Eiffel-torni on metallitorni, joka valmistui vuonna 1889 yleisnäyttelyn yhteydessä, ja siitä tuli sitten Pariisin tunnetuin monumentti, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa itse kaupungin ja Ranskan symbolina.

Kuinka korkea on Eiffel-tornin ensimmäinen kerros?

ensimmäinen kerros: 57,63 metriä korkea, pääsee 328 askelman «kiipeämisen» jälkeen.

Kuinka monta askelmaa Eiffel-tornissa on?

Tornin huipulle johtaa 1710 askelmaa. Näyttää siltä, ​​että Gustave Eiffel käveli ne kaikki vihkiäispäivänä, kun taas vuonna 1905 pidettiin nopeuskilpailu: voittaja saavutti huipulle 3 minuutissa ja 12 sekunnissa.

Mitä Eiffel-torni symboloi?

Eiffel-torni Pariisin kaupungin symbolina. Hieman historiaa: perustamispäivä ja tavoitteet. … Sen rakentaminen liittyi ajatukseen Ranskan itsenäisyyden muistosta vuosisata Ranskan vallankumouksen jälkeen, mikä muuttaisi Ranskan historian ikuisesti.

Kuka maksoi Eiffel-tornin?

Ranska maksoi pohjimmiltaan ranskalaisesta monumentista vain neljänneksen, loput rahat antoi suurelta osin sen luoja Gustave Eiffel.

Etsi 22 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mitkä ovat Eiffel-tornin arkkitehtoniset erityispiirteet?

Neljän kerroksen muodostama viimeinen 279 metriä korkea vastaa Euroopan korkeinta yleisön käytettävissä olevaa näköalatasannetta. Vuosien varrella tornia nostettiin asentamalla erilaisia ​​antenneja radio- ja televisio-ohjelmia varten. Nykyään sen pituus on 324 metriä.

Mikä on Eiffel-tornin toisessa kerroksessa?

Ensimmäisessä kerroksessa kerrotaan Eiffel-tornin tarinaa eri tavoilla (kuvat, elokuva), väistämätön matkamuistomyymälä ja jos tulee nälkä, ravintola 58 Tour Eiffel. Toisessa kerroksessa on erittäin kallis Jules Verne -ravintola, mutta myös helpommin saatavilla oleva buffet.

Mitä Eiffel-tornin kolmannessa kerroksessa on?

Pariisin kiistaton symboli, Eiffel-torni, on kätkenyt salaisuuden yli 125 vuoden ajan, suljettuna korkeimmalle kohdalleen. … Vain Gustave Eiffel pääsi yksityiseen majoitukseen ja sijaitsee tornin kolmannessa kerroksessa.

Mikä on Pariisin korkein kohta?

Pariisin korkein kohta – Montmartren basilika (Sacre-Coeur …

 • Eurooppa.
 • Ranska.
 • Île-de-France.
 • Pariisi.

 • Pariisi – Tekemistä.

 • Montmartren basilika (Sacre-Coeur)

Miten pääset Eiffel-tornille?

Eiffel-tornin huipulle on vain yksi tapa: sinun täytyy nousta erillisellä hissillä 2. tasolle. Sinun on mentävä portaita tai yleishissillä päästäksesi ensin 2. kerrokseen ja sitten erillisellä hissillä päästäksesi huipulle. Huipulle johtavat portaat eivät ole yleisön käytettävissä.

Missä Eiffel-torni sijaitsee?

Eiffel-tornin alue – 7. Arrondissement.

Millainen rakennelma Eiffel-torni on?

Takorautarakenne koostuu neljästä valtavasta kaarevasta alustasta, jotka lepäävät muurattujen pylväiden päällä, jotka kaareutuvat sisäisesti yhdistyen yhdeksi kartiomaiseksi torniksi. Tornin rakentamiseen tarvittiin 2,5 miljoonaa lämpökäsiteltyä niittiä ja 7 300 tonnia terästä.

Mikä on Eiffel-tornin tehtävä?

Eiffel-torni, yksi Pariisin edustavimmista symboleista maailmassa, rakennettiin yksinomaan Pariisissa vuonna 1889, Ranskan vallankumouksen satavuotispäivänä pidetyn yleisnäyttelyn kunniaksi.

Milloin Eiffel-torni nousee?

Eiffel-torni palaa auringonlaskun yhdestä aamuyöllä joka päivä, ja joka tunti paistaa ajoittain 5 minuutin ajan.

Miksi Eiffel-tornia ei ole purettu?

Se piti purkaa. Tiesitkö, että alkuperäisessä hankkeessa Eiffel-torni oli väliaikainen työ ja se olisi pitänyt purkaa yleisnäyttelyn lopussa? (Onneksi!) Se säästyi, koska se tarjosi erinomaisen alustan ensimmäisten radiosignaalien antennien sijoittamiseen.

Missä kaupunginosassa Louvre sijaitsee?

Louvre-museo (ranskaksi Musée du Louvre, AFI: / myze dy luvʁ /) Pariisissa, Ranskassa, on yksi maailman kuuluisimmista museoista ja kävijämäärillä mitattuna ensimmäinen (9,6 miljoonaa vuonna 2019). Se sijaitsee joen droitessa, 1. kaupunginosassa, Seinen ja Rue de Rivolin välissä.

Minkä värinen Eiffel-torni on?

Kuuluisa «Iron Lady», yksi maailman vierailluimmista monumenteista, joka oli alun perin punainen, kun se esiteltiin vuoden 1889 yleisnäyttelyssä, saa takaisin rakentajansa Gustave Eiffelin vuonna 1907 toivoman «keltaruskean» värin.

Mistä voin varata lippuja Eiffel-tornille?

EIFFEL-TORNIN LIPUT: MISTÄ NE OSTA

Eiffel-tornin lippuja voi ostaa kolmella tavalla: 1 – Tornin juurella sijaitsevasta lipunmyynnistä, mutta tässä tapauksessa voit jonottaa sisäänpääsyä varten. 2 – varaamalla lipun, jolla voit ohittaa jonot – Eiffel-tornin etuoikeuslippu.

Kuinka paljon illallinen Eiffel-tornissa maksaa?

Lounasvaihtoehdot: Elämysmenu, 5 ruokalajia: 190 euroa. Elämysmenu, 6 ruokalajia: 230 euroa. Klassinen menu, 3 ruokalajia: 103 euroa.

Mistä katsella tähtiä Pariisissa?

Kymmenen Pariisin näkökulmaa, joita ei kannata jättää väliin

 • EIFFEL-KIERTO. …
 • MONTPARNASSE-KIERTO. …
 • TORRI DI NOTRE DAME (tällä hetkellä suljettu katedraalin tulipalon vuoksi) …
 • TERASSI GALERIAT LAFAYETTE. …
 • PYHÄ SYDÄMEN MONTMARTRE. …
 • VIIMEINEN KERROS KESKUS POMPIDOU. …
 • RIUMFIN KARVI. …
 • PARC DE BELLEVILLE.

Mitä näet Eiffel-tornin huipulta?

Tässä on mitä voit ihailla kupolin huipulta:

 • Etelässä voit ihailla Louvrea, Jardin des Tuileries’ta, Notre Damea, Tour Montparnassea, Jardin du Luxemburgia ja Eiffel-tornia;
 • Lännessä näkymäsi ulottuu La Defense -alueelle, Riemukaarelle ja Champs Elysee -kadulle;

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *