Ja yli 200 miljoonalle ihmiselle Euroopassa, Afrikassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa tätä kotimaata kutsutaan portugalin kieleksi. Portugali on tällä hetkellä viidenneksi puhutuin kieli maailmassa ja virallinen kieli Portugalissa, Brasiliassa, Angolassa, Kap Verdessä, Guinea-Bissaussa, Mosambikissa, São Tomé ja Príncipessä ja Itä-Timorissa.

Kuinka monta maata maailmassa puhuu portugalia?

MAAT, JOSSA PORTUGALIN KIELTÄ PUULUU VIRALLISESTI

Se on itse asiassa ensimmäinen virallinen kieli kahdeksassa maailman maassa: Portugalissa, Brasiliassa, Guinea-Bissaussa, Angolassa, Kap Verdessä, Mosambikissa, São Tomé ja Principessa ja Itä-Timorissa.

Missä Afrikassa puhutaan portugalia?

Afrikan mailla, joissa on virallinen portugali kieli tai PALOP (johtuen portugalin kielen nimen Países Africanos de Língua Oficial Portuguesa lyhenteestä) viittaamme kuuden Afrikan valtion joukkoon, joiden virallinen kieli on portugali: Angola, Kap Verde, Guinea. -Bissau, Mosambik, São Tomé ja Príncipe…

Missä Latinalaisessa Amerikassa puhutaan portugalia?

Se on äidinkieli Portugalin ja Brasilian asukkaille sekä merkittävälle osalle Angolan, Mosambikin, Kap Verden, Guinea-Bissaun, São Tomé ja Príncipen ja Timor Lorosaen väestöstä, jotka ovat hyväksyneet sen viralliseksi kieleksi. Portugalia puhutaan myös muinaisilla Goan ja Macaon alueilla.

Mitä kieltä puhutaan muualla Latinalaisessa Amerikassa?

Portugalia puhutaan Brasiliassa ja espanjaa muualla Latinalaisessa Amerikassa. Se on paavin vika.

Etsi 36 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mitä kieltä Brasiliassa puhutaan?

Brasilia on ainoa portugalinkielinen maa Amerikassa, ja portugali on tärkeä osa Brasilian kansallista identiteettiä, mikä antaa sille kansallisen kulttuurin, joka eroaa sen espanjankielisistä naapureista.

Kuinka moni puhuu italiaa maailmassa?

Kaikkiaan noin 63 miljoonaa ihmistä maailmassa puhuu italiaa äidinkielenään. Toiset 3 miljoonaa puhuu italiaa toisena kielenä. Tämä tekee italiasta maailman 20. puhutuimman kielen.

Mitkä ovat maailman puhutuimmat kielet?

Ja maailman puhutuimmat kielet ovat …

 • Arabia: yli 295 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa. …
 • Hindi: Yli 310 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa. …
 • Englanti: yli 360 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa. …
 • Espanja: yli 405 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa. …
 • Mandariinikiina: yli 955 miljoonaa äidinkielenään puhuvaa.

Miten portugalilaiset puhuvat?

Portugali on siksi yleisesti puhuttu kieli ja suurin osa väestöstä on ensimmäinen kieli. Portugalilaiset ovat omaksuneet muiden vieraiden kielten käytön, lähinnä englannin, ranskan ja espanjan. Portugali on maan virallinen kieli, kun taas englanti on toiseksi yleisin kieli.

Kuinka äännetään ilmaisu Ao portugaliksi?

ja sen jälkeen ”a”, ”o” tai ”u” lausutaan kuten italialainen guttural ”g”. ja sen jälkeen ”e” tai ”i” lausutaan kuten ranskan ”j”.

Kuinka monessa maassa on espanja virallinen kieli?

Espanja on äidinkieli 20 maassa: Argentiina, Bolivia, Chile, Kolumbia, Costa Rica, Kuuba, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Meksiko, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Dominikaaninen tasavalta, Espanja, Uruguay ja Venezuela.

Missä maassa espanjaa ei puhuta?

Espanjaa puhutaan sujuvasti Etelä-Amerikassa, paitsi Brasiliassa (portugali), Guyanassa (Englanti), Suriname (hollanti) ja Ranskan Guyanassa (ranska), mutta eroja on monia kansakuntien välillä ja jopa suurempien maiden sisällä.

Kuinka moni italialainen puhuu espanjaa?

Yhtä tai useampaa vierasta kieltä osaavista 48,1 % osaa englantia, 29,5 % ranskaa ja 11,1 % espanjaa.

Mitä kieltä faveloissa puhutaan?

Portugali Brasiliassa

Portugalilaiset siirtolaiset levittivät sen koko maahan 1500-luvulla. Portugalin kielen leviäminen Brasiliassa ei ollut seurausta normaalista leviämisestä, koska peräkkäiset hallitukset suosivat sen tulemista maan viralliseksi kieleksi.

Mitä muita kieliä Italiassa puhutaan?

Italian kielet

 • katalaani (CA)
 • ranskalais-provencen (FP)
 • oksitaani (PR)
 • Sardinia (SA)
 • Friulano (FU)
 • ladino (LA)
 • piemontese (PI)
 • Ligure (LI)

Mitkä ovat Portugalin perinteet?

Portugalilaisista perinteistä joulu ei todellakaan voi puuttua. Uskonnollinen perinne on edelleen vahva koko maassa, ja seimi koristaa jokaista kotia ja keskiyön messu (Missa do Galo), johon useimmat perheet jatkavat menoaan.

Missä asut parhaiten Portugalissa?

Portugalin parhaat kaupungit asua

 • Lissabon.
 • Braga.
 • Funchal (Madeira)
 • Ponta Delgada (Azorit)
 • Portimão.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.