Juuri tästä syystä, jos subjunktiivia käytetään ilmaisemaan toimintoa, joka ilmaisee mahdollista, mutta vaarallista tapahtumaa, konditionaalia käytetään sen sijaan ilmaisemaan epävarmaa toimintaa, joka kuitenkin varmasti tapahtuu tietyn ehdon sattuessa.

Milloin subjunktiivi vai ehdollinen?

Ensinnäkin meidän on pidettävä mielessä tämä merkityksen vivahde: ​​käytämme subjunktiivia, kun haluamme ilmaista toiminnan, joka osoittaa vaarallista tapahtumaa, toisin sanoen mahdollista. Ehdollinen taas, kun puhumme toiminnasta, joka on varmasti epävarma, mutta joka varmasti tapahtuu tietyn ehdon läsnä ollessa.

Milloin sanaa se käytetään subjunktiivin kanssa?

Jos tuo esittelee ehdollisen lauseen, sitä ei voi koskaan seurata ehdollisen tunnelman verbillä; sen sijaan se vaatii indikatiivin, jos lause esittää hypoteesin tosiasiana, subjunktiivia, jos se ehdottaa sitä mahdolliseksi tai saavuttamattomaksi.

Milloin ehdollista ei saa käyttää?

Ehdollista lauseketta ei saa koskaan käyttää if-lauseen jälkeen (ja siksi subjunktiivia on aina käytettävä) tämän tyyppisissä lauseissa. Ainoa poikkeus, jonka kielioppi sallii, on seuraava: ”Kysy häneltä, haluaisiko hän kirjoittaa kirjan” tai ”Kysy häneltä, suostuisiko hän antamaan minulle nimikirjoituksen”.

Mihin ehdollista käytetään?

Tyypillisesti nykyistä ehdollista käytetään: toivomaan: katsoisin mielelläni elokuvan. esitä kohtelias pyyntö: Haluaisin teetä, kiitos. anna neuvoja: Älä anna sen mennä.

Etsi 29 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mitä ehtolausekkeen käyttö tarkoittaa?

(tai ehdollinen absol. sm), italialaisen verbin muoto ja muut sanajärjestelmät, jotka osoittavat ennen kaikkea halua tai mahdollisuutta, että tosiasia tapahtuu tiettyjen ehtojen täyttymisestä riippuen (nykyisyydessä: ”Tulisin jos Voisin” ; menneisyydessä: ”Olisin tullut, jos voisin”).

Pitäisikö vai pitäisikö?

Oli valintasi mikä tahansa, voit olla varma. Mainitut sanamuodot ovat itse asiassa molemmat oikeita. V:tä sisältävät muodot ”must, must” ovat kuitenkin yleisempiä kuin muut. Sama ei päde subjunktiiviin, jossa muotoja ”must, must” käytetään enemmän kuin muotoja ”deva, devano”.

Mitä epätäydellinen subjunktiivi osoittaa?

Epätäydellinen subjunktiivi on italian kielen sanamuoto, jota käytetään yleisesti alalauseessa, jossa pääsana menneisyydessä ilmaisee turvattomuutta: Toivoin, että olit vilpitön.

Mikä esittelee itsensä?

Ehdollinen ehdotus voi olla eksplisiittinen tai implisiittinen. Ehdollinen on eksplisiittinen, kun se otetaan käyttöön konjunktioilla ja ehdollisilla lauseilla: jos, jos, jos, missä, edellyttäen, että, vaikka, milloin, siinä tapauksessa, että siinä tapauksessa, että olettamassa, että jne.

Mitä entinen subjunktiivi tarkoittaa?

Menneen ajan subjunktiivi (tai piuccheperfetto subjunktiivi) on italian kielen sanamuoto, jota käytetään yleensä kuvaamaan ei-todellisena tai ei-objektiivisena pidettyä tosiasiaa, joka erottuu ajallisesta anterioriteettista menneeseen hetkeen verrattuna (uskoin, että klo. keskiyöllä kaikki saapuivat…

Milloin voit sanoa, olisiko?

Hypoteettisella jaksolla päälause menee ehdolliseen, kun taas riippuvainen itsenäinen vaatii subjunktiivin (vaikka – hemmetin nimistö – sitä kutsutaan ”ehdolliseksi lauseeksi”). Tässä yhteydessä lauseessa if (”jos isoäidilläni * olisi pyörät”) on todellakin anteeksiantamaton virhe.

Milloin käytetty olisin Ja olisin?

”Jos haluaisin” on virheellinen vain, kun partikkelia ”jos” käytetään hypoteettisen ajanjakson muodostamiseen: siinä tapauksessa ainoa italian kielen sallima ilmaus on ”se avessi” subjunktiivin kanssa.

Milloin sitä on käytetty, oliko vai olisiko?

Molempien pitäisi olla oikein. Ajattelin myös tätä tulkintaa: Caterina: ”Kun Marco paranee, otan hänet matkalle.” Epäsuora puhe: Catherine kertoi itselleen, että kun Marco paranee, hän ottaisi hänet matkalle.

Miksi sitä kutsutaan ehdolliseksi?

Ehdollista tapaa kutsutaan tällä tavalla, koska se palvelee pääasiassa ilmaisemaan jotain, joka voidaan toteuttaa vain tietyissä olosuhteissa, ja sen ajat ovat vain kaksi, nykyisyys ja menneisyys: (tällä hetkellä) minulla ei olisi nälkä → jos söisin voileipä (kunto);

Että minun pitäisi lauseita?

Debba on yksi muoto verbistä velvollisuus (nykyinen subjunktiivi). Ei ole koskaan mahdollista, että ensimmäinen askel olisi aina minun! Tänään taivas on erittäin pilvinen ja näyttää siltä, ​​​​että pitäisi sataa. Mutta onko kohtalo, että minun täytyy aina tehdä niin kovasti töitä?

Kuinka kirjoitat, että meidän pitäisi tai pitäisi?

Jos konsepti, jonka haluat välittää, on ”ennen 22.00 on MM-ottelu, ja tästä eteenpäin en edes jää jumiin, jos atomipommi saapuu”, niin käytämme tulevaisuutta (on pakko). Jos käsite on ”on parempi mennä klo 22 jälkeen, koska jäätelö maistuu paremmalta”, käytetään konditionaalia (pitäisi).

Mistä tunnistat ehdollisen?

Ehdollinen on sanallinen tapa, jolla ilmaistaan ​​hypoteesi, epäilys tai mahdollisuus, että tosiasia tapahtuu niin kauan kuin toinen tapahtuu ensin: Jos tulisit kanssamme, sinulla olisi hauskaa. Ehdolla on kaksi aikamuotoa, yksi yksinkertainen ja yksi yhdiste: nykyinen (yksinkertainen aikamuoto): ylistäisin, palvelisin, söisin jne.

Mitä nykyinen ehdollinen tarkoittaa?

Nykyinen ehdollinen on ehdollisen tilan yksinkertainen muoto. Se sopeutuu lähinnä kuvaamaan tilanteita ja tapoja tietyn ehdon alaisina: miljardilla menisimme asumaan saarelle Tyynellämerellä.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.