Jos lehdet näyttävät keltaisilta tai värjäytyneiltä ja kastelet atsaleoita vesijohtovedellä, olet luultavasti aiheuttanut maaperän pH-epätasapainon, joka estää kasvia imemästä kaikkia lehtien vihertymiseen ja fotosynteesiin tarvitsemiaan ravintoaineita.

Kuinka tehdä atsalea-ansioluettelo?

Sinun on yksinkertaisesti jatkettava sen hoitamista sen enempää tai vähemmän kuin ennen, ikään kuin se olisi rehevää. Atsaleasi lehdet kasvavat takaisin, jos juuret ovat terveitä. Auta häntä välittömästi lannoituksissa käyttämällä lannoitetta, jossa on korkea typpipitoisuus edistääkseen vihreiden osien kasvua.

Mitä vettä antaa atsaleoille?

Paras tapa kastella atsaleaa on käyttää sadevettä. Vaihtoehtoisesti siirrä vesijohtovesi altaaseen lepäämään vähintään yhdeksi yöksi. Maaperän oikean happamuuden ylläpitämiseksi lisää ruokalusikallinen valkoviinietikkaa jokaista 10 käytettyä vesilitraa kohden.

Miksi atsalean lehdet kuivuvat?

Ei ole harvinaista, että atsalean lehdet alkavat kärsiä ja putoavat vähitellen. Tärkeimmät syyt ovat yleensä riittämätön hapan maaperä tai väärä kastelu: saatat itse asiassa käyttää vettä, jossa on liian paljon kalsiumia.

Miten atsalea lannoitettu?

Kasvukauden ja kukinnan aikana atsalea on lannoitettava erityisellä asidofiilisille kasveille tarkoitetulla lannoitteella. Hitaasti vapautuvat rakeiset tuotteet ovat erinomaisia, haudattava kasvien juurelle kolmen tai neljän kuukauden välein.

Etsi 27 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka kauan atsalea kasvaa?

Ne ovat keskikokoisia, saavuttavat 40-90 cm korkeuden; ohuet, puolipuumaiset varret ovat tiheästi haarautuneita ja synnyttävät pyöreitä tai pitkänomaisia ​​pensaita; lehdet ovat soikeita, tummanvihreitä, karkeita ja hieman nahkaisia; keväällä, ennen lehtien itämistä, ne tuottavat lukuisia kukkia …

Kuinka poistat atsalean kuihtuneet kukat?

Jotta atsaleat pysyisivät erinomaisena terveinä, kukat on aina poistettava poistamalla myös kanta, jotta kasvi ei tuottaisi siemeniä energiaa hajauttamalla.

Kuinka hoidat ruukkuatsaleaa?

Ruukuissa kasvatettu atsalea on kasteltava säännöllisesti ja usein, erityisesti keväällä ja kesällä, jolloin lämpötilat nousevat ja ilmasto on yleensä kuuma. Maaperän on aina oltava kostea, mutta ei liian märkä, jotta juuret eivät vaurioidu.

Mistä tunnistaa, onko atsalea kuollut?

jos ne ovat kaikki samanvärisiä ja atsalean tapauksessa vaaleanruskeita, yritä raapia kevyesti kynteelläsi, jos ne ovat alla valkoisia, ne ovat elossa. Jos niissä on mustia ja pehmeitä osia, ne ovat mätä, jos ne rikkoutuvat ja ovat jäykkiä ja ruskeita vaikka naarmuuntuisivat, ne ovat kuolleita.

Mitä tehdä, kun atsalea on haalistunut?

Ensimmäinen viidestä hyödyllisestä vinkistä atsalean hoitoon kukinnan jälkeen koskee uudelleenistutusta: kukkivaa atsaleaa ei itse asiassa pidä istuttaa uudelleen. On hyvä odottaa, kunnes kasvi on täysin kuihtunut, jotta se asetetaan lopulliseen kotiinsa, joka voi olla ruukku parvekkeelle tai sisälle tai maahan.

Mihin atsalea laittaa talvella?

Talvella atsaleaa voidaan kasvattaa turvallisesti kotona, koska tämä kasvi tarvitsee lämpötilan välillä 20 ° – 25 °. Tärkeintä on sijoittaa se valoisalle alueelle, joka saa riittävästi valoa, koska atsalea rakastaa aurinkoa.

Kuinka hoitaa atsaleaa talvella?

istuta atsalea ruukkuun, jossa on tyhjennysreikä, jotta maaperä ei ole liian märkä. käytä hapanta, hyvin valutettua, turvepohjaista maaperää, joka ei sisällä kalkkia. käytä runsaasti kaliumia sisältävää ja rautaa sisältävää lannoitetta. käytä tislattua tai sadevettä jatkaaksesi kastelua.

Missä atsalea-kasvi säilytetään?

Atsalea sekä sisällä että ulkona suosii puolivarjoisia paikkoja, ehkä paremmin sinne, missä aurinko paistaa vasta illalla tai aamulla, ei montaa tuntia. Jotkut lajikkeet sietävät talven lämpötiloja hyvin, vaikka melkein kaikki pelkäävät pakkasia ja auringonpistoja.

Mistä tiedän, onko kasvi kuollut?

Tarkista varsi: raaputa pintaa nähdäksesi, onko se edelleen vihreä sisällä. Jos näin on, kasvi ei ole vielä kuollut. Tarkista juuret: jos ne ovat joustavia mutta kiinteitä, kasvi on edelleen elossa. Jos ne ovat hauraita ja rikkoutuvat, hän on kuollut.

Mistä tietää, onko puu myrkytetty?

Ensimmäiset oireet ilmenivät alkukesästä, kun puu alkoi menettää neulastaan ​​runsaasti. ”Puu on vaurioitunut peruuttamattomasti ja se on kaadettava – nyt Letrari selittää -.

Miten ja milloin atsaleat istutetaan uudelleen?

Atsalean istutusaika vahingoittamatta sitä on kukinnan jälkeen. Kun kukat alkavat pudota, on aika istuttaa. Jos se laitetaan isompaan kattilaan, pohjalle on tärkeää laittaa kerros paisutettua savea, jotta se valuu nesteet pois.

Milloin atsalean kukat putoavat?

Kuten todettiin, jos atsalea menettää lehtiä tai ei kukki, ongelma liittyy todennäköisesti maaperän ravinteisiin tai pH-arvoon (siis lannoitus riittää) tai väärään altistukseen tai väärään kasteluun. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita ongelmia, jotka voivat vaivata kasviamme.

Kuinka poistaa kuivatut kukat?

Paras tapa poistaa nämä kuihtuneet kukat on leikata tai puristaa kukan pohjaa, jotta kukka irtoaa varresta. Tällä tavalla puhdas leikkaus paranee nopeammin ja vahingoittaa kasvin muuta osaa vähemmän.

Kuinka kasvattaa rododendronia ruukuissa?

Rhododendron suosii kirkasta valotusta, mutta ei suoraa valoa, joten voit valita osittain varjoisan alueen, joka on valaistu osan päivästä ja jossa kasvi on sitten suojattu ulkopuolelta. Voit kasvattaa rododendronia esimerkiksi pensasaidan tai puun lähellä.

Milloin atsaleat istutetaan?

Tässä tapauksessa paras aika atsalean istuttamiseen on ennen syksyä. Erityisesti se kannattaa tehdä keväällä tai kesällä, jotta kauniit päivät ja suotuisa ilmasto auttavat kasvia sopeutumaan maaperään ja sen tarpeisiin.

Missä gardeniakasvia säilytetään?

Gardenia suosii puolivarjoa, joten sinun ei tarvitse sijoittaa gardeniakasvia tai ruukkuja liian aurinkoiseen paikkaan, jossa kasvi on suorassa auringonvalossa monta tuntia.

Kuinka säilyttää ruukkuorkideat?

Valitse vesi huoneenlämpöistä. Sinun on upotettava orkidea veteen kastelematta lehtiä koskaan ja jotta juuret voivat imeä sen. Upota orkidea veteen muutamaksi minuutiksi ja anna sen valua ennen kuin laitat sen takaisin maljakkoon.

Kuinka monta kertaa atsaleat kukkivat vuodessa?

Kun atsalea kukkii

Atsalean kukinta-aika riippuu paljon sekä kukan lajikkeesta että ilmastosta: atsaleat voivat kukkia sekä aikaisin keväällä että syksyllä. Lehdet ovat soikeita ja karkeita pullonvihreitä ja muodostavat kauluksen kukkanuun alle.

Miksi atsaleani ei kukki?

Ruukkuatsaleat, jotka eivät kukki, voidaan sitoa juuriin. Tarkista tyhjennysreiät nähdäksesi, kasvavatko juuret. Yleensä sinun on siirryttävä suurempaan ruukkuun, jossa on atsaleasäiliö muutaman vuoden välein. Atsaleoiden kukinnan saaminen ei ole liian vaikeaa, kun ymmärrät ongelman.

Milloin Azalea japonica kukkii?

Azalea japonica voidaan istuttaa yksittäin, ryhmissä maanpeitteenä tai rinteille. Kukinta: alkaa maaliskuussa ja päättyy kesäkuussa. Värit: sitä on saatavana eri väreissä punaisesta valkoiseen, oranssista vaaleanpunaiseen ja violettiin.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.