ​​vetureita, jotka ovat olleet pois käytöstä vuosia.

Radat, joista monia ei enää ole, olisivat kulkeneet Don Khonin ja Don Detin välillä.

4. Vieraile Wat Khon Taissa

Wat Khon Tai

Lähde: Intrekers / shutterstock

Wat Khon Tai

Wat Khon Tai sijaitsee Don Khonilla ja on yksi saaren tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Tämä on buddhalainen temppeli, ja se on itse asiassa rakennettu edellisen khmerien pyhäkön päälle.

Täältä löydät useita stupoja sekä joitain muinaisia ​​khmerien jäänteitä ja kaiverruksia, jotka tekevät tästä loistavan paikan historian ystäville.

Temppeli murenee nyt sulavasti, mikä vain lisää sen vanhan maailman viehätysvoimaa.

5. Rentoudu Xai Kong Nyai Beachillä

Xai Kong Nyai Beach

Lähde: Matan Hirsch / shutterstock

Xai Kong Nyai Beach

Xai Kong Nyai Beach on yksi Don Khonin kuuluisimmista rannoista, ja tämä on täydellinen paikka viettää aikaa, jos haluat rentoutua Si Phan Donin saarilla.

Voit myös uida rannan rannikolla olevissa vesissä, vaikka sinun on huomioitava, että virtaukset ovat täällä vaihtelevia ja voivat olla paikoin voimakkaita.

Toinen rannan kohokohta on, että löydät täältä myös muutamia yksinkertaisia ​​ravintoloita, jotka ovat ihanteellinen paikka napata drinkki ja ruoka, kun vietät päivän rannalla.

Täällä on myös useita perinteisiä pitkähäntäveneitä, joita voit vuokrata, jos haluat lähteä vesille ja tutkia rantaa ympäröivää aluetta.

6. Kokeile paikallista ruokaa

Laosin ruoka

Lähde: iwatapp / shutterstock

Laosin ruoka

Si Phan Don -saaret ovat loistava paikka kokeilla paikallista laosilaista ruokaa.

Monet saaren ravintoloista kasvattavat vihanneksiaan paikallisilla tontilla, mikä tarkoittaa, että ruoka on tuoretta ja herkullista.

Koska saaret ovat määritelmän mukaan lähellä vettä, kalaa on myös runsaasti useimmilla ruokalistoilla ja se keskittyy suoraan Mekongista poimittuihin makean veden lajeihin.

Suosikkeja, joita voit odottaa löytävänsä useimmista Si Phan Donin saarten ravintoloista, ovat tuore papaijasalaatti, joka sisältää yleensä chiliä, sekä muita herkkuja, kuten tuoksuvalla sitruunaruoholla hierottua kanaa.

7. Vaellus Ban Hang Khon -näköalapaikalle

Don Khonissa sijaitsee Ban Hang Khon -näköalapaikka, joka on myös lähellä ranskalaisten siirtomaakaudella rakentamaa muinaista satamaa.

Näköalapaikalle päästäksesi sinun tulee matkustaa Ban Hang Villageen, josta löydät noin 150 askelmaa, jotka johtavat näköalapaikalle.

Muista, että kävely on jyrkkä ja sinulla on oltava kohtuullinen liikkuvuus, jotta voit yrittää vaellusta.

Kun pääset näköalapaikalle, sinut palkitaan näköalalla upean Mekong-joen yli.

8. Mene katsomaan delfiinejä

Delfiinit, Si Phan Donin saaret

Lähde: Anna Ewa Bieniek / shutterstock

Delfiinit, Si Phan Donin saaret

Si Phan Don -saaret tunnetaan upeiden Irawaddy-delfiinien luonnollisena elinympäristönä.

Tässä Laosin osassa on jäljellä vain noin 20 näistä siroista eläimistä, joten jos pidät paikallisista villieläimistä, tätä ei kannata jättää väliin, kun olet saarilla.

Paras tapa nähdä ne on lähteä veneretkelle, joka vie sinut paikalle, jossa delfiinit yleensä uivat, tai voit myös päästä lähelle ja vuokrata kajakin.

Monet delfiinien katseluveneretkistä pysähtyvät myös joillakin luonnonkauniilla rannoilla, joista saaret ovat kuuluisia, ja sisältävät yleensä herkullisen paikallisen grillilounaan tai -illallisen.

9. Vieraile Don Khongin historiallisessa museossa

Don Khongin historiallinen museo

Lähde: 4000 saarta / Facebook

Don Khongin historiallinen museo

Don Khong -museo on pieni museo, joka sijaitsee perinteisessä kodissa, joka on rakennettu Ranskan siirtomaavallan aikana.

Museo itsessään on melko pieni, vaikka se näyttää, kuinka ihmiset olisivat eläneet ja työskennelleet täällä muinoin.

Se on äskettäin kunnostettu, ja sieltä löytyy muinaisia ​​uteliaita, kuten soittimia sekä valokuvia siitä, miltä Si Phans Donin saaret olisivat näyttäneet aikaisempina vuosina.

Koska tämä on yksi harvoista tärkeimmistä «nähtävyyksistä» saarilla, kannattaa poiketa, jos haluat historiallisen näkökulman tälle Laosin alueelle.

10. Mene letkuun

Mekong-joen letkut

Lähde: Khwanchai_s / shutterstock

Mekong-joen letkut

Kun Si Phan Don -saaret palaavat Mekong-joelle, yksi tärkeimmistä toiminnoista täällä on letkut.

Jos etsit tapaa rentoutua, ei ole parempaa tapaa tehdä niin kuin vuokrata putki ja sitten ajelehtia pitkin vettä iltapäivällä.

Voit yleensä vuokrata putken guesthousesta ja kellua sen edessä vedessä, tai jos etsit jotain hieman jännittävämpää, voit lähteä veneretkelle ja sitten putoamaan veneestä. tutkia vähän kauempaa.

11. Kokeile intialaista ruokaa

Intialainen levyleipä

Lähde: Brent Hofacker / shutterstock

Intialainen levyleipä

Intialainen ruoka on laajalle levinnyt Laosissa, eivätkä Si Phan Donin saaret ole poikkeus.

Tämä on myös mukavaa vaihtelua paikallisiin lao-ruokiin, joita on kaikkialla saarilla, ja yksi parhaista paikoista löytää herkullisia intialaisia ​​pikkupurtavia on Datta Banana Leaf -ravintola, joka sijaitsee Ban Hua Detissä.

Täältä löydät herkullisia curryja Intian pohjois- ja eteläosista sekä maukkaita lameleita ja malaijityylisiä ruokia.

12. Tour Ban Hin Siew Tai Palmu sokeripuut

Sokeripalmu Puu

Lähde: YANNA2560 / shutterstock

Sokeripalmu

Uneliaalla Don Khongilla sijaitsevat Ban Hin Siew Tai Palm Sugar Trees -viljelytilat.

Tämä tunnetaan yhdeksi tärkeimmistä sokerintuotantopaikoista koko Laosissa, ja yksi vierailun kohokohdista täällä on mahdollisuus katsella sokerinviljelijöitä kiipeämässä puihin.

Tämän tarkoituksena on, että viljelijät keräävät puista mehua, joka sitten keitetään ja muutetaan puhtaaksi sokeriksi.

Paras aika seurata sokerisatoa on marraskuun ja helmikuun välisenä aikana, ja maatiloille kannattaa pyrkiä mahdollisimman aikaisin aamulla, jolloin viljelijät keräävät mehun.

13. Pyöräile saarten ympäri

Pyöräily, Don Det

Lähde: alvarobueno / shutterstock

Pyöräily, Don Det

Yksi parhaista tavoista kiertää saarta on vuokrata polkupyörä ja pyöräillä Don Detistä Don Khoniin.

Siellä on pieni silta, jonka avulla voit tehdä tämän ja samalla voit myös tutustua muinaisiin rautatiekiskoihin.

Useimmat majatalot vuokraavat sinulle polkupyörän noin 10 000 LKP:lla, ja suosittu reitti vie sinut Donkhone Somphamitin vesiputouksille, jotka tunnetaan myös nimellä Mekong Falls.

14. Vieraile Tat Somphamitissa

Tat Somphamit

Lähde: Nguyen Quang Ngoc Tonkin / shutterstock

Tat Somphamit

Tat Somphamit sijaitsee Don Khon -saarella ja koostuu joukosta kuplivia valkoisia koskeja.

Se myös, melko hämmentävästi, kulkee myös nimellä Li Phi, joka tarkoittaa «Spirit Trap», koska uskotaan, että vedet toimivat ansana ja pyydystävät pahoja henkiä.

Koskien kohokohta on myös mahdollisuus tutustua paikallisiin kalastajiin, jotka asettavat tänne bambu ansoja saadakseen kaloja uimaan alaspäin.

Putoukset sijaitsevat laajemmassa puistossa, ja muita kohokohtia täällä ovat pieni hiekkakaistale, joka tunnetaan nimellä Li Phi Beach, jossa on myös maalaismainen ravintola, joka on täydellinen paikka katsella vesien ryntää.

15. Katso elokuva ulkoilmaelokuvassa

Si Phan Donin saarilla ei ole paljon yöelämää, joten jos etsit jotain tekemistä iltaisin, yksi parhaista asioista on käydä ulkoilmaelokuvassa.

Niitä on muutama, mutta yksi kuuluisimmista sijaitsee The Last Resortissa ja on avoinna marraskuusta huhtikuuhun.

Elokuvat heijastetaan suurelle näytölle täällä, ja voit myös nauttia ruokaa ja juomia katsoessasi tähtitaivaan alla vehreän viidakon ympäröimänä, josta Si Phan Donin saaret ovat kuuluisia.

Useimmat ulkoilmaelokuvateatterit ovat kuitenkin pieniä, joten kannattaa varata sesonkiaikana etukäteen.

16. Vaellus Tham Phu Khiawiin

Patikointi

Lähde: Kamila Starzycka / shutterstock

Patikointi

Don Khongissa sijaitsee Tham Phu Khiaw, joka tarkoittaa Green Mountain Cavea.

Löydät luolan polulla, joka johtaa Muang Khongista, ja pääkammioon on noin kahden kilometrin vaellus.

Luola sijaitsee keskellä viidakkoa ja on täynnä kuvia Buddhasta sekä historiallisia keramiikkaa.

Jos satut olemaan täällä kesäkuussa, huomaat, että luola on melko kiireinen, koska tämä on buddhalaisten kannattajien vuotuisen pyhiinvaelluksen paikka.

Luolaan pääseminen kestää noin 15 minuuttia, mutta muista, että suurin osa tästä on mäkeä ylös, joten sinulla on oltava kohtuullinen kunto yrittääksesi sitä.

Luolasta voit myös jatkaa eteenpäin maisemanäköalalle.

17. Ihaile Wat Jom Thongia

Wat Jom Thong

Lähde: Tung Lee / Facebook

Wat Jom Thong

Muang Khongin lähellä sijaitsee kaunis Wat Jom Thong, joka on kuuluisa Si Phan Donin saarten vanhimpana temppelinä.

Temppelin sanotaan rakennetun vuosina 1805-1828 Chao Anou -aikakauden aikana, ja siinä on suuri temppelisali sekä kolme suurta porttia, joista sinun on käveltävä päästäksesi sisään.

Varmista myös, että tutustut upeisiin kaiverruksiin ja myyttisiin eläimiin, jotka reunustavat kattoja ja ovat sekä buddhalaisia ​​että hindulaisia.

18. Shoppaile Muang Khongin torilla

Markkinat Laosissa

Lähde: marie martin / shutterstock

Markkinat Laosissa

Jos haluat tutustua perinteisiin Laosin markkinoille, sinun on suunnattava Muang Khongin markkinoille, joka tunnetaan paikallisista tuotteistaan, joista suurin osa on peräisin paikallisilta tiloilta.

Löydät myös monia paikallisten raaka-aineita, joita paikalliset ovat etsineet, kuten luonnonvaraisia ​​sieniä, joten jos haluat tietää lisää Laosin perinteisistä ruoista, tämä on loistava paikka vierailla.

Tule kuitenkin aikaisin aamulla, sillä silloin markkinat ovat aktiivisimpia.

19. Tutustu Wat Phu Khao Kaewiin

Wat Phu Kao Kaew sijaitsee Don Khongissa ja on lähellä Muang Saenin kylää.

Temppeli rakennettiin murenevien raunioiden päälle, joiden uskotaan olevan khmer-tyylisiä, minkä vuoksi monet tämän osan Laosin temppeleistä rakennettiin.

Tämä on erittäin tärkeä pyhiinvaelluspaikka paikallisille, ja voit katsoa täällä suurta makuuasennossa olevaa Buddhan patsasta sekä joitain koristeellisen kultalehden peittämiä stupoja.

Yksi suurimmista viehättävistä täällä on, että tämä temppeli istuu päin mahtavaa Mekongia ja paikallinen legenda kertoo, että naga (myyttinen käärme) asuu myös täällä.

20. Makaa riippumatossa

Riippumatto, Si Phan Donin saaret

Lähde: CL4USTROPHOBIA / shutterstock

Riippumatto, Si Phan Donin saaret

Yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset tulevat Si Phan Donin saarille, on nauttia hitaammasta ja uneliaasta elämäntahdista täällä.

Tässä mielessä yksi parhaista tavoista viettää aikaa täällä on makaamaan riippumatossa kahden kookospuun välissä ja lukea hyvää kirjaa tai katsella auringonlaskua.

Monissa majataloissa ja ravintoloissa on riippumattoja, joita voit käyttää, ja tämä tarjoaa sinulle mahdollisuuden todella rentoutua.

21. Illasta kelluvassa ravintolassa

Grillattua kalaa, Laos

Lähde: Anna Ewa Bieniek / shutterstock

Grillattua kalaa

Koska Si Phan Donin saaret sijaitsevat veden päällä, on selvää, että täällä on myös useita kelluvia ravintoloita.

Useimmat näistä ravintoloista ovat korkeatasoisia ja siksi kalliimpia verrattuna muihin saarten paikallisiin ravintoloihin, mutta niissä on yleensä tarjolla laajempi valikoima ruokia, kuten perinteisiä laosimakkaroita, salaatteja ja curryja.

Kuten arvata saattaa, voit saada myös valikoiman maukkaita grillattuja kaloja, jotka pyydetään suoraan Mekongista.

Nämä ravintolat ovat myös parhaita paikkoja katsella upeita paikallisia auringonlaskuja saarilla.

22. Katso Bun Suang Heua

Jos olet menossa Si Phan Donin saarille marras- tai joulukuussa, älä missaa mahdollisuutta käydä Bun Suang Heua -venekilpailussa.

Tämä vuosittainen festivaali kestää yleensä neljä päivää, ja voit katsella koristeellisten pitkien veneiden kilpailevan Muang Khongin rannikon vesillä.

23. Lähde veneretkelle

Si Phan Donin saaret veneellä

Lähde: filmlandscape / shutterstock

Si Phan Donin saaret veneellä

Jos sinulla ei ole paljon aikaa Si Phan Donin saarilla, yksi parhaista tavoista saada nopeasti yleiskuva alueesta on lähteä veneretkelle.

Veneitä voidaan karttaa ja maksut ovat yleensä neuvoteltavissa, ja voit joko ilmoittautua saarikierrokselle tai vain lähteä saarihyppelylle ja kiinnittymään sinne, missä mieliala vie.

Yksi parhaista syistä lähteä veneretkelle on mahdollisuus tutustua saaren kuuluisiin pieniin rantoihin ja poukamiin, joten muista ottaa mukaan juomia ja piknik ja viettää päivä.

24. Katso auringonlaskua auringonlaskun kanssa

Auringonlasku Sundownerin kanssa

Lähde: Sunrise Team / shutterstock

Auringonlasku Sundownerin kanssa

Si Phan Donin saarilla ei ole valtavasti nähtävyyksiä, mutta yksi parhaista asioista iltaisin on löytää yksi monista saarten ympärillä olevista baareista ja asettua katselemaan upeita auringonlaskuja, joita varten tämä osa Laosista on niin tunnettu.

Useimmat baarit sijaitsevat majatalojen yhteydessä, ja ne ovat täydellinen paikka drinkille katsoessasi luonnonvaloesitystä.

25. Vieraile Khon Phaphengin putouksilla

Khon Phaphengin putoukset

Lähde: Ricard MC / shutterstock

Khon Phaphengin putoukset

Khon Phapheng Falls väittää olevansa yksi Laosin tämän osan kauneimmista putouksista, ja voit seisoa hämmästyneenä katsoessasi, kuinka vesi törmää pohjassa oleviin syviin altaisiin.

On useita eri paikkoja, joissa voit pysähtyä ja nauttia kaatuvista vesistä, mutta paras aika lähteä on aikaisin aamulla, jolloin valo putousten yli on kauneimmillaan.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit: Si Phan Don saaret, Laos

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *