Basilika on veden suhteen vaativa aromi, toisin kuin salvia tai rosmariini. Keväällä ja syksyllä sitä tulee kastella kerran päivässä, jotta maaperä on aina kostea, mutta ei koskaan märkä.

Kuinka elvyttää basilikaa?

Kasvimme on oltava kokonaan upotettu veteen, joten se on pidettävä paikallaan, jotta se ei kellu. Tässä vaiheessa huomaat kuplia nousevan pintaan. Tämä johtuu siitä, että kasvi vapauttaa kaiken varastoimansa ilman.

Milloin on parasta kastella basilikaa?

Kastele taimia usein varsinkin kylvövaiheessa, kun ne tarvitsevat paljon kosteutta ja muista, että paras aika kastella basilikan taimia on aamulla.

Miten leikkaat basilikaa?

Heti kun kukkatuotantokausi on saapunut, leikkaa heti kaikki basilikan pinnat, joissa kukkia on muodostumassa. Tätä varten hanki vain puutarhasakset tai mikä tahansa hyvin teroitettu sakset ja leikkaa kukinnot kärjestä juuri varsien risteyksen alapuolelta.

Milloin persiljaa kastella?

Lokakuussa kasvatettu persiljasato tehdään maaliskuussa ja koska kasvi on kaksivuotis, se leikataan kesäkuussa, jotta uudet lehdet kasvavat takaisin. Kastele taimia usein, joka päivä, pieninä annoksina: maaperän tulee olla aina kosteaa.

Etsi 36 aiheeseen liittyvää kysymystä

Kuinka usein kastelet persiljaa?

Persiljakasvi tulee kastella säännöllisesti odottamatta maaperän kuivumista kastelun ja seuraavan välillä, mutta joka tapauksessa vältetään veden pysähtyminen. Kerran kahdessa kuukaudessa on mahdollista tehdä rikkaruohot poistamalla maasta haravan avulla.

Kuinka paljon vettä persilja haluaa?

Persiljan kastelu

Persiljamaan tulee aina olla kosteaa, joten sitä kannattaa kastella usein. Tämä kasvi kuitenkin sietää huonosti veden pysähtymistä, minkä vuoksi on tärkeää, että maaperä valuu nesteet hyvin pois eikä liioittele määriä.

Kuinka leikata basilikaa talveksi?

Kasvi on leikattava, kun se saavuttaa noin 15 cm:n korkeuden, ja kukinnan saapuessa ne on leikattava. Näillä varotoimilla kasvi on rehevämpi ja vahvempi. Mutta koska se on yksivuotinen kasvi, kaikki nämä hoidot eivät välttämättä riitä pidentämään basilikan käyttöikää talvella.

Milloin basilika korjataan aamulla tai illalla?

Basilikan lehdet lajista riippuen – katso alla oleva taulukko – voidaan korjata 40-50 päivän kuluttua kylvöstä, lehdet kannattaa kerätä aikaisin aamulla, valitsemalla kauneimmat ylhäältä tai kylvöstä. varsi; äskettäin itäneissä lehdissä on aromi…

Kuinka monta kertaa viikossa basilikaa kastellaan?

Muista kastaa basilikaa usein, varsinkin alkuvaiheessa. Oikea aika sammuttaa kasvien jano on aikaisin aamulla, mutta ylikuumeneessa jopa kaksi kertaa päivässä, mutta kastelussa liioittelematta.

Mistä tietää, tarvitseeko kasvi vettä?

Ymmärtääksemme, jos olet kastellu kasvisi liikaa, aloitamme lehtien ulkonäöstä. Niillä on vaalean vaaleanvihreä väri, paljon useammin keltainen. Niissä voi myös olla ruskeita pilkkuja, jotka laajenevat hyvin nopeasti. Kasvi menettää elinvoimansa.

Kuinka paljon basilikan pitäisi saada aurinkoa?

Basilikan kasvattaminen ruukuissa tarkoittaa hyvän altistuksen varmistamista auringolle (6/8 tuntia päivässä) ja suojaa kylmimmiksi öiksi tai tietyn tärkeän ilmakehän tapahtumalta. Maaperä: sen on oltava pehmeää, hyvin valutettua ja rikastettua orgaanisella lannoitteella juuri ennen kylvöä.

Miksi basilika kuivuu?

Basilika on kosteutta rakastava kasvi. Kun maaperä kuivuu, se alkaa kuivua, se kuolee. Huono ilmankierto. Kastelun ja sateen jälkeen maan pinnalle muodostuu maankuori.

Mistä tietää, onko basilika kuollut?

Tarkista varsi: raaputa pintaa nähdäksesi, onko se edelleen vihreä sisällä. Jos näin on, kasvi ei ole vielä kuollut. Tarkista juuret: jos ne ovat joustavia mutta kiinteitä, kasvi on edelleen elossa. Jos ne ovat hauraita ja rikkoutuvat, hän on kuollut.

Kuinka saada kuiva basilikasvi takaisin?

Upota juuret koko maaperän kanssa lämpimällä vedellä täytettyyn altaaseen lämpöshokin välttämiseksi. Jätä kasvi veteen noin puoleksi tunniksi, jotta juuret kyllästyvät vedellä. Aseta se kuoppaiselle pinnalle, kuten koriin tai lavalle, ja anna ylimääräisen veden valua pois.

Milloin basilika korjataan pestoa varten?

Kerää lehdet, kun kasvi saavuttaa 15-20 cm korkeuden. Kun kastat taimia, mittaa sen korkeus mittanauhalla tai viivaimella mitataksesi kuinka paljon se on kasvanut. Kun yläosa saavuttaa 6 tuumaa, voit aloittaa lehtien kuorimisen.

Kuinka korjata ja säilyttää basilikaa?

Se on erittäin helppo tapa säilyttää basilikaa. Sinun on kerättävä lehdet, riistettävä niistä siemenet, pestävä ne ja taputettava ne imukykyisellä paperilla. Kun ne ovat kuivuneet, sinun on asetettava ne alumiinifoliolla vuoratulle pellille ja laitettava ne pakastimeen noin kahdeksi tunniksi.

Mitä tehdä, jos basilika tekee kukkia?

Basilikan siemenet korjataan loppukesällä, kun piikit ovat kuivia ja kukat alkavat pudota.

Kuinka pidät basilikakasvin hengissä talvella?

Kuinka säilyttää basilika kasvi talvella

Sen pitäminen lämpimänä on ehkä yksinkertaisin asia: jos se on maljakossa, aseta se kotiin tai pieneen lämmitettyyn kasvihuoneeseen. Jos basilika kasvaa maassa, voit yrittää peittää sen kuitukangaslevyillä suojaamaan sitä pakkaselta.

Kuinka säilyttää basilika kasvi talvella?

Basilika tarvitsee runsaasti suoraa auringonvaloa voidakseen jatkaa kasvuaan myös kylminä kuukausina. Tästä syystä on suositeltavaa sijoittaa kasvit ikkunan lähelle tai alueelle, josta ikkunat voivat tunkeutua esteettä.

Missä talvisalvia säilytetään?

Jotkut aromaattiset kasvit, kuten salvia, timjami, oregano ja chili, pelkäävät talven pakkasia ja haluavat olla suojassa kasvihuoneessa. Kasvit, jotka kasvavat maassa kestämään kylmää, suosivat suojaisia ​​paikkoja, mieluiten seinää vasten tai aurinkoisella alueella.

Kuinka leikata persiljaa, jotta se kasvaa takaisin?

Leikkaa kasvi tyvestä.

Persiljan varsia tai rypäleitä poimittaessa leikkaa mahdollisimman läheltä kasvin tyvtä, ei yläosasta. Persiljan leikkaaminen tyven läheltä stimuloi kasvia tuottamaan entistä enemmän varsia, mikä johtaa rehevämpään pensaan ja varmistaa siten suuremman sadon.

Kuinka usein kastelet minttua?

Kesällä ilmaston lähestyessä jopa trooppisia lämpötiloja joissakin paikoissa minttu on hyvä kastella kaksi tai kolme kertaa viikossa. Kuten monet kasvit, minttu sisältää myös runsaasti eteerisiä öljyjä, joita käytetään laajalti apteekeissa, yrttilääkkeissä ja kosmetiikassa yleensä.

Kuinka usein rosmariinia kastellaan?

Se on harvoin (10-15 päivän välein) kasteltava kasvi, ja on parempi olla ilman lautasta, joka muodostaa mahdollisesti haitallisia pysähtyneisyyttä.

Kuinka hoitaa persiljakasvia?

Siemenet on haudattava alle sentin syvyyteen, kylvön jälkeen suositellaan kohtalaista kastelua. Kuudes implantti. Jos haluat kasvattaa persiljaa, on parempi kylvää riviä kohden siten, että rivien välinen etäisyys on 30 cm ja taimien välinen etäisyys 10 cm.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.