Ensinnäkin, pyydä teurastajaa täyttämään porsaan ulkofileetä verkkoon ostohetkestä lähtien. Käytä korkeareunaista pannua, valmista suolakerros, aseta selkä ja peitä se kokonaan lisää suolalla. Jätä peitettynä 48 tuntia ja pese sitten etikalla.

Miten maustettu ulkofilee valmistetaan?

Säilytä jääkaapissa noin 10 vuorokautta, kuivaa lihapala, jonka jälkeen voit laittaa sen maustamaan viileään ja kosteaan ympäristöön noin 8/10° lämpötilassa, maustusaika vaihtelee ulkofileen painon ja tilavuuden mukaan. eli ikääntymistä.

Kuinka kauan lanteen tulee kypsyä?

Lanne jätetään kypsymään riippumaan noin 4 kuukautta. Oikea maustaminen on välttämätöntä tuotteen hyvän lopputuloksen kannalta. Alkuvalmistelun jälkeen, jossa lihat on valmistettu sekoittamalla eri mausteita, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin lanteen mausteet, tuote pakataan ja sidotaan.

Kuinka suolata salamia?

On kaksi mahdollista tapaa:

  1. Peitä liha kokonaan karkealla suolalla 4 päivän ajan, käännä se kahden jälkeen;
  2. Maseroi suolaa (34-36 g/1 kg lihaa) ja jauhettua pippuria (5 g/1 kg lihaa) tasapainoisella seoksella yhteensä 10 päivän ajan ja käännä se viidentenä päivänä.

Kuinka maustaa maustettu ulkofilee?

Valmista Lodi-tyylinen porsaan ulkofilee ottamalla viipaloitu porsaan ulkofilee, laita se tarjoiluvadille tai useille lautasille, mausta ekstra-neitsytoliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla (jos haluat, voit jättää sen noin tunnin ajan ”marinoitua” aina tämän kastikkeen kanssa).

Etsi 40 aiheeseen liittyvää kysymystä

Miten syöt selkärankaa?

Valle Rossan savustettua ja kypsytettyä Lonzinoa voi syödä siivutettuna carpacciona lorauksella extra-neitsytoliiviöljyä ja ”Mustajuustoa Nona 1753:sta” -hiutaleita. Sopii hyvin tuoreiden, pehmeiden ja puolikovien juustojen kanssa.

Miten porsaan ulkofileetä säilytetään?

Porsaan ulkofilee säilyy muutaman päivän jääkaapissa kelmulla käärittynä. Lannetta, kuten kaikkia sianlihan paloja, pidetään epäpuhtaana ruokana joissakin uskonnoissa, kuten juutalaisuus ja islam.

Kuinka monta päivää suolaamista pancetta tarvitsee?

Laita pekoni leikkuulaudalle niin, että kuori lepää suolan päällä. Levitä lihan pinta jauhetulla valkosipulilla. Peitä suolalla. Anna kaiken seistä seitsemän päivää ja käsittele suolaa päivittäin, jotta se ei muodosta kuorta.

Kuinka paljon suolaa tarvitaan capocollon valmistamiseen?

CAPOCOLLO-SUOLAA

Leikkaamisen jälkeen liha punnitaan ja asetetaan rei’ittämättömään ja läpäisemättömään astiaan suolattavaksi suhteessa 40 grammaa hienosuolaa kilogrammaa kohti.

Kuinka monta päivää suolaamista pancetta tarvitsee?

Laita pekoni suolan päälle. peitä karkeammalla suolalla ja täytä kaikki tilat hyvin. Sinun on peitettävä erittäin paksulla kerroksella. Anna levätä jääkaapin alaosassa 2-3, jos se on ohut, 4-5 päivää, jos siinä on paljon rasvaa.

Kuinka kauan lanteen tulee kypsyä?

Säilytä viileässä, noin 11° -12°, noin 20 päivää… .. mausteet voivat vaihdella lämpötilan mukaan. Kun se on valmis, säilytä jääkaapissa tai se jatkaa maustumistaan ​​tai voit leikata sen erikokoisiksi paloiksi ja tyhjiöpakkaa.

Kuinka maustaa selkä?

Viipaloitu suolattu porsaan ulkofilee tulee säilyttää jääkaapissa enintään 1-2 päivää hyvin peitettynä. Jos se on kokonainen, se on parasta säilyttää viileässä paikassa enintään 12 kuukautta.

Kuinka suolaat porsaan ulkofileetä?

VALMISTELU: (jaan ulkofileen kahtia), laita kaksi ulkofileetä suorakaiteen muotoiseen astiaan ripottele sianfilee karkealla suolalla, kuivaa koko pinta, jätä se suolaan 48 tunniksi, kotona jääkaapissa, laske osa, tuuletettu jääkaappi.

Kuinka paljon suolaa jokaista lihakiloa kohden?

Jos haluat tarkkoja mittoja, muista 6g suolaa puoleen kiloon lihaa. Rouhi lihan päälle tuoretta mustapippuria. Anna levätä huoneenlämmössä.

Kuinka monta kaloria on 100 grammassa kylkeä?

100 grammassa porsaan ulkofileetä (kokonainen, vain vähärasvainen) on 143 kaloria.

Kuinka säilyttää koko lanne?

Kyllä, jos koko salami on artesaania, se voidaan säilyttää kellarissa riippuvana tai viileässä talon osassa vaikka avattuna, kunhan vältetään homeen tai kosteuden muodostuminen.

Kuinka pehmentää porsaan kaulaa?

Sianlihaa voidaan marinoida etikan, erilaisten viinien, sitrushedelmien ja maitotuotteiden avulla. Suolaus voi myös auttaa pehmentämään sianlihaa. Suolattaessa sianliha säilyttää kosteuden, joten paistamisen aikana lihapalat tulevat mehusiksi ja pehmeiksi.

Kuinka paljon suolaa käytät makkaran valmistukseen?

1 kg vähärasvaista sianlihaa (lapa tai tuore kinkku), 500 g rasvaista sianlihaa (pekonia ilman kuorta tai ihraa tai capocolloa), noin 75 ml kuivaa valkoviiniä, 30 g suolaa, 7 g mustapippuria vastajauhettua.

Kuinka kauan capocollon tulee olla suolassa?

Suolaa lihan koko pinta hyvin ja anna capocollon kuivua 4-5 päivää huoneenlämmössä.

Kauanko pekonin tulee olla suolassa?

Optimaalinen maustejakso alkaa vähintään 2 kuukaudesta ja voi kestää jopa 14 kuukautta.

Kuinka kauan pekoni on suolassa?

Ripottele pekonia täydellisesti peittäen koko pinnan. Hiero lihaa, kunnes suola ja mausteet peittävät sen kokonaan ja kunnes se tunkeutuu kaikkiin kulmiin ja erilaisiin aukkoihin. Anna pekonin levätä kaltevalle alustalle 5 päivää viileässä paikassa.

Kuinka päästä eroon suolasta pekonista?

Pekonin suolapitoisuutta voi vähentää valkaisemalla sitä kiehuvassa vedessä 30-60 sekuntia ennen paistamista. Se on kuin maalaiskinkun keittämistä suolan poistamiseksi ennen keittämistä. Tämä ei poista kaikkea suolaa, mutta tekee siitä huomattavasti vähemmän suolaista.

Kuinka kauan porsaanliha säilyy jääkaapissa?

8 – sianliha

Jääkaapissa säilyy 3-5 päivää, mutta pidempään, jos se on tyhjiöpakattu. Pakastimessa noin 6kk.

Miten salami pysyy pehmeänä?

Salaisuus on yksinkertainen, käytä vain kosteaa liinaa. Kääri salami kosteaan keittiöpyyhkeeseen, eli kosteaan ja hyvin puristettuun, ja anna levätä enintään kaksi päivää. Salami palaa alkuperäiseen muotoonsa ja saa pehmeän ja helposti viipaloituvan koostumuksen.

Kuinka leikkeleitä säilytetään jääkaapissa?

Viipaloidut suolalihat tulee laittaa jääkaapin alimpaan osaan (vähemmän kylmään), jotta ne eivät jähmettäisi, ja säilytettävä ilmatiiviissä astioissa, jos niitä ei ole tyhjiöpakattu, tai käärimällä ne ensin leivinpaperiin ja sitten alumiiniin. .

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.