ASI-kultakilpi tai oikeammin «Certificate of Identity» on asiakirja, joka todistaa historiallisen ajoneuvon ominaisuudet ja säilyvyysasteen FIVA International Technical Code -säännösten mukaisesti.

Mikä on kultalevy?

Henkilöllisyystodistukset – kultalevy. Henkilöllisyystodistus, myönnetään yksityiskäyttöön ja koskee ajoneuvoja, jotka on valmistettu yli kaksikymmentä vuotta (päivä / kuukausi / vuosi). … Se myönnetään käytössä kortinhaltijalle yhdessä asiakirjaa vastaavan metallilevyn kanssa.

Kuinka ASI-kultalevy toimii?

TUNNISTUSTODISTUS (ASI-hyväksyntä)

ja jota varten myönnetään myös metallikilpi (kutsutaan kultalevyksi), jossa on ASI-tunnus ja ajoneuvon päivämäärä. CI mahdollistaa myös ajoneuvon osallistumisen ASI-kalenterin virallisiin ja kansallisiin urheilutapahtumiin.

Kuinka saat IMF:n kultalevyn?

Kultakilpi, kuten IMF itse ilmoittaa, myönnetään Historiallisen rekisterikomission harkinnan mukaan mopoille, moottoripyörille, kolmipyöräisille ja pakettiautoille tieverhoilussa, jotka ovat täyttäneet 30 vuotta rakennuspäivästä lukien ja mitkä lähetetyt asiakirjat ovat erinomaisessa kunnossa…

Kuinka saada ASI Vespa kultalevy?

Jos haluat rekisterikilven, sinun on pyydettävä henkilöllisyystodistus (ex homologation) se maksaa 60 euroa ja sinun on tuotava ajoneuvo homologointiin. selvästi ensin sinun on rekisteröidyttävä asi-liittoon.

Etsi 16 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka paljon ASI-kultalevyn valmistaminen maksaa?

Uusi jäsen, joka aikoo rekisteröidä ajoneuvonsa kultakilveksi, joutuu maksamaan normaalit rekisteröintikulut ASI-CAMEB:ssä sekä todellisen henkilöllisyystodistuksen (Gold Plate) kustannukset. Autot yhteensä 260 euroa ja moottoripyörät 220 euroa.

Mitä tarvitaan Vespan rekisteröimiseksi IMF:ssä?

Täytä hakemuslomake Ilmatieteen laitoksen historialliseen rekisteriin; liitä rekisteröintimaksu jokaisesta Vespasta, joka rekisteröidään ei-siirtokelpoiselle pankkivekseli- tai postikäyttötilille; liitä mukaan 6 kuvaa Vespasta 10 x 15 -muodossa alla olevan kaavion mukaisesti sekä 2 valokuvaa rungon numerosta. (8 kuvaa yhteensä).

Kuinka paljon ASI-moottoripyörän rekisteröinti maksaa?

Rekisteröityäkseen ASI:hen tulee maksaa ASI Federated Clubin kautta vuosittainen jäsenmaksu, joka vastaa 41,32 €; tähän summaan on maksettava seuran maksu, yhteensä vähintään 100 euroa.

Kuinka teen Vespa-vintageni?

Ensimmäinen vaihe on rekisteröityä IMF:ään «jäsenkortilla» hintaan 60 €, jos rekisteröinti tehdään verkossa; tai on mahdollista rekisteröityä IMF:n tytäryhtiöön, hinta on kunkin moottoripyöräseuran harkinnan mukaan.

Kuinka vahvistaa IMF-jäsenyys?

Voit tarkistaa historialliseen rekisteriin rekisteröintipyyntösi etenemisen milloin tahansa siirtymällä MyFmi Reserved Area -alueelle osoitteessa www.myfmi.federmoto.it.

Mitkä ovat autot, jotka voidaan rekisteröidä ASI:ssä?

ASI:ssa voidaan rekisteröidä kaikki moottoriajoneuvot (CdS:n mukaan), jotka ovat kaksikymmentä vuotta vanhat rakennus- tai ensirekisteröintipäivästä.

Miten historiallisen merkityksen todistus hankitaan?

2. Miten saan todistuksen historiallisesta merkityksestä?

  1. Ota yhteyttä alueesi ASI Federated Clubiin. …
  2. Täytä lomakkeet ja ilmoita tarkasti tiedot, kuten alustan numero, alkuperäiset rekisterikilvet ja mahdolliset kunnostukset. …
  3. Odota ASI:n teknisen toimikunnan tarkastuksen tulosta.

Kuinka rekisteröidä ajoneuvo ASI:ssa?

Jos haluat jatkaa autosi rekisteröintiä ASI:ssa, sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä ASI Federated Clubiin, joka on läsnä kaikkialla Italiassa. Löytääksesi lähimmän sinua, tutustu ASI:n virallisen verkkosivuston Club-osioon, josta löydät kaikki saatavilla olevat paikat alueittain jaettuna.

Kuinka rekisteröidä vanha auto?

Vanhojen autojen rekisteröimiseksi ASI:ssa on pyydettävä todistus historiallisten keräilyesineiden merkityksestä sekä päivämäärä ja historiallisuustodistus maaliikenneministeriöltä.

Kuinka paljon Vespan rekisteröinti IMF:ssä maksaa?

Vespan hyväksyminen historialliseen rekisteriin maksaa 60 euroa. Näihin on kuitenkin lisättävä rekisteröintimaksut IMF:n kansalliseen historialliseen rekisteriin. Rekisteröinnin kertamaksu on 60 euroa, mutta tähän on lisättävä ilmoittautuminen historialliseen moottoripyöräseuraan.

Kuinka rekisteröit moottoripyörän uudelleen?

Vintage-moottoripyörän rekisteröintiä varten historialliseen rekisteriin omistajan tulee olla FMI- tai ASI-kortin haltija, eli jonkun näistä kerhoista. Hänen on esitettävä omistajuuden todistavat paperiasiakirjat ja liitettävä siihen 7 valokuvaa kooltaan 10 × 15.

Milloin Vespasta tulee vintage?

Jotta moottoripyöriä ja mopoja pidettäisiin historiallisena ja keräilykohteena, niiden on oltava 20 vuotta vanhoja ja vanhoina ajoneuvoina 30 vuotta vanhoja.

Mitkä ovat historiallisesti kiinnostavat pyörät?

Moottoriajoneuvot ja moottoriajoneuvot, jotka on rekisteröity johonkin ASI-, Historical Lancia-, italialainen Fiat, Italian Alfa Romeo -rekistereihin, luokitellaan historiallisiksi tai keräilykohteena oleviksi ja niillä on siten sertifikaatti, joka todistaa kunkin rakennusajankohdan sekä tekniset ominaisuudet.

Milloin voin rekisteröidä Moto ASI:n?

Vain vähintään 20 vuotta vanhat moottoripyörät voidaan rekisteröidä ASI:ssa tai Italian Historic Automotossa.

Mitä asi-rekisteröity moottoripyörä tarkoittaa?

ASI on lyhenne sanoista Automotoclub Storico Italiano (virallinen verkkosivusto www.asifed.it): se on historiallisina pidettyjen ajoneuvojen kolmivärinen liitto, joka perustettiin jo kaukana vuonna 1966.

Kuinka rekisteröidä moottoripyörä IMF:ssä?

Rekisteröintipyynnön tekemiseen tarvitset: FMI-kortin, joka on pyydettävä Moto Clubilta (myös verkossa) tai verkossa Moto Club Italiasta. 7 värivalokuvaa, jpg / jpeg / png-muodossa, mitat 1024 x 768 pikseliä, tasaisella neutraalilla taustalla selittävän kaavion mukaisesti.

Kuinka paljon Asi Vespa -rekisteröinti maksaa?

Automotoclub Storico Italianon kanssa vuodesta 2020 alkaen Vespa Club d’Italian jäsenille on mahdollista pyytää ASI-korttia sopimuksen mukaan hintaan 60,00 euroa, sekä mahdollisuus pyytää käytäntöä CRS:n myöntämiseen (sertifikaatti historiallinen merkitys) oman VESPA-ajoneuvosta (myös 400) ja COSAsta suoraan Club of …

Miten teet vintage-moottoripyörän?

Ei riitä, että kyseinen pyörä on kaksikymmentä vuotta vanha tai vanhempi! Jotta tämä voidaan katsoa vintageksi, sen on saatava historiallisen ja keräilyn merkityksen todistus, jonka voi saada vasta ottamalla yhteyttä johonkin virallisista rekistereistä, kuten esimerkiksi ASI:sta tai IMF:stä.

Mistä voin nähdä, onko auto rekisteröity ASI:ssa?

Online PRA-kysely

PRA on julkinen rekisteri, ja siihen voivat tutustua myös verkossa kaikki, jotka haluavat saada sarjan rekisteröityjä ajoneuvoja koskevia tietoja.

Milloin autoista tulee historiallisia?

Lisäksi määritelmä ja luokitus eivät ole samat kaikissa maissa. Italiassa vaatimukset sanovat, että autosta tulee vanha auto 30 vuoden iässä, mutta se on myös poistettava julkisesta autorekisteristä (PRA).

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.