Tyynenmeren luoteisosan suurimmassa kaupungissa on monipuolinen väestö, runsaasti julkisia puistoja ja vehreitä asuinalueita ympäröivillä kukkuloilla.

Seattle Centerin avaruusajan kaupunkiympäristö ja keskustan pilvenpiirtäjien rypäleet luovat Seattlen upeiden luonnonmaisemien ympäröimänä.

Siellä on Puget Soundin laajuus, Olympiavuorten ääriviivat lännessä ja valtava Mount Rainier, Yhdysvaltojen näkyvin huippu.

Voit nauttia näistä näkymistä tuntikausia korkealta Kerry Parkista, kuuluisasta Space Needlestä, Columbia Centeristä tai Waterfrontista, mutta varaa aikaa Seattlen museoille, trendikkäille kaupunginosille ja rohkealle arkkitehtuurille.

Harkitse hankkimista Seattle CityPASS säästääksesi pääsystä useisiin ehdotuksiimme.

1. Pike Place Market

Pike Place Market, Seattle

Lähde: EQRoy / shutterstock

Pike Place Market

Laskeminen jyrkkää mäkeä alas Elliott Bayn rantaan on hämmästyttävän suuri markkina.

Pike Place Marketin historia ulottuu vuoteen 1907, ja siellä on maanviljelijöiden kausituoteosastoja, runsaasti pysyviä tuotekojuja, neljä kalatoria, kymmeniä erikoisruokakauppoja vaikeasti löydettäville ainesosille, käsityömarkkinat, joissa on yli 200 tuotetta. kauppiaita ja järjetön määrä ruokapaikkoja.

Anna itsellesi mahdollisimman paljon aikaa leipomisen tuoksun houkuttelemiseen tai keräilyesineiden, vinyylien ja retrosisustusten selaamiseen pienissä kaupoissa.

Tule aikaisin päivällä päihittämään väkijoukkoja, mutta jos vierailet myöhemmin, saat markkinoiden lahjakkaiden buskereiden serenaattia.

Yli yhdeksän hehtaarin kokoinen Pike Place Market, joka koostuu mutkaisista kujista ja portaikoista alemmille tasoille, on sellainen paikka, joka hyötyy paikallisesta näkökulmasta.

Voisit yrittää 2,5 tunnin kierros GetYourGuide.comin kauttajoka vie sinut kulmiin, joista vain paikalliset tietävät, ja tuo samalla mielenkiintoisia katkelmia sivuston historiasta.

Teet seitsemän pysäkkiä maistellaksesi tuoreita tuotteita ja artesaaniherkkuja, joten sinun ei tarvitse huolehtia nälkäisyydestä. Toinen suosittu vaihtoehto on Pike Place Market -kokin opastama ruokakierros

2. Seattle Center

Seattlen keskusta

Lähde: happycreator / shutterstock

Seattlen keskusta

Queen Anne Hillin alapuolella Seattlen keskustan pohjoislaidalla sijaitseva Seattle Center on kulttuuri-, taide- ja viihdealue 74 hehtaarin alueella.

Tämä modernistinen kaupunkikuva rakennettiin vuoden 1962 maailmannäyttelyä varten, mikä antoi potkua käteen kaupungin taloudelle ja kulttuurielämälle ja houkutteli yli 2,3 miljoonaa kävijää.

Seattle Centerin tunnus on Space Needle, johon tulemme seuraavaksi, mutta kuten näemme, sivustolla on paljon muutakin, museoista esittävän taiteen tapahtumapaikkoihin ja 18 600-paikkaiseen KeyArenaan.

Pääset sinne kohotetulla Seattle Center Monoraililla, joka on täynnä avaruusajan charmia ja lähtee Westlake Centeristä Seattlen keskustassa.

Pysähdy näyttelyä varten valmistuneella musiikillisella International Fountain -suihkulähteellä ja vältä veistoksellisia koristeita sen 137 vesisuihkun luomille parabolisille muodoille.

Viikonloppuisin, varsinkin kesällä, keskustan alueella tapahtuu aina jotain.

Yksi kalenterin maamerkeistä on kesäkuun lopussa PrideFest, johon osallistuu yli 300 000 ihmistä.

3. Space Needle

Space Needle, Seattle

Lähde: TinaImages / shutterstock

Space Needle, Seattle

Space Needle, joka on ollut Seattlen siluetin määrittävä piirre lähes 60 vuoden ajan, on kaupungin ajaton symboli.

Kun se nousi vuonna 1962, se oli Mississippin länsipuolella korkein rakennus, jonka korkeus oli 158 metriä (184 tornilla). Nouset torniin lasihissillä 160 metrin näköalatasanteelle, jossa voit pohtia Seattlen torneja, Mount Rainieriä, Puget Soundin saaria, Cascade-vuoria ja Olympiavuoria.

Seinäpaneelien avulla voit tunnistaa yli 60 maamerkkiä tästä panoraamasta.

Vuosina 2017–2018 100 miljoonan dollarin kunnostusprojektissa asennettiin Luuppi, joka on maailman ensimmäinen ja ainoa pyörivä lasilattia.

Näköalatasanteen ikkunoissa on nyt lattiasta kattoon ulottuvat lasipaneelit, jotka ovat 1960-luvun alun alkuperäisten luonnosten mukaisia.

Ulkoterassilla on «Skyriserit», kallistuvat lasiseinät, joihin voit nojata kelluaksesi Seattlen yli 24 eri näkökulmasta.

Suositeltu kiertue: 3 tunnin kaupunkikierros

4. Chihuly Garden and Glass

Chihulyn puutarha ja lasi

Lähde: steve estvanik / shutterstock

Chihulyn puutarha ja lasi

Tacoma-syntyinen lasitaiteilija Dale Chihuly on ansainnut maailmanlaajuista suosiota värikkäistä ja logiikkaa uhmaavista lasiveistoksistaan.

Seattle Centeriin vuonna 2012 perustettu Chihuly Garden and Glass on hänen työlleen omistettu häikäisevä museo.

Näyttely koostuu kahdeksasta galleriasta, rehevästä puutarhasta ja Kasvihuoneesta, joka on vetovoiman hämmästyttävä tukikohta.

Tämä lasi- ja teräsrakenne on saanut inspiraationsa Chihulyn innostuksesta viherhuoneita kohtaan, ja kattoon on ripustettu 30 metriä pitkä keltainen, punainen, oranssi ja meripihkainen teos, joka näyttää muuttuvan valon mukana päivän mittaan.

Kahdeksassa galleriassa pääset käsiksi Chihulyn uraan ja saat selville, kuinka hän kirjoitti uudelleen lasitaiteen sääntökirjan.

Puutarha, jossa on nenäliinapuita, fuksiaa, kameliaa ja päiväliljoja, on näyttämö neljälle monumentaaliteokselle, ja Teatteri näyttää haastatteluvideoita ja lasinpuhallusesityksiä.

Ehdotettu kiertue: Chihulyn puutarha- ja lasinäyttelykierros

5. Popkulttuurin museo

Popkulttuurin museo, Seattle

Lähde: ARTYOORAN / shutterstock

Popkulttuurin museo

Vuodesta 2000 lähtien Seattle Center Monorail on kulkenut tämän Frank Gehryn suunnitteleman omituisen peltirakennuksen läpi.

Vuoteen 2016 asti tämä oli Experience Music Project ja Science Fiction -museo ja Hall of Fame, ennen kuin päätyi hallittavampaan «popkulttuurimuseoon». Microsoftin perustajan Paul Allenin perustamassa museossa on nyt vaihtuvia näyttelyitä, joissa käsitellään populaarikulttuurin kaikkia näkökohtia, olipa kyse sitten videopeleistä, kauhuelokuvista, sci-fi-kirjallisuudesta tai kaikenlaisesta musiikista.

Vuonna 2019 Scared to Death sisälsi yli 50 rekvisiittaa ja pukua A Nightmare on Elm Streetistä, Buffysta, Walking Deadista ja monista muista.

Infinite Worlds of Science Fictionissa oli 150 esinettä, jotka olet nähnyt Blade Runnerissa, Star Trekissä tai Men in Blackissa.

Paikalla oli myös suuri näyttely, Prince from Minneapolis, jossa oli Purple Rainin asuja, Prince-kitara, yli 50 Princeen liittyvää esinettä sekä Princen palkkaamien valokuvaajien töitä auttamaan imagonsa kasvattamisessa.

6. Seattlen taidemuseo (SAM)

Seattlen taidemuseo

Lähde: photo.ua / shutterstock

Seattlen taidemuseo

Seattlen keskustassa sijaitseva Seattlen taidemuseo on kahdessa muussa paikassa, Olympic Sculpture Parkissa ja Asian Art Museumissa (suljettu kunnostustöiden vuoksi kirjoitettaessa). SAM:n inventaario on laaja, mutta siinä on poikkeuksellinen kokoelma intiaanien taidetta Tyynenmeren luoteiselta alueelta, mukaan lukien korit, tekstiilit, naamarit, toteemipaalut ja muut herkät kivestä ja puusta tehdyt kaiverrukset.

Goottilainen ja varhaisrenessanssin italialainen maalaus on myös hyvin edustettuna Giovanni di Paolon, Puccio di Simonen ja Paolo Uccellon teoksilla.

Kokoelmassa on myös maalaustaidetta, koristetaidetta ja huonekaluja luoteisosasta sekä 1900-luvun amerikkalaista taidetta, kuten Mark Tobey ja Jacob Lawrence.

Pidä silmällä SAMin suuria näyttelyitä: Alkuvuodesta 2019 Jeffrey Gibson esitti vilkkaan show’n, joka kutoi yhteen hänen intiaaniperintönsä, nomadielämän, rakkauden populaarimusiikkiin ja seksuaalisen identiteetin.

7. Olympic Sculpture Park

Olympic Sculpture Park, Seatlle

Lähde: Checubus / shutterstock

Olympiaveistospuisto

Kilometrin päässä SAMin päämajasta, yhdeksän hehtaarin entisellä teollisuusalueella Seattlen merimuurin pohjoispäässä on ulkogalleria museon veistoskokoelmalle.

Olympic Sculpture Parkissa on yli 20 teosta, joka sijaitsee Elliott Avenuella ja sulautuu lahden edustalla sijaitsevaan Myrtle Edwards Parkiin.

Yksi katseenvangittavimmista teoksista on Alexander Calderin monumentaalinen Eagle, joka lounaasta katsottuna on kauniisti linjassa Space Needlen kanssa.

Muita kokoelman tunnettuja taiteilijoita ovat Roxy Paine (Split), Richard Serra (Wake), Ellsworth Kelly (Curve XXIV) ja Jaume Plensa (Echo). Sinun on myös vaikea vastustaa pysäköimistä metallituolien päälle ja katselemista Pugetiin Ääni.

8. Tyynenmeren tiedekeskus

Pacific Science Center, Seattle

Lähde: ARTYOORAN / shutterstock

Pacific Science Center, Seattle

Maailmannäyttelystä peräisin olevassa Minoru Yamasaki -rakennuksessa sijaitseva Pacific Science Center on perheille suunnattu museo, joka herättää tieteellisiä käsitteitä henkiin satojen käytännön näyttelyiden kautta.

Lyhyesti: Hyönteiskylässä voit löytää lähes yliluonnollisia saavutuksia, joihin hyönteiset kykenevät, aina ilman kuljettamisesta kuplien muodossa vedenalaisissa sukelluksissa ja esineiden nostamiseen moninkertaisesti niiden painoon verrattuna.

«Mikä on todellisuus» on ikkuna mukaansatempaaviin teknologioihin, jotka kohtaavat tulevaisuutemme mullistavia kysymyksiä.

Tropical Butterfly House on lämmin ja kostea ympäri vuoden, ja siellä on satoja vapaasti lentäviä perhosia, joiden lajivalikoima vaihtelee muutaman kuukauden välein.

Tyynenmeren tiedekeskus on yksi harvoista nähtävyyksistä maailmassa, jossa on kaksi IMAX-teatteria, planetaario ja laserkupoli, joka on varustettu häikäisevällä 10 000 watin konserttiäänijärjestelmällä.

Kärki: Mukana Seattle CityPASS

9. Seattle Great Wheel

Seattle Great Wheel

Lähde: cdrin / shutterstock

Seattle Great Wheel

Pier 57:n jättiläinen maailmanpyörä on länsirannikon korkein yli 53 metriä korkealla.

Seattle Great Wheel saattaa ensi silmäyksellä tuntua turistiansalta, mutta sillä on paljon tekemistä.

Maisemat ovat tietysti lumoavia, mutta voit nauttia siitä täysin suljetusta kapselista, mikä on hyvä uutinen sadepäivinä tai kylminä öinä.

Pallot eivät heilu, edes kostealla säällä, ja perjantai- ja lauantai-iltaisin pyörä pysyy auki keskiyöhön asti ympäri vuoden.

Jos kaipaat päivitystä, tarjolla on VIP pod, jossa on lasilattia, nahkaistuimet, samppanjaa ja linjahypyt.

10. Ballard-lukot

Ballard Locks, Seattle

Lähde: Darryl Brooks / shutterstock

Ballard Locks, Seattle

Vuodelta 1917 peräisin oleva ja US Army Corps of Engineersin rakentama Yhdysvaltojen vilkkain sulkusarja mahdollistaa vesiliikenteen kulkemisen Puget Soundin vuorovesivesien ja Lake Washington Ship Canalin välillä.

Tämä vesitie kulkee Seattlen sisämaan makean veden järvien läpi Washington-järven, Portage Bayn, Lake Unionin ja Salmon Bayn kautta, missä se kohtaa Puget Soundin.

Sulut ovat muuttaneet Seattlen pysyvästi ja alentaneet Washington- ja Lake Union -järven vedenkorkeutta 2,7 metrillä, mikä on synnyttänyt useita maileja uutta maata järven rannoille.

Tässä kahdeksanvuotisprojektissa on vierailijakeskus, ja suluilla navigoivien troolareiden ja huviveneiden ja proomujen näky on todellinen spektaakkeli.

Kanavan eteläpuolella on kalatikkaat, joilla lohet uivat makean veden järviin tai puroihin kutemaan ja sitten nuoret kalat palaamaan valtamereen.

Kutuaika on noin kesäkuun alusta elokuun puoliväliin, ja lohia voi katsella vedenalaisista ikkunoista.

Parhaiten arvioitu kiertue saatavilla: Seattle Locks -risteily

11. Bill Speidelin maanalainen kiertue

Bill Speidelin maanalainen kiertue

Lähde: facebook.com

Bill Speidelin maanalainen kiertue

Kesäkuun 6. päivänä 1889 kaappiseppä sytytti vahingossa liima-astian, ja sitä seurannut Seattlen tulipalo pyyhkäisi pois 31 lohkoa.

Eräs lopputulos oli, että kunnostetut kaupungin kadut luokiteltiin uudelleen yhdestä kahteen kerrosta korkeammaksi kuin alkuperäiset kaupungin kadut.

Tämä auttoi pitämään keskeisen Pioneer Squaren kuivana, koska se oli rakennettu mutatasolle, ja esti wc:itä perääntymästä nousuveden aikaan.

Se jätti myös luolan maanalaisen tilan, jossa vanhat julkisivut olivat.

On jännittävää tutkia unohdettua kaupunkia, mutta sinulle kerrotaan myös paljon humoristisia anekdootteja Seattlen maanläheisistä ja röyhkeistä pioneereista.

Kierrokset alkavat joka päivä kiitospäivää ja joulupäivää lukuun ottamatta.

Kiertue on nimetty sen perustajan, itseoppineen historioitsija Bill Speidelin (1912-1988) mukaan, joka auttoi säilyttämään ja palauttamaan Seattlen alkuperäisen kaupungin keskustan Pioneer Squarella 1960-luvulla.

Aiheeseen liittyvä kiertue: Seattle: Underground Walking Tour

12. Lentomuseo

Lentomuseo, Seattle

Lähde: Elena_Suvorova / shutterstock

Lentomuseo, Seattle

Lyhyen ajomatkan päässä etelään Tukwilan Boeing Fieldistä on maailman suurin itsenäinen ilma- ja avaruusmuseo.

Kaupungissa, jossa on Seattlen ilmailun sukutaulu, matkaa ei kannata jättää väliin, varsinkin kun TA Wilson Great Galleryn keskustassa on teräs- ja lasirakennelma.

Tässä valtavassa tilassa on lukuisia lentokoneita, joista monet on ripustettu kattoon.

Yksi niistä on Gossamer Albatross II, varalentokone ensimmäiseen ihmiskäyttöiseen lennolle Englannin kanaalin yli.

Siellä on ohjaamo Lockheed SR-71 Blackbirdistä ja de Havilland Cometista, maailman ensimmäisestä suihkukoneesta.

Airparkin ulkopuolella voit osallistua yhteen neljästä Euroopan ulkopuolella esitellystä Concordesta sekä ensimmäisestä Air Force One -suihkukoneesta, jota käyttivät JFK, Johnson ja Reagan.

Siellä on myös avaruusgalleria, jossa on NASA ja venäläinen laitteisto, ja Personal Courage Gallery kertoo ensimmäisen ja toisen maailmansodan hävittäjälentäjien saavutuksista.

Lopuksi William E. Boeing Red Barn on vuonna 1909 peräisin olevan Boeing Airplane Companyn syntymäpaikka, joka on siirretty South Lake Unionista Seattlessa.

Varaa netissä: Pääsy lentomuseoon

13. Washington Parkin arboretum

Washington Parkin arboretum, Seattle

Lähde: Denise Lett / shutterstock

Washington Parkin arboretum

Washingtonin yliopiston kasvitieteellinen puutarha ja Seattlen kaupunki tekevät yhteistyötä ylläpitääkseen näitä upeita 230 eekkeriä Washington-järven rannalla.

Voit vierailla maksutta joka päivä aamusta iltaan.

Vuonna 1934 perustetussa Washington Park Arboretumissa on huippuluokan talvipuutarha sekä maailmanluokan vaahtera-, tammi- ja kameliakokoelmat.

Arboretumin arvokkain ominaisuus on Azalea Way, 3/4 mailin kävelymatka, jota reunustavat kukkivat kirsikat, magnoliat, dogwoods ja tietysti atsaleat, joita kaikkia kehystävät toisen kasvun havupuut ja ikivihreät kasvit.

Kuten voit kuvitella, Azalea Way on ilo keväällä.

Myöhään keväällä Rhododendron Glen on pakollinen, ja siellä on kymmeniä rododendronipensaita lajiteltuina ja mukana saniaisia, lehtipuita, kuusia, pensaita ja magnolioita.

Graham Visitors Center auttaa sinua pääsemään alkuun, ja se on myös lähtöpaikka syväsukellusraitiovaunuretkille arboretumin ympärillä kesäviikonloppuisin.

14. Seattlen keskuskirjasto

Seattlen keskuskirjasto

Lähde: Andriy Blokhin / shutterstock

Seattlen keskuskirjasto

Vuonna 2004 Rem Koolhaasin lasi- ja teräskirjastotalosta tuli Seattlen uusi symboli.

Yksitoista kerrosta ja 57 metriä korkea Seattlen keskuskirjasto on varmasti rohkea, heijastava lasikuori, terävät tasot ja erillisten «kelluvien alustojen» aiheuttamat ulkonemat. Rakennus on sisältä majesteettinen, ei vähiten luonnonvalonsa vuoksi, ja siihen voi tutustua omatoimisella kierroksella tai ryhmäkierroksella (maanantai-lauantai). Kurkista 4th Avenuen sisäänkäynnin sisällä olevaan automatisoituun materiaalinkäsittelyjärjestelmään, joka sekoittaa kirjoja tasolle kaksi asti.

Faye G. Allenin lastenkeskus on lasten ihmemaa, jossa he voivat selata kirjoja, käyttää pelejä ja pulmia sekä osallistua tarinakerroille ja muihin ohjelmiin.

Kolmannella tasolla on Norcliffe Foundation Living Room, kutsuva julkinen tila, jossa on viihtyisät oleskelutilat, kahvila ja sisäpuutarha sekä timanttikuvioitujen ikkunoiden läpi päästävä auringonvalo.

Suurin osa tietokonepäätteistä on viidennellä tasolla Charles Simonyi Mixing Chamberissa, kun taas neljän tason Red Floorissa on 13 eri punaisen sävyä lattiassa, katossa ja seinissä.

15. Smith Tower

Smith Tower, Seattle

Lähde: bakdc / shutterstock

Smith Tower, Seattle

Ennen Space Needleä Seattlen korkein rakennus oli uusklassinen Smith Tower, kaupungin ensimmäinen pilvenpiirtäjä.

Tämä 38-kerroksinen rakennus Pioneer Squarella oli kaupungin ensimmäinen pilvenpiirtäjä, 148 metriä korkea ja yksi korkeimmista torneista New Yorkin ulkopuolella tuolloin.

Smith Tower on nimetty rahoittajansa Lyman Cornelius Smithin mukaan, joka ansaitsi omaisuutensa kirjoituskoneliiketoiminnassa.

Smith Tower on saatettu ohittaa melkein 60 vuotta sitten, mutta käynti 35 kerrosta ylemmässä näköalakerroksessa on jotain, mitä sinun on tehtävä Seattlessa.

Ensinnäkin tämä on yksi länsirannikon viimeisistä rakennuksista, joissa edelleen työskentelee hissien kuljettajia.

Torni on täynnä aikakauden kalusteita, mm messingillä päällystettyjen hissien ristikkoovet, onyxista valmistetut kaiteet ja näköalakerroksen baarin veistetyt tiikkikatot, joka avattiin uudelleen speakeasy-teemalla vuonna 2016.

Saatavilla verkossa: The Legends of Smith Tower – pääsy observatorioon

16. Sky View Observatory

Näkymä Sky View -observatoriosta, Seattle

Lähde: MattLphotography / shutterstock

Näkymä Sky View -observatoriosta, Seattle

295 metriä sen kärjessä sijaitseva Columbia Center on Washingtonin osavaltion korkein rakennus.

Kun se päätettiin vuonna 1985, tämä pilvenpiirtäjä oli koko länsirannikon korkein rakennus, vaikka se on sittemmin pudonnut listan neljänneksi.

2010-luvulla Sky View -observatoriota 73. kerroksessa on muutettu tarjoamaan sinulle 360° näkymä, ja kaksi uutta pikahissiä ja uusi lounge on myös muutettu.

Vaikka Columbia Center ei jaa Space Needlen kätköä, näkymä on aivan toisella tasolla, mutta vähemmän suosittu.

Ei ole vaikea menettää ajantajua katsellen Olympiavuoria, Mount Rainier-vuorta ja Puget Soundilla liikennöiviä veneitä tältä korkeudelta, kun taas tyylikkäät seinämaalaukset täyttävät Seattlen menneisyyden.

Varaa netissä: Sky View Observatoryn yleinen pääsylippu

17. Washington State Ferries

Washingtonin osavaltion lautat

Lähde: Frank L Junior / shutterstock

Washingtonin osavaltion lautat

Voitko todella sanoa, että olet käynyt Seattlessa, jos et ole ylittänyt Puget Soundia lautalla? Washington State Ferries (WSF) ylläpitää Yhdysvaltojen suurinta lauttalaivastoa (23), joka liikennöi 12 eri reittiä maailman neljänneksi suurimmalla lauttajärjestelmällä.

Kaikkiin lautoihin mahtuu vähintään 64 autoa, ja pienimmässäkin laivassa on 750 matkustajaa.

Ehkä paras matka on Seattle-Bainbridge Islandin lautta, joka lähtee laiturilta 52 ja kestää 40-45 minuuttia.

Kun katsot taaksepäin, voit arvostaa West Seattlen horisonttia ja kauniita koteja ja rantoja.

Bainbridge Island on myös toivottava, ja sitä usein mainostetaan yhdeksi elävimmistä paikoista Yhdysvalloissa.

Laskeutuessasi voit soittaa korkealle arvostettuun Bainbridge Islandin taidemuseoon.

Suositeltu kiertue (sisältää kuljetuksen lautalla): Bainbridge Island Nature Reserve -kävely lounaan kera

18. Kerry Park

Kerry Park, Seattle

Lähde: ESB Professional / shutterstock

Kerry Park, Seattle

Parhaan Seattle-näkymän saamiseksi on vain yksi paikka, minne mennä.

Kerry Park sijaitsee etelään päin olevalla terassilla vehreällä Queen Anne -kukkulalla, ja sieltä avautuu panoraama, joka ihailee kaikkea, mitä ihmiset yhdistävät kaupunkiin.

Etualalla on Space Needle, ennen Seattlen keskustan torneja.

Lännessä on Puget Soundin avoin vesi, kun taas taustalla kohoaa lumihuippuinen valtaosa Mount Rainierista.

Puutavaramuuni Albert Kerry ja hänen vaimonsa Catherine lahjoittivat pienen puiston Seattlelle vuonna 1927, «jotta kaikki täällä pysähtyvät voivat nauttia tästä näkymistä». Tule illalla, kun Space Needle ja pyörä häikäisevät, ja voit seurata kirkkaasti valaistuja lauttoja, jotka ylittävät Puget Soundin.

19. T-Mobile Park

T-Mobile Park, Seattle

Lähde: sref11 / shutterstock

T-Mobile Park

Vuoteen 2019 asti Safeco Fieldinä tunnettu Seattle Marinersin kotipaikka on 46 929 istumapaikkaa, ja se avattiin vuonna 1999. Kaksikymmentä vuotta valmistumisen jälkeen T-Mobile Park on edelleen benchmark-stadion, jonka art deco -tyylisessä tiilijulkisivussa on retromoderneja vivahteita. , sekä katkeamattomat näkymät katsojille, sisäänvedettävä katto, luonnollinen nurmikenttä sekä ruoka- ja juomavalikoima, joka ylittää tyypillisen pallopuiston.

Joten voit haarautua rapuvoileipällä, tacoilla ja margaritoilla, vohveleilla tai Marinersin nyt kuuluisilla valkosipuliperunoilla.

Olet erityisen kiitollinen siitä, että tapahtumapaikka ja ruoka ovat niin hyviä, koska Mariners on yksi vain kahdesta MLB-joukkueesta, jotka eivät ole koskaan pelanneet World Seriesissa, ja he käyvät parhaillaan läpi pisin pudotuspelikuivuus kaikissa neljässä suuressa amerikkalaisurheilussa. (18 vuotta tätä kirjoitettaessa).

20. Woodland Parkin eläintarha

Woodland Parkin eläintarha

Lähde: Joseph Becker / shutterstock

Woodland Parkin eläintarha

North Central Seattlessa Green Lake Parkiin liittyvässä jatkuvassa puistoalueella sijaitseva Woodland Parkin eläintarha on useita palkintoja voittanut nähtävyys.

Itse asiassa mikään muu eläintarha Bronxin eläintarhan lisäksi ei ole poiminut yhtä monta palkintoa eläintarhojen ja akvaarioiden yhdistykseltä.

Monet yksittäiset elinympäristöt ovat palkittu, kuten pingviinikotelo, jossa voit katsella Humboldt-pingviinejä hyppimässä veden alla ikkunasta.

Ja koska olet Seattlessa, voit tarkkailla luoteislajeja Northern Trailin elinympäristössä pitäen harmaita susia, hirviä, Pohjois-Amerikan jokisaukkoja ja karhuja.

Suurin osa kaikista on Trooppinen Aasia, jossa ovat esimerkiksi malaijitiikerit, intialaiset sarvikuonot, tapiirit, laiskiaiset ja orangutangit, kun taas Afrikkalainen savanna isännöi suosikkeja, kuten afrikkalaisia ​​leijonia, seeprat, kirahveja ja strutseja.

Kuten kaikissa parhaissa eläintarhoissa, joka päivä tapahtuu aina jotain, kuten pingviinien ruokintaa, lintujen läpikulkukokemusta ja petolintujen esittelyjä pöllöjen ja haukkojen kanssa.

Kärki: Mukana Seattle CityPASS

21. Seattlen japanilainen puutarha

Seattlen japanilainen puutarha

Lähde: Roman Khomlyak / shutterstock

Seattlen japanilainen puutarha

Washington Park Arboretumin eteläpäässä on maaginen 3,5 hehtaarin puutarha, joka on rakennettu 1950-luvun lopulla arvostetun maisema-arkkitehti Jūki Iidan valvonnassa.

Polveilevat polut ja penkit kannustavat kulkemaan hitaasti ja arvostamaan puutarhan vettä, kiviä, lyhtyjä, kasveja, eläimistöä, siltoja ja rakennuksia.

Tämä on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista japanilaisista puutarhoista, mutta myös aidoimpia, ja se on paikka kaikenlaisille japanilaisen kalenterin juhlille, kuten lasten päivälle (5. toukokuuta) ja Respect for the Aged Day (16. syyskuuta). ). Kesällä kuukauden neljäntenä lauantaina voit osallistua myös perinteiseen teeseremoniaan teehuoneessa.

22. Pioneeriaukio

Pioneer Square, Seattle

Lähde: ESB Professional / shutterstock

Pioneerien aukio

Vuonna 1852 Seattlen perustajat valitsivat nykyisen Pioneer Squaren asutuspaikkansa sydämeksi.

Alkuperäiset puurakennukset korvattiin 1800-luvun lopulla nykyisillä komeilla romaanisilla Revival-rakennuksilla.

Naapurusto, vaikkakin hieman ärtyisä, ansaitsee kävelykierroksen tämän arkkitehtuurin ja monien ravintoloiden, kahviloiden, kirjakauppojen ja taidegallerioiden vuoksi.

Pieni, epäsäännöllinen samanniminen aukio on plataanien varjossa, ja siinä on tyylikäs Beaux-Arts-katos.

Tässä oleva toteemipaalu on kopio Tlingit-paalusta, joka on kaiverrettu noin vuonna 1790 ja jonka Seattlen liikemiehet varastivat Alaskaan.

Se lahjoitettiin kaupungille heidän palattuaan, ja siitä tuli nopeasti kansalaisylpeyden symboli.

Vuonna 1938 alkuperäinen toteemipaalu vaurioitui tulipalossa, ja Tlingit-veistäjäryhmä sai tehtäväkseen valmistaa kopio, joka vihittiin käyttöön vuonna 1940.

Aiheeseen liittyvä kiertue: Seattle yhden päivän kiertueella

23. Alki Beach

Alki Beach, Seattle

Lähde: Michael Skasko / shutterstock

Alkin ranta

Kun kesällä on kuuma, seattlelaisten ei tarvitse matkustaa kauas rannalle päivääkään.

Alki Beach on kaareva Alki Pointiin Länsi-Seattlen kärjessä, ja se on Elliott Baytä kohti kulmassa oleva hiekkapyyhkäisy.

Takana olevalla korotetulla kävelykadulla on sellaiset näkymät, joita odotat Seattlen rannikolta, ja se kattaa Blake Islandin, Olympiavuoret ja Puget Soundin jatkuvan vesiliikenteen.

Uteliaisuutta varten on Vapaudenpatsasta pienennetty versio, kun taas rannan pohjoispäässä Duwamish Headillä on Nor’West Divers’ Clubin pelastama 2,3-ankkuri.

Ihana tapa katsella auringonlaskua ja katsella tähtiä on nuotion äärellä, ja rannalla on tulipaikkoja saapumisjärjestyksessä.

Käytettävissä oleva kiertue: Georgetown Neighborhood ja Alki Beach Tour: historiallinen, funky ja kaunis

24. Benaroya Hall

Benaroya Hall, Seattle

Lähde: Cascade Creatives / shutterstock

Benaroya Hall

Seattle Symphony -konsertti on vaikuttava maamerkki Seattlen keskustassa, ja se kattaa koko korttelin.

Benaroya Hall on nimetty hyväntekijä Jack Benaroyan mukaan, joka teki ensimmäisen ja suurimman lahjoituksen hallin rakentamiseen.

Tapahtumapaikka valmistui vuonna 1998 hintaan 120 miljoonaa dollaria, ja se on tunnettu maailmanluokan akustiikkastaan.

Yhdessä luovassa mittakaavassa tärkein Auditorio istuu kumityynyillä eristäen sen rakennuksen alla sijaitsevan Downtown Seattle Transit Tunnelin melulta.

Aulassa voit ihailla kuuluisan lasiveistäjä Chris Chihulyn Crystal Cascadea.

Vuosina 2019–2020 Seattle Symphonyn musiikillinen johtaja on tanskalainen kapellimestari Thomas Dausgaard, joka siirtyy Ludovic Morlotista.

Kauden 18-19 kohokohtia olivat Bachin h-molli, Ravelin pianokonsertto ja Nielsenin sinfonia nro 2, joissa esiintyivät tärkeitä muusikoita, kuten viulisti Augustin Hadelich (Grammy-voittaja 2016), tenori Kenneth Tarver ja pianisti Jonathan Biss.

25. Seattlen akvaario

Seattlen akvaario

Lähde: OpticKnot / shutterstock

Seattlen akvaario

Waterfrontin laiturilla 59 sijaitseva Seattlen akvaario valaisee Tyynenmeren luoteisen osan monipuolista merielämää.

Vuoden 2007 laajennuksen yhteydessä nähtävyyksiin rakennettu valtava säiliö on Window on Washington Waters, joka esittelee paikallisia Tyynenmeren lajeja, kuten kivikalaa, molvaa, susiankeriasta, lohta ja merivuokkoja 1,5 metrin syvyydestä hieman yli 18 metriin.

Tässä säiliössä on sukellusnäytöksiä kolme kertaa päivässä (klo 10.00, 11.30 ja 12.15 sekä viikonloppuisin klo 15.00) ja sukeltajat vastaavat vierailijoiden kysymyksiin muokatuilla naamioilla.

Life on the Edge esittelee kaiken elämän, joka löytyy Tyynenmeren rannikon vuorovesialtaista ja Seattlen sisämaasta, jolloin voit koskettaa merikurkkuja ja merisiilejä.

Life of a Drifter -elokuvassa on kuuhyytelöt ja jättiläinen Tyynenmeren mustekala, kun taas Merinisäkkäissä asuu merisaukkoja, jokisaukkoja, pohjoisen turkishylkeitä ja kirjohylkeitä.

Kärki: Mukana Seattle CityPASS

26. South Lake Union

South Lake Union, Seattle

Lähde: Jose Luis Stephens / shutterstock

South Lake Union

Kirjaimellisesti Lake Unionin eteläkärjessä, tämä Seattlen keskustan koilliseen sijaitseva naapurusto on entinen tuotantoalue, joka muuttuu henkeäsalpaavalla nopeudella.

Sata vuotta sitten Bill Boeingin ensimmäinen lentokonetehdas oli South Lake Unionissa, samoin kuin ensimmäinen Model T -tehdas Mississippin länsipuolella.

Alueesta on 2000-luvulta lähtien tullut nopeasti biotekniikan keskus, joka on liitetty keskustaan ​​South Lake Unionin raitiovaunulla ja jossa on kaikenlaisia ​​tutkimuslaitoksia sekä Amazonin ja Googlen kampuksia.

Kuten alla nähdään, Amazonin upea pääkonttori on vain muutaman kadun päässä etelään, Seattlen keskustan laidalla.

Amazonin lähikauppa Amazon Go on kahdessa paikassa South Lake Unionissa, jossa voi kurkistaa hämmentävästi vähittäiskaupan tulevaisuuteen.

Vain muutaman korttelin alueella on valtava valikoima kahviloita, pubeja ja terveystietoisia / luomuravintoloita.

Kati Vegan Thai ja Portage Bay Café ovat kaksi suosikkia.

Hiljattain järjestetyssä Lake Union Parkissa katso komeat vanhat veneet Historic Ships Wharfissa ja suuntaa Wooden Boats -keskukseen, josta puhumme myöhemmin.

Risteily saatavilla: Seattlen suosituin nähtävyys- ja cocktailristeily

27. Historia- ja teollisuusmuseo

Historia- ja teollisuusmuseo, Seattle

Lähde: cdrin / shutterstock

Historia- ja teollisuusmuseo, Seattle

Seattlen menneisyydessä piilee paljon kiehtovia tarinoita, ja tämä Lake Union Parkin Naval Reserve Armory -rakennuksessa sijaitseva museo on täydellisesti varustettu kertomaan niistä.

Museum of History and Industry (MOHAI) on upea resurssi, jonka kokoelma on yli neljä miljoonaa kappaletta, joista vain 2 % voidaan näyttää kerralla. Ydinnäyttely on True Northwest: The Seattle Journey, täydellinen kronologia kaupunki 25 «tilannekuvan» kautta, jotka ovat täynnä esineitä ja valokuvia.

Voit syventyä tiettyihin tapahtumiin, kuten vuoden 1889 Seattlen tulipaloon, Klondiken kultakuumeeseen vuonna 1897, Boeingin perustamiseen vuonna 1916 ja 1950-luvun Red Scare Smith Act -kokeisiin.

Ripustettu Grand Atriumissa Näet vuoden 1919 Boeing B-1:n, yhtiön ensimmäisen kaupallisen lentokoneen, ja kuuluisan «R»:n Rainier Brewing Companyn kyltistä.

Vuonna 2014 museo paljasti Bezosin innovaatiokeskuksen, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti monet Seattlen alueelta tulleet keksinnöt ja tutkitaan luovuutta käsitteenä.

28. Kubotan puutarha

Kubotan puutarha

Lähde: Jaime Pharr / shutterstock

Kubotan puutarha

Itseoppinut japanilainen maisemamestari Fujitaro Kubota (1879-1973) oli puutarhatalouden edelläkävijä, joka käytti vanhanaikaisia ​​japanilaisia ​​tekniikoita ja otti vastaan ​​Tyynenmeren luoteisosissa kotoisin olevia kasveja ja puita.

Etelä-Seattlessa menestyvää puutarhanhoitoyritystä ylläpitävä Kubota kehitti tämän upean näyttelypuutarhan luoden kukkuloita, laaksoja, puroja, vesiputouksia, lampia ja kivisiä paljastumia 20 hehtaarin alueelle.

Kubota Garden oli viiden vuosikymmenen ajan rakkauden työ, jonka Seattlen kaupunki osti vuonna 1987. 1990-luvulla Fujitaron poika Tom rakensi tänne kävelypuutarhan, jossa on heijastava lampi, jota reunustavat lyhdyt ja huolellisesti karsitut männyt ja vaahterat.

Kubota-puutarhassa on yli 220 japanilaista vaahteraa, joista monet ovat harvinaisia ​​ja epätavallisia lajikkeita.

29. Gas Works Park

Gas Works Park, Seattle

Lähde: chirajuti / shutterstock

Kaasutehtaan puisto

Gas Works Park on vertaansa vailla oleva puisto, joka sijaitsee maa-alueella Lake Unionin pohjoisrannalla.

Vuodesta 1906 vuoteen 1956 täällä sijaitsi Seattle Gas Light Companyn kaasutuslaitos, jonka jäännökset säilytettiin sen sijaan, että ne purettiin, kun puisto perustettiin 1970-luvulla.

Tuon prosessin aikana maa dekontaminoitiin käyttämällä «biofytoremediaatio»-tekniikoita, ja tuhansia kuutiometrejä rauniota kasattiin puiston Great Moundiksi, joka tarjoaa yhden Seattlen keskustan parhaista panoraamakuvista ja on erinomainen leijalentopaikka.

Voit kuljeskella pitkin rantaa, kahden näyttävän torniryhmän ohi, kun taas vanha pumpputalo on muutettu lasten leikkinaetoksi ja kattilatalo on nyt piknik-suoja.

Alueen teollisen menneisyyden vuoksi tästä puistosta ei ole pääsyä Lake Unioniin.

30. Green Lake Park

Green Lake Park, Seattle

Lähde: SRD.SIRADA / shutterstock

Green Lake Park

Yksi Seattlen rakastetuimmista puistoista sijaitsee makean veden järvellä, jota ympäröivät asuinalueet North Central Seattlessa.

Kuten kaikki Seattlen alueen järvet, Vashonin jäätikkö kaavi Green Lakekin noin 50 000 vuotta sitten, ja 1900-luvun alussa se maisemoitiin osana Olmsted-suunnitelmaa, jonka tarkoituksena oli muodostaa joukko toisiinsa liittyviä viheralueita. Seattlen ympäristössä.

Itse järvi on 259 hehtaarin kokoinen, ja sitä parveilevat vesilinnut, ja sitä ympäröi juuri uusittu 2,8 mailin polku kävelijöille, pyöräilijöille, luistelijalle ja lenkkeilijöille.

Voit vuokrata kanootin, veneen, polkuveneen tai soutuveneen, ja siellä on tilat pesäpallolle, jalkapallolle, nurmikon kulhoille ja golfille (pitch & putt). Tyylikäs veden äärellä sijaitseva kylpylä on vuodelta 1927, ja sen käytössä on nyt Seattlen julkinen teatteri, joka tarjoaa moderneja ja nykyaikaisia ​​näytelmiä intiimissä ympäristössä.

31. CenturyLink Field

CenturyLink Field

Lähde: f11photo / shutterstock

CenturyLink Field

Vuonna 2002 avattu Seattle Seahawksin (NFL) ja Seattle Soundersin (MLS) kotistadion sijaitsee jännittävässä kaupunkiympäristössä Elliott Baylla, josta on selkeät näköalat pohjoiseen kohti Seattlen keskustaa ja Puget Soundin yli Olympiavuorille.

Tyypillisesti CenturyLink Fieldissä on 69 000 paikkaa Seahawks-pelissä ja 37 722 Soundersissa, vaikka kapasiteettia voidaan lisätä suuria tapahtumia varten.

Jos et ole kaupungissa urheilutapahtuman vuoksi, stadionilla kannattaa käydä 90 minuutin kiertueella.

Tämä tapahtuu kolme kertaa päivässä, seitsemänä päivänä viikossa kesä-, heinä- ja elokuussa, muina vuodenaikoina rajoitetummin.

Pääset kotihaastatteluhuoneeseen, vierailet pukuhuoneessa, menet alas kentälle, astut sviittiin, lehdistölaatikkoon ja kiipeät 300 tason koncoursille upeita panoraamakuvia varten.

32. Volunteer Park Conservatory

Volunteer Park Conservatory, Seattle

Lähde: cdrin / shutterstock

Vapaaehtoispuiston konservatorio

Capitol Hill’s Volunteer Parkin muistomerkeistä paras on Lontoon Crystal Palacen mallin mukainen ja vuonna 1912 valmistunut upea viherhuone. Tämä takorauta- ja lasiihme koostuu 3 426 lasipaneelista ja sisältää puiston kokoelmat bromeliadia, saniaisia, palmuja, kaktuksia/ mehikasveja ja kausikasveja.

Lämpö ja kosteus vaihtelevat alueittain ja ovat tietokoneohjattuja ja nousevat kaktustalossa 27 °C:seen.

Etsi tästä tilasta historiallinen jadepuu, kun taas Palm Housen saagopalmu on myös vanhempi kuin 75 vuotta.

Muita pakollisia nähtävyyksiä ovat saniaisten talon lihansyöjäkasvit, ja Palm Housen silmiinpistävä orkideakokoelma, joka koottiin ensimmäisen kerran vuonna 1921 ja laajeni vuosien myötä tullin takavarikoimilla yksilöillä.

33. Fryen taidemuseo

Fryen taidemuseo

Lähde: fryemuseum.org

Fryen taidemuseo

Seattlen ensimmäinen ilmainen taidemuseo avattiin vuonna 1952, kun lihapakkausyrittäjä Charles Frye ja hänen vaimonsa Emma lahjoittivat kaupungille yli 230 maalauksen kokoelmansa.

Fryesillä oli melko konservatiivinen maku, jopa siihen aikaan, ja he pitivät tunnelmallisesta ja dramaattisesta esitystaiteesta.

Suuri osa museon varastosta on omistettu 1800-luvun lopun Münchenin koulun taiteilijoille, kuten Franz von Lenbachille ja Wilhelm Leiblille.

Heidän mukanaan ovat muun muassa ranskalainen maisemamaalari Eugène Boudin, akateeminen taidemaalari William-Adolphe Bouguereau sekä myöhemmät hankinnat Edward Hopperista varhaisen vaiheen Picassoon.

Fryesillä oli tiukat ehdot lahjoitukselleen, joista yksi oli, että galleriat saattoivat valaista vain luonnonvalolla.

Frye Salonin pitkäaikaiset näyttelyt, joiden seinät ovat täynnä maalauksia, luovat katselukokemuksen pariskunnan kodissa 1900-luvun alussa.

34. Lake Unionin vesitasolento

Lake Unionin vesitasolento

Lähde: Natalia Bratslavsky / shutterstock

Lake Unionin vesitasolento

Vesilentokoneilla on erityinen paikka Seattlen ja Boeingin historiassa, ja ne vauhdittivat kaupungin kehitystä 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä.

Kesäkuussa 1916 Bill Boeing rullasi ja lähti Lake Unionista Boeing Model 1 -vesikoneensa ensilennolle, ja monet yhtiön myöhemmistä lentokoneista olivat vesilentokoneita.

Viatorilla pääset samalla tavalla taivaalle Lake Unionista 20 minuutin kiertueelle Seattlen horisonttiin ja ihaile lintuperspektiivistä Space Needleä, Elliott Bay Waterfront -aluetta, Washingtonin yliopiston kampusta ja maamerkkejä, kuten CenturyLink Field. katsellen alas horisontissa olevaa Rainier-vuorta.

Siellä on nauhoitettu kommentti, joten et menetä yhtäkään yksityiskohtaa lennosta.

Kenmore Air aikatauluttaa useita palveluja Lake Unionista, mukaan lukien lennot Mount Rainierin ja Mount St. Helensin ympärille.

Varaa netissä: Lake Union -vesitasolento Seattlesta

35. Marion Oliver McCaw Hall

Kreielsheimer Promenade ja Marion Oliver McCaw Hall

Lähde: Adbar / Wikimedia

Kreielsheimer Promenade ja Marion Oliver McCaw Hall

2000-luvun alussa suurilla kustannuksilla kunnostettu Marion Oliver McCaw Hall on Seattle Centerin muhkea esittävän taiteen paikka, jossa on 2 963 istumapaikkaa. Tämä on arvostetun Pacific Northwest -baletin pääpaikka, lähes 50 tanssijan ryhmä, joka esittää vuosittain yli 100 esitystä sekarepertuaarista ja täyspitkiä baletteja.

Kauden 2019-2020 kohokohdat olivat Giselle ja Cinderella sekä One Thousand Pieces, tunnetun koreografin Alejandro Cerrudon laajamittainen kokoonpanoteos.

Myös McCaw Hallissa Seattlen oopperan kausi kestää elokuusta toukokuun loppuun, ja siihen osallistuu lähes 100 000 ihmistä.

Rigoletto, La Bohème ja Cinderella (PNB:n kanssa) olivat ohjelmassa kaudella 2019-20.

36. Washingtonin yliopisto

Washingtonin yliopiston kampus, Seattle

Lähde: Mike Peters / shutterstock

Washingtonin yliopiston kampus

On muutamia syitä, miksi saatat joutua Washingtonin yliopiston kampukselle, joka on vain muutaman minuutin päässä Seattlen keskustasta ja joka liitettiin Link-kevytraitiotieverkkoon vuonna 2016. Ensinnäkin täällä on arvostettu Henry Art Gallery, jossa on vahva kokoelma, joka laskee yli 25 000 kappaletta ja jossa on esillä Mies van der Rohen, Alexander Calderin ja Buckminster Fullerin kaltaisia ​​henkilöitä, ennen kuin he saivat laajempaa suosiota.

Pysyvä installaatio on James Turrell Skyspace, Light Reign.

Tässä teoksessa yhdistyvät arkkitehtuuri, valaistus ja veistos, ja taivaalle avautuva soikea aukko voidaan sulkea sisään vedettävällä katolla.

Voit myös päästä konserttiin Katharyn Alvord Gerlich -teatterissa, jossa on tunnettu taiteilija tai UW-yhtye, kun taas Hec Edmundson Pavilion ja 70 000-paikkainen Husky Stadium ovat yliopiston koripallo- ja college-jalkapallojoukkueiden, jotka molemmat tunnetaan nimellä Huskies, koti. .

37. Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room

Starbucks Reserve & Roastery, Seattle

Lähde: Peppinuzzo / shutterstock

Starbucks Reserve & Roastery

Kansainvälinen kahvilaketju Starbucks on kuuluisa Seattlen vientituote, joka avasi ensimmäisen myymälänsä Pike Placessa vuonna 1971. Capitol Hillillä, yhdeksän korttelin päässä historiallisesta sijainnista, voit poiketa swish Reserve Roastery & Tasting Roomista.

Tätä lippulaivaa voidaan parhaiten kuvata käsityönä toimivaksi tislaamoksi, mutta kahville, ja se näyttää siltä, ​​​​että et ole koskaan nähnyt Starbucksia.

Voit katsella papujen paahtamista, ja ystävällinen henkilökunta voi kertoa sinulle kaiken, mitä haluat tietää Roasteryn maastoravivalikoimasta.

Siellä on «elämysbaari», pääkahvilabaari ja houkutteleva milanolainen leipomo, ja ruokalista on hieman kalliimpi kuin Starbucksissa voi olla tottunut.

Ajattele pitkiä mustia kardemummasiirapin kera, viskitynnyrissä kypsytettyä kylmää panosta ja trendikkäitä kahvi-/teecocktaileja, kuten limoncino shakeratoa tai gin matchaa.

Kaikki varakahvit paahdetaan samana päivänä, ja voit tilata etukäteen maistelemaan kolmea kerralla.

38. Bill & Melinda Gates Foundation Discovery Center

Bill & Melinda Gatesin säätiön löytökeskus

Lähde: discovergates.org

Bill & Melinda Gatesin säätiön löytökeskus

Microsoftin perustaja Bill Gates on toinen tässä arvostetussa seattlelaisten luettelossa, ja vuonna 2012 Bill & Melinda Gates -säätiön vierailijakeskus avattiin lähelle Space Needlen jalkaa.

Tätä on laajennettu muutaman viime vuoden aikana Discovery Centeriksi. Näyttelyt dokumentoivat runsaasti interaktiivisuutta hyödyntäen Bill & Melinda Gates -säätiön vaikutusta ympäri maailmaa, sillä sen tavoitteena on parantaa elämää ja vastata maailman suuriin haasteisiin.

Global Challenge -galleriassa on interaktiivinen tietokoneella luotu kartta, joka tekee selväksi, kuinka aliravitsemus ja köyhyys vaikuttavat väestöön, kun taas «Ota mukaan» -sovelluksen avulla pääset käsiksi ja voit auttaa projekteissa, koota talvipakkauksia Luoteisosan kodittomille ja tehdä kuukautispakkauksia. tytöille ympäri maailmaa.

Keskus tekee myös yhteistyötä muiden suurten instituutioiden, kuten American Museum of Natural Historyn, kanssa erikoisnäyttelyissä.

Esimerkiksi «Countdown to Zero» hahmotteli taistelua unohdettujen trooppisten tautien hävittämiseksi.

39. Golden Gardens Park

Golden Gardens Park, Seattle

Lähde: bon9 / shutterstock

Golden Gardens Park, Seattle

Aivan Puget Soundin varrella sijaitseva Golden Gardens Park tarjoaa tyrmäävät näkymät veteen ja Olympiavuorille.

Puiston tarina juontaa juurensa vuoteen 1907, jolloin se kehitettiin uusien sähköautolinjojen päähän paikkaksi, jossa ihmiset voivat tehdä päiväretkiä kävelylle, piknikille ja uimarannalle.

Nämä aktiviteetit houkuttelevat seattlelaisia ​​yli vuosisataa myöhemmin, vaikka Puget Soundin vesi voi olla kylmän puolella.

Sieltä löytyy palasia karua rantaviivaa, nurmialueita, metsää kävelyyn, kaksi kosteikkoa, kalastuslaituri, veneenlaskupaikka ja nuotiopaikkoja.

Kuten Alki Beachillä, ei ole parempaa tapaa katsella aurinkoa liukumassa olympiavuorten taakse kuin rannan nuotion lämmöstä.

40. Krokotiili

Krokotiili, Seattle

Lähde: MPH Photos / shutterstock

Krokotiili, Seattle

Grungerockin kehtoksi ylistetty The Crocodile avattiin vuonna 1991, ja siellä on parhaat paikat elävän musiikin katseluun, ei vain Seattlessa, vaan kaikkialla Yhdysvalloissa.

Tapahtumapaikan sukutaululla on paljon tekemistä sen kanssa, sillä kaikki kaupungista grunge-aikakaudella tulleet bändit, kuten Nirvana, Mudhoney, Pearl Jam ja Tad, soittivat täällä.

Jos olet genren fani, matka The Crociin on pitkäaikainen kunnianhimo, mutta se on myös loistava paikka kuunnella elävää itsenäistä musiikkia, olitpa sitten näytteillä paikallista kohtausta tai suosikkiesityksiäsi. kiertue.

Lisäksi siellä on hyvä baari, parveke, jos haluat välttää kuoppaa, ja voit saada henkilökohtaisen pizzan millä tahansa täytteellä kiinteällä 7 dollarin maksulla.

41. City Highlights Small Group Minivan Tour

Kaupungin kohokohtia Small Group Minivan Tour

Lähde: getyouguide.com

Kaupungin kohokohtia Small Group Minivan Tour

Jos sinulla on vain päivä viettää Seattlessa ja haluat tiivistää niin monta asiaa mahdollisimman lyhyeksi ajaksi, kiertue paikallisen oppaan kanssa on oikea tapa.

Korkeasti arvostettu City Highlights -kierros käynnissä GetYourGuide.com on informatiivinen ja tehokas kolmen tunnin odyssey, joka kiteyttää koko loman yhdeksi ajomatkaksi.

Voit ihailla Pioneer Squaren romaanista Revival-arkkitehtuuria, kansainvälisen kaupunginosan kosmopoliittisia katuja, Waterfrontia, Seattlen valtavia urheiluareenoita, Seattlen keskustan torneja ja Seattle Centerin rohkeaa arkkitehtuuria.

Sieltä kiipeät Kerry Parkiin, jossa Seattle on edessäsi, kun taas Ballard Locksissa saat selville luoteislohen elinkaaresta ja seuraat kaupallisten alusten laivuetta.

42. Fremont Troll

Fremont Troll, Seattle

Lähde: Checubus / shutterstock

Fremontin trolli

Fremontin taideneuvosto tilasi vuonna 1990 julkisen taiteen George Washington Memorial Bridgen pohjoispään alapuolelle, koska siitä oli tullut epäsosiaalisen toiminnan kummituspaikka.

Heidän neljän paikallisen taiteilijan ryhmän valitsema Fremont Troll, nyt ikoninen veistos, 5,5 metriä korkea ja koostuu 6 tonnista teräsbetonia.

Nokkelana kosketuksena trolli pitää todellista Volkswagen Beetleä vasemmassa kädessään, ikään kuin se olisi juuri napannut sen tieltä.

Teos on suunniteltu kiipeäväksi, ja vuonna 2005 sillan alla oleva Aurora Avenue North -osuus nimettiin uudelleen Troll Avenueksi sen kunniaksi.

Mukana: Seattlen kohokohtien kiertoajelu

43. Purukumiseinä

Gum Wall, Seattle

Lähde: ARTYOORAN / shutterstock

Gum Wall, Seattle

Myös epätavallinen Gum Wall on kumipäällysteinen osa Post Alleya, joka on alas portaita pitkin Rachelin säästöpossusta Pike Place Marketilla.

90-luvun alusta lähtien Unexpected Productions -improteatteriin tai sieltä pois saapuvat yleisöt kiinnittivät käytettyä purukumia seinälle ja koristelivat sen kolikolla.

Ajan myötä ihmisistä on tullut luovia, kirjoittamalla nimensä ja säveltäen pieniä taideteoksia purukumilla.

Seinä on raivattu kolme kertaa, viimeksi vuonna 2015, kun purukumissa olevat kemikaalit vaurioittivat kujan tiiliseinää.

Tuolloin ikenseinä oli useita tuumaa paksu ja sen arvioitiin olevan yli miljoona kappaletta.

Tämä oli vain väliaikainen toimenpide, sillä Gum Wall on tunnustettu matkailukohteena vuodesta 1999 ja se on saanut jo uuden pinnoitteen.

44. Dickin sisäänajo

Dickin sisäänajo

Lähde: Shutterbug-kuvat / Flickr

Dickin sisäänajo

Tämä kukoistava pikaruokaketju on paikallinen perusruoka, mutta se ei ole koskaan laajentunut Seattlen alueen ulkopuolelle.

Dick’s Drive-Iniä on helppo rakastaa, olipa kyse sitten kavennetusta valikosta (mitään vaihtoja ei sallita) tai tavasta, jolla ketju kohtelee henkilökuntaansa.

Työsuhde-etuudet ovat parhaita pikaruokateollisuudessa, 100 % työnantajan maksaman sairausvakuutuksen ja 22 000 dollarin korkeakouluopetuksen stipendin kuuden kuukauden työsuhteen jälkeen.

Vuodesta 2019 lähtien toimipaikkoja oli kahdeksan, joista ensimmäinen avattiin Wallingfordissa vuonna 1954. Perunat leikataan käsin tuoreina päivittäin, pirtelöt kastetaan käsin ja vaahdotetaan erikseen ja kaikki hampurilaiset on valmistettu 100 % pakastamattomasta naudanlihasta.

45. Wing Luke -museo

Wing Luke -museo, Seattle

Lähde: Tracy Hunter / Flickr

Wing Luke -museo

Suositeltu pysähdyspaikka Chinatown-International Districtissä, Wing Luke -museossa on yli 18 000 esineen kokoelma, joka dokumentoi aasialaisamerikkalaisen pakolais- ja maahanmuuttajakokemuksen Yhdysvaltojen luoteisosassa.

Museo edustaa 26 eri etnistä ryhmää ja on ainoa museo Amerikassa, joka ottaa tämän yleisaasialaisen näkökulman.

Pysyvä näyttely Honoring Our Journey kertoo, kuinka Aasiasta saapuneet ihmiset saapuivat luoteeseen 1800- ja 1900-luvuilla, ja esittelee näiden yhteisöjen toimeentuloa ja tapoja.

”Chinatown-International District” ulottuu naapuruston rikkaaseen historiaan, kun taas kirjoitushetkellä keväällä 2019 siellä oli useita kiinnostavia näyttelyitä sodanjälkeisestä maahanmuutosta Vietnamista ja Bruce Leen linkistä Seattleen.

Museon sijainti on oma siivunsa historiaa East Kong Yick -rakennuksessa.

Vuodelta 1910 peräisin olevassa ja kiinalaisten maahanmuuttajien rahoittamassa hotellissa toimi Freeman Hotel, joka oli ponnahduslauta uusille tulokkaille Kiinasta, Japanista ja Filippiineiltä 1940-luvulle asti.

46. ​​Puuveneiden keskus

Puuveneiden keskus

Lähde: Andrei Medvedev / shutterstock

Puuveneiden keskus

South Lake Unionissa Center for Wooden Boats edistää Tyynenmeren luoteisosan merellistä perintöä, mutta on myös purjehduksen huippuosaamiskeskus.

Täällä voit vierailla ilmaiseksi laitureilla ja työpajassa nähdäksesi perinteisiä veneenrakennustaitoja toiminnassa ja tutustua kaikkiin puuveneiden rakentamiseen liittyviin työkaluihin ja menetelmiin.

Lapset voivat tehdä oman pienen veneen yläkerrassa, kun taas laiturilla voit tutustua pieneen täydellisessä kunnossa olevaan laivastoon.

Suurin osa näistä aluksista on vuokrattavissa, ja jos et ole pätevä purjeveneeseen, voit vuokrata soutuveneen tai polkuveneen pienelle luonnonkauniille matkalle Lake Unionilla.

Pidä silmällä keskuksen ohjelmaa, sillä se tarjoaa erilaisia ​​​​kenttäretkiä sekä ilmaisen «Sunday Sail» -risteilyn jollakin keskuksen monista aluksista.

47. Lisää pallo

Add-a-Ball, Seattle

Lähde: facebook.com

Add-a-Ball, Seattle

Seattlen suurin valikoima vanhoja kolikkopeli- ja flipperipelejä piileskelee tyhjän tontin takana 36th St and Phinneyssä.

Add-a-Ball on kuin aikakapseli 1990-luvun alusta, ja siinä on sopivan grungy tunnelma, himmeä valaistus ja improvisoitu sisustus.

Kaikki huomio kiinnittyy 50 ¢ flipperien, low-fi-videopelien ja ilmakiekkopöytien massaan.

Tarkkaan aikuisille tarkoitettu Add-a-Ball on avoinna klo 14.00-02.00, ja jokaisessa koneessa on mukinpidikkeet, jotta oluesi ovat helposti ulottuvillasi.

48. Amazon Spheres

Amazon Spheres, Seattle

Lähde: SeaRick1 / shutterstock

Amazon Spheres

Amazon, monikansallinen verkkokauppayritys, perustettiin Seattlessa vuonna 1994, ja se on juuri siirtänyt pääkonttorinsa Beacon Hillistä South Lake Unioniin.

Yrityksen korkean teknologian kaupunkikampus on muotoutunut muutaman viime vuoden aikana, kun Day 1- ja Doppler-tornit valmistuivat.

Mutta näiden alla on kiehtovin Amazonin uusista rakenteista.

Spheres, lempinimeltään «Bezos’ Balls», ovat lasibiomeja, joissa työntekijät työskentelevät ja rentoutuvat 40 000 kasvin parissa pilvimetsäalueilta 30 eri maassa.

Siinä on kolme toisiinsa yhdistettyä kupolia, jotka on päällystetty viisikulmaisilla kuusikotaedripaneeleilla ja jotka ovat jopa neljän kerroksen korkeita.

Suurin Spheresin noin 50 puusta on 17-metrinen ruosteinen viikuna, joka on kotoisin Itä-Australiasta.

Voit pysähtyä Seattlen keskustassa katsomaan näitä upeita rakennuksia ulkopuolelta, mutta voit myös mennä sisään, jos varaat etukäteen: Amazonin pääkonttoriin järjestetään 90 minuutin kierroksia useimmiten tiistaisin ja torstaisin klo 10.00 ja 14. 00, kun taas voit käyttää Spherejä joka kuukauden 1. ja 3. lauantaina ohjaamattomia vierailuja varten.

49. 5th Avenue -teatteri

5th Avenue Theatre, Seattle

Lähde: SeaRick1 / shutterstock

5th Avenue -teatteri

5th Avenue Theatre on monumentaalinen tapahtumapaikka, jossa on 2 130 istumapaikkaa. Se isännöi Broadway-musikaaleja kiertueella, mutta se esittää myös omia laajamittaisia ​​alkuperäistuotantoja.

Näitä tekee 5th Avenue Musical Theatre Company, jättimäinen voittoa tavoittelematon yritys, joka työllistää satoja ihmisiä.

Monet yhtiön ensi-iltansa saamista esityksistä ovat matkalla Broadwaylle, ja siinä mielessä 5th Avenue Theatre nähdään koekenttänä, joka antaa alun tuotantoille, kuten Hairspray, The Wedding Singer ja Jekyll & Hyde.

Teatteri on osa uusrenessanssin tyylistä Skinner-rakennusta, joka juontaa juurensa vuoteen 1925, ja sen ylellinen sisustus on täynnä kiinalaisten temppeleiden innoittamaa kukoistusta.

Toisen tason galleriaan johtavaa portaikkoa katselee kaksi keisarillista suojelusleijonaa, ja aulassa on upea bambua jäljittelevä kipsikatos.

Kaikkein silmiinpistävä, auditoriossa on kahdeksankulmainen kassoni, jonka keskellä on kultainen lohikäärme ja päärynän muotoinen kattokruunu, joka roikkuu sen suusta.

50. Waterfront Park

Waterfront Park, Seattle

Lähde: Ryan C Slimak / shutterstock

Waterfront Park, Seattle

Seattle Aquariumin ja Seattlen Great Wheelin Elliott Bayssä varaama Waterfront Park on yksi monista hienoista paikoista katsella auringonlaskua Seattlessa.

Täällä on kaksi vaaleanpunaista metallia, joiden avulla voit ihailla Seattlen keskustan siluettia, West Seattle Bridgeä, Waterfrontia ja Puget Soundille Blake Islandille ja Olympicille. Vuoret.

Voit käyttää kolikkoteleskooppeja lähempään tarkasteluun, kun taas abstrakti Waterfront Fountain (1974) koostuu valetusta ja hitsatusta pronssista, joka on muotoiltu kuutiomuotoihin.

51. Future of Flight Aviation Center & Boeing Tour

Future Of Flight Aviation Center ja Boeing Tour

Lähde: futureofflight.org

Future Of Flight Aviation Center ja Boeing Tour

Boeingin Seattlen tuotantolaitos avattiin Everettissä noin puoli tuntia Seattlen keskustasta pohjoiseen 1960-luvulla.

Matka on jokaisen sekunnin arvoinen, sillä se on ainoa julkisesti saatavilla oleva kiertue kaupallisessa suihkukoneiden kokoonpanotehtaassa koko Pohjois-Amerikassa.

Kenenkään lentokoneen harrastajan ei pitäisi missata 747-, 767-, 777- ja 787-lentokoneita kokoonpanolinjalla.

Tehtaan työntekijät työskentelevät viisipäiväisiä viikkoja, mikä kannattaa pitää mielessä, koska viikonloppuisin toimintaa on vähemmän.

Seikkailu alkaa Future of Flight Aviation Centeristä, joka on täynnä Boeingin komponentteja ja lentokoneita.

Siinä on 727:n ohjaamo, johon voit istua, ja 707:n ja 787 Dreamlinerin runkoon voit laskea kätesi.

Voit myös tutustua täysikokoisiin malleihin Rolls-Royce Trent 1000 -moottorista 787:stä ja GE90-moottorista 777:stä. Museossa on paljon interaktiivisia ominaisuuksia, kuten asema, jossa voit suunnitella oma lentokoneesi digitaalisesti, kun taas katolla kannelta on näkymät tehtaalle ja Paine Fieldin lentokentälle.

52. Bruce Leen hautapaikka

Bruce Leen ja Brandon Bruce Leen hauta

Lähde: Plume Photography / shutterstock

Bruce Leen ja Brandon Bruce Leen hauta

Pohjoisessa naapuri Vapaaehtoinen on Lake View Cemetery, joka nimensä mukaisesti on siunattu lumoavilla näkymillä Lake Unionille länteen.

Tässä kauniissa ympäristössä, lähellä hautausmaan korkeinta kohtaa, löydät Bruce Leen ja hänen poikansa Brandonin melko vaatimattomat haudat vierekkäin.

Siellä on pieni penkki vierailijoille, ja voit hetken pohtia kahden miehen traagisen lyhyen elämänsä vaikutusta.

53. Mount Rainier koko päivän kävely- tai lumikenkäretki

Mount Rainier koko päivän kävely- tai lumikenkäretki

Lähde: getyouguide.com

Mount Rainier koko päivän kävely- tai lumikenkäretki

Mount Rainier, joka on olennainen osa Seattlen horisonttia, on uinuva tulivuori, joka on 4 392 metriä korkea.

Sen lisäksi, että se on Washingtonin osavaltion korkein vuori, se on myös Yhdysvaltojen mantereen näkyvin huippu.

Mount Rainier on vuosikymmenen tulivuori, yksi 16:sta eri puolilla maailmaa olevasta tulivuoresta, joita pidetään tutkimisen arvoisena tuhoisten purkausten historian ja taajama-alueiden läheisyyden vuoksi.

Jos et voi vastustaa tämän hirviön kutsua, voit aloittaa päivän mittaisen opastetun kävely- ja lumikenkäseikkailun Seattlesta GetYourGuide.com.

Suuntat kansallispuistoon luksusautolla luonnontieteilijäoppaan johdolla, ja kiikarit kannattaa ottaa mukaan hirviä, mustakarhuja ja kojootteja.

Näet järviä, valtavia metsää, vesiputouksia ja osan vuoren 26 jäätiköstä.

Matkaan sisältyy yleensä vaellus kevyellä Nisqually Vista Trail -polulla, mutta jos haluat jotain haastavampaa, sinun tarvitsee vain kysyä.

54. Olympic National Park Tour

Olympic National Park, Washington

Lähde: Paul Brady Photography / shutterstock

Olympia kansallispuisto

Seattlen läntisellä horisontilla (selkeinä päivinä!) kiusaava, aina läsnä oleva Olympiakansallispuisto on Unescon maailmanperintökohde, ja se sisältää joitakin Yhdysvaltojen vanhimmista metsistä.

Voit tehdä päivän mittaisen opastetun retken tähän esteettömään erämaahan mukavassa pakettiautossa GetYourGuide.com.

Matkaan kuuluu lauttamatka Puget Soundin vesistöjen läpi ja sitten mutkitteleva ajomatka Hurricane Ridgelle (sään salliessa) upeita vuoristonäkymiä varten.

Seikkailulla voi nähdä mustia karhuja, mustahäntäpeuraa tai olympiamurmeleita.

Puiston pohjoispuolella sijaitseva Crescent-järvi on unohtumaton kirkkaan sinisistä vesistään, ja näiltä rannoilta voit kävellä puiston kuuluisaan vanhaan länsihelma- ja Douglasin kuusimetsään ja pysähtyä ottamaan kuvan unenomaisesta Marymerestä. Kaatuu, jos aikaa riittää.

55. Woodinville Wine Country

Woodinvillen viinimaa

Lähde: ARSimonds / shutterstock

Woodinvillen viinimaa

Mene Seattlen keskustan koilliseen ja jo 30 minuutissa olet Woodinville Wine Countryssa.

Monien viinitilojen rypäleet kasvatetaan Itä-Washingtonin Columbia Valleyssä, jossa muutama asia yhdistyy luoden erinomaiset olosuhteet Cabernet Sauvignonin, Merlotin, Pinot Grisin, Syrahin, Sauvignon Blancin, Rieslingin ja Chardonnayn viljelylle.

Ilmasto on kuiva Cascade-vuorten puskurin ansiosta, joka liittyy hiekkaiseen, soraiseen maaperään ja sopii täydellisesti viiniköynnösten istuttamiseen.

Woodinville Wine Countryssa on yli 130 viinitilaa ja maisteluhuonetta, ja jos sinun on valittava yksi, tee siitä ensimmäinen viinitila, joka perustetaan Washingtonin osavaltioon, Chateau Ste.

Michelle (1954). Jos olet vain poikkeamassa, voit kokeilla viiden varaviinin Feature Flightia Tasting Room Barissa tai lähteä 35 minuutin kiertueelle ja maistelemaan.

Syvempiä kokemuksia varten, jotka on omistettu Rieslingille, kuohuviinille tai viininvalmistuksen taiteelle, on saatavilla varauksesta.

Aiheeseen liittyvä kiertue: Snoqualmie Falls ja Woodinvillen viininmaistajaiset

Missä yöpyä: Parhaat hotellit Seattlessa, Washingtonissa (WA)

Alimman hinnan takuu

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.