Se on ainoa tavallinen sitruuna, jolla on valkoiset kukat, mistä johtuu nimi Zagara Bianca, ja nuori kasvillisuus on vihreää eikä violettia. Se kukkii useita kertoja vuodessa, kuten Lemon Lunario tai Quattro Stagioni.

Mikä on paras sitruuna?

Tässä ovat itse asiassa kuusi IGP-tunnustuksen saanutta sitruunaa suurimman tuotannon järjestyksessä: Lemon of Syracuse, Lemon of Interdonato of Messina, Lemon of Gargano, Lemon of Amalfi Coast, Lemon of Sorrento ja äskettäin Lemon of Keisarillinen linnoitus.

Milloin valkoiset zagara-sitruunat korjataan?

Toinen kukinta, joka tapahtuu toukokuusta heinäkuuhun, johtaa valkositruunoiden tuotantoon (kaupallisesti vähemmän arvokkaita), jotka kypsyvät maaliskuusta toukokuuhun.

Mistä tunnistaa 4 vuodenajan sitruunapuun?

Mistä tunnistat neljän vuodenajan sitruunan

Neljän vuodenajan sitruuna eli kuunsitruuna tunnetaan ennen kaikkea jatkuvasta kukinnastaan ​​ympäri vuoden. Se on kasvi, joka ei anna talvien lannistaa itseään, sillä Italiassa ilmasto, joka ei ole liian ankara, suosii sen kasvua.

Kuinka valita sitruunapuu?

Yksi huomioitava sitruuna on Meyer, jolla on hyvä kylmänkestävyys ja joka tuottaa runsaasti korkealaatuisia hedelmiä. Sitruunan kaltainen Citrus limonimedica tai setrisitruuna, jota perinteisesti kasvatetaan Toscanassa, todellinen italialainen jalokivi.

Etsi 30 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka saada sitruunaa ympäri vuoden?

Altistuminen auringonvalolle. Sitruunapuun tulee altistua hyvin auringonvalolle, jotta se takaa hyväksyttävän lämpötilan ympäri vuoden.

Kuinka hoitaa 4 vuodenajan sitruunaa?

Savi imee vettä välttäen veden pysähtymistä ja pitää maaperän kosteana pidempään. Sitruunakasvi on istutettava säännöllisesti sen luonnollisen kasvun perusteella. Yleensä ensimmäinen istutus tapahtuu kahden vuoden kuluttua ja se on tehtävä keväällä.

Kuinka ja milloin leikata 4 vuodenajan sitruuna?

Lajikkeesta riippuen sitruunoilla voi itse asiassa olla yksi kukinta tai useita kukintoja. Ne, jotka kasvattavat vain yksikukkaisia ​​sitruunoita, leikkaavat mieluiten syyskuussa lokakuussa, mutta myös keväällä, kun taas neljän kukinnan sitruunoita kasvattavat leikkaavat mieluiten yksinomaan syksyllä.

Kuinka kasvattaa 4 vuodenajan sitruunaa?

Kesällä puolisuojattu aurinko on paras, vältä pysyvää varjoa. Talvella kasvien on pysyttävä valoisassa huoneessa, suojassa pakkaselta, mutta ilman liiallista lämpötilaa (enintään 15 ° C). Kevyt kastelu kahdesti kuukaudessa riittää.

Milloin sitruunat voidaan poistaa kasvista?

Sitruunat tulee korjata toukokuun tienoilla, myöhään keväällä, jolloin niiden ryppyisen kuoren vihreys katoaa syvän ja kiiltävän kanariankeltaisen hyväksi.

Kuinka monta kertaa vuodessa sitruunat korjataan?

Sitruunat korjataan useita kertoja vuodessa (5-10), kun hedelmät ovat vielä vihreitä tai kun ne ovat äskettäin kypsyneet; toisin kuin muut sitrushedelmät, itse asiassa sitruunat jatkavat kypsymistä jopa sen jälkeen, kun ne on poistettu kasvista.

Kuinka parantaa sitruunat keltaisilla lehdillä?

Sitrushedelmiä, joissa on kellastuneet lehdet, on tarpeen lannoittaa rauta ”kelaatilla” annoksilla 40-150 grammaa kasvia kohti (annostetaan sen kehityksen mukaan). ”Kelatoidut rautalannoitteet” annetaan hautaamalla ne maahan nopeasti, koska valolla on taipumus heikentää tätä lannoitetta.

Mitkä ovat maailman parhaat sitruunat?

Vastaus on yksinkertainen: Syracusan maakunnasta peräisin olevat sitruunat ovat korkealaatuisia ja melkein kaikki viedään vientiin. Sisilialaiset – syrakusalaisia ​​lukuun ottamatta, mutta ilmeisesti eivät kaikki syrakusalaiset – eivät edes haise Syrakusan sitruunoista.

Mitkä ovat maailman parhaat sitruunat?

Sisilialaisia ​​sitruunoita pidetään yhtenä maailman parhaista ja rikkaimmista sitrushedelmistä, saarella on kaksi peruslajiketta: Interdonato di Messina ja Femminello Siracusano.

Mikä on kylmää kestävin sitruunapuu?

Four Seasons tai Lunar Lemons

Quattro Stagioni -sitruunat, joita kutsutaan myös Lunar-sitruunaiksi, ovat kylmyyttä kestävin sitruunalajike. Ne kestävät jopa -5 °C:n lämpötiloja, vaikka suosittelemmekin suojaamaan niitä ensin.

Kuinka ja milloin leikataan ruukkusitruuna?

Ruukkukasvit voidaan leikata kevään lopulla, mutta sitrushedelmien leikkaamista ruukuissa on mahdollista jatkaa myös touko-kesäkuussa kesäsitruunaleikkauksella.

Milloin sitrushedelmiä leikataan?

Talven lopun lisäksi on myös vältettävä liian kuumia ja liian kylmiä kuukausia, ja siksi puututtava jäljellä oleviin jaksoihin. Tyypillisesti appelsiini leikataan alkukesällä, esimerkiksi kesäkuussa.

Kuinka lisätä sitruunan kukintaa?

Kukinnan stimuloimiseksi sitruunalla on oltava alhainen lämpötila (noin 10 ° C) noin kuukauden ajan. Varotoimet ja hoito: Altistus ja kirkkaus: Sitruuna kasvaa täydessä auringossa. Kukkien ja hedelmien tuotanto on verrannollinen niiden vastaanottaman suoran auringon määrään.

Kuinka saada sitruunat kukkimaan?

Jotta kasvi kukkii, sinun on säädettävä kastelun ja lannoituksen määrästä, jotta se reagoi kukinnan myötä. Tässä tekniikassa käytetään vähintään 40 päivän kastelukeskeytystä kesäkuun lopusta elokuun alkuun ja typpilannoituksen käytössä.

Milloin ja miten lannoittaa sitruunat?

Lannoita sitruunat huhtikuun tienoilla kukinnan edistämiseksi. Lannoitetyypistä riippuen saatat joutua toistamaan toimenpiteen 15 päivän välein tai rajoittumaan tähän yhteen toimenpiteeseen. Sitten on hedelmöitysaikaan liittyvä lannoitus, joka suoritetaan käyttämällä erityyppistä lannoitetta.

Miten sitruuna syntyy?

Geneettisten tutkimusten mukaan sitruuna on hybridi ja se on peräisin katkeran appelsiinin ja setrin risteyttämisestä.

Miksi sitruuna ei tee kukkia?

Väärä kastelu.

Vesi on avain ratkaisemaan monissa tapauksissa sitruunapuun kukkien puuttuminen. Sekä liika- että alikastelu tuottavat saman tuloksen – kukinnan menestys piilee keskitien etsimisessä.

Kuinka peittää sitruuna purkissa?

Sitruuna on aina suojattava pohjoiselta ja booratuulta. Multaa ruukun yläosa pienikokoisella havupuun kuorella (esimerkki tässä) ja nosta se irti maasta asettamalla se puulaudalle. Peitä sitruuna vaalealla pakkasnestekankaalla (esimerkki tässä).

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.