Chayote tai sechio on vihreä vihannes, joka tunnetaan myös nimillä piikikäs kesäkurpitsa, piikikäs kurpitsa, piikikäs peruna ja piikikäs munakoiso johtuen kuoressa olevista piikistä. Monipuolinen keittiössä, se soveltuu erinomaisesti ruokavalion vaihteluun ja ruokien ja arjen reseptien rikastamiseen uusilla mauilla.

Kuinka puhdistat kesäkurpitsat, joissa on piikkejä?

Yleensä piikkiset kesäkurpitsat voi puhdistaa turvallisesti kaapimalla kaikki piikkejä pois veitsellä ja kuorimalla ne sitten normaalisti veitsellä tai perunankuorijalla. Vaihtoehtona on tehdä kuten minä tein: vartaas haarukka pihakurpitsan keskelle ja leikkaa molemmat päät.

Kuinka keität kurpitsaa?

Minulle paras tapa on leikata ensin kuori ja sitten poistaa siitä sisäinen siemen. Tästä jää jäljelle massa, jonka voit leikata suikaleiksi tai kuutioiksi riippuen reseptistä, jonka haluat tehdä.

Mitä piikikäs kesäkurpitsa sisältää?

Se on vihannes (oikeastaan ​​hedelmä), joka näyttää piikkikurpitsalta ja jota on useita lajikkeita.

Sechio, ravintoarvot

  • Rasvaa 0,1 g.
  • Tyydytetyt rasvahapot 0 g.
  • Monityydyttymättömät rasvahapot 0,1 g.
  • Tyydyttymättömät rasvahapot 0 g.
  • Kolesteroli 0 mg.
  • Natrium 2 mg.
  • kalium 125 mg.
  • Hiilihydraatteja 4,5 g.

Miten chayote istutetaan?

Piikkurpitsan viljelyyn riittää, että hankitaan käsittelemätön hedelmä, joka heti, kun se on irrottanut lehtiverson, on haudattava puoliväliin. Ihanteellinen aika chayoten kasvattamiseen on kevät. Viljelyä tulee kastella harvoin siemenmätän ja homeen välttämiseksi.

Etsi 26 aiheeseen liittyvää kysymystä

Milloin orjankurpitsa kylvetään?

Tästä syystä piikkurpitsan viljelyaikoja on noudatettava tarkasti: se istutetaan toukokuun 15 ensimmäisen päivän aikana, kukinta tapahtuu kesällä ja sadonkorjuu loka-marraskuussa.

Missä kuussa piikikäs munakoiso istutetaan?

Maaliskuu on optimaalinen aika kurpitsan kylvölle ja siksi tämä aika sopii myös Sechium Edulelle. Lecce Salenton sechiumia kutsutaan yleisesti myös «piikkaiseksi munakoisoksi» hedelmän peittävien voimakkaiden tikkujen vuoksi.

Kuinka syöt piippuperunaa?

Kuinka keittää sen

Raaka, se voidaan leikata viipaleiksi ja lisätä sesongin vihanneksiin perustuviin salaatteihin. Pannulla kypsennettynä tai keitettynä sitä voidaan käyttää vaihtoehtona kesäkurpitsalle, kurpitsalle, perunalle tai munakoisolle erilaisissa valmisteissa. Alkupalasta lisukkeisiin.

Mikä hedelmä on chayote?

Chayote (sechium edule) on kurpitsaperheeseen kuuluvan vihanneksen hedelmä, se on kotoisin Etelä-Amerikasta.

Mistä piikikäs kesäkurpitsa löytyy?

Piikkakurpitsaa tai chayotea, joka on laajalle levinnyt ja ominaisuuksistaan ​​tunnettu kaikkialla maailmassa, kasvatetaan pääasiassa kaikilla Etelä-Amerikan rannikkoalueilla, itse asiassa tämän vihanneksen suurin viejä on Costa Rica.

Miksi sitä kutsutaan sadan vuoden kesäkurpitsaksi?

Se on kiipeilykasvi, jonka jänteet kehittyvät erittäin nopeasti ja on poikkeuksellisen runsas, mistä johtuu nimi satavuotisjuhla, koska se pystyy tuottamaan hedelmiä.

Kuinka kuoria Chayote?

Nämä kaksi tapaa ovat paljon yksinkertaisempia, parhaita ja ilmeisimpiä: käytä käsineitä tai kun olet raapinut kuorta pienellä veitsellä poistaaksesi piikkejä, kuori ne veden alla perunankuorimalla. Tunnelma katoaa juoksusuihkun alla, ja siinä se.

Miten kesäkurpitsat puhdistetaan?

Kuinka puhdistaa

Huuhtele kesäkurpitsat juoksevan veden alla ennen päiden leikkaamista, tämä johtuu siitä, että ne ovat kasviksia, joissa on vetistä hedelmää ja joutuessaan kosketuksiin veden kanssa se voi imeä siitä osan. Kuivaa ne tässä vaiheessa liinalla ja leikkaa ne reseptin edellyttämällä tavalla.

Miksi kesäkurpitsa pistää?

Miksi kesäkurpitsat pistävät:

Se on erityisen havaittavissa, kun ne ovat tuoreita, ja se myös pistää, koska sillä on itse asiassa pistävä ominaisuus. Niiden vapauttama mehu voi olla hieman tahmeaa, ja kun se kuivuu iholle, se kovettuu ja jättää valkoisen, ärsyttävän kerroksen.

Mitä chayote tarkoittaa

Se tunnetaan myös Italiassa, jossa sitä kutsutaan satavuotisjuhlakurpitsaksi, piikurpitsaksi, piippuperunaksi, piikkiseksi munakoisoksi, amerikkalaiseksi munakoisoksi, suden kieleksi: todellisuudessa sitä on oikein kutsua italialaisnimellä tieteellisestä nimestä Sechium Edule tai Espanjalainen nimi chayote, atsteekkien alkuperää.

Kuinka kylvää kurpitsaa?

Oikkisen kesäkurpitsan istutukseen riittää, että haudataan kokonainen siemen sisältävä hedelmä: sen on asetettava tasaisesti pintaan, vinosti ja kärki työntyy esiin juuri maasta. Siemen itää parhaiten hedelmäänsä käärittynä, josta se saa tarvittavat ravintoaineet.

Miten ja milloin satavuotiskurpitsa istutetaan?

Satavuotiskurpitsan viljely voidaan aloittaa pohjoisessa, kun pakkasvaaraa ei enää ole: huhtikuun lopusta toukokuun alkuun. Keski-Etelä-alueella meksikolainen kurpitsa istutetaan jo maaliskuun lopussa. Ne, joilla on saatavilla edellisen kauden hedelmiä, voivat haudata niitä hieman.

Milloin Chayote kerätä?

Ja useita muita tulee. Itse asiassa chayote korjataan loka-marraskuussa, jolloin lämpötila laskee. Ja nyt, kun sen vuosisykli lähenee loppuaan, voimme arvioida. Koska tätä kasvia voivat kasvattaa niin puutarhassa kuin ruukuissa myös vähemmän kokeneet.

Kuinka kasvattaa kesäkurpitsan taimia?

Kesäkurpitsa voidaan kylvää maaliskuussa suojatussa viljelyssä olevaan kylvöpenkkiin, laita vain yksi siemen jokaiseen purkkiin, cm syvyyteen kärki alaspäin. Jos lämpötila on noin 20 astetta, siemen itää 4 päivässä, jos on lämpimämpää, vielä vähemmän.

Milloin kesäkurpitsasta tulee myrkyllistä?

Vaarallinen kesäkurpitsa – TÄSSÄ SINUN TARVITSE VAROITTAA

Tohtori Assouly varoittaa, että jos tunnet katkeran maun, sinun on välittömästi lopetettava tai vältettävä sen syömistä, koska se on merkki siitä, että jokin näistä vihanneksista on saastunut.

Mitä tapahtuu, jos syöt liikaa kesäkurpitsaa?

Kesäkurpitsan kulutuksella ei ole erityisiä vasta-aiheita, ja siksi se on tarkoitettu suurelle yleisölle. Kesäkurpitsan ja lääkkeiden vuorovaikutusmekanismeja ei tunneta, ja tästä syystä edes lääkehoitojen läheinen nauttiminen ei paljasta terveysriskiprofiileja.

Kuinka puhdistaa salaatti hyvin?

Salaattia tulee pitää liotuksessa enintään 15-20 minuuttia. Hiero sitten kädelläsi ja huuhtele hyvin. Poista tummat tai kuihtuneet lehdet. Älä käytä klooria.

Kuinka peset salaatin ruokasoodalla?

Pese sitten mieluiten lämpimässä vedessä, altaassa, jossa on pari ruokalusikallista ruokasoodaa. Anna liota 15-20 minuuttia, sitten, jos kasvikset sallivat, hiero käsilläsi ja huuhtele hyvin. Ruokasooda on tehokkaampaa kuin etikka, ja sen etuna on mauton.

Kuinka pestä salaatti toksoplasmoosin välttämiseksi?

täytä allas vedellä, lisää teelusikallinen ruokasoodaa jokaista litraa vettä kohden ja upota pestävä hedelmä tai vihannes. anna vaikuttaa noin viisi minuuttia ja huuhtele sitten vihannekset juoksevalla vedellä.

Kuinka pestä salaatti etikalla?

Kaada yksi osa valkoviinietikkaa ja kaksi osaa vettä astiaan. Hedelmien ja vihannesten annetaan liota tässä liuoksessa vähintään 15 minuuttia. Sitten sinun on hierottava kuorta hammasharjalla ja huuhdeltava hyvin juoksevan kylmän veden alla.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.