Pehmeäkantinen ja sidottu: erot Sidotut kirjat, sen lisäksi, että ne ovat kestävämpiä, mahdollistavat sivujen täydellisen avaamisen vihkojen ansiosta, mikä päinvastoin on mahdotonta pokkarikirjojen liimapohjaisessa sidonnassa.

Mitä pokkari tarkoittaa?

Kustannustoiminnassa ja kirjansidonnassa pokkari on eräänlainen kirjojen ja esitteiden sidonta, joka koostuu yksinkertaisesta paperista tai pahvista, joka on kiinnitetty vihkojen tai allekirjoitusten (kahdeksasosa, kahdestoista, kuudestoista, kahdeskymmenesneljäs, kolmekymmentäsekuntia) taakse. , riippuen kuinka monta sivua sisältää), sitten leikataan kolmelta sivulta …

Mitä täydellinen pokkaripainos tarkoittaa?

Pehmeäkantinen kirja on taloudellinen prosessi, mutta se antaa volyymille siistin ulkonäön ja ehkä näille ominaisuuksille se on eniten käytetty side. Sivut on työstetty yksitellen ja liimattu kirjan selkään. Tämä tarkoittaa, että sinun on saavutettava vähimmäismäärä sivuja käyttääksesi tätä tekniikkaa.

Mitä eroa on pokkarilla ja pokkarilla?

Kovakantisen ja pokkarikantisen määritelmä: Kovakantinen on paksumpikantinen pahvista tehty kirja, jossa on suojapaperi ja lisäsuoja kirjan kestävyyden vuoksi. Pehmeäkantinen kirja on kirja, jossa on paksu paperikansi tai pahvikansi.

Mitä pokkaripainos tarkoittaa?

taskusta]. – joita voit laittaa ja kantaa taskussa: kirjat t. tai t-muodossa. (myös substantiivinen: a t., pokkarit), pienimuotoisia kirjoja, yleensä julkaistu talouskokoelmissa (ks. taskukirjat), mutta myös arvokkaita: käsikirja, sanakirja t .; t-painos.

Etsi 22 aiheeseen liittyvää kysymystä

Milloin kirja on pokkari?

Pokkarikantinen kirja on kirjaimellisesti kirja, joka voidaan laittaa «taskuun»: pokkarikirjat erottuvat pienestä koostaan ​​verrattuna sidottuihin painoksiin ja edulliseen hintaan.

Mitä ovat täysversiot?

1 Jolta ei puutu mitään Täydellinen, täydellinen SIN: painos i.

Mitä kovakantinen kirja tarkoittaa?

– Yleensä sitomisen toiminta ja saatu tulos. Kirjaan viitaten se on yleensä syntiä. ligatuurista, mutta käytettynä abstraktissa merkityksessä se tarkoittaa propriamia. operaatio, joka suoritetaan eri materiaaleilla ja tekniikoilla, mikä antaa tilavuudelle suuremman lujuuden, joskus korvaamalla vakiosidoksen: r.

Kuinka suuri on pokkarikirja?

Pekkakantinen koko on pieni, koska tavoitteena on tehdä kirja, jota on helppo kuljettaa mukana missä tahansa tilanteessa. 10×21-painatusmuoto on yleisin, mutta pokkarikirjalle on myös muita tyypillisiä kokoja: tämä muoto sisältää mitat: 11,5×16,5. 14,85 x 21 (A5)

Mitä tarkoittaa kovakantinen liimattu lankku?

Sen sijaan laatikossa on samanlainen käsittely kuin kovakantisen kannen. Ulkopuoli kietoutuu laatikon ympärille kuten kojelauta. Se on liimattu pahviin. Rakenne on hyvin samanlainen kuin kovakantisen kannen.

Mikä on kovakantinen kirja?

kovakantinen adj. … – pahvista tai pahviin sidottuna: kansi c .; kovakantinen kirja. Myös vastaava ranskalainen termi cartonné on käytössä.

Miten langansidonta toimii ja milloin sitä yleensä käytetään?

Täydellinen sidonta on hyvin samanlainen kuin jyrsintä. Molemmat sisältävät tulostamisen, taittamisen ja allekirjoitusten lomittamisen. Erona on, että tässä vaiheessa langan allekirjoitukset ommellaan yhteen, jotta saadaan yksi lohko.

Kuinka sitoa pokkarikirja?

Jos pehmeäkantinen kansi on irronnut, levitä liimaa koko selkärankaan ja aseta kansi takaisin paikoilleen. Aseta useita painoja kirjan päälle, kun liima kuivuu.

Mikä on pokkarimuoto?

Pehmeäkantinen kirja on eräänlainen sidonta, joka on tarkoitettu yli 2-3 mm kokonaispaksuisille kohopainopainoille. Tämä sidos saadaan liimaamalla pahvikansi allekirjoitusten – toimituksellisen työn sivusarjan – taakse ja sitten leikkaamalla sen kolmelta sivulta.

Mikä on amerikkalainen sitova?

Tunnetaan myös nimellä liimattu tai johdoton leikkaus. Se on tyypillinen moderni sidonta, joka on tehty liimaamalla yksittäisiä kortteja selkäpuolelle erikoisliimalla, enimmäkseen kuumalla. Muutaman avauksen jälkeen kortit irtoavat valitettavasti helposti.

Mitä joustava sitominen tarkoittaa?

Joustava kansi luonnehtii budjetti- tai pokkaripainoksia. Kansi valmistetaan jakamalla sivut vihkoiksi, jotka jyrsitään taitepuolelta ja liimataan. Joissakin painoksissa viilat ommellaan ennen liimaamista pellava- tai puuvillalangalla.

Missä muodossa kirjan sivut ovat?

Yleisin 70 x 100 arkista painettu kirjamuoto on 17 x 24 cm, joka usein kasvatetaan 16,5 x 24:ään, jos siinä on täysiä kuvia. Tämän muodon avulla voit sijoittaa 32 sivua yhdelle arkille.

Mitä se tarkoittaa neljännessä?

in-4 (tai in-4 °), 1500-luvulla eniten käytetty muoto, jossa arkki taitetaan kahdesti, jotta saadaan neljä korttia, jotka vastaavat kahdeksaa sivua ja jotka vastaavat typografisella kielellä octavo-allekirjoitusta.

Kuinka valita kirjan muoto?

Eniten käytettyjä muotoja ovat:

 1. 10 x 21 tai 11,5 x 19 cm, pienemmät muodot, joita käytetään laajalti runokirjoissa;
 2. 12 x 16,5 cm, välimuoto, mutta pätee kuitenkin pokkariin;
 3. 15 x 21 cm, joka vastaa A5-kokoa, yleisimmin käytettyä kaunokirjallisuuden muotoa;

Mitä kirjoja kannattaa lukea elämässä?

100 kirjaa, jotka tulee lukea ehdottomasti ainakin kerran elämässä

 • Ylpeys ja ennakkoluulo, kirjoittanut Jane Austen. …
 • Kahlil Gibranin PROFEETTA. …
 • JK Rowlingin HARRY POTTER. …
 • JOS TÄMÄ ON MIES by Primo Levi. …
 • RAAMATTU. …
 • STORMY HEIGHTS kirjoittanut Emily Bronte. …
 • George Orwell 1984. …
 • Alessandro Manzonin HÄÄLUPAUKSET.

Kuinka ymmärtää, onko kirja täyspainos?

Toimituksellisesti kaikki kirjan kopiot, jotka on painettu samalla ladontalla, kuuluvat teknisesti painokseen. Kirja kuuluu toiseen painokseen, kun siihen tehdään merkittäviä muutoksia.

Mitä tarkoitetaan täysjyväpastalla?

Merkitys piilee adjektiivissa: integraali tarkoittaa, että vilja säilyttää alkuperäiset alkuaineet kokonaisuudessaan ennen jalostusta, elementtejä, joilla on tärkeä tehtävä terveydellemme.

Milloin integraalia käytetään fysiikassa?

Integraalilaskennan tavoitteena on pystyä laskemaan funktioiden osagraafien alueet, myös ne, joiden pinta-alaa ei tunneta. Esimerkki funktiosta, jonka pinta-ala on helposti laskettavissa, on f (x) = ax, jossa a> o.

Kuinka asetella kirja sanalla?

Luo vihko tai kirja

 1. Siirry kohtaan Asettelu> Marginaalit> Mukautetut marginaalit.
 2. Muuta Useita sivuja -asetukseksi Kirjan taittaminen. …
 3. Jos haluat jättää sisätaiteeseen tilaa sidontaa varten, lisää Sidonta-kohdan leveyttä.
 4. Voit lisätä esitteeseen monia koristeellisia yksityiskohtia. …
 5. Valitse OK.

Kuka keksi pokkarikirjoja?

Kustannushistorian ensimmäinen taskukirja syntyi Venetsiassa 1500-luvun alkuvuosina typografi Aldo Manuzion toimesta, joka päätti luoda pienennettyjä kirjoja, joissa on kiinnitetty huomiota sekä sisältöön että grafiikkaan.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *