Jokidelfiinit ovat kolme elävää delfiinilajia, jotka asuvat makean veden joissa ja suistoissa. Ne luokitellaan Platanistoidean valaiden superheimoon. Kolme lajia elää makean veden joissa. Neljäs laji, pontoporia, elää suolaisen veden suistoissa ja valtamerissä.

Mikä on makean veden delfiinin nimi?

Amazonin delfiini tai vaaleanpunainen delfiini

Todennäköisesti tunnetuin makean veden delfiinistä on Amazonin delfiini. Sen tieteellinen nimi on Inia geoffrensis ja se on suurin jokidelfiini: sen pituus on lähes kolme metriä ja paino noin 185 kiloa.

Mikä on Amazon-joen delfiinin nimi?

Amazonin jokidelfiinillä, joka tunnetaan myös nimellä boto tai vaaleanpunainen delfiini, ei ole todellista selkäevää, vaan leveät ja joustavat rintaevät, joiden avulla se voi liikkua kevyesti veteen upotetun kasvillisuuden juurien ja oksien välillä.

Mitä jokidelfiini syö?

Ravitsemus. Delfiinit ovat saalistajia ja metsästävät saalistaan ​​nopeasti. Hampaat ovat sopeutuneet metsästämään eläimiä: monihampaiset lajit ruokkivat pääasiassa kaloja, kun taas lajit, joilla on lyhyempi nokka ja vähemmän hampaita, syövät nilviäisiä (seepia, kalmari, mustekala ja poikanen).

Mikä on vaaleanpunaisen delfiinin nimi?

Paikalliset kutsuvat sitä botoksi: se on vaaleanpunainen Amazonin delfiini (Inia geoffrensis), maailman suurimmassa jokijärjestelmässä elävä valas, jonka tulevaisuus näyttää kuitenkin yhä epävarmemmalta.

Etsi 16 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mistä vaaleanpunainen delfiini löytyy?

Vaaleanpunainen delfiini: elinympäristö

Tämä valas kuuluu Iniidae-perheeseen, sillä on hampaat toisin kuin valailla, ja se elää makeassa vedessä. Löydämme sitä esimerkiksi Amazonjoesta ja Orinocon valuma-alueilta, sellaisista maista kuin Bolivia, Brasilia, Kolumbia, Ecuador, Peru ja Venezuela.

Miten vaaleanpunainen delfiini lisääntyy?

Yleensä parittelu tapahtuu kesä-elokuussa ja noin 11 kuukauden kuluttua syntyy vain yksi 6-7 kg painava noin 80 cm pitkä vauva. Synnytys tapahtuu siis aikana, jolloin joet ovat vesipitoisia (touko-heinäkuu) ja siksi naaraat voivat siirtyä sivukanaviin.

Miten delfiini ruokkii?

Petolliset villieläimet, jotka metsästävät ryhmissä ravintotarpeensa tyydyttämiseksi, delfiinit syövät pääasiassa kalaa, äyriäisiä ja kalmareita. Delfinaarioissa ja akvaarioissa tilojen henkilökunnalle ruokitaan pakastekalatuotteita: ruokavaliota, jossa on vähän olennaisia ​​aineita, jotka voivat aiheuttaa terveysongelmia.

Miten valaat nukkuvat?

Delfiinit, samoin kuin valaat ja miekkavalaat, nukkuvat toinen silmä auki ja puolet aivoista hereillä. … Nämä merinisäkkäät aktivoivat ”hidasaallon unen”, niin sanotun, koska levon aikana vain toinen aivopuoliskosta menettää tajuntansa.

Kuinka paljon vaaleanpunainen delfiini painaa?

Amazonin vaaleanpunainen delfiini on suurin makean veden valaslaji, jonka urokset painavat 185 kiloa ja ovat 2,5 metriä pitkiä.

Miksi delfiinejä ei pidetä kaloina?

Delfiinit elävät suolaisessa tai makeassa vedessä. Lisäksi heillä on keuhkot, mutta ne eivät hengitä nenän kautta, vaan spirakkelin, pienen reiän päässä. … Delfiinit ovat merinisäkkäitä, ryhmä, johon kuuluu muita lajeja, kuten saukot, manaatit, valaat ja mursut.

Kuinka monta delfiiniä maailmassa on?

Ne kerääntyvät suuriksi 500 yksilön parviksi, valtamereen jopa 3 000, kun taas Välimerellä parvia on yleensä noin sata yksilöä.

Missä meressä delfiinit elävät?

Tavallinen delfiini elää Atlantin valtamerellä, Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä. Mutta se on mahdollista löytää myös Mustaltamereltä, Punaiseltamereltä ja Välimereltä, Ligurian, Korsikan ja Maltan väliltä. Miekkavalaat elävät suuremmassa syvyydessä (jopa 60 metriä) ja nousevat pintaan 20-30 metrin syvyyteen.

Missä Lipote asuu?

Lipootti tai Jangtse-delfiini (Lipotes vexillifer Miller, 1918), kiinaksi baiji, on makean veden delfiini, joka asui Jangtse-joen vesillä Kiinassa ja julistettiin sukupuuttoon vuonna 2006.

Mikä eläin on delfiini?

Termillä delfiini tarkoitamme ryhmää merinisäkkäitä, jotka ovat osa valaita. Tähän mennessä on löydetty 40 delfiinilajia ryhmiteltyinä 17 sukuun.

Mikä houkuttelee delfiinejä?

Jotkut delfiinien suosikkieläimistä ovat: Kalat. Mustekalat. Kalmari.

Millainen on delfiinin vartalo?

Delfiinillä on 1,5–4 metriä pitkä kapeneva runko, suhteellisen pieni pää terävällä kuono-osalla, kaksi rintaevää, selkäevä, hännänevä (sijoittuu vaakasuoraan eikä pystysuoraan kuin kaloilla), painonsa keskimääräinen se leijuu 70-130 kg ja sen käyttöikä menee…

Mikä on Bolzano-joki?

Adige on 409 kilometriä pitkä ja sitä ruokkii 11 953 km²:n valuma-alue. Noin 140 km kulkee Bolzanon maakunnan alueen läpi, jossa korkein kohta, Ortles, sijaitsee 3905 m merenpinnan yläpuolella.

Miksi valtaistuimen perillistä kutsutaan delfiiniksi?

Dauphin oli ensin lempinimi ja sitten kunnianimi Lords of the Dauphinélle. Alue on saanut nimensä tästä arvonimestä. … Siitä hetkestä lähtien Dauphinin arvonimi annettiin siksi Ranskan kuninkaan vanhimmalle pojalle ja välittömälle perilliselle.

Kuinka kauan delfiini voi pysyä poissa vedestä?

Kuinka kauan delfiini kestää vedestä? Lopulta huolimatta siitä, että delfiinit hengittävät ilmaa, ne selviävät vedestä muutaman tunnin.

Miksi delfiini kuolee sukupuuttoon?

Tutkimuksen mukaan delfiinit ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon merten ylikuumenemisen vuoksi. Korkeat lämpötilat tappavat delfiinejä yhä enemmän ihmisten toimintakyvyttömyyden armoilla. Älykäs, kaunis, ainutlaatuinen: delfiinit ovat kuitenkin vaarassa kuolla sukupuuttoon merten lämpenemisen vuoksi.

Kuinka monta vaaleanpunaista delfiiniä siellä on?

Kuinka monta näytettä vaaleanpunaisia ​​delfiinejä on? Vaikka tämän lajin nykyisestä populaatiosta on olemassa vain vähän tutkimuksia, nykyään uskotaan, että alueella on noin 50 000 vaaleanpunaista delfiiniä, mikä tekee siitä yhden uhanalaisimman jokidelfiinilajin.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.