Avopellolla eskaroli kylvetään loppukesällä (heinä-elokuussa) ja on valmis poimittavaksi syksyllä; vain, jos lämpötila ei laske dramaattisesti, näytteenotto voi jatkua talven loppuun asti.

Milloin on escarole-aika?

Kasvata eskarolia

 1. Ensimmäinen kylvö: helmikuun puolivälistä maaliskuun loppuun lämpimään petiin;
 2. Toinen kylvö: toukokuusta kesäkuuhun kylvössä;
 3. Kolmas kylvö: heinäkuusta elokuuhun kylvöpenkissä.

Mikä on escarole-salaatti?

Escarole on asteraceae-heimoon kuuluva endiivilajike, jonka kausiluonteisuus kattaa koko vuoden ja joka näyttää avopääsalaattilta, jonka lehdet ovat sileät tai kiharat (itse asiassa curly escarole) vaaleanvihreät.

Milloin kihara eskaroli istutetaan?

Kihara endiivia on talvipuutarhakasvi, joten sen viljely alkaa syyskuukausina. Jos kylvetään lokakuun alussa esimerkiksi kylvöpenkkiin, meillä on pieni taimi valmiina istutettaviksi lokakuun 20. päivän tienoilla. Näin ollen pää on valmis sadonkorjuuta varten joulun aikoihin.

Kuinka istuttaa kihara escarole?

Kuten minkä tahansa puutarhalajin kohdalla, jopa endiivia escarolen viljelemiseksi sinun on ensin valmisteltava maaperä ja työstettävä se syvälle lapiolla tai vielä parempi harjalla, joka ei horjuta maakerroksia, sitten sinun on hiottava kuokalla. ja lopuksi käytä haraa tasataksesi koko pinnan.

Etsi 16 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka saada escarole valkoiseksi?

Sitä kutsutaan valkaisuksi ja se koostuu kasvin lehtien sitomisesta siten, että niiden sisäpuoli, johon auringonsäteet eivät vaikuta, ei muutu vihreäksi klorofyllin läsnäolon vuoksi ja muuttuu tarkasti valkoiseksi.

Miten escarole siirretään?

Endive escarole

 1. SIIRTO: kasvien välinen etäisyys: sikuria päästä 30-40 cm rivillä ja 40 cm rivien välissä.

 2. LANNOITUS: talvella kypsällä lannalla ja istutusta varten NPK-lannoitteella ja kompostilla.
 3. KASTELU: Odota juurtumisen jälkeen maaperän kuivumista ennen uudelleen kastelua.

Milloin kihara salaatti kylvää?

Kihara endiivi on valmis sadonkorjuuseen huhtikuun puolivälistä kesäkuuhun ja syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun. Kaksi tunnetuinta kihara endiivia ovat leikattu kihara endiivia ja päästä kihara endiivia.

Milloin salaatti istutetaan puutarhaan?

Kun taimi on valmis, yleensä vähintään 20 päivää kylvön jälkeen, voit päättää istuttaa sen pellolle kaiken juurileivän kanssa.

Milloin kylvää kateutta?

Avokenttäeskarolia kasvatetaan seuraavina ajanjaksoina:

 • Myöhäinen talvi kevätsatoa varten.
 • Heinä-elokuussa syyssatoon.
 • Syyskuu-lokakuu talvisatoa varten.

Kuinka säilyttää escarolea?

SÄILYTTÄMINEN

Säilytä escarolea jääkaapissa hedelmä- ja vihannesosastossa. Se on herkkä vihannes, joka säilyy noin 1-2 päivää. Cotta säilyy 2 päivää jääkaapissa huolellisesti peitettynä.

Mitä belgialainen salaatti sisältää?

Belgian endiivia on kunnollinen A-, C- ja B-ryhmän vitamiinien lähde, ja se on myös erinomainen foolihapon (B9-vitamiini) lähde, joka on välttämätön sydän- ja verisuonijärjestelmän hyvinvoinnille ja erittäin tärkeä raskauden aikana syntymättömän lapsen optimaalisen kehityksen kannalta. Vähän natriumia sisältävä ja runsaasti vettä sisältävä se on diureetti ja puhdistava.

Miten kihara salaatti kasvatetaan?

Lue viljelyvinkit…

SIIRTO: kasvien välinen etäisyys: 30-40 cm rivillä ja 40 cm rivien välissä. LANNOITUS: talvella kypsällä lannalla ja istutusta varten NPK-lannoitteella ja kompostilla. KASTELU: Odota juurtumisen jälkeen maaperän kuivumista ennen uudelleen kastelua.

Kuinka leikata kihara salaatti?

Yleensä salaatti korjataan leikkaamalla tai ottamalla koko kasvi. Ensimmäisessä tapauksessa kaikki lehdet kerätään leikkaamalla ne juuri kauluksen yläpuolelle. Uuden sadon saamiseksi sen odotetaan kasvavan takaisin. Pääsalaattia varten sen sijaan koko kasvi poistetaan ja se on kylvettävä uudelleen.

Kuinka monta escarole-tyyppiä on olemassa?

Yleisimmät endiivilajikkeet eroavat crispumista, joka tunnetaan nimellä riccia tai latifolium, joka tunnetaan paremmin nimellä escarole.

 • Riccia sydämeen täynnä Ducale. …
 • Vallonien puutarhureiden jättiläinen siili. …
 • Täyssydäminen Endive Bubikopf. …

 • Escarole Cornetto Bordeaux’sta. …

 • Samoa blondi escarole. …

 • Solera-puutarhureiden jättiläinen endiivia.

Kuinka istuttaa salaatin taimet?

Voit tehdä rivit 40/50 cm etäisyydellä. Salaatin leikkaamiseen oikea etäisyysmitta on 20/25 senttimetriä riviä pitkin, rivit voisi tehdä 35 cm:n välein, mutta suosittelen pitämään 40/50 cm, jolloin maata kulkee ja työstää mukavammin. .

Kuinka ohentaa salaattia?

Salaatin kerääminen ei ole ollenkaan vaikeaa: leikkauslajikkeissa leikkaa lehdet, kun ne ovat 7-10 senttimetriä korkeat, pään lehdissä niitä on kasvatettava kypsiksi ja leikattava juuresta. On sanomattakin selvää, että ensimmäinen lajike sallii enemmän satoa, kun taas toinen ei enää kasva.

Mitä voidaan istuttaa lokakuussa?

Mitä kylvää lokakuussa

 • Salaattia ja vauvasalaattia.
 • Pinaatti.
 • Valkosipuli.
 • Herneet.
 • Raketti.
 • Retiisi.
 • Salottisipuli.
 • Nauriin vihreät.

Milloin endiivia istutetaan?

Belgian endiivia kylvetään talvella kylvösiemenissä varhaisen kevään satoa varten ja avoimeen maahan maaliskuusta elokuuhun syys-talvisatoa varten. Ennen kylvöä maaperä on muokattava noin 30 cm:n syvyyteen; se on rikastettava lannalla ja tasoitettava sitten.

Mihin kuuhun eskaroli kylvetään?

Crescent moon: kylvä porkkanat, sikurit, endiivit, radicchio, pavut ja vihreät pavut, pinaatti, sikuri; istuttaa paprikat, kaali, munakoiso ja tomaatit. Täysikuu: leikkaa hedelmäkasvien varren versot.

Mitä voidaan istuttaa talvella?

Mitä kasvattaa talvella:

 • Valkosipuli.
 • Parsa.
 • ruusukaali.
 • Porkkanat ja violetit porkkanat.
 • Sikuri.
 • Sipulit.
 • Härkäpapuja.
 • Salaatin leikkaaminen.

Mihin salaattia istutetaan?

Ulkona marraskuuta, joulukuuta ja tammikuuta tulee välttää. Eli kylmimmät, sateisimmat kuukaudet muutaman tunnin valolla, joita tarvitaan kasvullisen kasvun kannalta. Salaatin voi kuitenkin istuttaa myös keskellä talvea tunneli- tai kasvihuonesuojauksella kasvatettuna.

Miten fenkoli blanšoidaan?

Laita kattila 4 litraa vettä liedelle, lisää suolaa kiehuvaksi ja lisää osa fenkolista (hyvä keittää kahdessa erässä). Siivilöi lusikallinen 00 jauhoja ohuella siivilällä pannulle (että se ei paakkuuntu). Käytä kauhaa ja käännä varovasti.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.