Pongo on FILA:n valmistaman muovattavan muovimateriaalin kauppanimi, jota käyttävät pääasiassa lapset. Ennen vuotta 1994 sitä valmisti Adica Pongo -yhtiö, jonka FILA sitten osti.

Mitä materiaalia savi on?

Koostumukseltaan muovailuvahaa tai DAS:aa vastaava Pongo (jota seurasi Didò) on värillinen vahapohjainen materiaali, ja sitä myydään pakkauksissa, jotka sisältävät useita eri värejä.

Mitä eroa on savella ja savella?

Muovailuvahavuuden perusominaisuus, toisin kuin pongossa, play-dohissa tai DAS:ssa, on, että se säilyttää hyvän plastisuuden ajan myötä kovettumatta.

Mitä savelle voidaan tehdä?

Itse asiassa, jos haluat antaa savelle mitä monipuolisimmat muodot, pidä sitä vain kädessäsi: rungon lämmön ansiosta taikinasta tulee entistä sitkeämpää ja se voidaan kaulia, rullata ja muuntaa sormillasi. toukkaksi, lumiukkoksi, perhoseksi, kukan terälehdiksi.

Mihin plastiliinia käytetään?

Muovailuvaha on ihanteellinen muovimateriaali mallinnettavaksi erilaisilla kuvanveistotyökaluilla tai käsin. Joka tapauksessa muovailuvahalla on mahdollista luoda minkä tahansa tyyppisiä veistoksia lyhyessä ajassa, pienistä suuriin ja realistisilla yksityiskohdilla.

Etsi 18 aiheeseen liittyvää kysymystä

Mitä plastiliinilla voi tehdä?

Muovaa muovailuvahaa kuumentamalla käsin (tai kovemmissa versioissa bain-mariessa) pieniä osia massasta, jotka tiivistetään yhdessä käsien paineella, kunnes saadaan yhtenäinen, tiivis ja halkeilematon massa. koko, jonka uskomme tarpeelliseksi tehdä esineestämme.

Miten muovailuvaha voidaan pehmentää?

Veden vaivaaminen muovailuvahaan. Lisää hieman vettä. Laita Play-Doh pieneen kuppiin tai kulhoon ja pudota sitten tippa vettä sen päälle; varmista vain, ettet liota sitä. Työskentele hitaasti ja lisää yksi tippa kerrallaan, jotta et ole vaarassa laittaa liikaa.

Kuinka pehmentää Giotto-savea?

Jaa pongo pieniksi paloiksi, laita ne juoksevan veden alle ja kun ylimääräinen vesi on haihtunut, säilytä ne uudelleen suljettavassa muovipussissa. Yhdistä tunnin kuluttua kaikki palat palloksi ja laita kaikki takaisin pussiin: sen on pysyttävä siellä koko yön.

Miten teette pongon kotona?

Tässä ovat tämän toisen reseptin ainekset:

 1. puoli kupillista maissitärkkelystä.
 2. 2 kupillista jauhoja.
 3. 1 ja puoli kupillista suolaa.
 4. 2 niukasti kupillista kiehuvaa vettä.
 5. 2 ruokalusikallista öljyä.
 6. 2 ruokalusikallista sitruunamehua.
 7. valintasi elintarvikeväriä.

Kuinka pelata Didon kanssa?

Aluksi Didon kanssa kamppailevat lapset rajoittuvat uuden pelin havainnointiin, opiskeluun ja löytämiseen: he pitävät Didoa käsissään, heittävät sen ja kiinnittävät sen ympäri taloa. Kun lapset tutustuvat pastaan, he alkavat luoda erimuotoisia ja -kokoisia esineitä.

Mistä voi ostaa plastiliinia?

Amazon.co.uk: ammattimainen muovailuvaha.

Kuinka teet plastiliinia?

Laita kulhoon: puoli kupillista lämmintä vettä, neljäsosa kupillista suolaa ja ruokalusikallinen öljyä. Jos haluat värjätä savea, käytä elintarvikeväriä. Lisää nyt kaksi kupillista jauhoja yhteen ja sekoita. Muovailuvaha on valmis!

Miksi sitä kutsutaan Dasiksi?

DAS-tuotemerkki on lyhenne sen keksijän Dario Salan nimestä, joka patentoi sen vuonna 1962. … DAS valmistettiin alun perin vain harmaana, myöhemmin lisättiin valkoinen ja terrakottavärinen versio, joka oli edelleen saatavilla eroa alkuperäisestä.

Mitä voin käyttää DAS:n sijasta?

Ruokasooda-mallinnustahna

Näin valmistat ekologista muovailusavea, joka on hyvin samanlaista kuin das tai muovailuvaha. Valmista se lisäämällä vain 1 ruokalusikallinen maissitärkkelystä (myös perunatärkkelys sopii); 2 rkl ruokasoodaa ja 1 rkl lämmintä vettä.

Mikä on pongon nimi englanniksi?

muovailusavi n. leikkiä taikinaa n. Lapset nauttivat pongon pelaamisesta koko iltapäivän.

Kuinka paljon plastiliini maksaa?

Muovailuvahan hinta riippuu merkistä ja määrästä, jonka haluat ostaa, 8 värillisen purkin setti maksaa noin 10 euroa.

Miten savi jähmettyy?

Kuinka mallintahna kovettuu uunissa

 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 2. Aseta muovailuvahafiguurit rasvattomalle keksipellille ja paista uunissa 30 minuuttia.
 3. Tämän ajan kuluttua sammuta uuni figuureineen, sillä sinun on poistettava ne vasta, kun uuni jäähtyy.

Kuinka pehmentää muovailumassaa?

3 – Lisää muutama tippa kuumaa vettä muovailusaveen: lisää jokaista tikun neljäsosaa kohden 4 tai 5 tippaa kuumennettua vettä, mutta älä ylitä sitä, muuten muovailusavi saattaa hajauttaa hieman väriä, haalistua hieman tai värjätä käsiäsi. ja vaatteita.

Kuinka säilyttää kotitekoista muovailuvahaa?

Mutta kun peliaika on ohi, kuinka pidät muovailuvahaa? Käytä vain ruokapusseja, joita yleensä käytämme elintarvikkeiden säilyttämiseen pakastimessa, ja laita jokainen erivärinen pallo kuhunkin pussiin. Sulje ne ja laita ne laatikkoon.

Kuinka uudistaa play doh?

Sekoita veden kanssa. Laita kaikki kuivattu Play-Doh kulhoon. Yhdistä palat värin mukaan, jotta ei muodostu yhtä ruskehtavaa massaa. Tämä tuote koostuu pääasiassa jauhoista, vedestä ja suolasta, joten voit elvyttää kovettunutta muovailuvahaa lisäämällä haihtunutta vettä.

Kuinka poistaa savea peleistä?

Mutta jos ne sattuvat likaantumaan, sinun on tehtävä tässä. Kuivassa tahrassa on käytettävä valkoviinietikkaa, joka levitetään likaiselle alueelle yhdessä teelusikallisen neutraalia saippuaa: harjaa lastalla tahraa voimakkaasti ja energisesti, kunnes se on kokonaan poistunut.

Mitä tehdä lasten leikkitaikinalle?

 1. Muovailuvahapeleissä kehitetyt taidot. …
 2. 9 Leikkiä muovailuvahalla. …
 3. Etsi piilotettu aarre. …
 4. Leikkaa saksilla. …
 5. Naamio lelut. …
 6. Postimerkkejä erilaisilla esineillä. …
 7. Ruokaa symboliseen leikkiin. …
 8. Kirjoita tai piirrä savelle.

Kuinka käytät plastiliinikynsiä?

Käyttöohjeet: Valmistele pinta, jolle joudut levittämään muovailuvahageeliä, tiivistämällä kynsi dispersiottomalla tai dispersiotiivisteellä (huolehdi dispersion poistamisesta). Poista tuote purkista lastalla tai silikoniharjalla.

Mikä on muovattava Fommy, mikä se on?

Fommy on kumi, joka on saatu käsittelemällä tietyntyyppistä termoplastista hartsia. Fommy, joka tunnetaan myös kreppikumina tai eva-kumina, on eräänlainen materiaali, jota käytetään erilaisten esineiden valmistukseen.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.