”Mutta kenelläkään olisi epäilystäkään siitä, kuinka skandinaavinen lausutaan?” Aksentti on tunnetusti i:ssä, jopa lapset tietävät sen ». Mutta ei: tämän sanan etymologinen ääntäminen haluaa aksentin osuvan viimeiseen a; se on siksi yksinkertainen sana: scandinàvo.

Mitä tarkoittaa skandinaavinen?

Yleisessä kielenkäytössä oleva termi viittaa Ruotsiin (mukaan lukien Suomi ja Ahvenanmaa osana kuningaskuntaa ”kaikkiin tarkoituksiin”, jolloin Skandinaviaa alettiin käyttää 1800-luvun puolivälissä), sekä Norjaa ja Tanskaa.

Kuinka äännetään ilmaisu Caribbean

Italiaksi siis amàca. Ja mitä tulee Karibiaan, etymologisista syistä ensimmäisen i:n, Caraìbin, korostus on parempi, todellakin tarkka muoto olisi Carìbi.

Miten luet ukrainaa?

Nykyään kuitenkin sekä venäläiset että ukrainalaiset korostavat sanaa ì ja molemmat lausuvat Ukraìna ja ukraìnskij (Ukrainan asukas). Tästä syystä Accademia della Cruscan mukaan oikea ääntäminen on Ucraìna (ukrainaksi sen asukas). Vähemmän oikeita, mutta hyväksyttäviä ovat Ucrina ja Ukraina.

Mitkä ovat Ukrainassa asuvien ihmisten nimet?

Ukrainalaiset (ukrainaksi: українці, translitteroitu: ukrajinci) ovat Ukrainan itäslaavilaista alkuperää oleva enemmistöetninen ryhmä, jonka kokonaisväestö on 44–47 miljoonaa yksilöä, joista 37 541 700 on asettunut Ukrainaan (2001).

Etsi 20 aiheeseen liittyvää kysymystä

Millä nimellä Ukrainan asukkaita kutsutaan?

Osavaltion, jonka pääkaupunki on Kiova, alkuperäinen nimi on Ukrajna, joka tarkoittaa venäjäksi ”raja-aluetta”. asukkaita kutsutaan ukràjnejiksi. Kuten näet, aksentti osuu aina a-kirjaimeen. Italiaksi sanomme siksi Ucràina ja ukraina.

Kuinka äännetään Panaro-joen nimi?

Italialainen Emilia-Romagna-joki, Po-joen viimeinen sivujoki. Panaro lausutaan panàroksi, aksentti toiseksi viimeisellä tavulla.

Kuinka äännetään ilmaisu Ardea tai Ardea?

Ardea lausutaan àrdea, jossa aksentti on ensimmäisessä a:ssa (DOP:n, Italian sanakirjan ortografia- ja pronunzia mukaan).

Kuinka äännetään ilmaisu caregiver englanniksi?

Kansainvälisen foneettisen aakkoston (IPA) tavut ɡɪv lausutaan ’ghev’. Kuten englanninkielisessä sanassa ”caregiver”, joka on Kèghiva. Tässä on muita esimerkkejä, joissa ”ghev” lausutaan englanniksi.

Missä ovat Skandinavian maat?

Skandinavia (ruots. Skandinavien, norja Skandinavia) Pohjois-Euroopan alue, joka vastaa Skandinavian niemimaata; sisältää Ruotsin ja Norjan (773 842 km2).

Kuinka äännetään ilmaisu Friuli tai Friuli?

Painopiste on / u /. Friùli on lausuttava. Sillä, että aksentti osuu / u /, on etymologinen motivaatio. Friuli-nimi tulee latinankielisen toponyymin (paikannimen) Forum Iulii lyhennyksestä, jossa Iulii viittaa todennäköisesti pikemminkin sukuun Iulia kuin Julius Caesar.

Kuinka äännetään ilmaisu Florida italiaksi?

Florida lausutaan englanniksi flòrida, kun taas italialainen nimi on florìda, jossa aksentti on toiseksi viimeisellä tavulla.

Miten luet Tšekkoslovakiaa?

Tsekkoslovakia [ scn ] Tiedätkö sinä kuinka äännetään ilmaisu Tšekkoslovakia?

Kuinka äännetään ilmaisu piazza Vescovio

/ vesko’vio / sm[lat[lat

Kuinka sanot Brunico?

Brunico lausutaan Brùnico ensimmäisen tavun aksentilla. Ei ole harvinaista kuulla Brunìco lausuttavan, kun aksentti on toiseksi viimeisellä tavulla, ääntäminen, joka ei ole täysin väärä, koska se on peräisin suoraan ajasta, jolloin kaupunki liitettiin Italiaan yhdessä Etelä-Tirolin kanssa vuonna 1919.

Kuinka äännetään ilmaisu Tellaro

Tämä etymologia näyttäisi olevan pätevä, koska Länsi-Sisiliassa esiintyvä toponyymi paredro, joka on vesinimi, eli joki, lausutaan siellä nimellä Tèllaro, kun taas Pohjois-Italiassa ääntämisemme on Télaro tai Téllaro.

Mitkä ovat Lontoon ihmisten nimet?

Kiovan väestöön lisättiin vuosisadan aikana venäläiset, ukrainalaiset ja puolalaiset.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.