Italian kielessä ellipsiä käytetään, kun halutaan vihjata, että lista tai puhe jatkuu, tai pikemminkin voisi jatkua vielä pitkään, mutta kirjoittaja tuntee säälieleen yleisöä kohtaan ja laittaa siksi pisteet osoittamaan. että se jättää loput mielikuvituksen varaan…

Mitä pisteiden laittaminen tarkoittaa?

Toisin kuin muut välimerkit, pisteet tai halutessasi lykkäävät kohdat eivät ole tarkoitettu selventämään, jakamaan, määrittelemään, vaan pikemminkin keskeyttämään tai ainakin jättämään puheen epämääräiseksi, epämääräiseksi.

Mitä pisteet tarkoittavat Whatsappissa?

Ellipsin käyttö viittaa haluun olla katkaisematta lausetta selvästi, jättää se keskeytetyksi odottamaan, että keskustelukumppani jatkaa dialogia: se on siksi välttämätön keskitie pisteiden innostun huutomerkkien ja lopetuksen välillä. pisteen viestin lopussa.

Mitä viestissä oleva ellipsi tarkoittaa?

Ne osoittavat «pysähdystä» puheessa (siis nimi), kuten keskeneräinen lause, epäröinti tai vihje, joka on tarkoituksella jätetty määrittelemättä (retorinen pidättäytyminen tai keskeyttäminen).

Kuka kirjoittaa niin monella ellipsillä?

Milloin niitä käytetään? Kaikissa tapauksissa, joissa puhe on keskeytetty: epävarmuudesta, ujoudesta, pelosta, jotta ei selvennetä, vihjailla, viedä aikaa tai jos se keskeytyy.

Etsi 32 aiheeseen liittyvää kysymystä

Milloin mies käyttää ellipsiä?

Näyttelemisessä pisteet keskeyttävät lauseen, jatkavatko sitä pian sen jälkeen tai eivät lopeta sitä ollenkaan, jolloin keskustelukumppani voi päättää sen haluamallaan tavalla. Eli jos mies käyttää pisteitä ja henkilö, joka voi vapaasti tulkita niiden merkityksen omalla tavallaan, on nainen, avoin taivas.

Miksi on kolme ellipsiä?

Pistemerkkijonojen esiintyminen käsikirjoituksessa on yksi ilmeisimmistä merkeistä, jotka osoittavat kirjoituksen epäkypsyyttä. Retenssi- tai keskeytyspisteitä, joita on aina kolme, vaikka ne olisivatkin jakson lopussa, käytetään vain keskeytykseen ja mitalla, muuten niiden vaikutus menetetään.

Mitä varten kolme pistettä on tarkoitettu?

Treccani kertoo meille, että: «Ellipsiä käytetään ilmaisemaan, että puhe on keskeytetty, yleensä hämmennyksestä, epäröimisestä tai vihjailusta.

Mitkä ovat välimerkit?

Yritetään selventää Italian kielen tärkeimpiä välimerkkejä: piste, kysymysmerkki, huutomerkki, puolipiste, ellipsi, kaksoispiste, pilkku, lainausmerkit, tavuviiva ja hakasulku.

Miten ja milloin välimerkkejä käytetään?

Ellei toisin mainita, jokainen välimerkki on aina liitettävä sitä edeltävän sanan viimeiseen kirjaimeen ja erotettava välilyönnillä sitä seuraavan sanan alkukirjaimesta.

Mitä 3 tarkoittaa viesteissä?

«Kaksopiste» numeron «3» vieressä antaa eloa mukavalle hymiölle «: 3». Mutta mitä tämä kasvo tarkoittaa? «: 3» on joidenkin mielestä kissan hymy; hamsterina muille: tosiasia on, että merkitys on sama kuin hymiöllä «:-)», joka ilmaisee onnellisuutta ja iloisuutta (tai joka tapauksessa positiivista tunnelmaa).

Mitä kolme kysymysmerkkiä tarkoittavat?

Toisin kuin huutomerkki, kysymysmerkki on pakollinen kysymyksissä. Mutta muista, että yksi riittää. Se, joka korvaa lainauksen pois jätetyn osan, tulee laittaa hakasulkeisiin: «Neuvosto halusi ryhtyä erilaisiin toimenpiteisiin […] mutta lopulta hän luovutti.»

Milloin puolipiste tulee lisätä?

Puolipiste on lisättävä lauseisiin, joissa luettelointi esiintyy. Kun on tarpeen luetella elementtejä, joita yhdistää yksittäinen tekijä tai kollektiivinen kuuluvuus. Katsotaan kuinka tämä välimerkki lisätään.

Mikä on vahva välimerkki?

2. VAHVAT MERKIT STILL-KOHDAN. HUUTUSKOHDAT!

Milloin laitat kaksoispisteen ja yhdysviivan?

Tavuviivaa voi olla kahta tyyppiä: pitkää käytetään kaksoispisteen jälkeisten lainausmerkkien sijasta suoran puheen aloittamiseksi tai vaihtoehtona pilkuille ja hakasulkeille, sitä voidaan käyttää välikohtauksessa; lyhyt sen sijaan osoittaa linkin sanojen tai sanan osien välillä ja näyttää osoittavan, että sana on …

Mitä 4 ellipsiä tarkoittaa?

Ne ovat italialaisen välimerkin elementtejä, jotka määrittelevät odotuksen, tauon, pysäytyksen. He voivat osoittaa jotain ei hammaslääketieteellistä, halukkuutta sanoa jotain. … Ja romanttiset romaanit ovat täynnä näitä pisteitä, jotka osoittavat odotusta, taukoa, sanatonta. Ellipsin käytön säännöt.

Mitä tarkoittaa kaksi pistettä?

Käytännössä kaksoispiste osoittaa, että niitä seuraava lause on selitys, selvennys, niitä edeltävän lauseen käsitteen selvennys. … Kuten mainittiin, kaksoispisteellä on selittävä tehtävä: niitä seuraava lause selventää paremmin niitä edeltävän lauseen tekstin merkitystä.

Mitä suluissa olevat pisteet tarkoittavat?

Löydämme ellipsin luettelon lopusta, joka voisi mahdollisesti jatkua, korvaamalla sanan «etc.» … Lopuksi kolme pistettä, jos ne on suljettu kahteen hakasulkeeseen […] tai pyöreä (…), merkitse lainauksissa puuttuva osa alkuperäiseen verrattuna (katso yllä oleva Pirandellon esimerkki).

Milloin hakasulkeita ja pisteitä käytetään?

Kun sanoja tai lauseita lisätään lainaukseen, ne menevät hakasulkeisiin ja latinalaiskirjaimella. Toisaalta, kun sanoja tai lauseita poistetaan: kolme pistettä hakasulkeissa […].

Kuinka kirjoitat lainauksen lauseesta?

Lainaukset laitetaan pieniin lainausmerkkeihin. Jos haluat laittaa sanan tai lausekkeen lainausmerkkeihin lainausmerkissä, käytä korkeita lainausmerkkejä. Jos korkeiden lainausmerkkien sisällä on muita lainausmerkkejä, käytetään lainausmerkkejä.

Mikä on kysymysmerkki?

Kysymysmerkki vai kohta?

tarkoittaa «surullista» ja: ((tarkoittaa «erittäin surullista». Antaaksesi lähettäjälle ajatuksen itkemisestä voit kirjoittaa: ‘(, kun taas punastumiseen voit käyttää: «>. Hymiöt sisältävät myös silmäniskun;) , leveä hymy: D, ylpeät kasvot: -> ja kasvot kieli ulos: P.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *