Sitruunat korjataan useita kertoja vuodessa (5-10), kun hedelmät ovat vielä vihreitä tai kun ne ovat äskettäin kypsyneet; Toisin kuin muut sitrushedelmät, sitruunat jatkavat kypsymistä jopa sen jälkeen, kun ne on poistettu kasvista.

Mistä tietää, ovatko sitruunat kypsiä?

Jos niiden karkealla pinnalla on vielä vihreyden jälkiä, ne eivät ole vielä valmiita korjattavaksi. Oikea väri on kirkkaan ja kirkkaan keltainen, tyypillinen täysin kypsälle sitruunalle.

Kuinka monta sitruunaa jätetään kasviin?

Aikuisille sitruunakasveille voidaan jättää suurempi hedelmäkuorma, mutta nuoriin kasveihin, jotka eivät ole vielä kehittyneet, on suositeltavaa jättää vähän hedelmiä, koska ne imevät energiaa ruukkusitruunakasvista ja vähentävät sen kasvua.

Milloin sitruunat korjataan?

Heinä-joulukuun kypsät sitruunat ovat väriltään vihreitä. Sitruuna, toisin kuin appelsiini, voi kukkia uudelleen ympäri vuoden, vaikka pääkukintoja olisi kolme: Ensimmäinen kukinta tapahtuu maaliskuusta huhtikuuhun, jolloin syntyy ensimmäinen kukka sitruuna, ja sadonkorjuu marraskuusta toukokuuhun.

Milloin sitruunat tuottavat?

Oikean kypsyysasteen saavuttaminen voi kestää jopa 4 viikkoa kasvin kukinnan jälkeen, ennen kuin ne voidaan poimia; toisaalta jotkut lajikkeet tarvitsevat 9 viikkoa kypsyäkseen.

Etsi 42 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka paljon sitruunapuu kasvaa?

Sitruunapuu

Sitruunapuu kasvaa jopa 6 metriä korkeaksi ja sen oksat ovat hyvin avoimet, vaikka se vaihtelee sitruunalajikkeen mukaan. Sen oksat ovat piikkisiä, kun taas lehdet ovat punertavia syntyessään ja muuttuvat myöhemmin tummanvihreiksi, kun ne ovat suuria.

Kuinka kypsyttää vihreitä sitruunoita?

Voit yrittää kypsyttää kypsymättömiä sitruunoita, joilla on vielä vihreä kuori, pitämällä niitä muutaman päivän keittiössä valaistussa paikassa, mutta poissa suoralta valolta.

Kuinka lisätä sitruunan kukintaa?

Kukinnan stimuloimiseksi sitruunalla on oltava alhainen lämpötila (noin 10 ° C) noin kuukauden ajan. Varotoimet ja hoito: Altistus ja kirkkaus: Sitruuna kasvaa täydessä auringossa. Kukkien ja hedelmien tuotanto on verrannollinen niiden vastaanottaman suoran auringon määrään.

Missä sitruunapuu säilytetään?

Parvekkeella tai terassilla tai vaikka puutarhassa olevan ruukun asento tulee joka tapauksessa olla hyvin alttiina auringolle, mieluummin etelässä eikä tuulta ja vetoa saa olla. Lähellä talon seinää on aina paras ratkaisu, sillä seinä myös vapauttaa lämpöä ja suojaa kasvia enemmän.

Mistä tunnistaa 4 vuodenajan sitruunapuun?

Mistä tunnistat neljän vuodenajan sitruunan

Neljän vuodenajan sitruuna eli kuunsitruuna tunnetaan ennen kaikkea jatkuvasta kukinnastaan ​​ympäri vuoden. Se on kasvi, joka ei anna talvien lannistaa itseään, sillä Italiassa ilmasto, joka ei ole liian ankara, suosii sen kasvua.

Mitä tulee sitruunan siemenestä?

Kuten monien muiden hedelmäkasvien kohdalla, hybridilajikkeen siemenistä ei synny emokasvin kanssa identtistä kasvia; sitruunoiden tapauksessa saamme vain villitsitruunakasveja siemenistä, mikä tarkoittaa, että ne eivät pysty kukkimaan ja siten kantamaan hedelmää.

Mitä tehdä, kun sitruunan lehdet muuttuvat keltaisiksi?

Sitrushedelmiä, joissa on kellastuneet lehdet, on tarpeen lannoittaa rauta «kelaatilla» annoksilla 40-150 grammaa kasvia kohden (annostetaan sen kehityksen mukaan). «Kelatoidut rautalannoitteet» annetaan hautaamalla ne maahan nopeasti, koska valolla on taipumus heikentää tätä lannoitetta.

Miksi sitruunat eivät kypsy?

Itse asiassa yleisin syy siihen, miksi sitrushedelmät eivät yleensä kypsy, on auringonvalon puute. Puu voi olla liian varjoisa tai puut saattavat olla istutettu liian lähelle toisiaan.

Kuinka peittää sitruuna purkissa?

Sitruuna on aina suojattava pohjoiselta ja booratuulta. Multaa ruukun yläosa pienikokoisella havupuun kuorella (esimerkki tässä) ja nosta se irti maasta asettamalla se puulaudalle. Peitä sitruuna vaalealla pakkasnestekankaalla (esimerkki tässä).

Kuinka kastella ruukkusitruunat?

Yleensä tätä kasvia kastellaan vain, kun maaperä on kuiva, ja tarjolla on hyvä hyvin valutettu maaperä, jonka avulla vesi valuu nopeasti pois; joka tapauksessa, aina kun maaperä on kuiva, kastele runsaasti: talvella se riittää 12-15 päivän välein ja 2-3 …

Miksi sitruuna ei tee kukkia?

Väärä kastelu.

Monissa tapauksissa vesi on avain ratkaisemaan sitruunapuun kukkien puuttumisen ongelma. Sekä liikakastelu että alikastelu tuottavat saman tuloksen – onnistuminen hyvän kukinnan saavuttamiseksi on oikea tasapaino.

Kuinka stimuloida sitrushedelmien kukintaa?

Latausvuoden aikana kastelu- ja lannoitustasoa on nostettava, jotta kasvu mahdollistaa seuraavan vuoden hyvän kukinnan. Huonona sadonkorjuuvuonna kastelu ja lannoitus on vähennettävä alhaiselle tasolle kasvullisen liiallisen määrän vähentämiseksi.

Kuinka tuottaa sitruunoita kesällä?

Veden puutteen vuoksi syntyy «vesistressi», joka määrää verdellin, joka tunnetaan myös nimellä «kesäsitruuna», kukinnan ja tuotannon. Tämän ajanjakson jälkeen jatkamme 3 kastelulla noin 10 päivän välein ja lisäämme asteittain käytetyn veden määrää.

Miksi sitruuna ei kanna hedelmää?

Vastaus: sitruuna ei kanna hedelmää

syitä, miksi sitruunasi ei tuota niin paljon hedelmiä, voi olla kaksi: – lannoituksen puute; sitruunat ovat hitaasti kasvavia mutta reheviä kasveja. … – Ilmasto; voi olla, että kasvisi on sijoitettu liian kylmään ja tuuliseen tai huonosti aurinkoiseen paikkaan.

Kuinka saada sitruunat keltaisiksi?

Yritä laittaa sitruuna hyvin valaistuun keittiöön. Paras paikka on tiski, suojassa suoralta auringonvalolta. Muutaman päivän kuluttua hedelmien tulisi saada keltainen väri.

Miksi sitruunani ovat aina vihreitä?

Vihreät sitruunat sen sijaan ovat kesäkukinnan hedelmiä. HUOM: ilmeisesti myös talvikukinnan sitruunan hedelmät ovat ensin vihreitä ja sitten muuttuvat keltaisiksi kypsyessä. Kesäkukinnan hedelmät sen sijaan pysyvät aina vihreinä, jopa kypsymisen jälkeen.

Miksi sitruunat eivät muutu keltaisiksi?

Itse asiassa yleisin syy sitrushedelmien kypsymisen epäonnistumiseen on auringonvalon puute. Puu voi olla liian varjoisa tai puut saattavat olla istutettu liian lähelle toisiaan.

Miten sitruunapuuta käsitellään?

Yleiset varotoimet

  1. Pidä se aina hyvin kasteltuna.
  2. Suojaa sitä kovalta kylmältä ja tuulelta.
  3. Älä altista sitä liian kuivalle ilmalle, muuten se vaurioituu.
  4. Lannoita vähintään pari kertaa vuodessa: paras aika on istutuksen aikana tai heti sitruunasadon jälkeen.

Mitä tehdä, kun kasvien lehdet muuttuvat keltaisiksi?

Ratkaisu raudanpuutteesta johtuviin keltaisten lehtien ongelmaan on kompensoida ravintoainevaje lannoitteilla, jotka sisältävät runsaasti kelatoitua rautaa tai härän verta. On myös hyödyllistä kiinnittää huomiota kasviin annettavan veden laatuun suhteessa kasvityyppiin ja sen tarpeisiin.

Mitä tehdä, kun sitrushedelmät menettävät lehdet?

Sitruuna vuotaa, mitä tehdä

  1. Kastele säännöllisesti, varsinkin jos kasvi on ruukussa. …
  2. Ruukkusitruunat istutetaan uudelleen huhti-toukokuussa, jos ruukun mitat ovat riittävät, vaihda vain maaperää. …
  3. Kiinnitä huomiota lannoituksiin.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.