Multifidit

 1. Puserot käsipainoilla. …
 2. Hyperpidennykset. …
 3. Käänteinen hyperekstensio. …
 4. Vaakasuora hihnapyörärivi kapealla kahvalla. …
 5. Maasta vedot tankolla. …
 6. Maasta vedot suorajalkaisella tankolla. …
 7. Vaakasuora hihnapyörä, jossa pito.

Kuinka stimuloida syviä lihaksia?

Niin yllättävää kuin se onkin, kävely (jopa vuoristossa) on hyvä harjoittelemaan syviä lihaksia. Itse asiassa joka askeleella stabiloimme lantion ja vartalon, jotta ne eivät pääse liikkumaan. Lisäksi ei luultavasti ole ihmiskehon anatomian kannalta toimivampaa liikettä kuin kävely.

Kuinka aktivoida Multifido?

Voit tunnistaa ja tunnistaa Multifidus-lihaksen asettamalla vasemman käden sormet juuri lantion yläpuolelle, selkärangan vasemmalle puolelle. Kun liikutat oikeaa kättäsi ylös ja alas, voit tuntea lihasten aktivoitumisen sormiesi alla.

Kuinka vahvistaa syviä selän lihaksia?

Alaselän lihakset ovat ihanteellisia ristiselkäydinlihasten ja syvien selkälihasten harjoittamiseen. Harjoittelu sopii mainiosti myös alaselän kipuihin. Makaa maassa vatsa alaspäin. Lepää kädet edessäsi kyynärpäät ulospäin.

Mikä on Multifido-lihas?

Multifidus-lihas on osa paraspinaalisia lihaksia, selkärangan syviä lihaksia, jotka ulottuvat ja stabiloivat selkärankaa molemmin puolin ja määrittävät sen lateraalisen taipumisen ja/tai sen pyörimisen samalla tai vastakkaisella puolella.

Etsi 28 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mitkä ovat selkärankaa tukevat lihakset?

Selkärangassa on kolme erektorilihasta: ileokostal-lihas, erittäin pitkä lihas ja selkäydinlihas. Jokainen näistä kolmesta lihaksesta koostuu kolmesta segmentistä, joiden nimi riippuu ylitetystä anatomisesta alueesta.

Mitkä ovat alaraajojen lihakset?

Jalan kuusi koukistajalihasta ovat: gastrocnemius (tai kaksoset), jalkapohja, jalkapohjan gracilis, polvitaipeen, isovarpaan pitkä koukistaja ja sormien pitkä koukistaja. Gastrocnemius-lihas tai kaksoset.

Kuinka vahvistaa vatsa- ja paravertebraalisia lihaksia?

20 ”treeni 10” tauko.

 1. STAATtinen lintukoira.
 2. PAKARASILTA 1 STAATTISELLA JALALLA.
 3. BRIDGE PAKARA PALLOLLA POLVIEN VÄLILLÄ.
 4. PYSTYHUONE, JOLLA PALLO NILKKAIEN VÄLILLÄ.
 5. SUPERMAN RISTIIN.
 6. LANTIKON VENYTTELY.
 7. SELKÄJEN JATKETTELU KÄSIEN LONGAN TAKALLA (HISSIN RINTA)
 8. ALASELKÄTUEN RENTOTUS.

Kuinka rentouttaa paravertebraalisia lihaksia?

PARAVERTEBRAL pidennys

 1. ALOITUSASENTO. Selkänojassa polvet rintaan.
 2. LIIKKEET 1. Avaan käteni maahan kämmenet alaspäin; hitaasti jalat koukussa oikealle; pää kääntyy poispäin jaloista.
 3. LIIKKE 2. Toista sama asento vastakkaiselle puolelle.

Mitä harjoituksia tulee tehdä vahvistaaksesi alaselän lihaksia?

HARJOITUKSET SELKÄKIPUUN: LANNE

 1. Makaa maassa matolla vatsallaan, taivuta jalkojasi ja vedä ne hitaasti rintaa kohti tarttumalla polvien alapuolelle. …
 2. Kyykisy neljällä jalalla, tuo toinen jalka eteenpäin ja työnnä sitä hitaasti taaksepäin ja ojenna se.

Missä poikittaislihas sijaitsee?

Poikittainen vatsalihas on yksi suurista lihaksista, jotka auttavat muodostamaan vatsan etuseinän. Se on sijoitettu enemmän sisäpuolelle.

Mitkä ovat stabilointilihakset?

”Sisälihaksia ovat poikittaiset vatsalihakset, multifiduslihakset, sisäiset vinot, pallea ja lantiolihakset. Ulkoisista vatsasuora lihas, ulkovistot, selkärangan pystysuora lihas ja lantion neliölihas ».

Mitä ovat paraspinaaliset lihakset?

Paravertebraaliset lihakset, joita kutsutaan myös nikama- tai paraspinaalisiksi ”erektoreiksi”, sijaitsevat nikaman molemmilla puolilla. Ne ovat osa sisäistä selkälihasten ryhmää, ja ne on organisoitu molemmille puolille kolmeen kerrokseen: yksi syvä, yksi väli ja yksi pinnallinen.

Mitkä ovat asentolihakset?

Yhteenvetona voidaan todeta, että tässä vaiheessa tonic-asentolihakset voitaisiin määritellä lihaskompleksiksi, joka ”pitää meidät jaloissamme”, vastustaa painovoimaa, ylläpitää jatkuvasti tasapainoa ja hallitsee painopistettä peruspolygonissa ilman. keskeytys..

Kuinka rentouttaa alaselkää?

Toteutus: Tartu käsillä reisiin polvien takaa (reiden ja polvitaipeen välistä). Hengitä ulos hitaasti ja syvään, vedä polvia varovasti ja hitaasti olkapäitä kohti. Pidä polvet paikoillaan vetämättä liian kovaa. Rentoudu ja hengitä syvään ja hitaasti.

Kuinka treenata stabilointilihaksia?

Tänään suosittelemme harjoituksia vakauttajalihasten työstämiseksi ja siten ydinvakauden vahvistamiseksi.

 1. Silta jalan pidennyksellä. Jalkojen ojennussilta on yksinkertainen harjoitus, jolla pyritään vahvistamaan vatsalihaksia, pakaralihaksia ja jalkojen koukistajia. …
 2. Lankku. …
 3. Sivulauta.

Kuinka parantaa reisilihaksen kontraktuura?

Mahdollisen kontraktuurin jälkeen, jos kipu on erittäin voimakasta, on tarpeen tehdä diagnoosi vakavimpien vaurioiden sulkemiseksi pois.

Mitä tehdä

 1. Venytä lihaksia: kevyt venytys.
 2. Edistää verenkiertoa: kevyt aerobinen aktiivisuus, mieluiten määrittelemätön.
 3. Löysää supistuneet niput hieronnalla.

Mitä tehdä selän kontraktuurille?

Osana fysioterapiahoitoja lihaskontraktuurit voidaan hoitaa tapauksesta riippuen:

 1. hierontaterapia, poistava hieronta;
 2. tecar-terapia, sähkölääketieteellinen laite, jonka avulla voit rentouttaa lihaksia;

Mitä tarkoittaa lihasten trofismi?

Trofismilla taas viitaten hyvin nuoriin tarkoitamme hyvin rakenteellisen ja tasapainoisen sävyisen lihaksiston omaamista kehon eri osien välillä. Voimakkuus riippuu useista tekijöistä: keskushermoston kypsymisestä.

Kuinka vahvistaa vatsalihaksia?

Polta ylimääräistä rasvaa polttamalla kardiotreeniä vähintään 3 kertaa viikossa: esimerkiksi reipasta kävelyä tai juoksua. Lopuksi voit vahvistaa vatsan seinämää tekemällä erityisiä harjoituksia. Vahvistettavat lihakset ovat poikittaisvatsalihakset ja lantionpohja.

Mitä isometriset harjoitukset ovat?

Isometriset harjoitukset koostuvat staattisten lihasten supistusten suorittamisesta. Tämä harjoitus on suunniteltu harjoittamaan lihaksia pitämällä ne liikkumattomassa tilassa ilman, että niitä venytetään ja rasitetaan kuormituksen siirtyessä.

Miksi sinun pitää tehdä vatsalihaksia vahvistavia harjoituksia?

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että klassisten vatsaharjoitusten suorittaminen (lattiasta irtoavat hartiat, jolloin hartioiden ja lantion välinen etäisyys pienenee) voi lisätä merkittävästi vatsansisäistä painetta ja siten vaikuttaa negatiivisesti kehoon, lisääntyen naisilla. .

Mikä on alaraajojen suurin lihas?

Sartorius-lihas on pitkä, kapea ja pitkänomainen lihas (anatomisesti ei määritelty nauhamaiseksi), joka sijaitsee reiden etuosassa ja on itse asiassa ihmiskehon pisin lihas.

Mitkä ovat ylä- ja alaraajojen päälihakset?

Yläraajoissa on lukuisia lihaksia: muistamme hauislihaksen, tricepsin, brachialis-lihaksen, coracobrachialis-lihaksen, supinaattorin, rannelihaksen ojentajat (lyhyet ja pitkät), koukistajat (lyhyet ja pitkät), säteittäisen ja kyynärluun, ojentajat (lyhyet ja pitkät) säteittäinen ja kyynärluu, pronator teres, anconeum, …

Mikä lihas saa jalan nousemaan?

Reisilihaksen nelipää: mahdollistaa jalan ojentamisen polvea kohti ja lonkan taivutusta. Ilio-psoas: tukee lonkan taipumista ja sivuttaista pyörimistä. Gracilis: mahdollistaa reiden adduktion ja jalan taivutuksen. Ulkoinen obturaattori: mahdollistaa reiden sivuttaiskierron.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.