Yksi Yhdysvaltojen pienimmistä osavaltioista, tarkkaan ottaen kuudenneksi pienin, New Englandin Vermont on myös maan toiseksi vähiten väkirikkain osavaltio. Vähemmän ihmisiä on kuitenkin etunsa, ja Vermont on luokiteltu turvallisimmaksi osavaltioksi koko maassa.

Vermont jakaa maarajat Massachusettsin, New Yorkin ja New Hampshiren sekä Kanadan ranskankielisen Quebecin kanssa. Osavaltion vaihtelevaan maastoon kuuluu Green Mountains ja Champlain-järvi.

Aiemmin alkuperäiskansojen miehittämä alue oli osa Uutta Ranskaa ennen kuin se joutui Britannian hallintaan. Uudisasukkaat perustivat sitten itsenäisen valtion. Vermont oli aikoinaan suvereeni alue, ja se liittyi nopeasti Yhdysvaltoihin; se oli ensimmäinen osavaltio, joka liittyi uuteen liittoon alkuperäisen 13 osavaltion perustamisen jälkeen.

Yleisesti ajatellaan, että nimi Vermont tulee ranskankielisestä lauseesta, joka tarkoittaa «vihreitä vuoria».

Huippupaikka ulkoilmaseikkailuille ja luonnosta nauttimiseen, jokainen kausi tuo uusia elämyksiä Vermontin maaseudulle. Vehreät maisemat ovat ihanteellisia luonnonkauniille vaelluksille, kun taas talvi tuo lunta ja täydelliset olosuhteet hiihtoon. Syksyllä puut saavat ruosteen, kullan, punaisen, oranssin ja keltaisen sävyjä.

Vaikka Vermont on luonnollinen paratiisi, se ei ole vailla kulttuurikohteitaan. Astu pois koetellulta radalta ja löydä nämä 28 upeaa ja usein eklektistä piilotettua helmiä Vermontissa:

1. Dummerston Centerin hautausmaa, Putney

Hautausmaa ei ehkä vaikuta hienoimmalta paikalta vierailla lomalla, mutta Dummerston Centerin hautausmaa Putneyssa on erityisen kiinnostava kaupunkilegendojen ja pelottavien tapahtumien ystäville. Etsi Spauldingin perheen rinteellä olevia hautoja ja pohdi outoa paikallista legendaa, joka on kestänyt yli kaksi vuosisataa.

Useita perheenjäseniä vaivasi heikentävä sairaus, joka johti vähitellen ja tuskallisesti heidän kuolemaansa. Syytä näille kuolemille ei löydetty, ja nuoremmat perheenjäsenet, jotka olivat aikaisemmin hyvässä kunnossa ja hengissä, pyyhkäisivät säännöllisesti pois jonkin oudon voiman toimesta.

Perhe, joka etsi vastauksia, syytti viiniköynnöstä, joka kulki perheen tontilla paikallisella hautausmaalla, ja uskoi, että hiipivä kasvi oli kirottu. Sanottiin, että joka kerta, kun lonkerot koskettivat olemassa olevaa arkkua, toinen perheenjäsen puri sananlaskun pölyä.

Viiniköynnös kaivettiin esiin kirouksen murtamiseksi ja perheen täydellisen kuoleman estämiseksi. Se ei kuitenkaan ollut vain viiniköynnös, joka kaivettiin; Ruumis, jonka uskottiin jo olevan kirottu, kaivettiin myös maasta ja poltettiin.

Nykyään nuorten perheenjäsenten hautakivet osoittavat iän merkkejä. Pohdi lasten ennenaikaisia ​​kuolemia, joiden uskotaan nykyään johtuneen tuberkuloosista, ja kummallisia vaikutuksia, joita kuolemalla voi olla jäljelle jääneisiin.

2. FH Gillingham & Son General Store, Woodstock

FH Gillingham & Son General Store Woodstock

Lähde: FH Gillingham and Sons / Facebook

FH Gillingham & Son General Store Woodstock

Woodstock on keskikokoinen kaupunki Windsorin piirikunnassa. Vaikka suurin osa kaupungin turisteista on täällä vieraillakseen Billings Farm and Museumissa, siellä on myös pienempi ja piilotettu helmi, joka on koettava: FH Gillingham & Son General Store.

Ihmettelet luultavasti, mikä tekee perheomisteisesta kaupasta ansaitsevan listauksen kaupungin vetovoimaksi. Ensinnäkin se on yksi osavaltion vanhimmista sekatavarakaupoista. 1800-luvun lopulla perustettu myymälä on ehkä vieläkin vaikuttavampaa, että myymälä toimii edelleen alkuperäisistä tiloistaan ​​ja yritystä pyörittävät edelleen perustajan jälkeläiset.

Suureen myymälään astuminen on kuin ottaisi askel taaksepäin ajassa. Tunnelma on hyvin samanlainen kuin 1900-luvun vaihteessa, jalkojen alla narisevat puiset lattialaudat ja vanhat arkistot, joissa on käsikirjoituksia menneiltä ajoilta ja mielenkiintoisia esineitä.

Ilman historiallista taustaansa kauppa on loistava paikka selata ja poimia hyödyllisiä tavaroita. Vaatteista ja leluista työkaluihin ja taloustavaroihin vierailijat voivat löytää täältä melkein kaiken tarvitsemansa. Siellä on myös valikoima tuoreita tuotteita ja elintarvikkeita, ja laaja valikoima paikallisesti hankittuja tuotteita suoraan tiloilta.

3. Nature Museum, Grafton

Graftonin luontomuseo

Lähde: Luontomuseo / Facebook

Graftonin luontomuseo

Pienessä Graftonin luonnonmuseossa on monia omituisuuksia, kuten ihmisen kallo, kopio maanalaisesta karhuluolasta, fossiileja ja säilyneitä eläinten ruumiita. Museossa on myös valikoima «normaalimpia» näyttelyitä, kuten mehiläispesiä ja villieläintarha. Lapset voivat pukeutua erilaisiin asuihin, ja heidän vanhempansa ryntäävät täyttämään Instagram-syötteitä.

Vaikka museo itsessään on hieman poissa tutkasta monille kaupungin ulkopuolelta tuleville ihmisille, todellinen piilotettu helmi sijaitsee museon kellarissa. Museon alapuolella on outo näky: Feejee Mermaid. Ihmisen kaltaiset kasvot, apinan vartalo ja kalan häntä ovat epätavallisia olentoja, joista painajaiset tehdään. Mutta sinun ei tarvitse murehtia liikaa näiden hirvittävien meriolennoista, jotka nappaavat sinut – niitä ei todellakaan ole olemassa!

Täytetyt Feejee-merenneidot luotiin Kaukoidän saarten ympärille, ja merimiehet toivat ne usein takaisin epätavallisina ja groteskeina riisteinä. Ne muistuttavat jotakin, joka olisi voinut joskus olla elossa, joten he eivät voi olla viihdyttämättä, torjumatta, kauhistuttamatta tai viihdyttämättä niitä, jotka näkevät heidät.

4. The Backroom, Pittsfield

Pittsfieldin takahuone

Lähde: The Backroom / Facebook

Pittsfieldin takahuone

Pittsfieldissä sijaitseva The Backroom -ravintola sijaitsee Pittsfield General Storen takaosassa. Tule hakemaan ruokatarvikkeita ja lähde syömisen jälkeen! Piilotettu ruokapaikka aukeaa vain parina yönä viikon aikana, joten jos olet innokas astumaan hyllyjen taakse syömään, tarkista etukäteen kauppojen omistajilta ja tee varaus.

Älä kuitenkaan aio tulla tänne intiimiin tete-a-teteen, koska istuimet ovat yhteisiä. Se on ehdottomasti loistava tapa tavata uusia ihmisiä!

Valikko vaihtuu säännöllisesti. Älä odota tietäväsi mitä haluat tilata ennen kuin tutustut vaihtoehtoihin, sillä ruokalista on yhtä mysteeri kuin ravintola. Aterioissa käytetään mahdollisimman paljon paikallisesti tuotettuja raaka-aineita, ja lihasta ja kauden kasviksista valmistetaan herkullisia lautasia.

Ainesosien yhdistelmät eivät ole sitä, mitä tavallisesti odotat löytäväsi, ja todennäköisesti päädyt kokeilemaan jotain kekseliästä ja mielikuvituksellista.

5. Uusi idea, South Burlington

Uusi idea South Burlington

Lähde: South Burlingtonin julkisen kirjaston ystävät / Facebook

Uusi idea South Burlington

Tämä piilotettu helmi on erityisen houkutteleva kirjatoukeille ja kirjallisuuden harrastajille. Friends of the South Burlington Community Libraryn hallinnoima pieni laitos toimii sekä kirjastona että käytettyjen kirjojen kauppana.

Etkö todellakaan harrasta lukemista? Siellä on myös hyvä kasa äänikirjoja. Söpössä kaupassa järjestetään myös säännöllisesti hauskoja tapahtumia, jotka palvelevat niin nuoria kuin vanhojakin.

Suuntaa miellyttävälle puutarha-alueelle ja nauti linnunlaulusta ja vihreiden vuorten näkymistä, kun hukkaat suosikkikirjasi sivuille. Tällainen rauhallinen ja kaunis ympäristö näyttää todella auttavan herättämään hahmot ja heidän juoninsa eloon. Älä huoli, jos löydät jonkun jo istumasta puutarhassa – valittavana on kuusi!

Punatiilisellä rakennuksella on myös runsaasti historiaa, sillä se on rakennettu 1900-luvun alussa. Viehättävä kirjasto ja kirjakauppa on varmasti, kuten nimikin sanoo, uusi idea!

6. Wilsonin linna, Rutland

Wilsonin linna Rutland

Lähde: Wilsonin linna / Facebook

Wilsonin linna Rutland

Kuka tiesi, että Vermontissa oli linnoja? No, niitä voi olla vain yksi, mutta se erottuu silti osavaltiosta, sillä aitoja linnoja on melko vaikea löytää USA:sta.

Wilson Castle on komea punainen rakennus lähellä Proctorin kylää ja Rutlandin kaupunkia. Upea rakennus on rakennettu 1900-luvun puolivälissä ja sitä ympäröi valtava tila.

Upeista seinistä kohoaa torneja ja torneja, ja vierailijat voivat tutustua mahtaviin linnoituksiin ja loistaviin sisätiloihin, joita täydentävät koristeelliset takat, värikkäät lasimaalaukset, antiikkiesineitä ja eksoottisista paikoista peräisin olevia dekadentteja kalusteita.

Rakkauden työtä, se rakennettiin paikallisen lääkärin määräyksestä, joka halusi tehdä vaikutuksen aristokraattiseen englantilaiseen vaimoonsa ja oletettavasti saada hänet tuntemaan olonsa kotoisammaksi Vermontin maaseudulla. Se on ehdottomasti parempi kuin kukkakimpun ostaminen! Tuoksuva kimppu olisi kuitenkin voinut olla parempi, sillä lääkärin vaimo asui linnassa vain kolme vuotta ennen kuin palasi kotiin Englantiin.

7. Nepalilainen Dumpling House, Burlington

Dumpling House Burlington

Lähde: Goma Khadka / Facebook

Dumpling House Burlington

Jos etsit aitoja nepalilaisia ​​vaatteita ja asusteita Vermontin suurimmasta kaupungista Burlingtonista, suuntaa Nepalilainen Dumpling House. Värikäs valikoima vaatteita, laukkuja ja pukukoruja sekä koruja, taidetta ja käsitöitä houkuttelevat varmasti.

Se on tuotu Vermontiin aina Himalajan maasta, ja se on loistava tapa kokea nepalilaista kulttuuria Uudessa Englannissa.

Kauppa tarjoaa myös toisen maun – kirjaimellisesti – Nepalista. Seuraa nenääsi ja ohita hyllyt ja vaatetelineet perheomisteisen liikkeen takaosaan, niin löydät pienen keittiön.

Tilaukset ovat saatavilla vain mukaan, mutta voit napata mukaan herkullisia lihalla tai kasviksilla täytettyjä nyytit syötäväksi ulkona. Höyrytetyt nyytit ovat mausteisia ja herkullisia, ja ne voidaan nauttia kirkkaassa keitossa tai yksinään dippikastikkeen kanssa. Mieto, keski tai tulinen – valinta on sinun.

8. Sunset Drive-In, Colchester

Sunset Drive-In Colchester

Lähde: Sunset Drive-in -teatteri / Facebook

Sunset Drive-In Colchester

Tämä hieman vanhanaikainen ja vanhanaikainen ja nostalginen tunnelma, tämä perheomisteinen drive-in-elokuvateatteri on ollut toiminnassa 1940-luvun lopulta lähtien. Vaikka ajoneuvosi näyttää todennäköisesti paljon erilaiselta kuin tuolloin suosittuja ajomatkoja, tunnelma on yhtä romanttinen ja uusi. Elokuva sopii lapsille, pariskunnille ja ystäville. Elokuvassa voi olla vanhan maailman tunnelmaa, mutta se näyttää kaikki uusimmat julkaisut.

Siellä on useita eri elokuvia esitteleviä näyttöjä ja lasten leikkialue, joka auttaa nuorempia vieraita polttamaan ylimääräistä energiaa ennen kuin asettuvat katsomaan elokuvaa. Hemmottele itseäsi juomilla, popcornilla, perunalastuilla ja muilla välipaloilla konsessioosastolta. Hinnat ovat kohtuulliset – miksi et kokeilisi elokuvamaratonia yhtenä iltana?

Älä unohda ottaa mukaan hyönteissumutetta lämpiminä kuukausina pitääksesi hyttyset loitolla. Kausiluonteinen nähtävyys, Sunset Drive-In sulkeutuu talvikuukausina. Loppujen lopuksi, kuka haluaa istua autossa kylmässä?

9. Dog Mountain, St. Johnsbury

Dog Mountain St. Johnsbury

Lähde: Koiravuori / Facebook

Dog Mountain St. Johnsbury

Suuri Dog Mountain on turvasatama kaikille koirien ystäville sekä heidän rakkaille lemmikeilleen. Kyllä, koiratkin ovat enemmän kuin tervetulleita käymään. Eläinystäväsi voivat pitää hauskaa juosten laajalla kartanolla, uida lammissa ja leikkiä muiden piskojen kanssa. Siellä on myös vaellusreittejä, joista on upeat näkymät.

Ilo kaikille, jotka rakastavat koiria, kohokohta on pieni koirakappeli. Vaikka siinä on paljon vanhemman kappelin viehätys ja ulkonäkö, se rakennettiin itse asiassa vasta 1990-luvun lopulla. Kappeli on osoitus ihmisen ja koiran välisestä siteestä, ja se oli taiteilija Stephen Huneckin idea.

Koirahenki on kaikkialla kirkossa: lasimaalauksiin on ikuistettu erilaisia ​​rotuja, seinillä on kuvia rakastetuista karvaisista ystävistä ja käsin kirjoitetut kunnianosoitukset kuolleille lemmikeille.

Alueella on lukuisia koirapatsaita, ja vuorelta löytyy myös taidegalleria.

10. Ithiel Falls, Johnson

Ithiel Falls Johnson

Lähde: Mac Hooper / Facebook

Ithiel Falls Johnson

Yksi Vermontin piilotetuista luonnon jalokivistä, vähän vierailtu Ithiel Falls, sijaitsee Johnsonin kaupungissa. Vaikka täällä ei ole enää vesiputousta – sen räjäytti dynamiitti yrittääkseen vähentää tulvia alueella – tällä luonnonkauniilla jokiosuudella on jäljellä useita koskia.

Putouksille pääsee kahdella tavalla. Vierailijat, jotka haluavat valita helpon tien, voivat vaeltaa hiekkatietä pitkin. Vaihtoehtoisesti haastavampaa saapumista varten valitse Long Trail, joka ylittää riippusillan, joka kattaa luokan kaksi putousta.

Vierailijat voivat nauttia rauhallisesta ilmapiiristä, pakata piknikille ulkoilma-ateriaa varten ihastuttavassa ympäristössä tai lähteä vesille jännittämään. Koskenlasku ja melonta jokea pitkin on hyvä tapa saada veri pyörimään! Kun joet ovat tyynempiä kesäkuukausina, keväällä ja syksyllä vesi virtaa nopeammin ja voimakkaammin.

11. Emerson Falls, St. Johnsbury

Emerson Falls St. Johnsbury

Lähde: Brenda Liz Rivera Maxwell / Facebook

Emerson Falls St. Johnsbury

Toinen vesipohjainen nähtävyys Vermontissa, jossa on suhteellisen vähän väkijoukkoja, Emerson Falls sijaitsee aivan St. Johnsburyn kaupungin ulkopuolella Caledonia Countyssa. Osa Sleepers-jokea, suuri joukko putouksia on yksityisomistuksessa, vaikka vierailijat ovat tervetulleita.

Kaunis ja rauhallinen, vesi virtaa joessa isojen kivien yli jo pudonnut pienen padon reunan yli. Kävele kauemmas takaisin vesireittiä pitkin ja löydät kevyesti virtaavan joen, jonka molemmilla puolilla on korkeita puita.

Joen varrella on uimiseen soveltuvia osia ja kivisiä maisemia, joista voi ottaa silmiinpistäviä valokuvia. Se on erityisen mukava paikka lämpiminä kesäisin. Jos vierailet, on erittäin todennäköistä, että et löydä sieltä monia muita ihmisiä. Joskus vierailijat voivat nauttia koko alueesta itsekseen.

12. Ben & Jerry Flavor Graveyard, Waterbury

Ben & Jerry Flavor Graveyard Waterbury

Lähde: Peter Lewis / Facebook

Ben & Jerry Flavor Graveyard Waterbury

Vaikka Waterburyn Ben & Jerry Factory ei todellakaan ole salaisuus, vierailijat eivät ehkä ole tietoisia tehdasalueella sijaitsevasta omituisesta helmistä: Flavor Graveyardista!

Näppärä, nokkela, kielteinen ja koskettava vain niille, jotka ovat uskomattoman herkkiä, varjostettu hautausmaa on viimeinen (?) lepopaikka jäätelön makuille, joita ei enää ole.

Tehtaan takana kukkulalla istuvat juhlalliset hautakivet, jyrkät ja surulliset muistutukset jäätelön makuista menneiltä ajoilta. Kiviin on kaiverrettu näppärästi muotoiltuja muistomerkkejä, jotka kunnioittavat makujen elämää ja surevat niiden katoamista. Yli 30 makua edustettuna hautausmaalla, se on jyrkkä muistutus siitä, mihin epäsuosio voi johtaa!

Tehdaskierrosta ei tarvitse varata lähteneiden makujen kunnioittamiseksi; ihmiset pääsevät mäelle ja voivat nähdä hautakivet tehtaasta riippumatta. Emme kuitenkaan voi luvata, etteivät ystäväsi pilkkaa sinua jäätelöhautausmaalla tekemästäsi matkasta.

13. Lord’s Prayer Rock, Bristol

Herran rukous Rock Bristol

Lähde: Scott Stimpson / Facebook

Herran rukous Rock Bristol

Haudoista rukouksiin, uskoisitko silmiäsi, jos näkisit Herran rukouksen kaikessa Jumalaa ylistävässä loistossaan kaiverrettuna jättimäiseen kallioon tien reunassa? Juuri tämän voit nähdä ajaessasi Vermont 17 -tietä lähellä Bristolin kylää.

Kivi ei pudonnut taivaalta, lähetetty alas enkelien mukana tai ylhäältä olevilta jumalallisilta voimilta. Pikemminkin se oli uskollisen paikallisen, nimeltä Dr. Joseph C. Greene, työtä. Omistautunut lääkäri ilmeisesti loi idean ollessaan vielä nuori.

On olemassa useita tarinoita siitä, miksi hän valitsi tämän paikan rukoukselle. Eräässä kertomuksessa kerrotaan, että tohtori Greenen täytyi nuorena ajaa säännöllisesti edellistä tietä pitkin ylittäen kaikki sillat tukkilastin kanssa. Kivilohkare merkitsi hänen matkansa vaarallisimman osan loppua, joten tässä vaiheessa hän lähetti kiitosrukouksen turvallisuudestaan.

Toinen versio sanoo, että jumalaapelkäävä lääkäri halusi sanojen toimivan muistutuksena muille tiellä oleville ihmisille heidän kielensä tarkkailemisesta.

14. Robert Frost Wayside Area & Trail, Ripton

Robert Frost Wayside Area ja Trail Ripton

Lähde: Richard Leary / Facebook

Robert Frost Wayside Area ja Trail Ripton

Melko helppo reitti, joka kattaa kaksi mailia Shaftsburyn ja Paran-järven välillä, Robert Frost Trail -polku voidaan nauttia milloin tahansa vuoden aikana. Polun Paran-järven päässä on pieni museo, joka on omistettu Pulitzer-palkinnon saaneelle runoilijalle, ja lyhyt kiertomatka johtaa Homer Noble Farmille, jossa Frost asui aikoinaan vaatimattomassa hirsimökissä.

Reitti kulkee metsäisten alueiden ja luonnonkukkien täyttämien laidunten läpi, ylittää Paran Creekin ja tarjoaa upeat näkymät kimaltelevalle järvelle. Sen lisäksi, että vierailijat voivat nauttia luonnosta, he voivat pysähtyä lukemaan useita Frostin mieleenpainuvia runoja kylteillä.

Maaseututeemat on helppo yhdistää ympäröivään maastoon, ja runoilijan sanoista huolimatta vierailijat voivat tuntea suurempaa läheisyyttä maahan ja kunnioitusta sitä kohtaan.

Reitin päätyttyä voit pulahtaa järveen, jos sää on tarpeeksi lämmin. Siellä on myös mukava piknik-alue, ja ilma on rauhallista ja seesteistä.

15. Greenbank’s Hollow, Danville

Greenbanks Hollow Danville

Lähde: Paula Stephens / shutterstock

Greenbanks Hollow Danville

Kylä, jossa aika näyttää pysähtyneen, ja paikka, joka on jäänyt suurelta osin huomiotta ulkomaailmaan, Greenbank’s Hollow on viehättävä kohde, joka on täynnä historiaa. Voit melkein kuulla kuiskauksia menneisyydestä tutkiessasi.

Kylän perusti vain yksi mies – Mr. Benjamin Greenbank. Aikana, jolloin paikalliset maatilat olivat myllyjen ja tehtaiden välissä, Mr. Greenbank loi kylän, jossa oli suuri villatehdas, saha, posti, sekatavarakauppa, koulu ja yksityiskoteja. Kylä ei ollut erilainen kuin monet muut pienet kylät, jotka kasvoivat tuolloin New Englandin ympärillä.

Kylästä erottui kuitenkin tapa, jolla se kohtasi loppunsa. Tuli tuhosi osia kylästä tuhoten päätehtaan, useita koteja ja myymälän. Sen sijaan, että yrittäisi rakentaa ja toipua, Greenbank päätti yksinkertaisesti muuttaa paikkaansa, jolloin kylä rapistui entisestään, kansalaiset muuttivat pois ja alueesta tuli enemmän aavekaupunki kuin kukoistava teollisuusalue, joka se oli ennen ollut.

Nyt historiallisena puistona vierailijat voivat vaeltaa perustuksissa ja kuvitella, millainen alueen on täytynyt olla kukoistusaikoinaan. Joen putoukset ja katettu silta ovat erityisen kiinnostavia nykyään.

16. Seyon Lodge, Groton

Seyon Lodge Groton

Lähde: Seyon Lodge State Park / Facebook

Seyon Lodge Groton

Seyon Lodge on ihastuttava piilotettu majoituspaikka Groton State Forestin rajojen sisällä. Vietä täällä muutama päivä rauhoittaaksesi aistejasi ja nauttiaksesi maalauksellisista näkymistä ja ykseyden tunteista Äiti Maan kanssa.

Henkilökunnan jäsenet toivottavat vieraat lämpimästi tervetulleiksi, ja kodikas tunnelma on kuin ystävien tai perheen luona. Siellä on todellinen kodinomaista tunnelmaa. Ateriat valmistetaan kotitekoisesti tuoreista paikallisista tuotteista.

Luonnon sydämessä on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja, kuten kalastusta, lammen soutua, villieläinten tarkkailua, lintujen tarkkailua ja patikointia. Nauti luonnonkauniista vuoristomaisemista ja nauti auringonnousun ja auringonlaskun näkymistä.

Huolimatta siitä, että se kutsuu itseään maalaismaiseksi asuinpaikaksi, huoneet ovat viihtyisiä, moderneja ja hyvin varustettuja. Siellä on myös kutsuva yhteinen oleskelutila, jossa voit rentoutua kohisevan tulen ääressä, jos sää on kylmä. Se on loistava piilotettu helmi Vermontin kauniin luonnon ja rauhallisen tunnelman kokemiseen.

17. Kappeli ja hautausmaa Trapp Family Lodgessa, Stowessa

Trapp Family Lodge -kappeli

Lähde: Trapp Family Lodge / Facebook

Trapp Family Lodge -kappeli

Trapp Family Lodge on itävaltalaisaiheinen majoituspaikka Vermontin vuoristossa. Stowessa sijaitseva laaja tila kattaa 2 500 hehtaaria. Viehättävä vuoristolomakohde tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ulkoiluun ja ympäristöön tutustumiseen.

The Sound of Music -elokuvassa tunnetuksi tulleen Trapp-perheen ylläpitämä majoituspaikka tarjoaa viihtyisiä huoneita ja palveluita, kuten ravintolan, tenniskenttiä, kuntokeskuksen, panimon ja viinikellarin. Alueen aktiviteetteihin kuuluu kausiluonteinen vaellus ja hiihto sekä maastopyöräily.

Perhe pakeni Itävallasta natsimiehityksen aikana ja saapui Vermontiin 1930-luvun lopulla. Paroni Georg Von Trappin kuoltua hänen vaimonsa Maria ja muut perheenjäsenet muuttivat kotinsa hiihtomajaksi. Se tuhoutui tulipalossa vuonna 1980, ja se avattiin uudelleen vuonna 1983.

Vaikka itse viehättävässä lomakeskuksessa on todella vähän salaisuuksia, tontilla paljastuu pari piilotettua helmiä. Vieraile Maria Von Trappin haudalla ja osoita kunnioitustasi vuoristossa sijaitsevalla perheen hautausmaalla.

Paras piilotettu jalokivi on kuitenkin pieni mutta upea kappeli, joka on haudattu metsään. Kivestä rakennetulla ja luonnon ympäröimällä pienellä palvontapaikalla on henkinen ja rauhallinen aura.

18. Emerald Lake, Dorset

Emerald Lake Dorset

Lähde: trsers / shutterstock

Emerald Lake Dorset

Vermontissa on monia järviä ja uintipaikkoja, ja siihen on syynsä, miksi niin monet ihmiset kerääntyvät kuuluisiin paikkoihin. Siellä on myös kauniita aarteita, joita löytyy myös syrjässä, ja Dorsetin Emerald Lake -järvellä on joitain osavaltion viehättävimmistä järvenrantarannoista.

Järvi on saanut nimensä veden häikäisevistä väreistä, joten se on loistava paikka erilaisille vesipohjaisille aktiviteetteille. Melontaa, uintia, melontaa, melontaa ja melontaa voi nauttia, eikä siellä ole vesiskoottereita, pikaveneitä tai muita moottoroituja aluksia, jotka hemmottelevat hiljaisuutta.

Muita aktiviteetteja suuren järven ympärillä ovat auringonotto, villieläinten katselu, kalastus, telttailu, piknik ja patikointi ympäröivillä poluilla. Poistu luontokeskukseen saadaksesi lisätietoja paikallisesta kasvistosta ja eläimistöstä.

Vaikka järvi ei varmasti ole autio, se ei myöskään ole täynnä lukuisia turisteja. Paikallinen ajanviettopaikka on mukava paikka nauttia Vermontin luonnollisista palkkioista poissa massoista.

19. Barn Over Bridge, Woodbury

Barn Over Bridge Woodbury Vermont

Lähde: Andy Morgan / Facebook

Barn Over Bridge Woodbury Vermont

Barn Over Bridge, joka on epätavallinen näky maantiellä, on vierailun arvoinen uutuustekijän vuoksi. Tarvitset oman kuljetusvälineesi nähdäksesi omituisen vanhan navetan Woodburyssa, mutta ajaminen on osa hauskaa. Huomaa, että radalle pääsee vain ajoneuvoilla, jotka ovat alle kahdeksan jalkaa korkeita.

Paikallinen maanviljelijä, joka etsi tapoja helpottaa työtä, rakensi rampin heinän lastausta ja purkamista varten. Osa hänen mielikuvituksellisesta suunnittelustaan ​​sisälsi varastotilan rakentamisen, joka voitaisiin ajaa suoraan alle ja johon oli kiinnitetty perinteinen puinen navetta. Tuloksena oli eräänlainen oudon näköinen puusta rakennettu ylikulkusilta peltojen keskelle.

Olet ajanut siltojen ja luultavasti rautateiden ja ehkä vesijohtojen ali. Luonnolliset puukaaret ovat melko yleisiä Vermontin ympäristössä. Mutta oletko koskaan ajanut navetan alle? Tässä on tilaisuutesi!

20. Arjen museo, Glover

Gloverin jokapäiväisen elämän museo

Lähde: Wilson Hughes / Facebook

Arjen museo Glover

Latoteeman mukaisesti Gloverin arkielämän museo on melko vaatimaton eikä millään tavalla näyttävä. Tien varrella vanhassa nuhjuisesti maalatussa navetassa sijaitseva museo tarjoaa juuri sen, mitä se sanoo – mahdollisuuden kurkistaa ihmisten säännölliseen jokapäiväiseen elämään.

Menneisyyden ja nykyisyyden kattaminen voi ensi tarkastuksella tuntua melko arkipäiväiseltä, mutta huomaat nopeasti, että jopa rullatut asiat voivat olla hurmaavan ihastuttavia. Vaikka et pidä museota viehättävänä, se on varmasti melko omituinen.

Näyttelyt ovat virkistävän maanläheisiä. Normaalia juhlitaan. Ei ole juonittelua, ei uteliaisuutta eikä hehkulamppuhetkiä. Sen sijaan arkiset esineet esitetään melkein kuin taideteoksia, jotka tarjoavat ikkunan keskivertoihmisen elämään, elämään, jota sinä tai minä voisimme elää.

Museo iloitsee esitellessään asioita, jotka useimmat ihmiset vain heittävät roskikseen. Se osoittaa kunnioitusta kieli-in-poskeen tavalla pienille asioille, joita emme tavallisesti huomaa. Näytöt kehittyvät ja vaihtuvat säännöllisesti, mutta voit odottaa löytävänsä asioita, kuten puisia lankkuja, tulitikkulaatikoita, hammasharjoja, partateriä, metalliromua, maataloustyökaluja, hakaneuloja, kammat, ruuveja ja kyniä.

Ei ole köysitettyjä alueita, ei valvovia vartijoita eikä sisäänpääsymaksuja, ja ihmiset ovat vastuussa valojen sytyttämisestä ja sammuttamisesta vieraillessaan.

21. Poorhouse Pies, Underhill

Poorhouse Pies Underhill

Lähde: Anne Haynie Collins / Facebook

Poorhouse Pies Underhill

Räpytä silmää ja kaipaat sitä, pieni tienvarsivarsi, joka valmistaa herkullisia piirakoita. Aja kuitenkin hitaasti ja pysähdy tutustumaan makuelämyksiin, niin et varmasti tule pettymään.

Omenapiirakkaa, kurpitsapiirakkaa, kirsikkapiirakkaa, persikkapiirakkaa, mustikkapiirakkaa, vaahtera-pekaanipähkinäpiirakkaa, limepiirakkaa, kookoskermapiirakkaa ja suklaakermapiirakkaa ovat vain muutamia valittavia kohteita Poorhouse Piesissa.

Myös mielenkiintoisten yhdistelmäpiirakkaiden kanssa, kuten kirsikka-persikka, mustikka-persikka ja vaahtera-karpalo-pähkinä, se on todellinen piirakkataivas! Donitsit voivat olla saatavilla myös harvoissa erikoistilanteissa.

Palvelu on täysin tee-se-itse ja perustuu luottamukseen. Mene sisään, valitse piirakkapinosta ja jätä maksu seinäpankkiin. Muista saapua sinne aikaisin pettymysten välttämiseksi; vain pieniä eriä kutakin piirakkaa paistetaan hukkaan välttämiseksi, ja kun ne ovat menneet, ne ovat poissa.

22. Vetoketjuveistos, Barre

Vetoketjun veistos Barre

Lähde: Vermontin matkailu / Facebook

Vetoketjun veistos Barre

Tämä on toinen Vermontin piilotettu helmi luettelossa epäselvän, omituisen ja taiteellisen keskittymisen faneille. Barressa asuu omituinen superlatiivi: Yhdysvaltain suurin vetoketju.

Maata pitkin yli 70 jalkaa leveä ja jopa kuusi jalkaa leveä asennus on rakennettu ympäröiviltä alueilta hankituista suurista graniittipaloista.

Taiteilijan luoma Chris Miller, jättimäinen vetoketju on osittain kiinnitetty, hampaat on asetettu täydellisesti ja osa irrotettu. Kasveja ja kukkia kasvaa siinä raossa, jossa vetoketju ei ole «kiinnitetty».

Epätavallinen näkymä pitkin maata, valtava vetoketju luotiin vuonna 1993. «Unzipping the Earth» -niminen vetoketju sen sijainti rakennusten välissä tarkoittaa, että sitä ei ehkä ole niin helppo havaita kuin voisi kuvitella. Kapea kuja löytyy Barre’s Main Streetiltä, ​​rakennusten 219 ja 201 väliltä.

23. Old Tavern, Grafton

Vanha taverna Grafton

Lähde: Grafton Inn Vermont / Facebook

Vanha taverna Grafton

Jos haluat yöpyä Vermontissa, kirjaudu sisään Graftonin viehättävään Old Taverniin. Majatalon juuret ulottuvat 1880-luvun alkuun, ja tunnelma on sellainen kuin se olisi ollut menneinä aikoina.

Timantti löytö ihmisille, jotka rakastavat viettää aikaa hienostuneessa maaseutuympäristössä, majoitus yhdistää vaivattomasti ajattoman historian ja maalaismaisen viehätysvoiman moderneihin mukavuuksiin ja mukavuuksiin.

Jokainen huone on yksilöllisesti sisustettu ja kalustettu, ja se tarjoaa runsaasti luonnetta ja perintöä. Paikan päällä on ravintola, jossa tarjoillaan perinteisiä aterioita, jotka on valmistettu läheisten maatilojen tuoreista raaka-aineista. Se on kotiruokaa parhaimmillaan. Siellä on myös viihtyisä pubi, joka sopii täydellisesti rentoutumiseen ja seurustelemiseen.

Old Tavern on ihanteellinen tukikohta ympäröivään maaseutuun tutustumiseen. Grafton Trails ovat lähellä. Kesät tarjoavat erinomaisia ​​patikointia, pyöräilyä ja uintia, kun taas talvikuukaudet ovat mahtavia lumiurheilun ja talvi-ihmemaamaisemien ystäville.

24. Ricker Basin, Waterbury

Almeron Goodell Farm Waterbury

Lähde: Alyse Willets / Facebook

Almeron Goodell Farm Waterbury

Jos pidät kummituskaupunkien tutkimisesta ja autiomaiden tallaamisesta vahvan historian tunteen kanssa, omaperäinen Ricker Basin herättää varmasti kiinnostuksesi.

Lähellä Waterburyta ja nykyään osana Little River State Parkia sijaitseva alue oli aikoinaan vilkas maanviljelijäyhteisö ja kukoistava puuteollisuus. Alueella aikoinaan asuneiden rakennusten joukossa olivat myllyt, maatilat, kodit, koulu ja kauppa, ja ahkera yhteisö puhalsi maisemiin elämää.

Useat syyt johtivat alueen hylkäämiseen 1800-luvun lopulla. Rakennukset putosivat raunioiksi, ja luonto valtasi takaisin sen, mikä oli hänen kerran. Vaikka tällä hetkellä on vain vähän todisteita alueen kiireisestä elämästä, se on kiehtova paikka ihmisille, jotka haluavat kompastua unohdetuille alueille ja nähdä kuinka ihmisen tekemät rakenteet antavat nopeasti periksi joutuessaan kohtaamaan luonnonvoimia.

Surulliset hautakivet seisovat laiminlyötyinä rappeutuneella hautausmaalla, yksi harvoista merkeistä, joita ihmiset aikoinaan kutsuivat alueelle kodiksi. Muutamaa perustusta ja rauniokasoja lukuun ottamatta yksi yksinäinen talo on edelleen pystyssä, uhmateko muuten valloitetulla alueella.

Almeron Goodell Farmina tunnettu hylätty rakennus on aavemainen ja ahdistavan houkutteleva aluskasvillisuuden, lonkeroiden ja ulkonevien oksien läpi katsottuna. Tarinoita haamuista on runsaasti, ja on selkäpiitä jäähdyttävän helppo ymmärtää miksi.

25. Hemmings Motor News -täyttöasema, Bennington

Hemmings Motor News

Lähde: Hemmings Motor News / Facebook

Hemmings Motor News

Hemmings Motor News -täyttöasema sijaitsee Benningtonissa, ja se houkuttelee erityisesti auto- ja autoilun ystäviä. Siellä julkaistaan ​​Hemmings Motor News, joka on tunnettu nimi klassisten ja vanhojen ajoneuvojen ystävien keskuudessa.

Huoltoasema tarjoaa nostalgiaa, ja tarjolla on täysi palvelu, kuten se oli ennen vanhaan. Hinnat ovat korkeintaan tavallisella huoltoasemalla ja polttoaineen lisäyksen lisäksi saat tuulilasisi puhdistuksen ja öljymäärän tarkistuksen ystävällisen pilailun ohessa.

Kätevä lahjatavarakauppa myy erilaisia ​​autoteollisuuteen liittyviä muistoesineitä, kuten kylttejä, logovaatteita, malliajoneuvoja, uusia rekisterikilpiä ja paljon muuta.

Tämä ei ehkä sinänsä kuulosta kovin mielenkiintoiselta – huoltoasema ja lahjatavarakauppa – mutta todellinen ilo piilee pumppujen takana. Täältä löydät vapaasti sisäänpääsyn automuseon, jossa on erilaisia ​​vanhoja ja vintage-merkkejä ja -malleja.

Voit ihailla hyvin pidettyjä autoja rauhassa, vaikka henkilökunta yleensä lisää mielellään tietoa halutessasi. Kiiltävät klassiset autot saavat kaikki autofanit kuolaamaan.

26. Crow Bookshop, Burlington

Crow Bookshop Burlington

Lähde: Bluestocking Review / Facebook

Crow Bookshop Burlington

Burlingtonin suuressa kaupungissa Church Streetillä sijaitseva Crow Bookshop on ihana kirjallinen piilopaikka kaupungin hälinän sydämessä. Pienellä hipsteritunnelmalla varustettu riippumaton myymälä myy laajan valikoiman uusia ja käytettyjä kirjoja. Otsikot on järjestetty järjestyksessä osioihin, mikä helpottaa selaamista. Tarjolla on usein myös alennuksia ja erikoistarjouksia.

Katettu on erilaisia ​​genrejä, sekä fiktiota että tietokirjallisuutta, ja kirjoja on kaiken ikäisille.

Ei ole mitään muuta kuin tuntea äskettäin painetun romaanin terävät sivut, sanat kutovat sivuille taikuutta ja elävöittävät tilanteita. Suosikkireseptikirjoista voi tulla kodin luotettava peruskappale. Vanhat hyvät hakuteokset voivat kannustaa oppimiseen ja viisauteen.

Mietitkö koskaan käytetyn kirjan edellistä lukijaa, henkilöä, joka peukaloi lempeästi sivuja läpi ja imee kirjoitetun sanan? Luotko omia tarinoitasi näistä tuntemattomista ihmisistä käyttämällä mielikuvitustasi mielenkiintoisten tarinoiden kutomiseen? Crow Bookshopin käytettyjen kirjojen takana on lähes varmasti paljon tarinoita.

27. Hyde Manor, Sudbury

Hyde Manor Sudbury

Lähde: Howard Longway / Facebook

Hyde Manor Sudbury

Katso omakohtaisesti, kuinka laitokset voivat nopeasti kaatua armosta Sudbury’s Hyde Manorissa. Paikka oli aikoinaan näkyvä majoituspaikka, ja nyt se haisee eristykseltä, hylätyltä, laiminlyönniltä ja surulta. Se on jyrkkä muistutus kaupunkien rappeutumisesta nykymaailmassa, opetus siitä, että kaikki loppuu ennemmin tai myöhemmin.

Korjauksen lisäksi, kun lattiat, katot, seinät ja portaat romahtavat, vain rohkeiden tai tyhmien tulisi edes ajatella pääsevänsä rappeutuneeseen kiinteistöön. Sisäänpääsy on kielletty turvallisuussyistä, mutta se ei ole estänyt uteliaita sieluja kurkistamasta. Se on ulkopuolelta kummitteleva, melko aavemainen ja eteerinen laatu.

Lomakeskuksen lyhyt tarina on, että se avattiin ensimmäisen kerran vuonna 1865, ja siitä tuli yksi arvostetuimmista maakohteista koko Uuden-Englannissa. Korvaamalla vielä vanhemman ja paljon perustavanlaatuisemman majatalon, hotelli sai uskollisen asiakaskunnan ja sitä arvostettiin. Italialaistyylinen rakennus houkutteli varakkaita turisteja, jotka halusivat kokea (ajan) ylellisyyttä luonnollisessa ympäristössä.

Keinutuolit koristavat aikoinaan nurmikot tarjoten ihmisille upeat vuoristomaisemat hyvin hoidetuille nurmikoille. Siellä oli kasino, venevaja, yksityinen järvi, keilarata, biljardihuone, tenniskenttiä, musiikkisali, talvinen laskettelurinne ja monia muita hienoja varusteita ja huippuluokan mukavuuksia jokaiselle vaativalle matkustajalle.

Paikallisten liikennevaihtoehtojen ja kilpailevien hotelliketjujen lisääntyessä ihmiset alkoivat lomailla muualla. Kerran haluttu hotelli nähtiin vanhentuneena ja tukkoisena. Lopulta se suljettiin vuonna 1970 entisen itsensä haamuksi, ja omistajat eivät voineet kunnostaa tai purkaa.

Poikkeuksellinen, kerran upea lomakeskus ei ole tyypillinen piilotettu helmi. Se ei ole upea luonnonkauniin paikka. Se ei ole loistava arkkitehtuuri. Se ei ole hassu museo, paikallinen ruokapaikka tai syrjäinen hotelliaarre. Sillä on kuitenkin oma lumoava vetovoimansa ja eleganssinsa vierailijoille, jotka rakastavat vanhoja rakennuksia ei-niin siroina hylätyinä, ja niille, jotka nauttivat mielikuvituksensa käyttämisestä.

28. Evergreen Cemetery, New Haven

Evergreen hautausmaa New Haven

Lähde: Suryakumary Garimella / Facebook

Evergreen hautausmaa New Haven

Tämän Vermontin piilotettujen helmien kokoelman päätteeksi on luettelon avautuessa toinen hautausmaa. New Haven’s Evergreen Cemetery on useimmissa suhteissa melko räjähdysmäinen ja tavallinen hautausmaa, paikallisten kuolleiden sielujen viimeinen leposija ja jäljelle jääneiden surra ja muistaminen.

Kannattaa kuitenkin poiketa syrjäiseltä vierailulle yhden yksinhaudan takia. Kyseenalaista omaa elämääsi, pelkojasi, kunnianhimoasi ja kuolevaisuuttasi seisoessasi tohtori Timothy Clark Smithin haudan päällä.

Tri Smithillä oli sairas fobia elävältä haudatuksi. Pelossaan hän suunnitteli oman hautauspaikan, jossa oli portaat siltä varalta, että jotain käsittämätöntä tapahtuisi. Huhutaan, että tohtori haudattiin hengityslaitteilla ja kellolla huomion herättämiseksi.

Se, mikä todella erottaa haudan muista, on kuitenkin pieni paksu lasi maan päällä. Kuolleen miehen kasvoille asetettuna se oli jälleen toinen turvaverkko varmistaakseen, ettei hän ollut vielä elossa haudatessaan. Ikkunasta ihmiset saattoivat katsoa alas ja nähdä, että ruumis oli itse asiassa ruumis.

Tohtori Smith haudattiin vuonna 1893. Oletettavasti hänen ruumiinsa on nyt rappeutunut ja mädäntynyt ajan myötä. Ei kuitenkaan tarvitse tyrkyttää – haudan pohjalle ei ole enää mahdollista nähdä. Kokeile vaikka jos haluat!

Vermontissa on paljon piilotettuja helmiä, joista kannattaa puhua, makaaberista luonnolliseen ja kaupunkilaisesta hylättyyn.

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Vermontissa (VT)

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.