Infibulaatio on naisen sukupuolielinten silpomista, joka sisältää naisen ulkoisten sukuelinten täydellisen tai osittaisen poistamisen. Se ei ole lääketieteellinen käytäntö, mutta siitä huolimatta se on edelleen perinteisesti laajalle levinnyt vähintään 30 maassa.

Mihin naisten sukuelinten silpomista käytetään?

Naisten sukuelinten silpominen eliminoi naisilta kaikenlaisen seksuaalisen halun ja nautinnon, ne hillitsevät seksuaalisia impulsseja ja tekevät heistä mallinukkeja miestensä käsissä. Jos nainen ei tunne mielihyvää yhdynnän aikana, hänellä ei ole halua ja hän pysyy uskollisena.

Mitä jää jäljelle infibuloinnin jälkeen?

Krooniset lantion alueen infektiot: yleinen infibuloiduilla naisilla: FGM ja emättimen ja virtsaputken osittainen tukos lisäävät infektioiden mahdollisuuksia. Steriiliys: se johtuu infektioista, jotka voivat aiheuttaa korjaamattomia vaurioita lisääntymiselimille.

Mitä naiset leikkaavat joka kuukausi?

Naisten suojelu sukuelinten silpomiselta

Silpomisella lainsäätäjä tarkoittaa infibuloinnin lisäksi klitoriksen poistoa, klitoriksen leikkausta tai joka tapauksessa (sulkemissääntö) mitä tahansa käytäntöä, joka aiheuttaa samantyyppisiä vaikutuksia.

Mistä naisten ympärileikkaus koostuu?

Naisten sukuelinten silpominen (FGM) on toimenpide, jossa naisen ulkoiset sukuelimet poistetaan osittain tai kokonaan muista kuin lääketieteellisistä syistä.

Etsi 36 aiheeseen liittyvää kysymystä

Miten naisten sukuelinten silpomista harjoitetaan?

Naisten sukupuolielinten silpomisella (FGM) tarkoitetaan toimenpiteitä, jotka sisältävät naisen ulkoisten sukuelinten osittaisen tai täydellisen poistamisen tai muun naisen sukupuolielinten vahingoittamisen ei-lääketieteellisistä syistä. Ne suorittaa yleensä perinteinen ympärileikkaaja, jossa on terä ja ilman nukutusainetta.

Miksi sukuelinten silpominen tehdään?

Naisten sukuelinten silpomista (FGM) harjoitetaan useista syistä: Seksuaaliset syyt: naisen seksuaalisuuden alistaminen tai vähentäminen. Sosiologiset syyt: esim. nuorten aikuisikään aloitteleminen, nuorten naisten sosiaalinen integraatio, yhteisön yhteenkuuluvuuden ylläpitäminen

Kuka harjoittaa sukupuolielinten silpomista?

Kuka harjoittaa sukupuolielinten silpomista? Naisten sukuelinten silpomista harjoittavat yleensä iäkkäät ihmiset (yleensä, mutta ei yksinomaan naiset). Joissakin tapauksissa he voivat olla jopa lääkäreitä. Niiden harjoittamiseen käytetään työkaluja, kuten veitsiä, saksia, skalpelleja, lasinpaloja tai partakoneen teriä.

Kuinka monta naista maailmassa joutuu sukupuolielinten silpomisen kohteeksi?

Maailman terveysjärjestö on arvioinut, että jo 130 miljoonaa naista maailmassa on joutunut tämän käytännön kohteeksi ja että vuosittain 3 miljoonaa tyttöä on vaarassa. Helmikuun 6. päivänä kaikkialla maailmassa vietetään maailman infibulaation ja naisten sukuelinten silpomisen vastaista päivää.

Miten infibulaatio tehdään?

Termi «infibulaatio» tulee latinan sanasta «fibula» (rintakoru) osoittamaan harjoituksen tarkoitusta eli emättimen luumenin «sulkemista». Itse asiassa tämä naisen sukuelinten silpominen sisältää pienten häpyhuulien ja osan suurten häpyhuulien poistamisen klitoriksen leikkaamisen kanssa tai ilman.

Mikä on leikkaus?

of excidĕre «leikata pois»), kerätty pilkkomalla]. – Leikkauksessa orgaanisten kudosten poisto skalpellilla: e. peräpukamat, joita harjoitetaan matalille ja ulkoisille peräpukamille; Ja. kohdunpohjan, jota harjoitetaan kahdenvälisen adnexiitin hoidossa, kun on tarpeen jatkaa kahden liitteen poistamista.

Mitä silpominen tarkoittaa?

– teko, silpomisen tosiasia, silpominen; raajan tai raajan osan tai minkä tahansa tärkeän kehon osan poistaminen trauman tai leikkauksen avulla: oli välttämätöntä tehdä leikkaus, johon liittyy vakava m; vakavasta m:stä johtuva vamma; myös laajennetussa merkityksessä.

Kuinka naisen lisääntymisjärjestelmä toimii?

Mikä on naisen lisääntymisjärjestelmä? Naisen lisääntymisjärjestelmä mahdollistaa naisen lisääntymisen. Sen muodostavat munasarjat, salpingit, kohtu, emätin ja häpy.

Mikä on sukuelinten infibulaatio?

Mikä on naisten sukuelinten infibulaatio

Infibulaatio on naisen sukupuolielinten silpominen, jossa naisen ulkoiset sukuelimet poistetaan kokonaan tai osittain.

Mitä he tekevät tytöille Afrikassa?

Yli kahdellesadalle miljoonalle yhä elossa olevalle tytölle ja naiselle on tehty naisten sukuelinten silpominen (FGM) 30 maassa Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Alueet ja siirtolaiset. Sukuelinten silpominen on yleisintä Afrikan länsi-, itä- ja koillisalueilla.

Mitä se tarkoittaa naisten sukupuolielimiä?

Mikä on naisen lisääntymisjärjestelmä? Naisten sukupuolielimet ovat joukko elimiä ja anatomisia rakenteita, jotka naisella vastaavat munasolujen ja naissukupuolihormonien tuotannosta ja yleensä koko lisääntymismekanismista (parittelusta sikiön kypsymiseen). .

Mikä on naisen lisääntymisjärjestelmän nimi?

Naisten lisääntymisjärjestelmä on se osa lisääntymisjärjestelmää, joka yhdessä miehen lisääntymisjärjestelmän kanssa mahdollistaa ihmisen lisääntymisen. Elimet, jotka ovat osa naisen lisääntymisjärjestelmää, ovat munasarjat, salpingit, kohtu, emätin ja häpy.

Miten luoma poistetaan?

Kirurginen poisto: mahdollistaa myös alueen desinfioinnin ja paikallispuudutuksen. Luoma eristetään steriilillä kankaalla ja yhdessä sen kanssa poistetaan myös pieni osa ympäröivästä ihosta. Se on nopea toimenpide (noin 20-30 minuuttia) ja suoritetaan avohoidossa.

Mitä leikkausbiopsia tarkoittaa?

Mitä on leikkausbiopsia: se koostuu epäillyn iho- ja/tai ihonalaisen leesion poistamisesta ja sillä on kaksi tarkoitusta: – diagnostinen, koska otetulle materiaalille tehty histologinen tutkimus mahdollistaa leesion luonteen määrittämisen suuressa prosenttiosuudessa tapauksista ; – terapeuttinen, sen salliessa…

Mitä eroa on histologisen tutkimuksen ja biopsian välillä?

Kun sytologisessa tutkimuksessa edetään hienolla neulaimulla, tekniikalla, jossa käytetään erittäin ohutta neulaa, kun taas histologisessa analyysissä käytämme paksumpaa neulaa (biopsia), joka vie enemmän materiaalia.

Mitä näet biopsiasta?

Biopsia, kuten mainittiin, tehdään eri sisäelimiin vaikuttavien infektioiden, tulehduksien ja kasvainten diagnosoimiseksi tai vahvistamiseksi sekä patologian kulun arvioimiseksi ja mahdollisten potilaalle kohdistettavien hoitojen selvittämiseksi.

Kuinka he tekevät biopsian?

neula-aspiraatiobiopsia suoritetaan käyttämällä erityistä onttoa neulaa sisällä, jonka avulla voit imeä osan kudoksesta tai solujoukosta. Erikokoinen neula ohjataan kerättävälle alueelle röntgensäteiden, ultraäänen, CT:n tai ydinmagneettisen resonanssin (MRI) avulla.

Kuka hoitaa myyrät?

Ainoastaan ​​ihotautilääkäri tekee käyttöaiheen nevusin poistamiseksi. Muiden ihokudoksen sairauksien (lipoomat, fibroidit, talirakkulat jne.) poistamisaiheen antaa kirurgi, kun taas luomien osalta hoitoaiheen antaa ihotautilääkäri.

Milloin ihotautilääkäri päättää luomen poistamisesta?

Luomen poistaminen voi olla tarpeen, jos on merkkejä kasvaimen mahdollisesta kehittymisestä, mutta myös jos ne ovat paikassa, jossa niitä jatkuvasti hankaa. Muutokset nevin ulkonäössä voivat olla indikaattoreita mahdollisesta «pahanlaatuisesta» kehityksestä.

Kuinka poistat luomia?

Itse asiassa laserkauneuskirurgia mahdollistaa nevusin höyrystymisen muutamassa sekunnissa, tarkasti ja kivuttomasti, usein vain paikallispuudutuksessa, koska leikkaus on erittäin nopea ja lähes kivuton.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.