Pääleikkaus tulisi tehdä syyskuussa alueilla, joilla ilmasto on leuto. Vihreästä karsimisesta puhutaan, kun leikkaus tehdään kevätkuukausina, maaliskuusta toukokuuhun, tai kesäkuukausina, elokuussa, jolloin oksien kukkivat silmut ovat kehittyneet.

Miten ja milloin aprikoosi leikataan?

Leikkaaminen tulisi mieluiten tehdä keväällä ja alkukesällä, kun oksat ovat täynnä lehtiä. Aprikoosin tapauksessa puhumme itse asiassa vihreästä karsimisesta, ja se kestää maaliskuusta toukokuun loppuun ja kesäkuusta heinäkuun loppuun. Ensimmäisellä jaksolla leikataan lyhyemmät ylimääräiset oksat (max 20 cm).

Miten ja milloin persikkapuu leikataan?

Persikkapuun kesäleikkaus suoritetaan kesä-heinäkuun välisenä aikana asuinalueen ilmastosta riippuen. Talvileikkaus sen sijaan tapahtuu lokakuusta eteenpäin, joka tapauksessa sadonkorjuun jälkeen, välttäen erittäin kosteita tai voimakkaita kylmiä kausia.

Kuinka ja milloin kirsikkapuu leikataan?

Kesän loppu on erityisen sopiva aika kirsikkapuun karsimiseen. Hedelmäkasvi, joka, toisin kuin muut, ei saa tehdä suuria leikkauksia talven aikana. Se on melko herkkä laji, jolle on tärkeää rajoittaa talvileikkauksen toimenpiteet minimiin.

Miten ja milloin päärynäpuu leikataan?

Päärynäpuuta leikattaessa

Koska juuri leikattujen osien ei kannata antaa kärsiä talven pakkasista, olisi ihanteellista leikata juuri ennen kasvukautta, eli helmikuussa. Päärynäpuut ovat kuitenkin kestäviä puita, ja niitä voidaan leikata myös syksyllä, marraskuusta maaliskuun alkuun.

Etsi 43 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka leikkaat päärynäpuun?

Päärynäpuun talvileikkaus voi tapahtua koko kasvullisen lepoajan, kun taas viherleikkausta voidaan harjoittaa ennen kaikkea erittäin voimakkaissa lajikkeissa lehtien sisäpuolen valaisemiseksi ja tuulettamiseksi, elinvoiman hillitsemiseksi ja tuotannon säätelemiseksi. .

Missä päärynä kantaa hedelmää?

Runko on ensimmäisinä vuosina sileä, mutta iän myötä siinä näkyy syvää kuorta ja lukuisia nelikulmaisia ​​halkeamia. Päärynäpuussa on puisia tai sekasilmuja. Hedelmätuotanto tapahtuu sekaoksilla ja brindillillä, vaikka useimmat lajikkeet kantavat hedelmää lamburdilla.

Kuinka laskea kirsikkapuuta?

– Harvenna kaikki oksat, jotka kietoutuvat katoksen sisällä. – Pienennä muiden oksien pituutta, jotta kasvillisuus pysyy matalana ja suosii näin kirsikkasatoa. Lopuksi, jotta se voidaan tehdä oikein, leikkauksen on oltava kalteva ja sen on muodostettava 45 ° kulma.

Milloin kirsikkapuu leikataan?

Yhteenvetona voidaan todeta, että kirsikkapuun karsiminen sijoittuu nuorella kasvella kevään ja kesän väliin, kun taas aikuinen tulisi leikata joko talven lopussa tai kesän lopussa.

Kuinka leikataan kasvi?

Leikkaamiseen käytettävästä työkalusta riippumatta (veitsi, sakset, sakset jne.), se on teroitettava, puhdistettava ja desinfioitava alkoholilla, valkaisuaineella tai liekillä, jotta se ei leviä loistauteja. Puhdistus on toistettava aina, kun vaihdat tehtaalta toiseen.

Kuinka ja milloin pähkinäpersikkapuu leikataan?

On tärkeää poistaa kuivat oksat ja yleensä kärsivät kasvin osat. Nämä toimenpiteet suoritetaan persikkapuun kasvullisen lepoajan aikana, eli loka-helmikuun välisenä aikana. Kuivaleikkaukselle sopivimmat kuukaudet ovat tammikuu ja helmikuu, koska vältymme altistamasta leikkauksia kostealle syksylle.

Milloin kalastus alkaa?

hedelmäpuut, kuten omena ja päärynä, vartetaan pääasiassa vartuksella helmikuun lopun ja maaliskuun välisenä aikana. Ilmaston on oltava kylmä. Persikka-, aprikoosi-, luumu- ja kirsikkapuille suositellaan pohjustusta elo-syyskuun välisenä aikana loppukesällä.

Milloin persikkapuu käsitellään?

Persikkakupla on hienovarainen sairaus, jonka ilmaantuessa keväällä on melkein aina liian myöhäistä puuttua asiaan. Persikkapuun biologiset käsittelyt on suoritettava syys-talvikaudella. Vain ennaltaehkäisevästi toimimalla voimme välttää tartunnan puhkeamisen.

Kuinka hoitaa aprikoosikasveja?

Purista kasvia ympäröivä maaperä niin, että juuret tarttuvat hyvin. Lisää tarvittaessa uutta maata, jos onteloja on. Leikkaa kasvin kärki pois edistääksesi sivuhaarojen kasvua ja kastelua.

Kuinka ja milloin granaattiomena voidaan leikata?

Paras aika granaattiomenan leikkaamiseen on syksy, loka- ja marraskuussa, eli hedelmäsadon jälkeen ja ennen kasvullista lepoa. Granaattiomenan karsiminen voidaan tehdä myös helmi-maaliskuussa tai kasvullisen tauon lopussa.

Miten aprikoosi Moniliaa hoidetaan?

Aprikoosin, persikan tai kirsikan Monilian tapauksessa valitettavasti ei riitä hedelmien poistaminen ja poistaminen. Monilia laxa -tauti iskee myös oksiin, jyrkkää karsimista voidaan suositella, vaikka se puolittaisi sadon. Biologinen taistelu tapahtuu itse asiassa juuri karsimisen kautta.

Kuinka leikata hapankirsikkapuu?

Ensimmäisenä vuonna, aikaisin keväällä, riittää oksien päiden pistäminen niiden kasvun edistämiseksi. Toisena ja kolmantena vuonna sinun on poistettava kaikki sisäänpäin kasvavat oksat ja jätettävä vain ne, jotka ovat ulospäin.

Milloin puita voidaan leikata?

MILLOIN KASVIT LEIKKAA

Ihanteellinen aika edetä kasvien karsimiseen on kasvullisen lepovaiheen aikana, yleensä loka-marraskuussa: kasvilla on siten mahdollisuus vahvistua kevään kasvun uudelleenkäynnistystä silmällä pitäen.

Missä kirsikkapuu kantaa hedelmää?

Muista, että kirsikkapuu kantaa hedelmää vain edellisen vuoden oksilla, jotka tuottavat hedelmää vain kerran, mutta vuorostaan ​​kehittyvät sitten puuoksia, imureita ja hedelmäoksia, jotka tunnistetaan siitä, että ne kantavat suuria kannuja ja kukkanuppeja on koottu nippuihin.

Millaisia ​​ovat kirsikkapuun lehdet?

Kirsikkapuiden lehdet ovat yleensä melko kirkkaan vihreitä ja niiden alapuolella on erittäin hieno ja pehmeä rakenne. Lehtien kärjissä on noin 5 pientä punaista rauhasta. … Ovaalin muotoisten lehtien sahalaitaisissa päissä on myös pieniä punaisia ​​rauhasia.

Miksi päärynäpuu ei kukki?

Jos hyvin nuori päärynäpuu ei ole kukkinut, se voi yksinkertaisesti olla liian nuori. Jos puusi on alle viisi vuotta vanha, paras vaihtoehto on vain odottaa. Jos päärynäpuusi ei ole kukkinut, vaikka se on kypsä, tarkista lajikkeen kestävyys alueesi vyöhykkeestä.

Milloin Abate-päärynä kukkii?

Koska se pelkää kuivuutta ja voimakkaita tuulia, on parasta sijoittaa se suojaisiin paikkoihin. Päärynäpuu muodostaa luonnollisesti pyramidin latvaisen puun, joka pyöristyy iän myötä ja voi nousta ja ylittää 10 metriä. Valkoinen kukinta tapahtuu huhtikuussa, ja sadonkorjuu tapahtuu lajikkeen mukaan heinäkuun lopusta lokakuuhun.

Missä päärynää yleensä kasvatetaan?

Päärynä on kotoisin Länsi-Aasiasta, missä sitä esiintyy edelleen spontaanisti, ja sitä viljellään nykyään intensiivisesti Kiinassa ja Euroopassa, erityisesti Italiassa, Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa.

Miten ja milloin sitruuna leikataan?

Sitruuna kannattaa leikata joka vuosi ja paras aika on talven lopun ja kevään alun (huhti-kesäkuu) välillä, viivästämällä hieman vähemmän lauhoilla alueilla ja siellä, missä voi olla myöhäisten pakkasten vaara.

Kuinka käsitellä persikkapuuta?

Suositeltavat tehoaineet ovat luomuviljelyssä sallittuja kuparisuoloja (oksikloridi, sulfaatti, Bordeaux-seos jne.). Toistetaan, että hoidot ovat hyödyttömiä, kun tauti on jo ilmaantunut, koska taudin pysäyttämiseksi ei ole olemassa parantavia tuotteita.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.